Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Çok normal. Çünkü gebelik olursa takibi yapmak zorında aşı falan yapılıyor.
Benim eski sağlık ocağında bir ebemiz vardı tam manyaktı iyi öyle değilmiş. Abuk subuk sorular sormak için 34 derece sıcaklıkta sağlık ocağına çağırdı. Yetmedi erken doğum riski vardı yatıyordum devamlı çocukta gelişim geriliği vardı bilmesine rağmen gel kilonu burda ölçülim diye tutturdu. Yetmedi yalvarıyordu doğurdun gibi ara diye. ciddiyim :KK70: akşam 6 da doğurdum gıcıklığına gece 3 te yazdım :KK70:
Ayrıca tüm tlf konuşmaları da çağrı atardı bana ben arardım. İlk zamanlar açtığımda canım ara beni deyip kaptırdı. :D
Sonra bebek için topuk kanı ve aşıya gelin dedi. Tamam yarın geliriz dedik. Arayıp kimlik yoksa gelmeyin dedi. Gittik kimlik çıkardık. İşim var neden geldiniz dedi ve üstüme yürüdü. Allahından bulsun ama lohusalığımı burnumdan getirdi. Topuk kanından sonra aldırdım kaydımı. Bak yine aklıma geldi. Bana yaptıkların burnundan gelsin ebe hanım :KK70:şimdi gülüyorum ama zamanında çok üzülüp ağlamıştım. 😂

Son düzenleme:
Birincisi sığınma evindekilerin bilgileri sağlık ocaklarına dahi verilmiyo. Bizzat ara konus yinede bilgilendirilme yapılmıyo. Eğitime gelince eğitim için birebir görüsmede yeterli olabiliyor. İsterseniz bu konudaa yeterinceee bilgilendirme yapabilirim 👍🏻 Belki karsılastığnz ebeyle alakalı sorunlarınız olabilir ama sistemin işleyişi cidden sandığınz gibi değil. Gelen hastalar kondom kullanmayı bilmiyo. Onlar gösteriliyo mesela. Sizce bu eğitim değil midir ???
Siginmaya gelenlerin bilgisi poliste var, polis de hangi mahallede ikametgahinin bulundugunu biliyor. Zaten cocuk annelerin siginmaya gelmesi durumunda ebeveyniyle iletisime gecilmesi sart. Resit olunmadigi icin.

Dolayisiyla aile hekimine ulastigimizda hamilelikten bilginiz var miydi diye sordugumuzda bilgimiz yoktu deniliyor. Birakin egitim vermeyi yani. Bu arada ben sokaktan gecen hatce yenge olarak sormuyorum aile hekimine. Siginma evi yetkilisi olarak soruyorum. Siradan mahalleli sorsa Onlarla elbette paylasilmaz bu bilgiler.

Egitim icin birebir gorusme maalesef yeterli degil,zaten buna zaman da yetmez,her kadinla kac saat konusulabilir ki?

Bakın bazı seyler bakanlıkla alakalı sistemle alakalı. Ayrıca kürtaj bir korunma sekli değildir. Sırf olay kürtaja kadar gitmesin diye eğitimler veriliyo. İstenmeden kişi gebe kaldı diyelm. Evey 10 haftadan sonra kürtaj yasak. Ama bu yasalarla alakalı bi durum.
Kurtaja korunma seklidir demedim. Bana gore istege bagli durumlarda yapilabilmelidir dedim. Mesela anne adayi 18 yasindan kucukse,Ailesi zorla evlendirmisse,siginma evinde kalacaksa,gidecek yeri yoksa,Bu insan neden kurtaj olamasin ki? Cocugu ille dogursun deniliyor, 10 haftadan once de kurtaj yaptiramiyorsunuz devlet hastanelerinde. Ozel hastanelerin de cogu yapmak istemiyor. İs ozel kliniklere kaliyor. Muayenehanede yaptirabiliyorsunuz ucret odeyerek.

Hic ihtiyaciniz oldu mu bilmiyorum ama, devlet hastanelerinde istege bagli kurtaj yapilmiyor. Cocuk anne ebeveyni ile beraber gitse dahi kurtaj yaptiramiyor. Yasimiz kac olursa olsun Cinsel ozgurlugumuz yok,saglik ocagi bana soru sorsa nolacak? Bana ne konuda yardimci olacaklar?
Sadece şurası hakkında fikrimi belirtmek istiyorum. Çocuk anne ebeveyniyle birlikte dahi gelse değil devlet hastanesi, özel hastane, kliniklerde bile kürtaj yapılamaz. Yapılmamalı ! SiZe böyle bir hasta başvurduysa bu direk adli vaka olarak geçer ve doktorun bunu bildirmesi gerekir. Altında yatan sebepler incelenir . Çocuğun ensest ilişkiye maruz kalıp kalmadığı , para karşılığı erkeklerle beraber olmaya zorlamadığı yada tecavüz edilip üstünün kapatmaya çalışılmadığı araştırılır , buda çocuğa verilen en güzel koruma haklarından biridir. Amaç cinsel ilişkiye karışmak değil çocuğu korumaktır .

