Sağlık bakanlığı bebekleri kaç aya kadar takip ediyor?

Senderr

YazKokulununAnnişi<3
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.180
1.082
158
Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
E ne var bunda diyeceksiniz. Ebemiz eski eşimle aile dostumuzdu. Benim eski eş iflastan sonra görüşmeyi kesti herkesle. Bana kalırsa çocuk bahane, benim eski eşle barışıp barışmamam konusunda dedikodu peşindeler. Şikayetle bulunmak istiyorum eğer böyle bir durum varsa, çünkü elimde mesaj var yine hamilelik soruluyor. Ama bir yandan da acaba gerçekten sağlık bakanlığının yasal uygulaması mı günahını mı alıyorum diye düşünüyorum. Özellikle 36 aydan büyük çocuğu olan annelerden rica ediyorum, kaç aya kadar aile hekimliğine bildirdiniz? Ve hamilelik, korunma soruluyor mu?

Benim kız iki yaşında ama bir kez bile böyle bir soru sorulmadı kontrollerde ya da mesajda onlara ne canım hamile olduğumuzda kan tahlili sonuçları ellerine ulaşıyor zaten.. Mesajla rahatsız edilemez.. Ayrıca 2 yaşında aşılar bitiyor zaten okula kadar. O karşılaştıdıkları boy/ kilo verileri bile 3 yaşa kadar.. Bence de sizinki anormal bir durum

Kızım 29 aylık bizde 2 yaş açısından sonra hiç gitmedik. O zamana kadar da bir kez sordu doktorum hamilelik düşünüyor Musun diye. Oda sohbet için sordu. İşte yaşın küçük bu seninnavantajın falan diye. Bir kere de ücretsiz prezervatif Hakkını söylediler bu 24 ay içinde.

2 yaşına kadar aşı ve boy kilo takibi yapıyorlar,biz randevulaşıyorduk ,şu tarihte gelin derdi ebemiz çıkmadan,o tarihte gitmezsek arardı. 3 yaşında aşi yok okul donemine kadar ama her 6 ayda bir kilo,boy takibi için çağırıyorlar. Ben en son kilosunu boyunu telefonda söyledim kızım kreşe gittiği için,birde çok ağladığı için gitmedim. Sizide muhtemelen boy kilo takibi için çağırıyorlar,arayıp gidemeyeceğinizi,isterse bilgi verebileceğinizi söyleyin,illaki gelin demez sanırım.

ben hamile değilim küçük çocuğumda yok , ama benim bağlı bulunduğum sağlık ocağından taşındığımız ilk seneler gelmiyorsunuz diye bazen arıyorlardı hamlilelik varmı , nasılsınız diye,hatta bir gün benim telefonumdan yan komşumu sormak için aramışlıkları bile vardır,hiç gelmedi bize ,ulaşamadık da merak ettik kendisini diye ,bir de gittiğimde nasıl korunduğumuzu da soruyorlardı.gerçi şimdi artık ne arayan var ne soran var yoğunluktan sanırım.

aile hekiminizi değiştirin .
aynı durumlar devam etmiyorsa bilinki o ebe görevi kkötüye kullanıyor.
ayrıca birbuçuk yaşında kızım var 12 aydan sonra 3 ayda bir takip yapıyor ve o kadar da değil..

Kızım 37 aylık geçen ay aradılar gittik kontrole. Herkese uygulanan bir yöntem ama bazı arkadaşlar farklı şeyler söylemiş demekki her sağlık ocağı bir değil. Ben memnunum açıkçası. Korunma işe ilgili olarak herkesle konuşuyorlar diye biliyorum. Zaten bu konuya çok önem veriliyor. Boy boy afişleri vardır sağlık ocaklarında.

