Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Arkadaslar geleneksel yöntemle korunan insan sayısıda cok fazla. Ya kişi adam akıllı hapı nasııl kullanması gerektiğini bilmediği için gebe kalanlar var. Kondom yırtılmıs ertesi günü hapı alması gerek bunları bilmeyen var. Bu işin içeriği aslında cok genis. Ama kız bi daha aramasın bağır bilmem ne gibi düşünceler yerine arayan ebeye bunu net bi sekilde sorabilirsinz. Yada gidip direk görüsün. Kafama takıldı bunu neden yaptınız sonucta bu benm mahremim diye sorup esas olayı duyabilirsiniz.

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Benide arıyorlar. Arama sebepleri gebelik takibinizi yapmaları için devletin sunduğu güzel bir hizmet aslında. Yani ara ara hatırlatıyolar kendilerini unutmayın haber vermeyi diye. Aşı olsun gebelik hakkında bilgilendirme olsun sizin için takibiniz için güzel bir sistem 🥰

Kişi gebelik istemiyo. Yanlıs korunma yüzünden gebe kalmıs. Sırf düşük yapabilmek için vajene sacma sapan seyler sokup enfeksiyon kapanları biliyoruz.
sacma sapan ilaclar içip gebeliği sonlandırmaya calısanları biliyorz. Sonuc anne ölümüne kadar gidebiliyo

İstatistik-mis. Ben de bu sorunun cevabini merak ediyordum.
Hadi o istatistik,
Peki esim korunuyor diyorum,nasil korunuyor diye cevap isteniyor. Bacagina baglamak suretiyle korunacak hali yok,prezervatif yani.
Vereyim mi prezervatif diye soruyor bu sefer.
Gel ortamiza yat. Daha garanti bir korunma yontemi olur diyesim geliyor.
Aşırı aşırı ayrıntıya girilmesi insanı irite ediyor gerçekten.
Sistem güzel ama bu kadar ayrıntı vermek benim de hoşuma gitmez.
Her haltı da bilmeyiverin

Niye alayim ki,ihtiyac sahibi olanlar belli muhtarlikta,onlara versinler. Ben nasil olsa parayla alabiliyorum. Anlamsiz,beles diye her seye el uzatmak bana gore.
Ben maddi durumunuzun ne olduğunu bilemem.Varsa daha iyilerini tabi ki eczaneden alabilirsiniz.Bilmeyenler olduğu için genel olarak yazdım.

Aşırı aşırı ayrıntıya girilmesi insanı irite ediyor gerçekten.
Sistem güzel ama bu kadar ayrıntı vermek benim de hoşuma gitmez.
Her haltı da bilmeyiverin
Bir aksiyon alamiyorlar ki. Bildikleri tamamen magazinel kaliyor.
Cocuk yastaki gebeliklere karsi ne yapabiliyorlar?
Veya cinsellik konusundaki cehalete karsi ne yapabiliyorlar? Hic.

Ben maddi durumunuzun ne olduğunu bilemem.Varsa daha iyilerini tabi ki eczaneden alabilirsiniz.Bilmeyenler olduğu için genel olarak yazdım.
Konu benim maddi durumum degil zaten,uygulamanin yanlisligi.
Halkimiza bunu teklif ettiklerinde durumu iyi olan da belese talip oluyor,neden uluorta teklif edilmeli ki? Konu amaca hizmet ise,muhtardan alsinlar listeleri,oradakilere teklif etsinler. Dogru olan bu.

Bir aksiyon alamiyorlar ki. Bildikleri tamamen magazinel kaliyor.
Cocuk yastaki gebeliklere karsi ne yapabiliyorlar?
Veya cinsellik konusundaki cehalete karsi ne yapabiliyorlar? Hic.
Kişiye en azından eğitim verilebiliyo. Eskiye göre anne bebek ölümleri nasl azaltıldığını düşünüyorsunuz?
eğitimi alabilen insanlar var alamayan insanlar var. Cinsellik konusunda yanlıs bildiklerini düzelten insanlarıda gördük.
ama sessz kalıp amaaan ne olursa olsun demek mi mantıklı yoksa halaaa ısrarla bunlar için eğitim verilme cabasımı. Yada küçük yasta gebeliğe denk gelindiği zaman sadece bu durum eğitimle kalınmıyo. Olay savcılığa kadar gidebiliyo

Konu benim maddi durumum degil zaten,uygulamanin yanlisligi.
Halkimiza bunu teklif ettiklerinde durumu iyi olan da belese talip oluyor,neden uluorta teklif edilmeli ki? Konu amaca hizmet ise,muhtardan alsinlar listeleri,oradakilere teklif etsinler. Dogru olan bu.
Anladım yani bilmiyorum ben aldığım dönem eşim işsiz durumdaydı.Neye göre karar veriyorlar bilemiyorum evet tabi ki sizin dediğiniz mantıklı.Zaten ben almıyorum artık şükür öncelik tabi ki durumu olmayanlar olmali

