Sagir sultan!

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
Sagir sultan benim arkadaslar

kucuklukten beri kulaklarim az isitiyor. kulak doktoru dogustan dedi
cihazlar verildi ve bu cihazlara adapte olmam icin hic bir ozen gosterilmedi cocuklugumda
e bende haliyle alisamadim
1 gun kullandim rahatsiz oldum
ikinci gun dayanamadim biraktim
ergenligimde ise tamamen hayatimdan cikarttim cihazlari
zaten kimsenin umru degildi
nasil olsa gozle gorulur bir sakatlik yoktu
nasil olsa bu sorun oldugunda sikayet etmiyordum artik

ailem biraz daha ozen gosterseydi keske kirici olmadan
Telefon calar "sagirmisin telefonun caliyor"
kapi calar " sagir sultan duymazki"
ozellikle annem "yuz kere zile bastim ama duyan kim!"
cunku ben keyfimden duymuyordum ya
icten ice cok ofkeleniyordum

ve otuz yasima kadar annemden her firsatta duydugum cumle
"duymaz ki!"
esimin yaninda ustelik bunu yapmasi cok zoruma gidiyor
esimde basladi arada bir "duymuyonmu sagir sultan" demeye

telefonu duyamamak kapi zilini yan odadayken duyamamk
kalabalik bir ortamda konusulani hic anlamamak
alisveriste soylenilen rakami anlamayip her ihtimale karsi
fazla para vermek yada karttan odemek
4 haftalik bebegimin o incecik aglamalarini bir kac metreden duyamiyorum en az iki metreden duyuyorum sadece
ve bu bardagi tasiran son damla oldu
kulak doktoruna gittim iki gun once ve doktorum yeni cihazlar takmam gerektigini
ozel cihazlar yaptircagini ve bunlara adapte olmam gerektigini
rol yapmaktan yorgun dustugumu gordugunu ve bunun cok anlamsiz oldugunu
ve bundan boyle herseyin daha iyi olacagini soyledi
ehh 30 yasindayim ve artik adapte olmam gerek bu duruma
peki ya cevrem? sagirmisin diyen anneyse yada esse
anneme kinlendim iyice cogu hareketlerinden dolayi birde esimle arayi bozacagim yakinda tetikteyim

duymayla ilgili probleminiz olduğunu bile bile mi üstünüze geliyorlar?
yoksa çocukken bir şey olmaz duyuyor diye kapatılmış bi konu mu?

canım geçmiş olsun
bebişinin o tatlı gülüşü adapte olmanı kolaylaştırır tatlım
güzelce düşün koıy kafana takacağım adapte olacağım de hırs yap inşALLAH kendini motive ettikçe daha da güzelleşir.
üzülme lütfen

Canim benimde kulaklarimda sorunlu %60 sag 35% sol 12 yasimdan beri var aileden gelen bir hastalik bu bizde amca hala baba herkeste var nerdeyse... Ben isitme cihazi kullaniyorum baslarda aldim attim cekmeceye 4 yil kullanmadim aptal gibi sonra baktim care yok orda burda baskalarina muhtac oluyorsun gittim yenisini aldim 3 yila yakinda takiyorum sürekli uyuyana kadar cikarmiyorum kulagimdan bazan okadar alistimki varligini unutup kulaklikla uyudugum olur cokta iyi duyuyorum.. O dedigini benim babanem cok yapar bu sagir kulagina ettigim adam yüzünden cocuk torun hepsi sagir oldu.. Disardan gelen yabanci biri birsey söylese o sagir bagirda konus anca duyar gibi falan veya kardesim mesela ben birseyi anlamadigimda ya bosver tmm seninlemi ugrasicam deyip benimle konusmak bile istemezdi zor bir durum ama anlatamiyorsun kendini bence isitme cihazini al tak biraz yanki yapar baslarda ama alisirsin

adapte olmayi kafaya koydugum icin hirslandim biraz
ve sonuc olarak iclendim paylasiyim dedim
mutfaktayken esime "bebek agliyormu" diye sormaktan
ve duyamamaktan gerildim zaten
isabet oldu yarin bu sakatlik belgemle beraber cihazlarimi alacagim
ve tek laf edenin kafasini patlacagim :)

alınman normal cnm senin için hassas bi konu bu.cihazla duyabileceksen eğer kullan kesinlikle.çok şükür sağlığın yerinde :)

tsk ederim canim
haldan anlayanin hali bir baska oluyormus :) seni o kadar iyi anliyorum ki
benim annem ise hic unutmam cihazlarim gorunmesin diye saclarimi duzeltirdi hep
cok kotu bir sey yapmisim hissi verirdi
evet artik kimseye soz hakki tanimayacagim hic bu kadar uzulmemistim bugunku kadar
bu arada gebeligin hayirli olsun