Bu sorulari soruyorlar,cocugum.2 bucuk yasina kadar telefonla bilgi aldilar.Ama 36 ayi gecmis cocugunuz artik bu kadar takip edilmesi tuhaf geldi.Yine de sizin yerinizde olsam aile hekimimi degistiririm ebe de degisiyor boylelikle..Sikayet etseniz de bence bisey cikmaz cunku bu sorular takipte var bizzat doldurduklari formu gördüm

bana bir kere hamilelik sormaya cesaret ettiler benim cinsel yaşantım ve ne zaman hamile olacağım sizi ilgilendirmez dediğim için bir daha aramadılar.. sonra ben hamile kaldığımda kendim gittim bildirdim bebek doğduktan sonra sağlık kontrollerini özel hastanede yaptırmama rağmen aşı günlerinde aradılar.. bazı aşıları özel hastaneler yapmıyor sadece sağlık ocakları yapıyor onlar için de sağlık ocağına gittim o kadar..
demem o ki sende bir garip durum var 2 yaşından sonra takip etmiyorlar diye biliyorum.. ararlarsa beni artık aramayın takip etmeyin ben kendim çocuğumu takip etcem diyin devam ederlerse şikayet edin derim..

Normalde ozellikle gebelik sorulmuyor.Ama gebeyi kaçırdıkları zaman performans kaybettikleri icin kacirmayalim diye surekli soruyorlardir var mi gebelik diye. Ama soylemekle mukellef degilsiniz diye biliyorum,o bunun pesine dusmek zorunda.tabi bu arada 15-49 yas kadin bildirimi diye bi zorunluluk var sistemde, senede en az 2kere bildirim istiyor saglik bakanligi. Bunun icin de soruyor olabilirler. Bunun icin bence komsulariniza sorun. Sizi de ariyorlar mi,ariyorlarsa neler soruyorlar diye. Boylece amaci az cok anlayabilirsiniz.

2 yaşına kadar zaten aşıları devam ettiği için en az 6 ayda bir sağlık ocağına gidip aşıdan önce boy,kilo ve baş çevresi ölçüyorlar zaten.ayrıca 2 ayda bir ne msj atıyorlar ne arayıp soruyorlar böyle.

2 yaştan sonra da sanırım 6 ayda bir bizim hemşiremiz telefon açıp çocukların boyunu kilosunu ölçüp bilgi istiyor benden.ben de ölçüp msj atıyorum hepsi bu.

bu zamana kadar neyle korunuyorsun,hamile misin değil misin tarzı hiç bir muhabbet olmadı.

sizin işte bir gariplik var.

Evet evet,olayi ayrıntılı ogrendim, kesinlikle 15-49 yas kadin bildirimi kapsaminda arandiginizi dusunuyorum. Herkesin aranmamasinin sebebi de ihmalkarlik olabilir. Amac ureme donemindeki populasyonunun varsa gebeliklerini saglikli bir sekilde takip ettirmesini saglamak,emzirme doneminde bir sorun olursa yardimci olmak, dogum kontrol yontemleri ile ilgili bilgilendirmek ve gerekirse malzeme destegi saglamak. Dedigim gibi,normalde asla art niyet dusunulecek bir sey degil,ama madem eski es ile ebenizin arasinda bir baglanti var,en iyisi yakin komsulariniza sorun,size has bir uygulama mi yoksa herkesi mi arıyorlar öğrenin.

Maltepede yasiyorum. 2 yasina kadar her ay aradilar hemde araliksiz. Boy kilo vs aşi falan. Birde bildigim kadariyla bu tarz takip yada hastalardan dolayi hedefleri falan oluyor. Devletten prim gibi bir sey aliyorlar.

Söyle böyle korunuyorum gibi bir cevap alsa eski esinize mi yetistirecek acaba? Ülkenin saglik sisteminin sacmaligina bak. Hamile misin veya hamilelik düsünüyor musun sorularini ne hakla sorabiliyorlar.

Oğlum 42 aylık. Daha dün aradılar.
Yani gayet normal bir şey sizinle özellikle alakalı değil.

Aile dostumuzdu ebe(tabi ayrılınca benim aile dostluğumdan çıktı), oğlum 1 aylıkken ayrıldığımızı biliyor.

Söyle böyle korunuyorum gibi bir cevap alsa eski esinize mi yetistirecek acaba? Ülkenin saglik sisteminin sacmaligina bak. Hamile misin veya hamilelik düsünüyor musun sorularini ne hakla sorabiliyorlar.
Hayır bana kalırsa barıştık mı barışmadık mı diye dedikoduya dolaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…