Farkındayim mesaji tamamlayamadim.saglik bakanliginin verdigi takvime uyulmalı bence gerekli ve yeterli oldugunu düsunuyorum..hani o asilarin disinda bahsettigim diger asi türevi olsa anlarim da saglik ocagi asilarinda boyle bir tartisma olmasi tuhafima gitti..
Komün yaşamı filan. Murakaminin romanı 1q84' te okuduğumdan beri tam benlik diyorum. Ah gece gece kendimi sokağa atıp yalnızlığa gömülesim geldi bak
Aynen şimdi ülkemiz iyiye gidiyor. Denetimler daha sıkı bizim zamanımıza göre. Ama biz noolcaz acep merakla bekliyorum.ya o değilde benim aklıma şey takılıyor. mesela ben aşılarımı olmuşum ama bütün çocuk hastalıklarını geçirdim boğmaca hariç.. ama benim çocuklar hiçbir hastalığı geçirmediler daha..
9. Ayda yapılan aşı değilmiydi oEvet davalık oluyorlarmış. Menenjit karma aşının içinde mi şimdi? Bilginiz var mı?
aha dedim kimse hatırlamaz şimdi kadını gençler çoğunlukta burda:))
İnan ki bakıyorum arasıra.ahaha gökyüzüne bak 2 ay vardır belki
Hemen Google amcaya sorayım ben bilemedim yaaKral tv kliplerinden :) bugün gibi hatırlıyorum ne skandal olmuştu.
Aynen şimdi ülkemiz iyiye gidiyor. Denetimler daha sıkı bizim zamanımıza göre. Ama biz noolcaz acep merakla bekliyorum.
9. Ayda yapılan aşı değilmiydi o
Hemen Google amcaya sorayım ben bilemedim yaa
İnan ki bakıyorum arasıra.
Meningokok olarak vuruluyor ayrı bir aşı yani..Evet davalık oluyorlarmış. Menenjit karma aşının içinde mi şimdi? Bilginiz var mı?
Arkadaslar aşı dediğiniz sey kisa vadeli bir uygulama degil. Yani cocugunuz 5 yasinda su cicegi olmasin degil, 5 yasinda su çiçeği olursa hicbir sey olmaz birkac haftada atlatir ama 20 yasinda su cicegi olursa iste o zaman ölebilir. Ya da kizamik virusunu dogal yoldan geçirirse bu virusun bir proteini beyninde sakli kalip 20 yil sonra onu oldurebilirken asiyla bu ihtimal ortadan kalkar. Biz çocuklarımızı asilarsak toplum asilanmis olur. Simdi o cocuguna asi yaptirmaya anne var ya, o simdi cahil cahil atip tutuyor ya tum anneler kendi gibi olsaydi eger iste o zaman gorurdum ben onu. Çocuklar birer birer menejittir, zaturredir bunlardan ölürken bir de o zaman konusmak isterdim.
Her asi degil ama cocukluk asilarinin hemen hepsi %100 e varan koruma saglar. Ama tabii ki bazilari %100 degil. Ha asili bir cocuk tekrar enfekte olursa ne olur? Grip olmus gibi hafif atlatır. Ama dedigim gibi bu is 3-5 senelik degil omur boyu getirisi olan bir uygulama. Tabii ki icinde kimyasallar var ama bunların verdigi zarar bir cocugun enfeksiyondan gordugu zararin yaninda konusulmaz bile.
Biz yaptırdık vardı ama hangi dönemde hatırlamıyorum. Hatta salgın vardı apar topar çağırmışlardi.Evet davalık oluyorlarmış. Menenjit karma aşının içinde mi şimdi? Bilginiz var mı?
Biz yaptırdık vardı ama hangi dönemde hatırlamıyorum. Hatta salgın vardı apar topar çağırmışlardi.
Meningokok olarak vuruluyor ayrı bir aşı yani..
Genelde 9 aylıkken..
Siz hekimdiniz değil mi? Ne güzel yazmışsınız valla her yerde söyleyin bunları. O kadar cahilce şeyler okudum ki o tartışmanın üzerine Çok moralim bozuldu. Tıbbi bilgim olmadığı için tam da bilemedim bizim aşılı çocuklar etkilenir mi diye. Domuz kanı var haram yazmışlar yok artık ya.
arolat dinlemediğimden sanırsam. İzledim yine pişman oldum. Ses Yok ki.Sen gençsin galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?