Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Sağlık ocakları bağlı bulunan hastaların gebelik takibini yapmak zorunda evet ancak böyle arayıp gebelik var mı olursa önce kocana sonra annene söyle demek takip değil tacizdir kimse kusura bakmasın. Olursa bildirin denmiş zaten bir kere, üzerine düşeni yapmış. Benim gebeliğimi gittiğim hastane bildirmişti, ondan sonra aradılar beni gebeymişsiniz takiplerinizi yapmamız lazım bir ara uğrayın diye. Herkes kafasına göre iş yapıyor memlekette.
Sanırım yaşı benden büyük ve eşimi de tanıdığı için öyle konuştu abla gibi.
Ben de anlamadım o kısmı

Beni de arada arar bizim ebe asi varsa soyler hamilelik var mi diye sorar, neyle korunuyosunuz der ama bana hic komik gelmemisti acikcasi.
neden soruyor diye dusunmedim bile.isini yapiyordur herhalde.degilse napsin beni hamile miyim degil miyim..

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Evet böyle bir uygulama var, ailemden aranan evli hanımlar var ..

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Bna da gttgmde sormslardi. Hemsreyle dr. Korunuyo msnz dedi bn de yeni evlydim. Utana utana evt dedim
Hangi yolla dedi? Oha bu cok ozel oldu ama dedim bi anda 🙈cok utanmstm ya ben. Bunlar norml belki ama bnm için cumle icnde kullanmk bi de onu duymk icin henuz hazr ddgldm sanrm😅Sznki de ilginc olms hakkaten ya :)

Saçma değil. Üslupları da saçma değil çünkü gebeliğin başından itibaren yapmakla yükümlü oldukları sorumlulukları var Aile hekiminiz gebelik olması durumunda takibini, 2 doz tetanoz aşısını, düzenli takibinizi yapmakla yükümlüdür. Yapmadığı takdirde yaptırımı vardır. Son yıllarda bu konuya ceza da geldi. O nedenle haber verin demeleri normal. Bebek doğduktan sonra da aşılarının düzenli olarak yapıldığından emin olmak zorundalar

Bna da gttgmde sormslardi. Hemsreyle dr. Korunuyo msnz dedi bn de yeni evlydim. Utana utana evt dedim
Hangi yolla dedi? Oha bu cok ozel oldu ama dedim bi anda 🙈cok utanmstm ya ben. Bunlar norml belki ama bnm için cumle icnde kullanmk bi de onu duymk icin henuz hazr ddgldm sanrm😅Sznki de ilginc olms hakkaten ya :)

Belki tam anlamini bilmiyorsunuzdur ve kullaniyorsunuz diye soylemek istiyorum.
Şasirma ifadesi olarak bile kullanmak çok kaba.

"OHA nin anlamı
kağnıya, arabaya ya da çifte koşulmuş manda, öküz gibi hayvanları durdurmak için söylenen bir seslenme sözü.
3.
KABA
biçimsiz, yakışıksız, kaba bir davranışta bulunan kimseye söylenir."
Alinti.

Kendi arkadas, aile grubunuzdaki konusmalariniz sizi ilgilendirir ama tanimadiginiz insanlara OHA lı tepkiler vermemelisiniz ki karsinizdaki bir doktor. Sizinle günde kisir yiyip merakli sorular soran bir teyze değil.

Belki tam anlamini bilmiyorsunuzdur ve kullaniyorsunuz diye soylemek istiyorum.
Şasirma ifadesi olarak bile kullanmak çok kaba.

"OHA nin anlamı
kağnıya, arabaya ya da çifte koşulmuş manda, öküz gibi hayvanları durdurmak için söylenen bir seslenme sözü.
3.
KABA
biçimsiz, yakışıksız, kaba bir davranışta bulunan kimseye söylenir."
Alinti.