Kişiye en azından eğitim verilebiliyo. Eskiye göre anne bebek ölümleri nasl azaltıldığını düşünüyorsunuz?
eğitimi alabilen insanlar var alamayan insanlar var. Cinsellik konusunda yanlıs bildiklerini düzelten insanlarıda gördük.
ama sessz kalıp amaaan ne olursa olsun demek mi mantıklı yoksa halaaa ısrarla bunlar için eğitim verilme cabasımı. Yada küçük yasta gebeliğe denk gelindiği zaman sadece bu durum eğitimle kalınmıyo. Olay savcılığa kadar gidebiliyo
Kisiye saglik ocaginda egitim vermiyorlar,bunun icin seminer sempozyum duzenlemiyorlar ki,ne ile engel oluyorlar cehalete? Hangi yontemle? Sadece soru soruyorlar o kadar.

Anne bebek ölümlerinin azalmasi da saglik ocaginda sorulan bu sorulardan dolayi degil,teknolojinin artik eskiye nazaran daha gelismis olmasi,eğitimin daha yaygin olmasi,çevre koşulları, gelisen ve bir cok farkli kanaldan alinabilen tıp hizmetleri gibi pek çok faktörün varligindan.

Ayrica kucuk yastaki gebeligi saglik ocaklari tesbit edemiyor,anca dogumda hastane polisi tarafindan tesbit edilebiliyor. Dolayisiyla gebeligi sonlandirmak mumkun de olamiyor. Yani saglik ocaginin cocuk annelere karsi alabilecegi bir onlem yok.

Yine diyorm kızlar rahatszlk duyduğunuz konuda önce sizi arayan sağlıkcıyla konusup neden bu tarz sorularla gelindiğini sorun. Ve heleki şu pandemi döneminde tutupta kadın izlemi yapmaya calısan o arkadası canıı gönülden tebrik ediyorm helal olsn 👍🏻👍🏻

Anladım yani bilmiyorum ben aldığım dönem eşim işsiz durumdaydı.Neye göre karar veriyorlar bilemiyorum evet tabi ki sizin dediğiniz mantıklı.Zaten ben almıyorum artık şükür öncelik tabi ki durumu olmayanlar olmali
Kesinlikle,onceligi belirlemek ellerindeyken bunu yapmamalari suistimallerin de onunu aciyor maalesef.

Kisiye saglik ocaginda egitim vermiyorlar,bunun icin seminer sempozyum duzenlemiyorlar ki,ne ile engel oluyorlar cehalete? Hangi yontemle? Sadece soru soruyorlar o kadar.

Anne bebek ölümlerinin azalmasi da saglik ocaginda sorulan bu sorulardan dolayi degil,teknolojinin artik eskiye nazaran daha gelismis olmasi,eğitimin daha yaygin olmasi,çevre koşulları, gelisen ve bir cok farkli kanaldan alinabilen tıp hizmetleri ve gibi pek çok faktörün varligindan.

Ayrica kucuk yastaki gebeligi saglik ocaklari tesbit edemiyor,anca dogumda hastane polisi tarafindan tesbit edilebiliyor. Dolayisiyla gebeligi sonlandirmak mumkun de olamiyor. Yani saglik ocaginin cocuk annelere karsi alabilecegi bir onlem yok.
Bu sistemin içinde misiniz? Yada ciddi ciddi olaya ne kadar hakimsiniz?

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Evlendim evlendiğim günden beridir ara ara arıyorlar. Başka bir şehire taşındım aile hekimimin değişmesine rağmen hala memleketimdeki sağlık ocağından gebelik var mı diye aranıyorum. Başka şehirdeyim diyorum siz bize bildirim diyorlar 😂 hatta geçen ay da aradılar 2 yıldır arıyorlar bi gebe kalsam rahatlayacaklar 🤣🤣🤣🤣

Bu sistemin içinde misiniz? Yada ciddi ciddi olaya ne kadar hakimsiniz?
Sistemin icinde degilim,sadece takipcisiyim. Yapim geregi tatsiz olaylari uzerime cok cekerim. Anlamsiz sorulara cok maruz kaldim. Spesifik ornekler verebilirim elbette, mesela ilk esimden bosandim,2,5 yil sonra tekrar evlendim ve bebek bekliyordum,saglik ocagina grip oldugum icin gitmistim, esim de yanimdaydi. İkimizin de kimlikleri alindi,kayitlarda hala eski esimin soyadiyla gorunuyormusum diye hemsire kalkip “bebek hangi esinizden” diye mantiksiz bir soru sordu. Normal kosullarda terslemem bir insani. “Elinizde kimligim var,oradaki soyadim belli,esimin kimligi de elinizde (onu neden istediler hic anlamadim zaten) sizce cocuk kimden olabilir,ortak yapim mi dememi bekliyorsunuz?” Dedim.
Sizce bu soru ile hangi cehalete karsi egitim vermistir bu kisi?