Siginmaya gelenlerin bilgisi poliste var, polis de hangi mahallede ikametgahinin bulundugunu biliyor. Zaten cocuk annelerin siginmaya gelmesi durumunda ebeveyniyle iletisime gecilmesi sart. Resit olunmadigi icin.

Dolayisiyla aile hekimine ulastigimizda hamilelikten bilginiz var miydi diye sordugumuzda bilgimiz yoktu deniliyor. Birakin egitim vermeyi yani. Bu arada ben sokaktan gecen hatce yenge olarak sormuyorum aile hekimine. Siginma evi yetkilisi olarak soruyorum. Siradan mahalleli sorsa Onlarla elbette paylasilmaz bu bilgiler.

Egitim icin birebir gorusme maalesef yeterli degil,zaten buna zaman da yetmez,her kadinla kac saat konusulabilir ki?
İllede eğitimin bir saat olması gerekmez ki. Ufacık bir bilgi bile o kadar işe yarıyor ki anlatamam size.

Suan sahurdan dolayı sürekli yazamıyorm. Bi yandan işle uğrasıp bi yandan yazabiliyorum☺️ Ama bu konuyu sizinle iyice konusmak isterim. Üzüldüm bu tarz düşüncelere. Oda muhtmelen sisteme hakim olamadığınızdan dolayı

Sadece şurası hakkında fikrimi belirtmek istiyorum. Çocuk anne ebeveyniyle birlikte dahi gelse değil devlet hastanesi, özel hastane, kliniklerde bile kürtaj yapılamaz. Yapılmamalı ! SiZe böyle bir hasta başvurduysa bu direk adli vaka olarak geçer ve doktorun bunu bildirmesi gerekir. Altında yatan sebepler incelenir . Çocuğun ensest ilişkiye maruz kalıp kalmadığı , para karşılığı erkeklerle beraber olmaya zorlamadığı yada tecavüz edilip üstünün kapatmaya çalışılmadığı araştırılır , buda çocuğa verilen en güzel koruma haklarından biridir. Amaç cinsel ilişkiye karışmak değil çocuğu korumaktır .
Cocuk annelerin durumunu zaten her kosulda hastane polisiyle paylasiyoruz. Daha sali gunu yasadik benzer bir durumu, adli vaka oldu elbette,dava acildi. Ama ben olayi farkli bir boyutta da dusundum,evli olayim veya bekar olayim,yasim 37, istemeden hamile kalsam resmen muayenehane haric hic bir yer kurtaj yapmayacak bana demek ki. Bu kadar oldugunu bilmiyordum gercekten.

Cocuk annelerin durumunu zaten her kosulda hastane polisiyle paylasiyoruz. Daha sali gunu yasadik benzer bir durumu, adli vaka oldu elbette,dava acildi. Ama ben olayi farkli bir boyutta da dusundum,evli olayim veya bekar olayim,yasim 37, istemeden hamile kalsam resmen muayenehane haric hic bir yer kurtaj yapmayacak bana demek ki. Bu kadar oldugunu bilmiyordum gercekten.
Evet yapılmıcak cünkü yasal değil. Kürtaj kişi sağlığı acısından tıbbi sebep olmadıkca önerilen bi durum değil. O yüzden tam anlamıyla korunabilmeniz öneriliyo

Suan sahurdan dolayı sürekli yazamıyorm. Bi yandan işle uğrasıp bi yandan yazabiliyorum☺️ Ama bu konuyu sizinle iyice konusmak isterim. Üzüldüm bu tarz düşüncelere. Oda muhtmelen sisteme hakim olamadığınızdan dolayı
Saglik ocaklari kirmizi cizgimizdir 😂onun gibi yazdim resmen. Yasadigim pek cok olumsuz seyden sonra kendi aile hekimimden memnun da olmama ragmen (eskisi nefretlikti degistirdim ama konu degistirilebilir olmasi ya da olmamasi degil,sistemin ise yaramaz olmasi) beni rahatsiz eden uygulamalarin varligi bir gercek. Siz neden uzuluyorsunuz,siz getirmediniz sonucta sistemi bu hale. Sadece paylastik karsilikli.

