SAĞLIK BAKANI (drfahrettinkoca)’dan İçimizde Koronavirüs taşıyanlar olabilir

• Konu Sahibi Konu Sahibi jnci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yasadigim ülkede virus var hemde yakin cevreme bulasti ve ölmedim ayaktayim
Lakin ülkece alisveris ve stoklama cilginligina girdik.
Gecen gün, gittigim dördüncü magazada un bulabildim anca. Desenfekte ürünleri de hic bulunamiyor.

Taze sebze meyve aldim. Smoothie ler aldim evde herkese iciriyorum

Aslinda bekledigim tek sey isyerimin kapanmasi ve azcik evde dinlenmek

Gecen günlerde grip oldum düzeldim. Astim baslangici da var. Sigara da iciyorum. Elimden bircok cin mali da gecti desenfektesiz bir sekilde.
Tas gibiyim.. simdilik. Gazamiz mübarek olsun

aynen katılıyorum.virüsü çoktan kapıp da normal grip geçirir gibi atlatmış bile olabilir birçok insan.bu kadar ortalığı velveleye vermek virüsten daha tehlikeli.ortalıkta gezen kirli bilgilerle paniklemektense dünya sağlık örgütünün, bakanlığın açıklamalarını takip edin.öldürücülüğü oldukça düşük, ölenler de yaşlılar ve kanser koah gibi ciddi hastalığı olanlar.

7,5 senelik zor bi süreç benim 2,5 senem var daha sürecin bitmesine bakalım inş kazasız belasız atlatırım biraz karışık bşy bu doğum haritasındaki ay konumuyla eli sopalı öğretmen dediğimiz Satürnün zorlu süreci de diyebiliriz tamamen astroloji ile ilgili yani

Bir doktor olarak konuşayım..Coronavirüs normalde grip yapan etkenlerden..Bu daha dirençli bir suşu..Büyük çoğunluğu seksen yaşın üzerinde komorbid hastalıkları olan insanlarda ölüme yol açıyor..Örnegin 0-9 yaş arası ölüm hiç görülmemiş..Yapacağımız şey elimizi bol bol yıkamak.. Bağışıklığımızı yüksek tutmak..Bol bol egzersiz yapmak..Meyve sebze tüketmek...Bu şekilde eğer bulaşsa dahi atlatirsiniz..Çok endişelenmeye gerek yok..

virüsten bir tek ben mi korkmuyorum. Gerçi benim hayattan bir beklentim olmadığı için olabilir. Kaybedecek bi şeyim de yok. En fazla ölürüm o da benim için kurtuluş olur .
Niye öyle diyorsun ki..Hayatın ne getirecegini bilemezsin..İlerde her şey çok güzel olur inşallah..

haklısınız ben virüsün olduğu noktalardaki mevsimi düşünmemiştim. benimkide "kar yağınca mikrop kırılır "lafı gibi oldu.neyse bari aşısı bulunur diye umut ediyim

Aşı bulundu haberi fos mu çıktı yani

Açıklamaların yarısını okudum ama.. okuduğum kısımda çok felaket senaryosu yoktu..

Suan Turkiyede varsada bu soylenmez inanin cunku halk buyuk bir kargasa cikarir bu yuzden varsada yok telaslanmayin denir.Ama heryere yayilmislen buraya gelmemesi mucize olur .Bizler ellerimizi sık sık yikicaz gerekmedikce kalabalik olan ortamlara girmeye luzum yok taze meyve tuketimini sebze tuketimini arttirin marketlerde aldiginiz yesillikleri ozellikle sirekeli suda bekleterek tuketin.Meyvelerin taze sıkılmis sulari kis cayalri ihlamur kis cagi nane limon vs tuketinyogurt sut tuketimi arttirin

Her dönemde olan bir virüs vakasıdır. İnfluenza gribinden geçen yıl Avrupa'da 30 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Ama Çin'de 2 bin küsur kişi öldü olay oldu. Sebebi çok açık Çin'in ekonomisini etkilemek için yapılan siyasal bir oyundur. Yolda araba çarparak ölme ihtimalin virüse yakalanıp ölme ihtimalinden daha yuksektir emin ol. Trump açıklamasını yapıp duruyor Nisan'da bitecek diye. Bu açıklama da ortadaki dönen oyunu yeterince gösteriyor. Bu kadar korkma ölüm ani dünya fani.

Aynen oyle aylardir bitmiyor nisanda biteceginin garantisi nerden geliyor virusu o yonetiyor besbelli

Bu virüsten dolayı internette gördüğüm tepkiler beni çok şaşırttı. Ben bizim milleti daha rahat zannederdim. Türk'e birşey olmaz falan diye laflarımız da var halbuki. Hatta bir kere yine bir salgın vardı bir tane mikrobiyoloji uzmanı bir tanıdığım sey demişti yurt dışına gidecek hastalar için çok rahatlar hocam bize birşey olmaz diyorlar ama gerçekten de olmuyor falan demişti Bu virüsten neden bu kadar korkuldu acaba?

Daha önce de yazdım, bakın istatistikleri inceleyin bu virüsün öldürme yüzdesi çok düşük ve çok ileri yaş grubu için tehlikeli. Diğer hastalıklara karşı nasılsak buna da öyle olmamiz lazim. Belirtileri zatüre ile Aynı. Ve zatüre de risk grubunu öldürüyor. Bu kadar panik yapıp psikolojinizi yipratmayin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…