Saf yerine konuldum resmen!

erkekler için dedim kız.ben bir erkeğin 2. eşi olmak istemem.karısı begenseydi boşamazdı zaten

kadın erkek fark etmemesi lazım. ben dava açalı çok olmadı ama ona karşı gram olumlu hissim yok. boşanma süreci - hele de anlaşmalı boşanma değilse- öyle çirkef bir süreç ki karşımdaki anam olsa soğurdum herhalde... eminim benim ex de aynı hisler içindedir.

Cok aci bir tecrube yasamissin, hissettiklerini anlayabiliyorum. Hele ki bir kadinin en hassas oldugu hamilelik doneminde.. Yikim resmen. Ama duygularina yenilme, mantikli davranmaya ve dusunmeye calis. Daha cok yeni evlisiniz. Esinin eski karisina hissettikleri bu asamada normaldir. Uc cocuk yapana kadar bayagi bir sure onunla yasamis, bir evi paylasmis, onun pisirdigi yemekleri yemis, onun yikadigi, utuledigi, katlayip cekmecesine koydugu camasirlari giymis, hayatinin en ozel bolumunu onunla paylasmis. Kolay degil herseyi bitti diye bir anda silip atmak.. Ikinci evlilikten beni en cok korkutan seydir hayatta, her zaman hemen hemen her yaptigim seyde icinden, "eski karim olsa bunu soyle yapardi, boyle ederdi" diye elestirilmek, iyi ya da kotu yonde... Iclerinden mutlaka elestirirler biliyorum, cunki biz bile kizken bir uzatmali bir sevgilimizden ayrilip bir baska sevgili edindigimizde eski ile yeniyi aylarca karsilastirmaktan kendimizi alamayiz. Kaldi ki erkekler kadinlardan daha derin baglanirlar sevgili veya eslerine.. Onun bir gecmisi var, oyle pat diye silip atamazsin. Nikahlanmak hafiza kaybina sebep olmuyor ne yazik ki..
Ama inan ki bu durum sonsuza kadar surmeyecek.. Hele bir evliliginiz otursun, birlikte aliskanliklariniz olussun, eski zamanla mazide kalir. Iki yil sonra eski karisinin ustune bir de milyon verseler seni ona degismez. Cizgini hic bozma, sevgini saygini esirgeme, esine biraz zaman tani sadece.. Hepsi gececek.. Uzulme..

erkekler için dedim kız.ben bir erkeğin 2. eşi olmak istemem.karısı begenseydi boşamazdı zaten

bende benimkinin 2. eşi olucam ama her boşanmış defolu olmuyor bence.
herkes herkesle sonsuza kadar anlaşacak diye bir şey yok.
hem her zaman erkekler sorunlu olmuyor ki.

...
Babasız çocuk büyüyemeyecek olsaydı eğer, Hz. Meryem'i evlad ile müjdelemezdi Rabbim...
Bir çocuk annesiz büyüyemez...

Şunu demek istiyorum... Karakter olarak sıkıntılı bir adamla geçireceğiniz yıllar boyunca, üstelik böyle bir olayın akabinde evlilik bence onulmaz bir yara almışken, sağlıklı bir birey yetiştirebilecek misiniz siz o evlilikte? Yeterli bir anne olabilirseniz, baba da arada bir varlık gösterirse, pekala büyür çocuğunuz... Olması gerektiği kadar iyi bir fert olarak hem de...

Bazı ailelerde, baba, anne ve tam müteşekkil kardeşlerden oluşan çekirdek bir grup hali hazırda tamamken, yetişen fertlerin ne yazık ki hiçbirisi sağlıklı olamıyor.. Buna sebep olarak sürekli anne baba kavgası, tartışması, şahit olunan başka olumsuz durumlar, babanın gereğinden fazla karaktersizliği vs. gösterilebilir.. Annenin yaralı bir kimlik olarak o evliliğe güçsüz devam etmesi de çocukların güven duygusunu zedeleyebileceği gibi, zamanında yapacakları evliliklerde üsteleneceği rolleri de derinden sarsabilir... Bir "baba" herşey demek değildir.... Ailenin sağlıklı olması ancak sağlıklı bireyler yetişmesini sağlar...

