Saf biri olmaktan nasıl kurtulurum

User00000000

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2022
71
41
18
Safım ve uzun zamandır kafam çok dolu en basit kararı bile alamıyorum, beynim çalışmıyor, düşünemiyorum. İçim çok huzursuz böyle biri olduğum için kendime çok üzülüyorum kendime başka birine acır gibi acıyorum. Tüm gün yataktan çıkmayıp yaptığım en basit şeyi bile düşünüp pişmanlık duyuyorum. Yerin dibine girip uzunca bir süre inSan içine çıkmak istemiyorum. Yaptığım her hareket bana batıyor kendimi aşırı derecede kontrol ediyorum sanki bir annenin çocuğuna davrandığı gibi davranıyorum kendime. İçimden gelen hiçbir şey yok sadece uyulması gereken kurallar yapılması gereken işler varmış gibi geliyor. Kendimi bir şeylere mecbur hissediyorum. Kafamın içinde konuşan biri var onu 7/24 dinliyorum.
Dış dünyada hiçbir şey dikkatimi çekmiyor, canım hiçbir şey istemiyor, hayata devam etmek için ağzıma bir iki lokma atıyorum. uzun yıllardır depresyondayım doktora gitmemek için direndim şimdiyse elinde hiçbir şeyi olmayan bir genç kız olup çıkıverdim.

Onca yıl diğer insanların yanında küçük düştüğüm anları hatırlayıp yerin dibine girmeyi düşünüyorum. İnsanlar zorba; insanlar acımasız; insanlar anlayışsız... İnsanlar hayata tutunmuş ben ise sallanıyorum o dalda her An düştüm düşeceğim gibi. Kendime dost değilim,Aklıma beynime şeytan girmiş gibi geliyor, yapıcı eleştirilere kulak asmıyorum kendime kötülük etmekten zevk alıyorum, intiharın bir türü mü bu durumum? Kendimi bedenen öldürmeye cesaretim olmadığından psikolojik olarak öldürmeye çalışıyorum.

İnsanlar beni kullanıyor gibi geliyor, kafamda kuruyorum bana yalan söylüyorlar arkamdan konuşuyorlar sanki. bu yüzden kimseye içimi açamıyorum utanıyorum birine anlatacak diye endişeleniyorum. Son yaptığım hata biriyle tanışmak için kendime ısrar etmem oldu tanıştık da bir şekilde tanışmaz olaydık iyi de gidiyordu (daha doğrusu ben öyle zannetmiş olabilirim) Son konuşmamızda çok soğuk davrandı daha da konuşmadık ben de ona ithafen hikaye attım baktı ama üstüne bile alınmadı kendimi kullanılmış ve alay edilmiş gibi hissetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.
okuduğunuz için teşekkürler içimi döktüm baya iyi geldi.

Kaç yaşındasın okuyo musun mesleğin ne biraz detay verirsen daha çok yardımcı oluruz

bence degişmen için o yazdığın şeyleri düşünmemek..
safim degil.. ben akıllı biriyim.. kararlı olacagım.. yapmak istediğim yapacagım..
gücümle savaşacagım de..
istersen plan yap gününe gün uy..
mesela sabah 7 de kalkıcam kahvaltı yapıcam.. spor yapıcam.
arkadaşlarimla buluşucam diyin..sadece düşüncelerini duygularini degiştir..
kendini mutlu edecek şeyler yapmalısın..
bu yazi baya olumsuz.. böle düşünürsen hiç bişey yapamazsin..
benden bu kadar.

Saf biri bu cümleleri kuramaz.
Sadece özgüveniniz yok diyelim.Durup dururken hicbir şey düzelmeyeceği için öncelikle iyileşmeyi isteyin,sonra terapi alın yaşam sevinciniz olsun.
Arkadaşlarınız olur,iş hayatınız olur, aşk hayatınız hepsi olur.
Hangimiz hata yapmıyoruz,süper zekayız, mükemmeliz ki, insanız herseyden önce.
Kendinizi ötelemeyin, başkalarıyla kıyaslamayın.Hedef belirleyin ağır aksak da olsa ilerlemeye çalışın.Hayat kısa ertelemeyin.
Önce yataktan çıkmanız lazım bunları yapabilmek için.Start düğmesi elinizin altında...