Kendi arkadas, aile grubunuzdaki konusmalariniz sizi ilgilendirir ama tanimadiginiz insanlara OHA lı tepkiler vermemelisiniz ki karsinizdaki bir doktor. Sizinle günde kisir yiyip merakli sorular soran bir teyze değil.
Nerde nasl konuscgmi sze sorck degilim. Terbiye vercksnz once kndnzi terbiye edin. Anlik bi tepkiydi bu kadar buyutulck bisey yoktu. Burda herkes bi prenses bi hanimefendi..sevsinler..nerde kiminle nasil konuscagm szi ilgilendrmez. Suraya azcik kafa dagtmaya giriyorum szn gbilerden ders almya degil..kendinize gelin.

Çünkü insanlar umursuz. Maalesef sağlık çalışanları da böyle gereksiz bir sürü sorumluluk yüklenmek zorunda kalıyor. Bende hemşireyim. Aile sağlığında çalışmıyorum ama çalışan arkadaşlarımdan duyuyorum çocuğunun hayati öneme sahip olan topuk kanı için bile kırk kere aramak zorunda kalıyorlar niye? Banane deyip geçebilirler ama devlet bunu zorunlu tutuyor. Gebenin ilk aylarında muhakkak yaptırmadı gereken testler oluyor her birinin haftası var kaçırmamalı çünkü. Ayrıca aşı karşıtlarınında oranı arttığı için toplum bağışıklığı risk altında. Mecburen insanları arıyorlar yani hemşirelerde bayılmıyor aslında kimsenin cinsel yaşamını sorgulamaya. Korunma yöntemlerini herşeyi anlatıp ilaç, prezervatif hepsini veriyorlar. Ama niyeyse cinsellik konu olduğunda geyiğin dibine vuran türk toplumunda komik karşılanıyor 🤷‍♀️ Daha almamız gereken çok yol var...

Sanırım yaşı benden büyük ve eşimi de tanıdığı için öyle konuştu abla gibi.
Ben de anlamadım o kısmı
Çoğu kişi de aşırı normal karşılamış. Bilmiyorum herkes alıştığını normal görüyor galiba. Biz daha yeni evliyken bir rahatsızlığım için gitmiştim sağlık ocağına, orda aile hekimimim muayenimi yapıp ilaçlarımı yazdıktan sonra bana da sordu gebelik düşünüyor musunuz diye. Ben de şu an için hayır dedim. Olursa mutlaka bize bildirin takibini yapacağız dedi. Tamam dedim çıktım. Sonra öyle ayda bir falan arayıp hamile misin diye sormadı kimse gebelik olana kadar ki normal olan budur bence. Evet keyiflerinden ya da meraklarından sormuyorlar elbette onu biz de biliyoruz da uygulamada sıkıntı var bence. Her yerde aynı uygulama olmaması da bunu gösteriyor.

Nerde nasl konuscgmi sze sorck degilim. Terbiye vercksnz once kndnzi terbiye edin. Anlik bi tepkiydi bu kadar buyutulck bisey yoktu. Burda herkes bi prenses bi hanimefendi..sevsinler..nerde kiminle nasil konuscagm szi ilgilendrmez. Suraya azcik kafa dagtmaya giriyorum szn gbilerden ders almya degil..kendinize gelin.

Tmm ozmn. :S

evet arıyorlar hatta bi kere benim kapıma geldiler gebelik var mı varsa bildireceksiniz diye hatırlatma olarak aranıyor çünkü hamile kaldığınız öğrendiğiniz gibi bildireceksiniz dosya açacaklar tetanoz aşısı kontrol falan haber verecekler çocuk doğunca da gidip kaydını yaptırıp ordaki aşılarını yaptıtacaksınız o yüzden

