Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Ben size sistem ooo cok güzel cok mükemmel demiyorm. Elbette halaaa geliştirilmesi gereken yerler var ki günden güne sürekli güncellemeler geliyo zaten. Yerinde saymıyo yani sistem. Ama bu yapılan işlemlerin hepsinin bi mantığı var. Ve cidden güzel uygulama. Amac bicok seyi önceden erkenden öğrenebilmek. Ona göre yol cizebilmek. Evet kişi dürüst gelmeyebilir yalan yanls bilgiler verebilir ve belkide küçük yastaki bir kişinin gebeliğini o an bildiremeyebilir. Ama sağlık sistemi bir bütün halinde. Sağlık ocağı farkedemezse toplum sağlığı farkedecek o olmazsa hastane farkedecek. Bu durumlar enn az seviye indirilebilmek için evet bicok sey soruluyo sorgulanıyo. Kişiye soruluyo neyle korunuyosun diye eşim korunuyo diyo mesela. Bu eş korunması kondomla değil genelde geri cekme yöntemini kasdediyolar. Peki sizce bu sorgulanmadan nasıl öğrenilebilir?
Saglik ocagi fark etse erkenden ,gebelik sonlandirilabilir. Hastane polisi fark ettiginde zaten bebek dunyaya gelmis artik bir faydasi yok. Hem diyoruz ki insanlar cahil korunmayi bilmiyor,hem de zorla o korunmayi bilmeyeni anne yapiyoruz. Belki istenmeyen gebeligi sonlandirabilsek cahil bir anneden olma istenmeyen cocuk eksik olacak bu dunyadan?

Es korunmasi durumunda da bu kadar ayrintiyi paylasmaya gerek yok saglik ocagiyla. Amaclari bizi bilgilendirmekse sorsunlar korunmayi biliyor muyuz diye. Kisaca bahsetsinler soyle korunulur boyle korunulur diye. Onlar sadece soru soruyorlar.

Sensin o 🙈🥰 lakin denklemi bastan beri yanlis yaziyormusum, cok uzgunum, zira en son 11. Sinif biyoloji dersiyle duruyorum ahskabskns :KK70: Yillardir mat gormedim ama iyidir mat’im. Bak dogrusu geliyor simdi, yanlis yazim icin de uzgunum 🙈🌺

x> (y+z) 2
Ben niyetini biliyorum ya senin. O yeterli ♥️♥️

Hayır özel hastane kitabina uyduruyo diyelm biz buna 😉
Bilemedim,sali gunu aradim pek cok ozel hastaneyi yapmiyoruz dediler. Sadece ozel muayenehanelerde yapilabiliyormus. Narkoz verecek,belki ben orda ölüp gidecem yani,hastanede yaptirmak bana daha guvenli gelirdi acikcasi.

Il
Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
İlk evlendıgımde her saglık ocagına gıttıgımde soruodu hemsıre .Ama hıc aramadı .Sonra gıttıgımde boşandım dedım daha hıc sormadılar

Tasininca saglik ocagimi değiştirmek zorunda kaldim. Hemsire banada gebelik durumu olursa bana bildir mutlaka dedi. Aşılar oluyor onun icin arıyorlarmış bu yüzden yani.

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
😂😂😂😂😂😂 Ay bende çok güldüm 😄 ben anemi tedavisi görüyorum bazen fazla ilaç yazıldığı zaman arıyorlar gebelikmi var diye 😄

Beni aramislardi gebelik var mı sistem guncellemesi yapıyoruz diye öyle bı durumda bildirmemi istemişti

Bursa'da yasayan bir arkadaşım da aynısını anlatmıştı. Arayıp sormuşlar..

Konuyu görünce sinirim bozuldu.
Ne zaman başka bir sebepten gitsem doktor gebeliği sorduğu gibi azarlarcasına yükselerek "önce bize haber vereceksiniz" diye carlıyor.
Bana normal gelmiyor bu durum.

