Sağlık bakanlığı bebekleri kaç aya kadar takip ediyor?

Bizim ebe de beni ilk aradığında neyle korunuyorsun diye sormuştu.
Sık sık da gebelik var mı diye arar sağolsun olunca arayacam diyorum yine de 2 ayda bir kontrol ediyor :))
Ceza alıyorlar takibi aksatırlarsa.
Beni de ilk kez aradiklarinda sormuslardi neyle korunuyorsun diye, esim korunuyor dedim nasil korunuyor demez mi? Dugum atiyoz dicektim sustum, ne bicim insanlar var bir de bu ebe olacak da benim cocugumu takip edecek bu kafayla

Beni de ilk kez aradiklarinda sormuslardi neyle korunuyorsun diye, esim korunuyor dedim nasil korunuyor demez mi? Dugum atiyoz dicektim sustum, ne bicim insanlar var bir de bu ebe olacak da benim cocugumu takip edecek bu kafayla

Nasıl korunuyor derken sizin cinsel hayatınızı merak ettiği için sormamıştır merak etmeyin. Eşim korunuyor deyince geri çekme yöntemi anlaşılıyor bu da bir korunma yöntemi değil o yüzden soruluyor.

Hayir elbette cinsel hayatimi merak etmiyor bilgisiz bilgisiz beni ariyor, orada benim meslegime varana kadar yaziyor egitim durumum yaziyor ben mal miyim da universite mezunu olarak geri cekilmenin dogum kontrol yontemi olmadigini bilmeyeyim?

Hayir elbette cinsel hayatimi merak etmiyor bilgisiz bilgisiz beni ariyor, orada benim meslegime varana kadar yaziyor egitim durumum yaziyor ben mal miyim da universite mezunu olarak geri cekilmenin dogum kontrol yontemi olmadigini bilmeyeyim?

O anlık dikkat etmemiştir belki gözden kaçmıştır ama bu işini kötü yaptığı anlamına gelmez ki.

O anlık dikkat etmemiştir belki gözden kaçmıştır ama bu işini kötü yaptığı anlamına gelmez ki.
Hayir belki isini iyi yapiyor ama gercekten biktiriyorlar zirzir telefon surekli, genel olarak bu uygulama yanlis sana ne korunuyor muyum? Sana ne cocugumun boyundan kilosundan? Ben zaten ozel hastaneye goturuyorum cocugu orada hersey kayit altinda cok merakliysa alsinlar oradan bilgiyi, devlet cani isteyince herseyi eliyle koymus gibi bulurken neden sapik gibi beni telefonla taciz ediyor anlayamiyorum

Oğlum 4 yaşında. Kontrol aşı günlerinde yada bir gün önce hatirlatma için aranıyorum okadar. Doğum kontrol yöntemi için aile hekimi bir kere sordu bilgilendirildi diyerek notlarını alıp bidaha sormuyor lar.

Hamileyken bizim aile hekimi öğrenmiş :) bende taşınmıştım. Bir girdim içeri annem için gitmiştim. Sen nerdesin seni bulucam derken arabayla kaza yaptım dedi ben şok kadını ilk Ogün görmüştüm. hamile olduğumu dedikodu lardan öğrenecek hali yok.

Yani birinciyi böyle sistemden öğrenip peşime düşen ikinciyi de ògrenir. Sorulması saçma geldi banada. Ama acaba hiç hastane kontrolü yapma taraftarı olmayan bayanlar var marifet gibi anlatan bunun önüne geçmek için mi yapıyor lar acaba.

Son düzenleme:
5 yaşa kadar takip ediyoruz canım..yani ilgili bir ebeniz var..lütfen şikayet filan etmeyin çünkü bu onun görevi.bu işin içinde olarak söylüyorum..