Benimde sağ kulağım%70 sol kulağım%30 duymuyor..
Ben bu durumumu bildiğimden ve diğer hastalıklarım gibi artık kabullendiğimden çok fazla rahatsızlık duymuyorum.Hatta işi alaya vurduğum bile oluyor:))Mesela nişanlım çay istediğinde duymamazlıktan geliyorum,kendi alıyor..Çay istedim diyor duymuyorum.Kavga etmeye meyilli ise o gün kulaklarım daha da çok duymuyor.Kendimle dalga gecmeyi öğrendim.
Çok kırıldığım zamanlarda oldu,benimde çevremde ki insanlar ilk zamanlar tıpkı annen gibi laf carpıyordu.Sanki kendi tercihimmiş gibi.Ama buna da bir çözüm yolu buldum..Ben beni anlamayan insanlara şunu yapıyorum..
İki elinle kulaklarını kapatıp yüksek sesle birsey söyler misin?Diyorum..Yapıyorlar..
İşte ben bu şekilde yaşıyorum bu zaten yeterince zor.Bununla yaşamanın ne demek olduğunu anlayamazsın,kendi kurduğun cümlelerin kafanın içinde yankılanması korkunç..
Bu yöntem çok işe yarıyor karşında ki insanın seninle empati kurmasını sağlıyorsun.
Deneyebilirsin.Bende işe yaradı.Belki daha az kırıcı olurlar.

ooo bu azim süper işte hadi bakalım tatlım kafalarını patlat onların!! :))

Tsk ederim canim senin de yeni bebişin hayirli olsun ömrü uzun olsun ins.. Bak ben ilk haftalar saclarimi hep acik birakiyordum birde uzun gözükmesinler diye bu baslarda devam etti biraz böyle esimle birgün buyüzden tartistik elin var kolun var duymuyorsan duymuyorsun senin utanilacak bir durumunmu var ayip birseymi hem kendini hem beni stresse sokuyorsun diye ogündür sanki hic yokmus gibi baskalarini umursamiyorum gözünü dikip bakani gördügüm dede isitme cihazi burdan aldim diyorum valla napim :))) kiz birak duymayi yan komsunun zili calsa duyuyorum cihazla hic düsünme etme al tak kimseye de laf ettirme... İnsanlarin iyimser olmasini beklersekk anca kendimize yazik ediyoruz

Kesinlikle katılıyorum.
Beğenmiyorlarsa almasınlar küçük oğullarına
O ne der bu ne düşünür? diye kendi yaşam kalitenden ödün vermemelisin.

evet sanki tercihimmis gibi hareket etmeleri canimi sikan ve artik cocuk degilim
kirici bir sekilde "duymaz ki" demenin anlami ne? yeterince boynum bukuluyordu kucukken ama simdi
siddetleniyorum
o yontemi esim tekrarlarsa yaptiracagim. onunda en iyi arkadasi cihaz kullaniyor
yadirgamiyor ama en stresli animda "duymuyonmu o kadar aradim" yada televizyonda cok merak ettigim bir bolumu duymadiysam
ona sordugumda "dikkat edip dinlesene" demesi sinir ediyor
tsk ederim destegin icin

tesekkur ederim destegin icin
moral oldu gercekten
ya asil sorunum annem aslinda gorsellige cok onem verir
ve bu tur durumlar hic hosuna gitmez sinir oluyorum bu tavrina
dis teli taktirmam gerekiyordu yasim kucuktu sanirsam 7 falan
aglamisim taktirmam diye bu yuzden taktirmamis
imkanlarimiz iyiyken ozen gostermemeleri sinir ediyor beni
sanki acisi simdi cikiyor benden
15 aylikk ve 4 haftalik iki bebegim var ve ben anne olduktan sonra
annemden sogudum iyice buda baska bir dert

Son düzenleyen: Moderatör:

çok takdir ettim sizi ve eşinizi Allah sevginizi daim etsin

Kesinlikle katılıyorum.
Beğenmiyorlarsa almasınlar küçük oğullarına
O ne der bu ne düşünür? diye kendi yaşam kalitenden ödün vermemelisin.

Arkadasım esim cok anlayıslı okonu da şanşliyim ama kayinpederim babamda duymadigi icin falan düsünmeden konusur asagilardi kendisinden nefret ediyorum buyüzden hic unutmam dügünüm de babami kiz babasi oynamaya diye cagirdiklarinda mikrofonun dibinde o sagir ya gidip dürtecen duymazzz diye agzi bir karis acik söylendigini.. Sagir kulaginla birde havaniz kime... Sagir adamla muhabbetmi edilirmis fln.. Yani etrafta kötü niyetle yapmadigini söyleyen okadar cok anlayissiz insan varki en onlarin beni anlamalarini beklemekten vazgectim.. Sakasi bile insanin cok gücüne gidiyor beni sagir yapan allah seni sagir yapmaya korkuyormu sonucta dimi ama...

bu tur davranislar yuzunden kendimi cezalandirdim sanki
eski cihazlarimi calisirken takmisligim var ama o kadar rahatsiz ediyorduki
yankilamalardan ziyade asiri hisirtilar beynimi kemiriyordu
ve artik hic takmadim uzun zamandir

doktorla konustugumda bana cok umut verdi
stresimi ve bikkinligimi dogru duzgun anlatmadan anlamisti
bakalim umarim adapte olurum yeni cihazlarima
ayni seylerden sikayet olsamda zorlayacagim kendimi

Canim cihazda ki en önemli sey isitme ayari bunu az veya cok yaptiklari zaman alisamiyorsun az olursa duyup anlamiyor cok olursa basin sürekli agriyor türkiye de nasil bilmiyorum ama kendin icin masraftan kacma imkanin varsa düzgün bir yerden alip kulagina göre ayarlattir sonradan yok sesli veya ise yaramiyor dememek için..

Turkiyede degilim canim avrupadayim
hastahanedeki doktor kendisi yapacakmis programlayacakmis
heyecandan ve tedirginlikten kulagimin kac desibel arizali oldugunu sormayi unuttum
abartiyorum belki ama cocukk gibi heyecanliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…