Saf ve çok iyi niyetli olmaktan nasil kurtulabilirim?

Bankacihanim07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
571
193
18
30
Biliyorsunuz ki toplumumuzda saf insanlar hep dislanir. Hep kurnazlar gözü açıklar el üstünde tutulur. Ama biz ailecek boyleyiz. İnsanlara çok çabuk kanıyor, hemen yardıma koşuyoruz. Sonra da gelsin kazık...
Bi arkadaşım bana erkekler gözü açık kızları severler sen çok saf ve iyi niyetlisin ama senin hoşlandığin tipler bu tarz kızları sevmiyorlar dedi. Haklı aslında. Yillar onceki sevdigim de bu kiz cok saf demis. Bu yuzden reddetmis beni
Ne yaparsam yapayım bu safliktan kurtulamiyorum. Bu yuzden hep yalnız olmayı tercih ediyorum. Çünkü insanlar bununla hep alay ediyorlar :( Bu safliktan kurtulmanın yolu yok mu?

Biliyorsunuz ki toplumumuzda saf insanlar hep dislanir. Hep kurnazlar gözü açıklar el üstünde tutulur. Ama biz ailecek boyleyiz. İnsanlara çok çabuk kanıyor, hemen yardıma koşuyoruz. Sonra da gelsin kazık...
Bi arkadaşım bana erkekler gözü açık kızları severler sen çok saf ve iyi niyetlisin ama senin hoşlandığin tipler bu tarz kızları sevmiyorlar dedi. Haklı aslında. Yillar onceki sevdigim de bu kiz cok saf demis. Bu yuzden reddetmis beni
Ne yaparsam yapayım bu safliktan kurtulamiyorum. Bu yuzden hep yalnız olmayı tercih ediyorum. Çünkü insanlar bununla hep alay ediyorlar :KK43: Bu safliktan kurtulmanın yolu yok mu?
Saflık iyi niyetten kaynaklıysa seveni çıkar elbet. Ama böyle alık alık gibi bişiyse sıkıcı.

Amiyane tabirle kazık yiye yiye öğreniyor insan bazı şeyleri. İyi niyetli olmak sorun değil fakat kime karşı iyi niyetli olduğunuzu seçerseniz zararlı da çıkmazsınız. Daha çok insanla iletişim halinde olup doğru iletişimi sağladığınızda bu sorunu da kısmen çözersiniz belki. Çünkü yalnız kaldıkça, insanlardan uzaklaştıkça daha az kişi ile iletişimde olunca birkaç söze aldanmak daha kolay oluyor. Daha çok insanla iletişimde olmak her önünüze çıkanla konuşun demek değildir tabii. Ama çok fazla gözlem yapın. Mesela biriyle arkadaşlık kurarken, o insana güvenirken onu gözlemleyin. O an size iyi davranıyor olabilir ama genelde başkalarına nasıl davranıyor? Tepkileri nasıl? Bir insan size karşı iyi olabilir fakat genele karşı kötü biri ya da kazık atan biri ise günün birinde size de kazık atacaktır. O insanın size o an iyi davranmasına aldanmayın. Biraz karışık anlatmış olabilirim ama bence bunun çözüm yollarından biri kısaca insanları, olayları gözlemlemek, kazık yemek tecrübe etmek bazense başkalarının tecrübelerini iyi analiz edip tecrübe etmeden farkındalığımızı arttırmak.

Ne yaparsam yapayım bu safliktan kurtulamiyorum. Bu yuzden hep yalnız olmayı tercih ediyorum. Çünkü insanlar bununla hep alay ediyorlar :KK43: Bu safliktan kurtulmanın yolu yok mu?
Bence erkekler saf kizlari seviyor genellemek tabiki dogru degil ama.

Saflıktan kastınız ne mesela nasıl saflık yapıp kazık yediniz en son?

Güler yuzluyum neseli hayat doluyum. En son 2 yıl önce bi sevdiğim vardı o bana umut verip beni terketti :( Ama bu sayede hiçbir erkek için üzülmuyorum artik

yani ne biliyim saflık var saflık var..
bazen bişeyleri mesela olduğu gibi değil de hep iyi tarafından alıp hayal aleminde yaşar gibi olanlara da saf deniyor. öyle bir durum mu ?
yoksa gerçekten anlayamamak da bir saflık, öyle bir durum mu ?
ben ilki gibi anladım..

yani ne biliyim saflık var saflık var..
bazen bişeyleri mesela olduğu gibi değil de hep iyi tarafından alıp hayal aleminde yaşar gibi olanlara da saf deniyor. öyle bir durum mu ?
yoksa gerçekten anlayamamak da bir saflık, öyle bir durum mu ?
ben ilki gibi anladım..

