• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Bu arada meb bize hicbir imkan sağlamadı sadce yapacaksınız dedi çiktı isin icinden. whatsapp grubu kuracaksıniz kendi ozel hattiniz yayilacak dedi. uzaktan egitim yapacaksiniz cihazlarinizi kendiniz alacaksıniz dedi. yine paralı olsaydı ama toplu bir sekilde bize grafik tablet alsaydı mesela MEB. grafik tablet olmadan matematik islemek zor mecbur kendimiz aldık laptop zaten kendimizin benim emektar laptop bozuldu ders yapamayacagim stresiyle hemen gidip yeni laptop aldım maasimdan fazla para odeyerek. telefonlar ozel telefonumuz kurum hatti felan degil ama velilere sorsanız yine bize kizıyorlar okullar niye kapandı cocuklar evde bunaldı siz evde rahatsiniz diye

Tabi ki komik bisey ama aslinda gebelik takibi ile ilgili bilinc yukseltmek ve anne ve bebek olumlerini engellemek acisindan guzel bir kamu sagligi uygulamasi... Herkes o bilincte olmuyor gercekten.

Milli Egitim Bakanligi ve okullar da yapiyor mu bilmiyorum halihazirda yapiliyorsa cahilligime verin, mesela keske ayni sey okullasma icin de yapilsa, EBA sistemine erisim icin... EBA'ya giremeyen cocuklara gerekli araclar verilse ailelerin bilinci yukseltilse. Saglik ve egitim alaninda bazen bu sekilde yetiskinlere cocuk muamelesi yapip yakin takip etmek gerekiyor bence. Bazen yapiliyor bazense o saglik personelinin asiri is yukunden ve yogunlugundan dolayi belki atlaniyor olabilir, bu bir risk ve bu yuzden her yerde standart prosedurler olmali diye dusunuyorum.

Mesela hastanelerde dogum yapan kiz cocuklari icin aninda hukuki islemleri baslatmak, cocuk koruma prosedurlerini uygulamak...

ASMlere/ hastanelere farkli sikayetler icin gelen kadinlara yakin partner siddeti taramasi yapmak, bir morlugu, bir kronik agriyi, bir jinekolojik sikayetin olasi sebeplerini hasta soylemiyorsa bile sorusturmak... Mesela biz bunu yurtdisinda calistigim multeci kampinda yapiyorduk. Butun gelen kadin hasta ve kiz cocuklarina ozel bir muayene odasinda 3 tane basit soru. Evet ben siddet magduruyum diyen kadina diyordu ki doktor yardim imkanin var. Seni bir sosyal calismaciya yonlendireyim mi sana seceneklerini anlatsin? Ya da kisaca su numarayi arayabilirsin diyordu. Ve o kadar cok kadina ulasti ki bu uygulama. Cunku bazen insanlar bilmiyor. Mesela Turkiye'de kac kadin Alo 183'u SONIMi Sosyal Hizmet Merkezlerini filan biliyordur?

Bazen insanlara bir seyleri tekrar tekrar sormak guzel sonuclar verebiliyor kanaatindeyim.

Bu arada ben Turkiye'ye yeni geldim, bunlar yurtdisindan edindigim izlenimler, Turkiye'de belki zaten yapiliyordur.
Belli bir yaşın altındaki hamilelik ler de polise bildirim yapılıyor hemen türkiye de de. Devlet hastanesine kadın doğuma gittiğimde. hamile bir kızın hemen polise bildirimini yaptılar.

Ebada aynı şekilde tablet dağıtımı yapıldı imkanı olmayanlara, operatörler belli bir GB ücretsiz internet sağlıyor. Ama ne kadar yeterli oluyor bilmiyorum

Bu arada meb bize hicbir imkan sağlamadı sadce yapacaksınız dedi çiktı isin icinden. whatsapp grubu kuracaksıniz kendi ozel hattiniz yayilacak dedi. uzaktan egitim yapacaksiniz cihazlarinizi kendiniz alacaksıniz dedi. yine paralı olsaydı ama toplu bir sekilde bize grafik tablet alsaydı mesela MEB. grafik tablet olmadan matematik islemek zor mecbur kendimiz aldık laptop zaten kendimizin benim emektar laptop bozuldu ders yapamayacagim stresiyle hemen gidip yeni laptop aldım maasimdan fazla para odeyerek. telefonlar ozel telefonumuz kurum hatti felan degil ama velilere sorsanız yine bize kizıyorlar okullar niye kapandı cocuklar evde bunaldı siz evde rahatsiniz diye

Cidden bu donemde ogretmen olmak cok zor ya. Zaten bu ulkede ogretmen dusmanligi bir saglikci dusmanligi iki. Gercekten hakkiniz odenmez...