Mümkünse bu tarz kapılarla çıkışlarınızı kapatmayın. Doğru bir nafaka temini, babanın belirlenen zamanlarda çocuğu ile aktivite içinde vakit geçirmesi, doğru verilecek eğitimler bence sağlıklı bir birey için yeterli.. En azından böyle bir evlilikte kalmaktansa, yeni bir başlangıç yapılmasının doğru olacağını bilmelisiniz...

Yeniden başlayabilirsiniz...
Bence doğru adımlarınızı belirleyin şimdiden...
Sizi sevmeyen bir adamla, çok sevdiğiniz evladınızı yetiştirmeyi göze alıyorsanız, bilin ki önünüze daha başka bir çok olumsuzluk çıkacaktır bu evlilikte, bunları da göze alıyorsunuz... Ve "baba"nın şekilen var olduğu ailenizde bunun herşeye yeteceğine inanarak bir ömürün geçeceği kanaatindeyseniz hala... Ben size başarılar diliyorum...

En iyisini siz bilirsiniz,
Selamlar,

Ne yapacağmı şimdi en ufak bir fikrim yok.Psikolojim alt üst olmuş vaziyette.Gece azıcık uyayabildim onu da kabuslarla uyandım.En güvendiğim insan vurdu sırtımdan.Şu an sanki zehirli oklarını çıkarmış bir kirpiyi canlı canlı yutmuşum ve içime tüm oklarını fırlatmış gibi acı hissediyorum.

normalde hiç demem onaylamam da ama böylelerini boşayıp, nafakasını alıp çatır çatır harcayacan.

4 tamamalayacak galiba demiş ya bence 6 ya tamamalasın.
2 eski eş + 4 çocuk baksın.

haline bakmadan bu işlere kalkışana acımayacaksın.

ben hala ısrarcıyım. evliliği bitirmek kolay bir şey değil, bitiyorsa tarafların içindeki herşey tükenmiştir de ondan bitiyordur. bu yüzden eski eşe olan sevgi anlaşılabilecek bir şey değil kendi adıma...

bende benimkinin 2. eşi olucam ama her boşanmış defolu olmuyor bence.
herkes herkesle sonsuza kadar anlaşacak diye bir şey yok.
hem her zaman erkekler sorunlu olmuyor ki.

inşaallah öyledir canım.Allah yardımcın olsun

demek kendi hatalı ki eşine hisseleri hala devam ediyor.kim bilir neler yaptı

senın evlenecegın kısının cocugu varmı?
ben mesela bosanmıs ve cocuklu olmama ragmen bu arkadasın konusunda oldugu gıbı bagları hıc bır zaman kopmayacak ıınsanların(ben esıkı esımden haber almıyorum cocuguda gormuyor) arasına gıremezdım gırsem mutlu olamazdım etrafımı huzursuz ederım o yuzden cocukta varsa dusunmek lazım
cunku erkekler bız kadınlar gıbı olamıyor e halıyle karsı tarafıda bılmıyoruz ne olacak ne gıdecek

o yuzden ben bekar bırıyle evlenırım yada cocuksuz bırıyle dedım bekar bırıyle evlendım

ohhhoooo ne konular okuyoruz.
düğün parasını götüren aile, anasına babasına ihanet eden çocuk daha neler neler.
Allah evladını hayırlı büyütmeni nasip etsin.
bak bu adamın yüzünü gördün.
daha bence yanında kalmak ona yaptığına karşılık ödül vermek olur.

bızım ılk dava cekısmelı sonrakı bıten dava anlasmalı oldu gercekten ıyı hersey sılınıyor gıdıyor mahkemede
hatta eskı esımd aha kınlıdırkı colugu combalagıda aramıyor aman aramasın zaten dahada arasa sıkar bıraz cocugu gormek eskı esımı sevmıyorum hıc ozlemıyorum cocugum dısında onunlada evlendıgım ıcın 3 senemı gecırdıgım ıcın cok pısmanım sımdıkı esımede bayılıyorum

demek kendi hatalı ki eşine hisseleri hala devam ediyor.kim bilir neler yaptı

erkeklerin geneli hatalarını kabul edecek olgunluğu göstermezler, suç hep karşı taraftadır. ha o olgunluğu gösterebilecek erkek de hata yapmaz zaten.
(yazarken fark ettim fazla mı genelleme yapıyorum ne? feminist damarım mı kabardı nedir?)

nıye bosanmıs bu eskı cıft acaba konu sahıbı bılıyormu?
coluk combalaklar kac yasında?
bosanmayı dusunuyormsuun?

:)))
darısı başıma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…