Veya siginma evlerine onlarca cocuk anne geliyor,hangisini saglik ocagi tesbit edebilmis bugune kadar? Hic birinin saglik ocaginda kadin olarak kaydi bile yok, ne ile engel olacaklar? Sistemi iyi biliyorum o yuzden ciddi ciddi elestirebilirim. Bosu bosuna bu safsatalarla zaman harciyorlar. Egitim verseler,duzenli konusmalar yapsalar da dinlesek, okey diyecegim.

Hic ihtiyaciniz oldu mu bilmiyorum ama, devlet hastanelerinde istege bagli kurtaj yapilmiyor. Cocuk anne ebeveyni ile beraber gitse dahi kurtaj yaptiramiyor. Yasimiz kac olursa olsun Cinsel ozgurlugumuz yok,saglik ocagi bana soru sorsa nolacak? Bana ne konuda yardimci olacaklar?

Ben kaç kere beta verdim ordaki hemşireyle kanka olduk hatta bi kaç kere sonucumu heyecanla ikimiz baktık bu ayda ovitrelle iğnesi vuruldum iğnemide canımm hemşirem yaptı çıkarken bana eğer hamile kalırsan burayı arayıp bize bildirmeyi unutma dedi sadece biraz tuhaf aramaları bu kadar şey paylaşmama rağmen beni aramıyorlar beni dr arasınlar ya benlede ilgilensinler 🤣
Bebiş durumu nasıl, dicem...
Bu seni alakadar etmez cevabı alır mıyım. 🙈

Sistemin icinde degilim,sadece takipcisiyim. Yapim geregi tatsiz olaylari uzerime cok cekerim. Anlamsiz sorulara cok maruz kaldim. Spesifik ornekler verebilirim elbette, mesela ilk esimden bosandim,2,5 yil sonra tekrar evlendim ve bebek bekliyordum,saglik ocagina grip oldugum icin gitmistim, esim de yanimdaydi. İkimizin de kimlikleri alindi,kayitlarda hala eski esimin soyadiyla gorunuyormusum diye hemsire kalkip “bebek hangi esinizden” diye mantiksiz bir soru sordu. Normal kosullarda terslemem bir insani. “Elinizde kimligim var,oradaki soyadim belli,esimin kimligi de elinizde (onu neden istediler hic anlamadim zaten) sizce cocuk kimden olabilir,ortak yapim mi dememi bekliyorsunuz?” Dedim.

Veya siginma evlerine onlarca cocuk anne geliyor,hangisini saglik ocagi tesbit edebilmis bugune kadar? Hic birinin saglik ocaginda kadin olarak kaydi bile yok, ne ile engel olacaklar? Sistemi iyi biliyorum o yuzden ciddi ciddi elestirebilirim. Bosu bosuna bu safsatalarla zaman harciyorlar. Egitim verseler,duzenli konusmalar yapsalar da dinlesek, okey diyecegim.

Hic ihtiyaciniz oldu mu bilmiyorum ama, devlet hastanelerinde istege bagli kurtaj yapilmiyor. Cocuk anne ebeveyni ile beraber gitse dahi kurtaj yaptiramiyor. Yasimiz kac olursa olsun Cinsel ozgurlugumuz yok,saglik ocagi bana soru sorsa nolacak? Bana ne konuda yardimci olacaklar?
Birincisi sığınma evindekilerin bilgileri sağlık ocaklarına dahi verilmiyo. Bizzat ara konus yinede bilgilendirilme yapılmıyo. Eğitime gelince eğitim için birebir görüsmede yeterli olabiliyor. İsterseniz bu konudaa yeterinceee bilgilendirme yapabilirim 👍🏻 Belki karsılastığnz ebeyle alakalı sorunlarınız olabilir ama sistemin işleyişi cidden sandığınz gibi değil. Gelen hastalar kondom kullanmayı bilmiyo. Onlar gösteriliyo mesela. Sizce bu eğitim değil midir ???

Bakın bazı seyler bakanlıkla alakalı sistemle alakalı. Ayrıca kürtaj bir korunma sekli değildir. Sırf olay kürtaja kadar gitmesin diye eğitimler veriliyo. İstenmeden kişi gebe kaldı diyelm. Evey 10 haftadan sonra kürtaj yasak. Ama bu yasalarla alakalı bi durum.

Back
X