Sadece üzülüyorum

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.534
4.331
133
66 yaşında bi babam var eli ayağı tutuyor çok şükür bi abim bi de ben varım 2 kardeşiz annem babam 8 senedir ayrı yaşıyorlar bende evliyim biri 6 yaşında biri 3 aylık kızım var babam yalnızlıktan kendi ihtiyaçlarını kendi karşılamaktan sıkılmış durumda annem kesinlikle barışmak istemiyor abimde evli kendi halinde babam aksi bi adam zamanında da çok çektirdi bize anneme şimdi yalınız kaldı herkes kendi yolunda ben ne yapabilirim onun için bilmiyorum benim de evim çoluğum çocuğum var farklı şehirlerdeyiz ama çokta uzak sayılmaz 2-3 saatlik uzaklıktayız ben sadece üzülüyorum babam sonuçta iyi veya kötü

66 yaşında bi babam var eli ayağı tutuyor çok şükür bi abim bi de ben varım 2 kardeşiz annem babam 8 senedir ayrı yaşıyorlar bende evliyim biri 6 yaşında biri 3 aylık kızım var babam yalnızlıktan kendi ihtiyaçlarını kendi karşılamaktan sıkılmış durumda annem kesinlikle barışmak istemiyor abimde evli kendi halinde babam aksi bi adam zamanında da çok çektirdi bize anneme şimdi yalınız kaldı herkes kendi yolunda ben ne yapabilirim onun için bilmiyorum benim de evim çoluğum çocuğum var farklı şehirlerdeyiz ama çokta uzak sayılmaz 2-3 saatlik uzaklıktayız ben sadece üzülüyorum babam sonuçta iyi veya kötü
Anneniz ve babanız boşandı mi ?

Sizin de dediğiniz gibi kendi ihtiyaçlarini karşılamak zor geliyormuş sizin yapabileceğiniz bir şey yok benim iki dedem de ihtiyaclarini karşılaşın diye esleri öldükten sonra evlendiler hayrını görmediler. Para versin hazir ev yemegi alsin,haftada bir de yardimci kadin gelip üstünkörü temizlik yapsın. En en en fazla 1000 tl verir aylık. Eğer maddi durumu müsait değilse yardimci parasini sen ve abin verirsiniz.

Babanız istiyorsa tekrar evlense? Annenizle zaten kağıt üstünde evliler. Maddi durumunuz elveriyorsa haftada bir kaç gün ilgilenecek birini de tutabilirsiniz. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok tamam atın demiyorum ama kendi aileniz kendi sorumluluklarınız var. Dahası eli ayağı tutuyor. Hepimiz kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılamaktan yoruluyoruz kimi zaman ama yapmak zorundayız. Vicdan yapmanız gereken bir durum yok bence

Bir hobiye yönlendirmek nasıl olur acaba? Origami? Kibritlerden ev yapmak? Tahta boncuklardan tesbih? İnsanlar bazen ruhunu doyuracak uğraşlar bulamayıp boş kalınca içlerinde müthiş bir negatif enerji birikiyor ve bunu hem kendi yaşamsal aktivitelerine hem diğer insanlara yansıtıyorlar. Bence yani.

Yalnız geldik dünyaya yalnız da gideceğiz. Annen baban ayrı yada anne vefat ediyor erkekler için çok zor. 66 yasinda evlilik için gelen kadın mal mülk ister. Bu tür evlenme ler sonucu hüsran. Gerçi adam daha evli. Tek yolu haftada bir birisi gelsin temizlik yemek yapsın. İyi yada kötü baba sonuçta. Destek olun öldüğünde vicdan azabı duymamak için.

Babanız istiyorsa tekrar evlense? Annenizle zaten kağıt üstünde evliler. Maddi durumunuz elveriyorsa haftada bir kaç gün ilgilenecek birini de tutabilirsiniz. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok tamam atın demiyorum ama kendi aileniz kendi sorumluluklarınız var. Dahası eli ayağı tutuyor. Hepimiz kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılamaktan yoruluyoruz kimi zaman ama yapmak zorundayız. Vicdan yapmanız gereken bir durum yok bence
Evlenip başına dert almaktan korkuyor güveni yok kimseye

Resmen boşansınlar ,
Herkes yoluna baksın.
Haftada 2 gün temizlik - yemek için biri gelsin , yeter ona.

Sakın annenizi barışsın diye zorlamayın.Kadın neler çekti kimbilir ki bu ayrılık kararını aldı.Annenizin üstüne giderseniz vicdan azabı çekerek barışıp yapmak istemediği şeylere katlanmak zorunda kalabilir.Hiç gerek yok,günah yani.Babanız da zaten eşini değil de kendine bakacak birini arıyor.

Komşulardan biriyle anlaşıp para karşılığı babanızın haftalık yemeğini yapmasını rica edebilirsiniz.Haftada 1 gün eve temizlikçi kadın alır.Ütülenmesi gereken bişileri olursa kuru temizlemeye götürür,öyle öyle düzeni oturur.Eli ayağı da tutuomuş şükür, kendine bakar merak etmeyin. Siz manen yanında olun yeter. Arayın, sorun,sohbet edin.Kendini yalnız hissetmesin.

annenize sakın baskı yapmayın barışsın diye.babanız çok da yaşlı sayılmaz , sıkılmış ama Allah elden ayaktan düşürmesin.Abinizle ortak eve yardımcı tutabilirsiniz ya da komşulardan rica edin parası neyse ödeyerek yemek yapıp getirsinler.evi de biri temizlesin gelip abinizle ortak ödersiniz.sizin de dediğiniz gibi herkesin kendi sorumlulukları var artık.

Her canlı yaşattığını yaşamadan ölmezmiş.. Babanizi getirip siz bakın.

Back
X