- 25 Aralık 2024
- 45
- -18
- 1
- 21
- Konu Sahibi inanbilmiyorumm
-
Ben de çocuğun ismi şadi sandımBen de Şadi kim diyorum.
ailene ; " mezhepler son peygamber Hz. Muhammed(s.a.v) ve son kutsal kitap kuran-ı kerim ' den sonra ortaya çıkmıştır , bundan dolayı da neye göre günah denebilir ? islamiyete göreyse islamiyette evlenecek kişilerde aranacak kriterler bellidir. ( müslüman olması şartı) Çok günaha sevaba odaklı yaşayan insanlarsa mezhebe değil bu şartları taşıyıp taşımadığına baksınlar" dediğimi ilet.Konuştuğum çocuk Alevi ve bende şafiyim annem ve babam mezheplerimiz uyuşmuyor günah diyor beraber olursanız diye hic imkanımız yok gibi mi acaba çok bilmiyorum araştırdım ama bişey bulamadım
Çocuğun alevi olması onu gayri müslim yapmıyor. Anneniz ya kendi dininden bihaber ya da ayak yapıyor. Dinimize göre müslüman bir kadın müslüman bir adamla evlenebilir.Konuştuğum çocuk Alevi ve bende şafiyim annem ve babam mezheplerimiz uyuşmuyor günah diyor beraber olursanız diye hic imkanımız yok gibi mi acaba çok bilmiyorum araştırdım ama bişey bulamadım
Bu şaka değil mi?Şafii iseniz inanıyorsanız mezhep değişmem diyorsanız günah
birinin 2. üyeliği çıkacak bu kişi ama hadi bakalım. herkonuda böyle sivri fikirleri varBu şaka değil mi?
bu akşam yemeğe gelen 2 dostum alevi ayağım taşa takılsa koşarak gelirler. bizim ülkede neyi aştık ki bunu aşalım.Herkesin kendince haklı sebepleri olabilir. Siz de buna inanıyorsanız bitirin. Ama ortaokulda Alevi bir arkadaşım vardı adı Özgür. Yemin ederim hayatımda ondan delikanlısını görmemiştim o yaşına boyuna rağmen. Bi de Mehmet vardı Pir Sultan Abdal türküleri söylerdik beraber. Çok kişi tanıdım çok iyi insanlar. Ama siz bilirsiniz. Yani uyum da çok önemli.
Hepimiz aynı coğrafyada yaşıyoruz yani mezhebe göre koca seçmek sıkıntı bana göre.
herhalde Alevi = dinsiz diye düşünüyor çünkü değilse neye göre "günah" diyor İslam dininde böyle şey yok.Bu şaka değil mi?
neyi araştırdınız mesela?Konuştuğum çocuk Alevi ve bende şafiyim annem ve babam mezheplerimiz uyuşmuyor günah diyor beraber olursanız diye hic imkanımız yok gibi mi acaba çok bilmiyorum araştırdım ama bişey bulamadım
Şafii iseniz inanıyorsanız mezhep değişmem diyorsanız günah
Bence ironi ya da safilerin bu konuda ozel bir durumu olabilirBu şaka değil mi?
Herhangi birisi (mezhep kurucusu bile olsa) kafasına göre olayları günah ya da sevap diye ayıramaz. O hükmü yalnızca Allah verir o da Kuran'da yazar zaten.Şafii iseniz inanıyorsanız mezhep değişmem diyorsanız günah
İnsanların bu konuda algısı hiç mi hiç değişmiyor ya kahroluyorum gerçektenherhalde Alevi = dinsiz diye düşünüyor
bitti bu kadar yani neden hala bu ayrıştırma içinde yaşıyoruz bilmiyorumİslam dininde böyle şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?