Sağlık bakanlığı bebekleri kaç aya kadar takip ediyor?

İki yasına kadar sürekli takip ettiler aşılarını orada yaptırmasam da aşı dönemi aradılar ilk doğum yaptığım dönem eve uğradılar. O zaman korunmayla ilgili bilgilendirme yaptılar bir dahada konusu açılmadı. İki yaş sonrasında 4. yaş aşısına kadar büyük kızımla ilgili aranmadım o sırada küçük kızım için irtibat halindeydik. Normalde 4-6 yaş arası olan kkk aşısı da okulda yapıldığı için onun içinde aramadılar esasında. Ama kızım 4 yaşını küçüğü 1. yaşını sürerken bulunduğumuz ilde 6 ilçede önlem amaçlı çocuk felci ve su çiçeği aşısının tekrarlanması gerektiğini bildirdiler eve kağıt geldi. Götürüp o aşıları yaptırdık o kadar. Küçük kızımda iki yaşını ağustos da doldurdu o zamandan beri aramıyorlar.

benim eski oturduğum yerdeki ebe sık sık arardı, ki çocuk yoktu, hatırlamıyorum ama sanırım 3-4 ayda bir arardı hamilelik var mı diye, ki hiç bir tanışıklığımız yok.
şu an oturduğum yerdeki ebe ile daha samimiyiz, oğlumun kontrollerini yaptığı için, o hiç sormadı hamilelik vs.

Ben evli olmadığım halde kız kardeşim de 18 yaşından küçük olduğu halde sürekli aile hekimliğinden bu tür sacma sorular için aranıyorduk hatta ben o zaman aile hekiminin olduğu şehirde bile değildim
daha sonra babam gidip doktorla konuştu bayağı sert ve net bir şekilde bir daha da aramadılar

Oğlum 36 aylık olacak, senede bir soruyorlar. Kızım da 24 aylık onu daha sıkı takip ediyorlar. Mesajla bildiriyorum ben de. Hatta mesaj atmayınca evime geldiler ellerinde evraklarla.

İkinci gebeliğimi ben oğlumun bilgilerini verirken söyledim. Dediler ki, bi ekrandan görüyoruz her şeyi. Gebe olduğunuzu biliyoruz. Çok şaşırmıştım çünkü ben her zaman özele giderim. Onları bile görüyorlarmış. 2.den sonra birkaç kez gebelik var mı diye sordular ama.

İki yaşına kadar her ay , sonrasında ise sadece aşı zamanı aradılar bizi . Aşıyı yaptırıp yaptırmadığımızı ve boy , kilo vs. sorarlar . Bebeğim 36 aylık bu arada .

ben aile hekimliğinde ebe olarak çalışıyorum 2 yaşında aşılar bitse bile 5 yaşa kadar boy kilo ölçümleri devam ediyor.sağlık bakanlıgının zorunlu uygulaması bu

14 aylık kızım var,daha 1 kere bile arayıp ne alemdesiniz diyen olmadı...

Bana da durmadan halk sağlığından sms geliyor... bebeğinizin şu ayda ki kontrolünü yaptırdınız mı? emzirdiğiniz sürece bebeğinizle iletişiminiz artacaktır..anne sütü doğladır... şu aşısını yaptırdınız mı? doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın... Sürekli bu mesajlar tekrar ve tekrar geliyor... ama hamilelik ile ilgili hiç soru veya mesaj almadım. Aşılar için ayrıca arıyorlar telefon ile.

ben aile hekimliğinde ebe olarak çalışıyorum 2 yaşında aşılar bitse bile 5 yaşa kadar boy kilo ölçümleri devam ediyor.sağlık bakanlıgının zorunlu uygulaması bu
Bana mesaj attılar, bende onlara sadece oğlumun boy, kilo, baş çevresini yazıp göndersem olur mu? Oğlum tam 38 aylık. Bazı özel durumlarım var, bu yüzden çekiniyorum diğer konularda bilgi vermek istemiyorum.

Normali bu zaten 6 ayda 1 seni arayıp sormalı 6 ayda 1 de bebeğin için arayıp sorulmalı. Bu ebenın size verdiği önemi gösteriyor yoksa aramayıp direkte girebiilirdi. Senin boşanmış oldugunu bilemez sistemeden de gözükmüyor zaten bir de eğer birinde hamilelik varsa hastanede tespit edilmişse o ebe sıkıntıya giriyor. Yani anlayacagın ebeniz işini hakkıyla yapmaya calısıyor.

