Beni de ilk kez aradiklarinda sormuslardi neyle korunuyorsun diye, esim korunuyor dedim nasil korunuyor demez mi? Dugum atiyoz dicektim sustum, ne bicim insanlar var bir de bu ebe olacak da benim cocugumu takip edecek bu kafaylaBizim ebe de beni ilk aradığında neyle korunuyorsun diye sormuştu.
Sık sık da gebelik var mı diye arar sağolsun olunca arayacam diyorum yine de 2 ayda bir kontrol ediyor :))
Ceza alıyorlar takibi aksatırlarsa.
Beni de ilk kez aradiklarinda sormuslardi neyle korunuyorsun diye, esim korunuyor dedim nasil korunuyor demez mi? Dugum atiyoz dicektim sustum, ne bicim insanlar var bir de bu ebe olacak da benim cocugumu takip edecek bu kafayla
Hayir elbette cinsel hayatimi merak etmiyor bilgisiz bilgisiz beni ariyor, orada benim meslegime varana kadar yaziyor egitim durumum yaziyor ben mal miyim da universite mezunu olarak geri cekilmenin dogum kontrol yontemi olmadigini bilmeyeyim?Nasıl korunuyor derken sizin cinsel hayatınızı merak ettiği için sormamıştır merak etmeyin. Eşim korunuyor deyince geri çekme yöntemi anlaşılıyor bu da bir korunma yöntemi değil o yüzden soruluyor.
Hayir elbette cinsel hayatimi merak etmiyor bilgisiz bilgisiz beni ariyor, orada benim meslegime varana kadar yaziyor egitim durumum yaziyor ben mal miyim da universite mezunu olarak geri cekilmenin dogum kontrol yontemi olmadigini bilmeyeyim?
Hayir belki isini iyi yapiyor ama gercekten biktiriyorlar zirzir telefon surekli, genel olarak bu uygulama yanlis sana ne korunuyor muyum? Sana ne cocugumun boyundan kilosundan? Ben zaten ozel hastaneye goturuyorum cocugu orada hersey kayit altinda cok merakliysa alsinlar oradan bilgiyi, devlet cani isteyince herseyi eliyle koymus gibi bulurken neden sapik gibi beni telefonla taciz ediyor anlayamiyorumO anlık dikkat etmemiştir belki gözden kaçmıştır ama bu işini kötü yaptığı anlamına gelmez ki.
Oğlum 4 yaşında. Kontrol aşı günlerinde yada bir gün önce hatirlatma için aranıyorum okadar. Doğum kontrol yöntemi için aile hekimi bir kere sordu bilgilendirildi diyerek notlarını alıp bidaha sormuyor lar.Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
E ne var bunda diyeceksiniz. Ebemiz eski eşimle aile dostumuzdu. Benim eski eş iflastan sonra görüşmeyi kesti herkesle. Bana kalırsa çocuk bahane, benim eski eşle barışıp barışmamam konusunda dedikodu peşindeler. Şikayetle bulunmak istiyorum eğer böyle bir durum varsa, çünkü elimde mesaj var yine hamilelik soruluyor. Ama bir yandan da acaba gerçekten sağlık bakanlığının yasal uygulaması mı günahını mı alıyorum diye düşünüyorum. Özellikle 36 aydan büyük çocuğu olan annelerden rica ediyorum, kaç aya kadar aile hekimliğine bildirdiniz? Ve hamilelik, korunma soruluyor mu?
Kafam allak bullak oldu. 2-3 ayda bir sağlık ocağından haber geliyor, oğlumun boy, kilo ve baş çevresini istiyorlar ve hamile olup olmadığımı soruyorlar, bildirilmesi yasal zorunluluk bunun bilincindeyim, ama bir kez ebemiz neyle korunuyorsunuz diye sordu (boşandığımı biliyor) bu benim tuhafıma gitti. oğlum 36 ayı geçti, 2-3 gündür de sürekli arıyorlar. Benimle aynı anda doğum yapmış kuzenime sordum durumu, onu aramadıkları 2 yaş aşısından sonra çocuk doktorlarıyla takibe devam ettiklerini söyledi (bizimde çocuk doktorumuz takip ediyor, çocuğumda hiç bir rahatsızlık yok). Bugün sağlık ocağı hattından mesaj geldi, işte aynı sorular mesajla bildirin diye, alemin deneği ben miyim?
