2 yaşına kadar aşı ve boy kilo takibi yapıyorlar,biz randevulaşıyorduk ,şu tarihte gelin derdi ebemiz çıkmadan,o tarihte gitmezsek arardı. 3 yaşında aşi yok okul donemine kadar ama her 6 ayda bir kilo,boy takibi için çağırıyorlar. Ben en son kilosunu boyunu telefonda söyledim kızım kreşe gittiği için,birde çok ağladığı için gitmedim. Sizide muhtemelen boy kilo takibi için çağırıyorlar,arayıp gidemeyeceğinizi,isterse bilgi verebileceğinizi söyleyin,illaki gelin demez sanırım.Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
E ne var bunda diyeceksiniz. Ebemiz eski eşimle aile dostumuzdu. Benim eski eş iflastan sonra görüşmeyi kesti herkesle. Bana kalırsa çocuk bahane, benim eski eşle barışıp barışmamam konusunda dedikodu peşindeler. Şikayetle bulunmak istiyorum eğer böyle bir durum varsa, çünkü elimde mesaj var yine hamilelik soruluyor. Ama bir yandan da acaba gerçekten sağlık bakanlığının yasal uygulaması mı günahını mı alıyorum diye düşünüyorum. Özellikle 36 aydan büyük çocuğu olan annelerden rica ediyorum, kaç aya kadar aile hekimliğine bildirdiniz? Ve hamilelik, korunma soruluyor mu?
aile hekiminizi değiştirin .Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
E ne var bunda diyeceksiniz. Ebemiz eski eşimle aile dostumuzdu. Benim eski eş iflastan sonra görüşmeyi kesti herkesle. Bana kalırsa çocuk bahane, benim eski eşle barışıp barışmamam konusunda dedikodu peşindeler. Şikayetle bulunmak istiyorum eğer böyle bir durum varsa, çünkü elimde mesaj var yine hamilelik soruluyor. Ama bir yandan da acaba gerçekten sağlık bakanlığının yasal uygulaması mı günahını mı alıyorum diye düşünüyorum. Özellikle 36 aydan büyük çocuğu olan annelerden rica ediyorum, kaç aya kadar aile hekimliğine bildirdiniz? Ve hamilelik, korunma soruluyor mu?
Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
Aile dostumuzdu ebe(tabi ayrılınca benim aile dostluğumdan çıktı), oğlum 1 aylıkken ayrıldığımızı biliyor.Evet evet,olayi ayrıntılı ogrendim, kesinlikle 15-49 yas kadin bildirimi kapsaminda arandiginizi dusunuyorum. Herkesin aranmamasinin sebebi de ihmalkarlik olabilir. Amac ureme donemindeki populasyonunun varsa gebeliklerini saglikli bir sekilde takip ettirmesini saglamak,emzirme doneminde bir sorun olursa yardimci olmak, dogum kontrol yontemleri ile ilgili bilgilendirmek ve gerekirse malzeme destegi saglamak. Dedigim gibi,normalde asla art niyet dusunulecek bir sey degil,ama madem eski es ile ebenizin arasinda bir baglanti var,en iyisi yakin komsulariniza sorun,size has bir uygulama mi yoksa herkesi mi arıyorlar öğrenin.
Hayır bana kalırsa barıştık mı barışmadık mı diye dedikoduya dolaşıyor.Söyle böyle korunuyorum gibi bir cevap alsa eski esinize mi yetistirecek acaba? Ülkenin saglik sisteminin sacmaligina bak. Hamile misin veya hamilelik düsünüyor musun sorularini ne hakla sorabiliyorlar.
Benim kuzenimde iki yaş aşısına kadar arandığını söylüyor, (aynı sağlık ocağına bağlıyız, ebelerimiz farklı).Bu kadar ilgili bir saglik sistemi nerede varmis yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?