Saf biri olmaktan nasıl kurtulurum

Kendimize konduramıyoruz bence. Ama benim en gecerli sebebim annemin ilaçlara karşı olması ona uyup gitmedim yıllarca
37 yaşımdayım ilk antideprasanimi 10 yaşında aldım belli aralıklarla kullanıyorum hiç bir yan etkisini görmedim şehir efsanesi ilaç bağımlılık yapıyor falan en ağır olanı da kullandım doktor gözetiminde olunca bıraktığım zaman sıkıntı da yaşamadım

Çocukluğunda çok fazla eleştiriye ve küçümsemeye ve suçlamaları maruz kaldığını düşünüyorum maalesef bu tür davranışlar her zaman çocukluktan gelir hiç kimse annesinin karnında psikolojik rahatsızlıklarla dogmuyor

Aynen öyle dediğin gibi. Minik kalbimi kırdılar çocukken ben ufacıkken

Canım benim ya kıyamam çok üzüldüm senin için. Öncelikle bi kendinin farkına var. Sağlıklı olduğunun yiyecek ekmek içecek suyun temiz kıyafetlerin yatacak bir yatağın var. Eminim çok da güzel birisindir. Kendine bak bir gün süslen güzel giyin makyaj yap bu sana iyi hissettirebilir. Dışarı çık gökyüzüne bak derin derin nefes al temiz havayı çek içine. Sahip olduğun her şeyin belkide başka birilerinin hayali olduğunu düşün. Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin, kişisel gelişim videoları izleyebilirsin. Yaşayısıni ve karakterini daha doğrusu davranış ve tutumlarını beğendiğin bir insanı kendine rol model alabilirsin. Hiçbiri bir çözüm olmazsa sana psikiyatrik tedaviye yönelmeni öneririm. İnan hayatta çoğu şeyin bir çıkar yolu bir çözümü vardır ve hayat her şeye rağmen çok güzel ve sen daha yolun başındasın eminim hayatında yaşanılmayi bekleyen çook güzel günlerin vardır.

26 yaşındayım Okulu terk ettim açıktan okudum psikolojiksorunlarımdan dolayı. Vasıf gerektirmeyen işlerde çalıştım
Olsun sonuçta çalışıp paranı kazandın, ne bölümleri okudun kendine iş anlamında bı plan çizmelisin zamanla her şey rayına oturur para kazandikca ozguveninde gelir, inan kimse senden daha akıllı değil sadece biraz özgüvene ihtiyacın var hepsi bu. Saf kalpli olmak insanların güvenini suistimal eden, kalp kıran, insanların zamanını parasını çalan kalpsiz biri olmaktan çok daha iyi.

Of Of nasıl düzelecek bilmiyorum

Sihirli bir değnek bekleme olmayacak. Yavaş yavaş adımlar atarak olacak.. Hani o çok korktuğun şeyler var ya cesaret edip onları yaparsan devamı gelecek.

Konfor alanının dışına çıkman gerek. Belki şu na kendini geçici de olsa güvende hissediyorsun evde. Kimseyle konuşmuyorsun, kimse sana zarar veremiyor, bir şey yapman gerekmiyor. Ama sahte bir güvenlik hissi bu.

İnan sevmek, sevilmek, bir şeyler başardığını hissetmek en önemlisi ben bunu yapabilirim deyip kendine güvenmek çok güzel bir şey.

1.Kendini sevmeye başla, nasıl mı? Kendinle kavgayı bırak, diğer insanlarla kıyaslamayı bırak, bu senin hayatın kendi hayatına odaklan, kendini sadece kendinle kıyasla. Düne göre daha mı iyisin, dünden beri bir şey başardın mı kendine bir şey kattın mı buna bak.

2.Vücudunu mu sevmiyorsun? Bunun için bir şey yap, ama yapabiliyorsan, imkansız olanları kabullen. Kendinin en iyi versiyonunu yarat. Derli toplu giyin, insanlar ilk giyime bakarlar ve saygı duyarlar. Spor yap, sağlıklı beslen.

3.Kitap oku bol bol, film izle insanlarla konuşacak bir şeyin olsun. Her konuda biraz, bir konuda her şeyi bil:) Mesela her gün değişik bir müzik dinle, youtubeda envai çeşit video var kişisel gelişimle ilgili. Bir terapi değil ama kendini anlamlandırmana yardımcı olur.

4.Az ama öz konuş. Kendini çok açıklama, bir şeyi bir kere söyle bırak. Hayır demeyi öğren. Kendini başkalarının yanında gömme. Çok yakın olmadığın insanlara her şeyini anlatma, her şey yolunda de geç.

5. En önemlisi bir işe yaradığını hisset. Hayatta bir amacın olmalı. Okulu bıraktıysan bir meslek öğren, ya da tekrar gir sınava. İlk bölümümü bırakıp ikinciye başladığımda ben de umutsuzdum ama pes etmedim.

Bunlar bir anda olmayacak, sen kendine yardım etmezsen kimse etmez. Ama gereğinde yardım istemekten de çekinme. Uzun zamandır yapmayı ertelediğin bir şey varsa ilk onu yap, sonra kendine bir psikiyatr/psikolog araştır ve her gün kendine iyi şeyler söyle. İyi şanslar

Ah ah ben de sen gibiyim ne yapacağız biz senin aynisiyim

yeterince kazık yediğinizde o saflık gidiyo bayağı gözünüz açılıyo hatta. yardım alarak bunu hafifletebilirsiniz, onu yap bunu yap dememiz kişiliği değiştirmez maalesef

dünya hassas kalpler için bir cehennem...o cehennemden kurtulmanız için insanları hayatınızın dışında tutmalısınız,insanlar sizin için bir aksesuar gibi olmalı,lazım olduğu zaman takın,lazım olmadığı zaman çıkartın kafanızdan,sanırım sorununuz insanları çok ciddiye alıp her hareketi şahsi olarak kendinize yormanız,yukarıdaki tavsiyeyi o yüzden verdim,şöyle düşünün herkesin bir hayatı o hayatında rutininde bir akışı var ve herkes o akışta ilerliyor,siz o akıntıda kendinize bir yer kapmaya calışıyorsunuz yada oyle sanıyorsunuz ama herkesin önceliği kendi hayatı,kimse sizi,sizin sandığınız kadar net görmüyor,küçük görmüyor,tuhaf görmüyor,sadece siz kafaya takıyorsunuz,sizde kendinize bir yön bulup oraya doğru akın,milleti boşverin,kendinizi tuhaf yada normal bütun ozelliklerinizle sevin,baskasının sevmesi yada nasıl gördüğü önemli değil siz kendinizi sevin ve saygı duyun,gecmişi boşverin anı yaşayın,herkes kendi derdinde surekli izleniyormuş gibi kasmayın, kendinizi rahat bırakın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…