E ne var bunda diyeceksiniz. Ebemiz eski eşimle aile dostumuzdu. Benim eski eş iflastan sonra görüşmeyi kesti herkesle. Bana kalırsa çocuk bahane, benim eski eşle barışıp barışmamam konusunda dedikodu peşindeler. Şikayetle bulunmak istiyorum eğer böyle bir durum varsa, çünkü elimde mesaj var yine hamilelik soruluyor. Ama bir yandan da acaba gerçekten sağlık bakanlığının yasal uygulaması mı günahını mı alıyorum diye düşünüyorum. Özellikle 36 aydan büyük çocuğu olan annelerden rica ediyorum, kaç aya kadar aile hekimliğine bildirdiniz? Ve hamilelik, korunma soruluyor mu?
Doktor olup da geri çekilmeyle korunan var, olsa da olur olmasa da modunda olup da mesela.Hayir elbette cinsel hayatimi merak etmiyor bilgisiz bilgisiz beni ariyor, orada benim meslegime varana kadar yaziyor egitim durumum yaziyor ben mal miyim da universite mezunu olarak geri cekilmenin dogum kontrol yontemi olmadigini bilmeyeyim?
Kimseyi terslemiyorum yapimda yok sikayetlerimi gereken yerlere yaptim diye buraya yazamaz miyim? Bence alakasi var meslekle tahsille size gore olmayabilir, devletin zorunlulugu da mumkunse baska konularda olsun benim urememle degilDoktor olup da geri çekilmeyle korunan var, olsa da olur olmasa da modunda olup da mesela.
Bunun meslekle ne alakası var?
Kimse meraklı değil milletin yaşantısına ama 15-49 yaş arası doğurganlık çağındaki kadınların belli aralıklarla takibini devlet zorunlu tutuyor.
Adamları terslemeyin boşuna isyanınızı sağlık bakanlığına yapabilirsiniz.
Hah işte demek istediğim bu, kasım ayı içinde 14 gün arayla aranmışım az önce baktım.Oyle surekli sapik gibi rahatsiz etme uygulamalari yok, ayrica bosanmis bir bayana hamilelik sorulur mu? Gerci ben normal aile sagligi kapsaminda yaptiklri sacmaliklardan da kesinlikle memnun degilim o da ayri bir konu ama sizinki gibi uzun surmuyor , evlendigimden beri alo hamile misin alo cocuk dogdu mu alo asisi alo bilmemnesi yahu size ne ben annesiyim kendim takip edebiliyorum, halkin gozunu boyamak icin ne yapacaklarini sasirdilar, hasta olsam yuzume bakmazlar nasil bir uygulamaysa. Siz kesinlikle sikayet edin sizinki tamamen taciz cunku
Canim bunda art niyet var belli kiHah işte demek istediğim bu, kasım ayı içinde 14 gün arayla aranmışım az önce baktım.
Aynı aile hekimliğinde kuzenimde kayıtlı, aynı ay içinde aynı yıl doğum yaptık, o beni aramıyorlar ne alaka dedikten sonra tereddüte düştüm.5 yaşa kadar takip ediyoruz canım..yani ilgili bir ebeniz var..lütfen şikayet filan etmeyin çünkü bu onun görevi.bu işin içinde olarak söylüyorum..
Hayır eski eşim görüşmeyi kesmiş onlarla, metresiyle yakın arkadaştı ebemiz (kimse yanlış anlamasın bizim aşılarımızı hep aile hekimimiz yaptı), halen metresle yakın arkadaş. Benim eski eşim biz boşandıktan sonra ayrıldı beraber olduğu kişiden, eski eşimin benimle barışıp barışmadığını öğrenmeye çalışıyor diye düşünüyorum.Canim bunda art niyet var belli ki
Devletin sacma politikasinin arkasina saklanarak senden bilgi alip eski esine yetistirecek akli sira
Yap sikayetini mutlaka sonrasinda da baska bir aile hekimine gec
Bu yolu secmeleri terbiyesizlik kesinlikle bir cezasi olmali ama, aranma sayinizdan belli yani olmaz ki bu kadarHayır eski eşim görüşmeyi kesmiş onlarla, metresiyle yakın arkadaştı ebemiz (kimse yanlış anlamasın bizim aşılarımızı hep aile hekimimiz yaptı), halen metresle yakın arkadaş. Benim eski eşim biz boşandıktan sonra ayrıldı beraber olduğu kişiden, eski eşimin benimle barışıp barışmadığını öğrenmeye çalışıyor diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?