Artık alismamiz gerekiyor demek ki 😂

Çünkü insanlar umursuz. Maalesef sağlık çalışanları da böyle gereksiz bir sürü sorumluluk yüklenmek zorunda kalıyor. Bende hemşireyim. Aile sağlığında çalışmıyorum ama çalışan arkadaşlarımdan duyuyorum çocuğunun hayati öneme sahip olan topuk kanı için bile kırk kere aramak zorunda kalıyorlar niye? Banane deyip geçebilirler ama devlet bunu zorunlu tutuyor. Gebenin ilk aylarında muhakkak yaptırmadı gereken testler oluyor her birinin haftası var kaçırmamalı çünkü. Ayrıca aşı karşıtlarınında oranı arttığı için toplum bağışıklığı risk altında. Mecburen insanları arıyorlar yani hemşirelerde bayılmıyor aslında kimsenin cinsel yaşamını sorgulamaya. Korunma yöntemlerini herşeyi anlatıp ilaç, prezervatif hepsini veriyorlar. Ama niyeyse cinsellik konu olduğunda geyiğin dibine vuran türk toplumunda komik karşılanıyor 🤷‍♀️ Daha almamız gereken çok yol var...

evet ne yazıkkı doğru. Normal doğum diye bir gruba uye oldum facebookta. tabiki normal doğum en iyisi bende istiyordum ama oradaki dusunceler birbirlerini gazlamaları doktorlara kesinlikle guvenilmemeli bakiş açısı beni şoke etti.

Topuk kanını devlet dna toplamak icin alıyormuş. asilarda domuz geni varmiş. yeni dogana verilen k vitamini cocukta zeka geriligi yapiyormuş. daha neler neler kendi aralarinda dilekce paylasıyorlar bebek dogar doğmaz kesinlikle doktor muayenesi istemiyorum topuk kanı kesinlikle alınmayacak ağzim açik kalmiştı.

ustelik bebegine asi yaptiran topuk kanı verdiren annelere cahil devletin oyunun farkında değil biz buyuk oyunu goruyoruz biz bilinçli anneyiz ve karşı çıkıyoruz diye saldirıyorlar.

Bizim sağlık ocağındaki çalışan siz doktora gittiğinizde gebelik yazarsa sisteme o bizim sisteme de düşüyor demişti. Benimde hamileliğim daha yeniyken telefon gelmişti. O yüzden sormuştum. Ama hamilelik var mı diye sürekli sorulması komikmiş gerçekten.

evet ne yazıkkı doğru. Normal doğum diye bir gruba uye oldum facebookta. tabiki normal doğum en iyisi bende istiyordum ama oradaki dusunceler birbirlerini gazlamaları doktorlara kesinlikle guvenilmemeli bakiş açısı beni şoke etti.

Topuk kanını devlet dna toplamak icin alıyormuş. asilarda domuz geni varmiş. yeni dogana verilen k vitamini cocukta zeka geriligi yapiyormuş. daha neler neler kendi aralarinda dilekce paylasıyorlar bebek dogar doğmaz kesinlikle doktor muayenesi istemiyorum topuk kanı kesinlikle alınmayacak ağzim açik kalmiştı.

ustelik bebegine asi yaptiran topuk kanı verdiren annelere cahil devletin oyunun farkında değil biz buyuk oyunu goruyoruz biz bilinçli anneyiz ve karşı çıkıyoruz diye saldirıyorlar.
Evet beyin bir tek onlara bahşedildi çünkü. Birde ağızlarında aynı türkü aşılıysanız bizden niye korkuyorsunuz 😁 aşının anlamını bilmeyen insana ne anlatabilirsin işte? İki okuyup bilgilenmek yerine onun bunun fikirleriyle yol alıyorlar. Yenidoğan topuk kanının önemi öyle büyük ki genetik hastalıklar taranıyor fkü, hipotroid gibi ciddi rahatsızlıklar teşhis edilebiliyor. Birde o toplulukların sezeryan doğuran ve mama veren annelere yarım ana diyen güruhu var :))) ismini yazmak istemediğim bir hanımın kitabında yazıyormuş tüm bunlar 😁

Back
X