- 26 Ekim 2010
- 870
- 636
- 133
Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
E ne var bunda diyeceksiniz. Ebemiz eski eşimle aile dostumuzdu. Benim eski eş iflastan sonra görüşmeyi kesti herkesle. Bana kalırsa çocuk bahane, benim eski eşle barışıp barışmamam konusunda dedikodu peşindeler. Şikayetle bulunmak istiyorum eğer böyle bir durum varsa, çünkü elimde mesaj var yine hamilelik soruluyor. Ama bir yandan da acaba gerçekten sağlık bakanlığının yasal uygulaması mı günahını mı alıyorum diye düşünüyorum. Özellikle 36 aydan büyük çocuğu olan annelerden rica ediyorum, kaç aya kadar aile hekimliğine bildirdiniz? Ve hamilelik, korunma soruluyor mu?
Bana mesaj attılar, bende onlara sadece oğlumun boy, kilo, baş çevresini yazıp göndersem olur mu? Oğlum tam 38 aylık. Bazı özel durumlarım var, bu yüzden çekiniyorum diğer konularda bilgi vermek istemiyorum.ben aile hekimliğinde ebe olarak çalışıyorum 2 yaşında aşılar bitse bile 5 yaşa kadar boy kilo ölçümleri devam ediyor.sağlık bakanlıgının zorunlu uygulaması bu
Nasıl sıkıntılarla boşandığımı kişisel olarak yakından biliyor. Sistemle bağlantılı değil. Eski eşim görüşmeyi kesince bana yöneldiklerini düşünüyorum ben.Normali bu zaten 6 ayda 1 seni arayıp sormalı 6 ayda 1 de bebeğin için arayıp sorulmalı. Bu ebenın size verdiği önemi gösteriyor yoksa aramayıp direkte girebiilirdi. Senin boşanmış oldugunu bilemez sistemeden de gözükmüyor zaten bir de eğer birinde hamilelik varsa hastanede tespit edilmişse o ebe sıkıntıya giriyor. Yani anlayacagın ebeniz işini hakkıyla yapmaya calısıyor.
Sorulan şey psikolojik bir rahatsızlık değil. ne bileyim anneme sorsam devir değişti diyor, kuzenime soruyorum (aynı anda doğum yaptık, aynı aile hekimliğine bağlıyız) beni 24 aya kadarr aradılar diyor. Garip geliyor.Bazıları daha ilgili oluyor bu aile hekimlerinin.. Ondan dozu aşmış olabilirler ...
Bir de aile hekimi arkadaşımdan aldığım bir duyum; kızmayın ama teşhisi konmuş psikolojik rahatsızlığınız varsa devlet hastanesinde konduysa bu teşhis onlara da bilgisi gidiyor ve durumda daha detaylı soruyorlar bebekli anneleri ..
Ancak o ebeninki hadsizlik bence..
Bebeğim yok. Bebek meselelerini pek bilmiyorum ama eskiye göre sıklıkla arandığını duyuyorum sadece ..Sorulan şey psikolojik bir rahatsızlık değil. ne bileyim anneme sorsam devir değişti diyor, kuzenime soruyorum (aynı anda doğum yaptık, aynı aile hekimliğine bağlıyız) beni 24 aya kadarr aradılar diyor. Garip geliyor.
Uzun yıllar aile sağlığı merkezinde çalıştım. Çocuğunuz 5 yaşına gelene kadar takip etmek zorundalar ve eğer bunu yapmazlarsa para cezası veriyor bakanlık. Hamile olup olmadığınızı da 6 ayda bir sormaları gerek. Sonuçta boşanmış bekar gibi medeni haller hamileliğe engel değil. Eğer içinizde bilgilerinizin paylaşıldığına dair bir şüphe varsa aile hekiminizi değiştirin.Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
E ne var bunda diyeceksiniz. Ebemiz eski eşimle aile dostumuzdu. Benim eski eş iflastan sonra görüşmeyi kesti herkesle. Bana kalırsa çocuk bahane, benim eski eşle barışıp barışmamam konusunda dedikodu peşindeler. Şikayetle bulunmak istiyorum eğer böyle bir durum varsa, çünkü elimde mesaj var yine hamilelik soruluyor. Ama bir yandan da acaba gerçekten sağlık bakanlığının yasal uygulaması mı günahını mı alıyorum diye düşünüyorum. Özellikle 36 aydan büyük çocuğu olan annelerden rica ediyorum, kaç aya kadar aile hekimliğine bildirdiniz? Ve hamilelik, korunma soruluyor mu?
Sorulan şey psikolojik bir rahatsızlık değil. ne bileyim anneme sorsam devir değişti diyor, kuzenime soruyorum (aynı anda doğum yaptık, aynı aile hekimliğine bağlıyız) beni 24 aya kadarr aradılar diyor. Garip geliyor.
Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?