Benim aile hekimimde sormustu. Aktif cinsel hayatin vae mi, hangi yolla korunuyosun, hamilelik dusunuyo musun diye ardarda siraladi kadin.bende bu konular hakkında konusmak istemiyorum dedim bidahada sormadi. Kisiler hakkinda saglik bakanliginin gönderdiği bi anket gibi biseymis

Telefon ile hiç aranmadım gecen sene sağlık ocağına gittiğim de sordular NE İLE KORUNUYORSUN düşük kürtaj var mı ve başka sorularda ilk çocuğum 5 yaşında bu arada ben de hamileydim onu söyledim aşı için vs sürekli aradılar ondan sonra ben bi art niyet görmüyorum ...

Benim kızım 10-11 aylık. bana da bi kaç ay önce telefon ile soruldu nasıl korunduğum, ben de bu nasıl soru müsait miyim değil miyim cevap vermeye, iş yerindeyim sonuçta dedim. Kadıncağız da özür diledi, haklısınız ama bakanlık veriyor elimize bi soru listesi, biz de sormak zorunda kalıyoruz dedi. Günahını alma yani.

Bizi 3 yaşına kadar çağırmıştı 3 yaştan sonra artık gerek kalmadığını söylemişti. 6 ayda bir biz sizi arayıp boy ve kilo ölçümü için çağırıcaz demişti. Ki ben bebeğimi aşılar haricinde kontrol için hiç sağlık ocağına götürmedim. Hep telefonda verdim bilgileri. Çünkü özel hastaneye gidiyoruz iki gün sonra sağlık ocağından çağırıyorlardı bende tlfnla hallediyodum işimi. Sizde telefonla gereken bilgileri verin gitmeyin bence kimsenin de ağzına laf vermemiş olursunuz.

2 yaşa kadar kontrol ediliyor ayrıca hamile kalsan sistemden görebiliyor onlar

Konunu son paragrafına kadar ee ne var bunda dedim ama ebenin aile dostu olmanız bana biraz düşündürücü geldi

Doktor olup da geri çekilmeyle korunan var, olsa da olur olmasa da modunda olup da mesela.
Bunun meslekle ne alakası var?
Kimse meraklı değil milletin yaşantısına ama 15-49 yaş arası doğurganlık çağındaki kadınların belli aralıklarla takibini devlet zorunlu tutuyor.
Adamları terslemeyin boşuna isyanınızı sağlık bakanlığına yapabilirsiniz.

Kimseyi terslemiyorum yapimda yok sikayetlerimi gereken yerlere yaptim diye buraya yazamaz miyim? Bence alakasi var meslekle tahsille size gore olmayabilir, devletin zorunlulugu da mumkunse baska konularda olsun benim urememle degil

Hah işte demek istediğim bu, kasım ayı içinde 14 gün arayla aranmışım az önce baktım.

Hah işte demek istediğim bu, kasım ayı içinde 14 gün arayla aranmışım az önce baktım.
Canim bunda art niyet var belli ki
Devletin sacma politikasinin arkasina saklanarak senden bilgi alip eski esine yetistirecek akli sira
Yap sikayetini mutlaka sonrasinda da baska bir aile hekimine gec

5 yaşa kadar takip ediyoruz canım..yani ilgili bir ebeniz var..lütfen şikayet filan etmeyin çünkü bu onun görevi.bu işin içinde olarak söylüyorum..
Aynı aile hekimliğinde kuzenimde kayıtlı, aynı ay içinde aynı yıl doğum yaptık, o beni aramıyorlar ne alaka dedikten sonra tereddüte düştüm.

Canim bunda art niyet var belli ki
Devletin sacma politikasinin arkasina saklanarak senden bilgi alip eski esine yetistirecek akli sira
Yap sikayetini mutlaka sonrasinda da baska bir aile hekimine gec
Hayır eski eşim görüşmeyi kesmiş onlarla, metresiyle yakın arkadaştı ebemiz (kimse yanlış anlamasın bizim aşılarımızı hep aile hekimimiz yaptı), halen metresle yakın arkadaş. Benim eski eşim biz boşandıktan sonra ayrıldı beraber olduğu kişiden, eski eşimin benimle barışıp barışmadığını öğrenmeye çalışıyor diye düşünüyorum.

Bu yolu secmeleri terbiyesizlik kesinlikle bir cezasi olmali ama, aranma sayinizdan belli yani olmaz ki bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…