Evet doğru anlamissiniz

Saflıktan kastı çok anlamadım. Açıklama yapmışsınız ama güler yüzlü, neşeli, hayat dolu olmak saflık demek değildir ki. Muhabbet ortamlarında muhabbete dahil olmakta zorlanıyor musunuz, esprileri falan çok anlamama gibi durumlar mı var? Ya da sorgulamadan her şeye çabucak inanır mısınız? Yani bilemedim, ilişki yürütürken güven önemlidir çok sorgulamak da iyi değil. Belki yanlış kişilere güvenip bağlanıyorsunuzdur; bir bakmak lazım.

Daha fazla kazık yemek

Güler yuzluyum neseli hayat doluyum. En son 2 yıl önce bi sevdiğim vardı o bana umut verip beni terketti :( Ama bu sayede hiçbir erkek için üzülmuyorum artik
Guleryuzlu olmak saflık değil, güzellik bence. Hayat dolu olmakta insanın kendine yaptıgı en buyuk iyiliklerden bırı, hayat dolu olan kısı hayatı dolu dolu yasar. Bununda saflıkla ılgılısı yok.

Geri alamayacagınızı bildiginiz parayı borc vermek ıcınde ıyı niyet barındıran saflık saflıga ornek verirsek.
Sızın bu guleryuz hayatdolu olma durumunuz saflıkla ılgısı olmayan guzel seyler.

Sevgılı meselesine gelince, sevgililer birbirine umut verir birlikteyken. Kızımız olacak, aksam balkonda kahve ıcecegız balayına Romaya gıderız, senı ölene kadar bırakmayacağım. Sen karsıma cıkan en duzgun en guzel insansın sana asıgım bızı ancak ölüm ayırır vsvs bu boyle uzar gider... Bunlar o an gercek duygularda olabilir ama duygular biter. Bıtınce de ayrılık olur. Bu demek degıl kı ılıskıdeyken yalandan umut verdi. Onları soylerken belki oyle hissediyordu karsındaki ama sonra bıttı. Bıter yanı. Bitmese keske ama bitiyor. kandırılmak degıl kı bu. Ayrılmıssınız, bu kullanılmak degıl.
Otuz sene sonra bosanıyor insanlar.. Hayat boyle.

Yani aslında siz saf degılsınız ve ılıskınız de her biten ılıskı gıbı normal.

Yolunuza bakın, safım ve kaybediyorum diye kendinizi doldurmayın. Yok oylebısey cunku.
Kendinizi sevmeye hayatı sevmeye dolu dolu yasamaya devam edin.
Ask, mutlaka bigun vakti geldıgınde sızı bulur.

Saflıktan kastı çok anlamadım. Açıklama yapmışsınız ama güler yüzlü, neşeli, hayat dolu olmak saflık demek değildir ki. Muhabbet ortamlarında muhabbete dahil olmakta zorlanıyor musunuz, esprileri falan çok anlamama gibi durumlar mı var? Ya da sorgulamadan her şeye çabucak inanır mısınız? Yani bilemedim, ilişki yürütürken güven önemlidir çok sorgulamak da iyi değil. Belki yanlış kişilere güvenip bağlanıyorsunuzdur; bir bakmak lazım.

Yok esprileri vs anlarım hatta çoğu insana göre zekiyimdir. Araştırmacı bir kişiliğim var. Ama mesela bazı şeyleri hep iyi yönünden algilarim

Güler yuzluyum neseli hayat doluyum. En son 2 yıl önce bi sevdiğim vardı o bana umut verip beni terketti :KK43: Ama bu sayede hiçbir erkek için üzülmuyorum artik
Güler yüzlü ve neşeli olduğunuz için terk edilmemişsinizdir. Bu saflık değil ayrıca. Farklı bir sebebi vardır.

Babam bana iyi niyetli ol ama aptal olma demisti.Ikisini ayiran cok ince bir cizgi var,buna dikkat et derim.Iyi niyetli ol,olmasi gereken de bu zaten ama karsindakinin de sana olan tavrini iyi gozlemle.Baktin ki ayni niyeti goremiyorsun orada tavrini koy,pollyanna olmaya calisma.O zaman kimse sinirlarini asamaz,hadsizlik yapamaz.Aksi halde uzulen,kirilan,vefasizlik goren hep sen olursun.

Back
X