Bazıları daha ilgili oluyor bu aile hekimlerinin.. Ondan dozu aşmış olabilirler ...

Bir de aile hekimi arkadaşımdan aldığım bir duyum; kızmayın ama teşhisi konmuş psikolojik rahatsızlığınız varsa devlet hastanesinde konduysa bu teşhis onlara da bilgisi gidiyor ve durumda daha detaylı soruyorlar bebekli anneleri ..
Ancak o ebeninki hadsizlik bence..

Nasıl sıkıntılarla boşandığımı kişisel olarak yakından biliyor. Sistemle bağlantılı değil. Eski eşim görüşmeyi kesince bana yöneldiklerini düşünüyorum ben.

Sorulan şey psikolojik bir rahatsızlık değil. ne bileyim anneme sorsam devir değişti diyor, kuzenime soruyorum (aynı anda doğum yaptık, aynı aile hekimliğine bağlıyız) beni 24 aya kadarr aradılar diyor. Garip geliyor.

Bebeğim yok. Bebek meselelerini pek bilmiyorum ama eskiye göre sıklıkla arandığını duyuyorum sadece ..

Benim dediğim ise daha doğrusu duyduğum eğer tanısı konmuş bir psikolojik rahatsızlığınız varsa bunlar sağlık ocaklarının da kayıtlarında gözüküyor .. O tarz rahatsızlıklar da kronik olabileceğinden Bebek ihmalkarlığı vs olabilir diye daha itinalı davranıyorlar yani bir aile hekimi arkadaşım öyle demişti .

Sizin yoksa böyle bir rahatsızlığınız benim dediğimle alakalı olmuyorsunuz tabi

Bizim ebe de beni ilk aradığında neyle korunuyorsun diye sormuştu.
Sık sık da gebelik var mı diye arar sağolsun olunca arayacam diyorum yine de 2 ayda bir kontrol ediyor :))
Ceza alıyorlar takibi aksatırlarsa.

Uzun yıllar aile sağlığı merkezinde çalıştım. Çocuğunuz 5 yaşına gelene kadar takip etmek zorundalar ve eğer bunu yapmazlarsa para cezası veriyor bakanlık. Hamile olup olmadığınızı da 6 ayda bir sormaları gerek. Sonuçta boşanmış bekar gibi medeni haller hamileliğe engel değil. Eğer içinizde bilgilerinizin paylaşıldığına dair bir şüphe varsa aile hekiminizi değiştirin.

Medeni durumunuzla gebe olmanız arasında bir bağ yok ki. Genelde 2 yaşa kadar düzenli takip+aşı daha sonra okul çağına göre boy-kilo takibi büyüme gelişim açısından zorunlu zaten. Ayrıca bazı arkadaşlar da aşırı tepkili çıkmış gebe olduğumu olcağımı söylemek zorunda değilim diye. Sonra okuyoruz korunuyordum aslında ama hamile kaldım nasıl oldu anlamadm napcam şimdi falan diye konuları burda. Yani bence sorulması da gayet gerekiyor hem cinsel yolla bulasan hastalıkları önlemek hem de herkesın bakabileceği kadar çocuk sahibi olmasını sağlamak amacıyla. Bunda utanılacak veya mahrem bişey göremiyorum sağlık bu sonuçta. Sizin içinizde bir şüphe varsa aile hekiminizi değiştirin. İstediğiniz aile hekimine gidip dilekçe verirsiniz, boş nüfusu varsa hemen başka aile hekimliğine geçebilirsiniz.

Sen kafayı eski eşinle bozmuşsun resmen.Forumda bile başka birşey konuşmuyorsun.Obsesifsin..Ebeninde çok umrundasındır kesin

Oyle surekli sapik gibi rahatsiz etme uygulamalari yok, ayrica bosanmis bir bayana hamilelik sorulur mu? Gerci ben normal aile sagligi kapsaminda yaptiklri sacmaliklardan da kesinlikle memnun degilim o da ayri bir konu ama sizinki gibi uzun surmuyor , evlendigimden beri alo hamile misin alo cocuk dogdu mu alo asisi alo bilmemnesi yahu size ne ben annesiyim kendim takip edebiliyorum, halkin gozunu boyamak icin ne yapacaklarini sasirdilar, hasta olsam yuzume bakmazlar nasil bir uygulamaysa. Siz kesinlikle sikayet edin sizinki tamamen taciz cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…