Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sadettin Teksoy kimdir?Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe, 1972 yılında magazin muhabiri olarak başladı. Irak-İran Savaşı'nı her iki cepheden izledi.
Bağdat'ta İran savaş uçaklarının bombaladığı petrol rafinerisinde sırtından yaralandı. 1980 yılında Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ile görüşen ilk gazeteci oldu. 16 yıl süreyle savaş, özel haber ve polis muhabiri olarak görev yaptı. Çok sayıda yazı dizisi hazırladı
1990 yılında televizyon haberciliğine atıldı ve Uğur Dündar'ın yapımcılığındaki Hodri Meydan programında özel haber muhabiri olarak çalıştı. İngilizce ve Arapça bilen Teksoy 1992 yılında emekli oldu.
1992 yılında, Star TV haber merkezine transfer oldu. Bu bölümde 2 yıl süreyle, özel haber muhabirliği yaptıktan sonra, 1994'te kendisini ülke çapında ünlü bir TV yapımcısına dönüştüren Teksoy Görevde programını hazırlamaya başladı. Yurt içinden ve dışından ilginç, sıradışı ve gizemli kişileri ya da mekânları kendine özgü sunumuyla izleyicilere tanıttığı bu program, Star TV'de kesintisiz olarak 5 yıl boyunca yayınlandı. Yayınlanan her programı izlenme rekorları kırdı.
1999 ile 2002 yılları arasında medyada farklı görevler alan ve bu arada da Show TV haber merkezinde çalışan Teksoy, o yıldan itibaren kendisiyle özdeşleşen programı Teksoy Görevde'yi bir kez daha hazırlamaya başladı. Teksoy Görevde, 2002-2006 yılları arasında kısa süreli kesintilerle Star TV'de yayınlanmayı sürdürdü. Sırlara Yolculuk adlı programı da sunan Teksoy daha sonra yapımcı ve sunuculuğunu üstlendiği Sırların Efendisi adlı büyük beğeni toplayan programı hazırladı.
Ekip çalışması şeklinde gerçekleşen televiyon haber programcılığında, Türk medyasının oldukça deneyimli isimlerinden biri olan, Sadettin Teksoy bugüne kadar, Ali Murat Güven, Cem Sertesen, Tamer Türedi, Cengiz İzgi, Yasemin Yalçın Bozkurt ve Fatih Polat gibi genç kuşak gazetecilerle birlikte çalışmış ve bu isimler, sonraki meslek yaşamlarında gerek yazılı basın gerekse televizyonlarda sıradışı projelere imza atmıştır.