- 26 Şubat 2025
- 176
- 93
- 13
- 33
- Konu Sahibi inanbilmiyorumm
-
Emin değilim!!! chatcpt ye sordun eğer İslamı temel esaslarına uyuyorsa iki tarafında evlenmesinde sorun yokmuş(namaz oruç kuran peygamberlik gibi)Bu şaka değil mi?
Günahı sevabı şu bu fark etmez ben seviyorsam devam şafii alevi şu bu da umursamam da 2 aylık eleman için de alemle böyle papaz olmam gerek yok aranızda aşk yok sevgi yok bişi yok boşverKonuştuğum çocuk Alevi ve bende şafiyim annem ve babam mezheplerimiz uyuşmuyor günah diyor beraber olursanız diye hic imkanımız yok gibi mi acaba çok bilmiyorum araştırdım ama bişey bulamadım
Herhangi birisi (mezhep kurucusu bile olsa) kafasına göre olayları günah ya da sevap diye ayıramaz. O hükmü yalnızca Allah verir o da Kuran'da yazar zaten.
Kızlar Dini konu yasakBence ironi ya da safilerin bu konuda ozel bir durumu olabilir
şafiliğin 1 tane özel durumu varBence ironi ya da safilerin bu konuda ozel bir durumu olabilir
Neden günah ki?Konuştuğum çocuk Alevi ve bende şafiyim annem ve babam mezheplerimiz uyuşmuyor günah diyor beraber olursanız diye hic imkanımız yok gibi mi acaba çok bilmiyorum araştırdım ama bişey bulamadım
Hayır onlar Şia İslam 2ye ayrılır Şii ve Sünni sunnilikte 4e ayrılır Hanefi Şafi maliki hanbeli fıkıh oluyor bunlar. Şafiler de genelde kürtler oluyor. Alevilik mezhep denilemez tam olarak tarikat diyebiliriz bi yerde Aleviyim ben de bu arada. Mezhep fıkıhlarda toplum kuralları olur ama alevilikte tasavvuf ve maneviyat var. Şiilere yakın ama sunni esintiler de çok. Zamanında Türkleri ayırmak için kullanılmış tee Selçuklu zamanında sonra da Osmanlı irandan ayırmak için kullanmışBilmedigim icin soruyorum safilerde hz ali taraftari degilmi iranda bunlar kendilerini kirbacliyo falan
Hayır değiller onlar farklıBilmedigim icin soruyorum safilerde hz ali taraftari degilmi iranda bunlar kendilerini kirbacliyo falan
onlar şiiBilmedigim icin soruyorum safilerde hz ali taraftari degilmi iranda bunlar kendilerini kirbacliyo falan
mezhepler sonradan ortaya çıkmıştır genelde de yaşanılan şartlara göre şekillenmiştir. imam-ı şafii kırsal bölgede imam-ı hanefi daha şehirde yaşamış kişiler bu yüzden de üsüller şartlara göre değişmiş. İslamiyet de mezheplere göre şekillenmez , günah- sevap bellidir. mezheplerde ibadet şekilleri üsülleri vs yorumlandığı için farklılıklar vardır. örneğin ; biz namaz kılarken ayaklarımıza çorap giyeriz hanefi mezhebi bilek kemiği görünmediği sürece çıplak ayakla namaz kılar , şafiilerde nikah düşen kadın - erkek çıplak tene ( el kol bacak vs ) temas ettiğinde abdest bozulur, hanefi mezhebinde bozulmaz , şafii mezhebinde çizmeyi dolduracak kadar kan aksa da abdest bozulmaz hanefilik mezhebinde vucudundan bir damla kan gelirse abdest bozulur vs vs.Bence ironi ya da safilerin bu konuda ozel bir durumu olabilir
Şafilerin katı kuralları var çünküNeden günah ki?
Damat adayı hiç bulaşmasın o zamanŞafilerin katı kuralları var çünkü
yok kız kuralllarŞafilerin katı kuralları var çünkü
Evet mesela köpeklere dokunmazlar evlilikte kızın babası önemli ama ilk evlilik ikincide önemli değil kadın erkek temas ederse abdest bozulur hac için değiştirirler yani bu kuralların önemi yok medeni kanun sonuçta ama dini açıdan bilemiyorumDamat adayı hiç bulaşmasın o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?