Saf değilsiniz bence psikolojiniz iyi değil sadece ki bu diğerinden daha zor ve kötü bence. Saf olsanız durumun farkında da olmazdınız zaten. Terapiye, kendinizi yargılamamaya acımamaya.. ihtiyacınız var gibi. Umarım imkanınız vardır

O olur dediğiniz hiçbir şeyi hak etmiyorum sanki

Annem bana safsın diyor bana iftira atıyor İmali konuşuyor ben de bu laflara kapılıp kendi hayatımı söndürüyorum işte

Yorumlarda arkadaşlarında bahsettiği gibi saflık değil bu kendinizin farkındasınız ama sadece özgüven sıkıntınız var o kadar. Çekingen ve içe kapanıksınız buda karşınızda ki insanlara karşı hiç hayır diyememek, dalga geçildiğinde sessiz kalmak, farklı düşünceleri dile getirirken çekinmek gibi sonuçları doğuruyor. Ama çoğumuzun böyle bir dönemi oldu. Zaten yaşayarak kendinizi değiştiriyorsunuz daha doğrusu değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Kendinize çokta gerçek dost aramayın inanın nadir bulunur. Sadece özelinizi anlatmamaya çalışın, doktora gitmekten hiç çekinmeyin ben bulabilsem giderdim bence herkesin ihtiyacı olan bi şey psikoloğa gitmek illa ki travma olması gerekmiyor. Yeri geldi zorbalıkta gördüm, çok sevildiğimi düşündüğüm insanlarla da tanıştım ama kimse için kendimi depresyona sokmamam gerektiğini çok iyi anladım. Bu senin öz ailende olsa geleceğini, hayallerini yok etmelerine izin vermemelisin.

Kalk bir sallan kendine gel ya.Kimse senden üstün ya da iyi değil.Herkesin kendine göre sorunları var.Cok mükemmel hayatı,işi, sosyal ilişkileri var sandığım arkadaşım içten içe kendini bitiren,her şeyi kafasında büyütüp aslında rol yapan biriymiş.Bunu acı bir şekilde öğrendik.Kendini sorgulaman,bir şeylere dikkat etmen çok iyi bir özellik herkes bunu yapsa ince düşünse keşke...Alman gereken psikolojik yardım varsa hiç durma.Seni en iyi sen tanırsın.Ben de tedavi gördüm hatta kendimde bir sorun var mı kaldı mı diye testlere,heyete bile gittim Bir şeyin yok denene kadar kimseyi aldırmadım bile.Bana önce ben lazimim! Sen şimdi ayağa kalkıp silkelenmezsen bir yere kadar sana aaa yazık tüh tüh derler ama sonrası deli der geçerler.Hayat böyle canım sen iyi olacaksın ki çevrende ona göre şekil alsın.Beni dinle kalk yaşamadan gereken hayatı yaşa hakkını ver.

Çocuk yetiştirirken bile uzmanlar uyarıyor “sen yaramazsın” derseniz çocuğu etiketlersiniz ve çocuk artık yaramaz olduğunu kabul edip ona göre davranır diye.
Siz kendinizi saf diye etiketledikçe saf olma halini yaratırsınız.

Birşey yap dendiğinde kimsem yok diyorsunuz, hayatta hepimiz bir yerde yalnızız. Ben mesela yurtdışına geldim, ailem arkadaşlarım Türkiyede kaldı, benim de burada kimsem yok. Konu komşuya gördükçe günaydın dedim üç beş laf ettim, iş arkadaşlarıma sorular sordum yavaş yavaş adımlar attım.

Biriyle görüşmüşsünüz soğuk davrandı diye dünyanız yıkılmış. Herkesin başarısız ilişkisi oluyor, valla siz yazana kadar aklıma bile gelmiyordu bana soğuk davranan oldu mu diye, kesin olmuştur. Ne yapayım yani? En yakın arkadaşım bile olsa o an doğru zaman değilse soğuk davranabilir. Belki çocuğu hasta, belki keyfi yok belki patronu birşey dedi, belki görümcesine kızdı aklı orda belki bir borcu harcı var? Herkes her an sıcak davranmak zorunda değil ki?
Öncelikle şu yataktan çıkın önümüz bahar her gün bir yarım saat çıkıp dolaşın yürüyüş yapın.

Doktora gitmemek için neden direndiniz çok acayip burda ki konuları görüyorum psikolojisi bozuk insanlar ısrarla doktordan kaçıyorlar sebebi nedir hiç anlamıyorum kolumuz bacagimiz kalbimiz ağrıdığında doktora gitmiyor muyuz? Insanin ruhunun yaralanması kadar normal bir şey yok yıllardır psikoloğa psikiyatriye gidiyorum çok faydasını gördüm şimdi emziriyorum emzirmeyi bitirince yine gideceğim kendimizi kötü hissedip üstesinden gelemiyorsak yardım almanın zararı yok faydası var

Kendimize konduramıyoruz bence. Ama benim en gecerli sebebim annemin ilaçlara karşı olması ona uyup gitmedim yıllarca

Kendinle ilgili çok olumsuz düşüncelerin var. Bence diğer insanları bosverip önce Kendinle kavgani bitir kendini sev, kendine değer ver. Bir spor salonuna yazilabilirsin mesela. Gelişim kitapları oku kimse dört dörtlük degilki herkes yasayabilir bu duyguları ama üstüne çok gitmissin. Olumlu düşünmekten basla yataktan cik güzel kıyafetler giy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…