Çok normal. Çünkü gebelik olursa takibi yapmak zorında aşı falan yapılıyor.
Benim eski sağlık ocağında bir ebemiz vardı tam manyaktı iyi öyle değilmiş. Abuk subuk sorular sormak için 34 derece sıcaklıkta sağlık ocağına çağırdı. Yetmedi erken doğum riski vardı yatıyordum devamlı çocukta gelişim geriliği vardı bilmesine rağmen gel kilonu burda ölçülim diye tutturdu. Yetmedi yalvarıyordu doğurdun gibi ara diye. ciddiyim :KK70: akşam 6 da doğurdum gıcıklığına gece 3 te yazdım :KK70:
Ayrıca tüm tlf konuşmaları da çağrı atardı bana ben arardım. İlk zamanlar açtığımda canım ara beni deyip kaptırdı. :KK70:
Sonra bebek için topuk kanı ve aşıya gelin dedi. Tamam yarın geliriz dedik. Arayıp kimlik yoksa gelmeyin dedi. Gittik kimlik çıkardık. İşim var neden geldiniz dedi ve üstüme yürüdü. Allahından bulsun ama lohusalığımı burnumdan getirdi. Topuk kanından sonra aldırdım kaydımı. Bak yine aklıma geldi. Bana yaptıkların burnundan gelsin ebe hanım :KK70:şimdi gülüyorum ama zamanında çok üzülüp ağlamıştım. 😂
Nasıl insanlar var ya.
İnşallah benimki de sonra öyle bir şeye dönüşmez 😂

Konuyu görünce sinirim bozuldu.
Ne zaman başka bir sebepten gitsem doktor gebeliği sorduğu gibi azarlarcasına yükselerek "önce bize haber vereceksiniz" diye carlıyor.
Bana normal gelmiyor bu durum.
Korunuyor musunuz nasıl korunuyorsunuz hamile misiniz düsunuyor musunuz evlenmeyi düşünüyor musunuz.
Bu sorular ilerde neye evrilecek acaba.
İnşallah bugün korundunuz mu kaç kere oldu falan diye de sormaya baslamazlar.😂

Korunuyor musunuz nasıl korunuyorsunuz hamile misiniz düsunuyor musunuz evlenmeyi düşünüyor musunuz.
Bu sorular ilerde neye evrilecek acaba.
İnşallah bugün korundunuz mu kaç kere oldu falan diye de sormaya baslamazlar.😂
Bekar ama hamile olan kadinin babasina haber veren deliler de var. Buna sistem diyenler neyi amacliyor onu merak ediyorum.

Bekar ama hamile olan kadinin babasina haber veren deliler de var. Buna sistem diyenler neyi amacliyor onu merak ediyorum.
Babanın numarası sistemde varsa pekala kızının da vardır nasıl arayıp ulasamiyorlar ki.
Gerçekten sistemin çok açığı var bence bu tarz konularda.

Babanın numarası sistemde varsa pekala kızının da vardır nasıl arayıp ulasamiyorlar ki.
Gerçekten sistemin çok açığı var bence bu tarz konularda.
Amac ahlak zabitaligi cunku. Mesele gebelik takibi falan degil. Toplumda kadina ne sekilde bakildigi ortada,hamileye bakis acisi daha beter.

bunun bir üstünü geçen haftalarda yaşadım, aile sağlığından aranıp evlilik durumu var mı diye soruldu, ki bekarım, öğrenciyim hâlen. hayır dedim, peki nişanlılık var mı dedi. ya sabır ya selamet. yok dedim, sanıyorum ki sevgilin var mı diye de sorabilirdi :KK70: güldüm geçtim ancak çoook saçma

bunun bir üstünü geçen haftalarda yaşadım, aile sağlığından aranıp evlilik durumu var mı diye soruldu, ki bekarım, öğrenciyim hâlen. hayır dedim, peki nişanlılık var mı dedi. ya sabır ya selamet. yok dedim, sanıyorum ki sevgilin var mı diye de sorabilirdi :KK70: güldüm geçtim ancak çoook saçma
Ya işte her şeyi anladım ama bu kısım o kadar saçma ki.
Abi ne alaka evliliğimiz nişanlılığımız niye bunları ilgilendiriyor.
Bu saçmalığın kaçıncı boyutudur.

Back
X