Devletin kurumlari kendi icinde hamilelik haberini yayiyor zaten, olmayan hamilelik icin “hadi ne zaman? Bak olumu gor yap bi cocuk” seklinde arayip insanlari bunaltmaya luzum yok. Ozel hastaneler dahi belirli periodlarla gebelik testi pozitif cikanlari devlete bildiriyor. Devletin takibinde olan bir konuyu bilgilendirme yapmak vatandasin gorevi olamaz. Onlar kendi sistemlerine dusunce gereken takip neyse arayip sorabilirler ama olmayan bir gebeligi takip etmeye calismak, bilemedim :olamaz:

Evet yapılmıcak cünkü yasal değil. Kürtaj kişi sağlığı acısından tıbbi sebep olmadıkca önerilen bi durum değil. O yüzden tam anlamıyla korunabilmeniz öneriliyo
Nicin yasal olmadigini merak ettim? Neye gore onerilmiyor,hayat benim hayatim ve istemeden hamile kaldiysam kurtaj olabilmeliyim.

Bu arada yasal olmasa ozel klinikler yapmaz kurtaj. Yapiliyor demek ki yasak degil. Yasalarla alakali bir durum degil bence. Ozgurluklerin kisitlanmasiyla alakali.

Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icerisinde kuretaj islemi yasaldir. İster keyfinizden, ister zorunluluktan aldirabilirsiniz cocugunuzu. Bunu engelleyen hicbir duzenleme yok (keyfi kuretaj 11 hafta ile sinirli)

Nicin yasal olmadigini merak ettim? Neye gore onerilmiyor,hayat benim hayatim ve istemeden hamile kaldiysam kurtaj olabilmeliyim.

Bu arada yasal olmasa ozel klinikler yapmaz kurtaj. Yapiliyor demek ki yasak degil. Yasalarla alakali bir durum degil bence. Ozgurluklerin kisitlanmasiyla alakali.
Hala fikrim sabit, x2>y+z 😌🤓

Ben size sistem ooo cok güzel cok mükemmel demiyorm. Elbette halaaa geliştirilmesi gereken yerler var ki günden güne sürekli güncellemeler geliyo zaten. Yerinde saymıyo yani sistem. Ama bu yapılan işlemlerin hepsinin bi mantığı var. Ve cidden güzel uygulama. Amac bicok seyi önceden erkenden öğrenebilmek. Ona göre yol cizebilmek. Evet kişi dürüst gelmeyebilir yalan yanls bilgiler verebilir ve belkide küçük yastaki bir kişinin gebeliğini o an bildiremeyebilir. Ama sağlık sistemi bir bütün halinde. Sağlık ocağı farkedemezse toplum sağlığı farkedecek o olmazsa hastane farkedecek. Bu durumlar enn az seviye indirilebilmek için evet bicok sey soruluyo sorgulanıyo. Kişiye soruluyo neyle korunuyosun diye eşim korunuyo diyo mesela. Bu eş korunması kondomla değil genelde geri cekme yöntemini kasdediyolar. Peki sizce bu sorgulanmadan nasıl öğrenilebilir?

Hayır özel hastane kitabina uyduruyo diyelm biz buna 😉

Muhtesem superwomansin ♥️🌸
Sensin o 🙈🥰 lakin denklemi bastan beri yanlis yaziyormusum, cok uzgunum, zira en son 11. Sinif biyoloji dersiyle duruyorum ahskabskns :KK70: Yillardir mat gormedim ama iyidir mat’im. Bak dogrusu geliyor simdi, yanlis yazim icin de uzgunum 🙈🌺

x> (y+z) 2

Eğer sağlık açısından ( anne yada bebek )risk olan bir durum yoksa devlet hastaneleri kürtaj yapmıyor haklısınız maalesef maddi açıdan sıkıntı yaşayan insanlar özel kliniklerde kürtaj olmak yerine bebeklerini doğurmak zorunda kalıyor
İşte aile hekimlikleri tam olarak bunları engellemek anne bebek ölümlerini azaltmak ve aile planlamasını kontrol altında tutmak , bebek ölümlerini azaltmak için ulaşabildikleri her aileye korunma yöntemlerini anlatıyorlar . Maksat hamile kalmadan önce toplumun bilinçlendirilmesi . Herkes sizin gibi eğitim hakkına sahip olamıyor maalesef . Gerçekten aile hekimlerinin bu uygulamasıyla bir çok bilinçsiz aile en azından doğan çocuklarından sonra aile planlamasını öğrenebiliyor

Back
X