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Arayan hep ayni kisimi ve sormadinizmi neden soruyorsunuz diye .Ben supelenirdim dogrusu

Beni de saglikocaginin bir hemşire arayıp tebrik etmişti, gebeliğiniz hayırlı olsun diye😃 biz özel bir hastanede takibimizi yaptiriyorduk, sanırım pandemi nedeniyle gebelik hangi hastanede kayda geçerse geçsin aile hekimliğinin ekranına düşüyor. Ama sizin olay bı garip olmuş tabi😁😁

Mukemmelsiniz hocam benim merak ettigim bir sey var, Suriyeli-Irakli-Afgan ogrenciniz var mi hic ve onlarda durum nasil? Veya cevrenizdeki gozlemleriniz neler? Ben multeci destek alaninda calisiyorum, duzenli olarak milli egitim ile gorusuyoruz, ogretmenlerle gecmiste bazi calistaylar yapmistik, ayni zamanda multecilerle de surekli gorusuyoruz, ben egitim degil hukuki destek ve kayit alanindayim ama UNICEF PIKTES kamplar bunlari da uzaktan okuyorum takip etmeye calisiyorum (Turkiye'de cok yeniyim). Bu yuzden yabanci ogrenciler acisindan izlenimlerinizi merak ettim. (Kadinlar kulubunde is konusmak :KK70: )

Benim her zaman multeci ögrencilerle aram iyi oldu. yasanan hicbir seyin suclusu onlar değil onlar daha çocuk ama ne yazıkkı ogretmen arkadaslarımın icinde sureyelilere olan antipatilerini o cocuklara yansitan ögretmenler odasinda surekli suriyeli cocuklardan sikayet edenler var.

Ben ortaokul ögretmeniyim. artik bizim ögrencilerin yaş grubu nedeniyle daha cok kucukken gelmis veya turkiyede dogmus oluyorlar o yuzden turkce konusmakta problemleri yok. hatta bazisi varki isminden anlıyorsun konusmasindan anlayamıyorsun suriyeli olduğunu ama tabiki sınifta da dislayanlar oluyor bir okulda cok varsa genellikle kendi aralarinda arkadaslik kuruyorlar ama arkadas oalarak ayirt etmeyende çok.

Meb in talimatıyla piktes turkce yeterlilik sınavı yapıldı eba uzerinden daha bu hafta ben bu sınavda cok zorlanacaklarını dusunmuyorum yas itibariyle iyi cünkü turkçeleri.

Seneler önce bizi de aramışlardı, babam konuştu. Evde kaç kişi var, doğurgan yaşta olan kaç kişi var vs bu tarz sorular ve birkaç şey daha sormuşlar. Bir daha aramadılar.
Hala da bekarız. Doğurgan yaşlarımızı boşa harcadığımız için kara listeye falan düşmemişizdir inşallah :KK53:

Ebeler soruyor evet

Tabi ki komik bisey ama aslinda gebelik takibi ile ilgili bilinc yukseltmek ve anne ve bebek olumlerini engellemek acisindan guzel bir kamu sagligi uygulamasi... Herkes o bilincte olmuyor gercekten.

Milli Egitim Bakanligi ve okullar da yapiyor mu bilmiyorum halihazirda yapiliyorsa cahilligime verin, mesela keske ayni sey okullasma icin de yapilsa, EBA sistemine erisim icin... EBA'ya giremeyen cocuklara gerekli araclar verilse ailelerin bilinci yukseltilse. Saglik ve egitim alaninda bazen bu sekilde yetiskinlere cocuk muamelesi yapip yakin takip etmek gerekiyor bence. Bazen yapiliyor bazense o saglik personelinin asiri is yukunden ve yogunlugundan dolayi belki atlaniyor olabilir, bu bir risk ve bu yuzden her yerde standart prosedurler olmali diye dusunuyorum.

Mesela hastanelerde dogum yapan kiz cocuklari icin aninda hukuki islemleri baslatmak, cocuk koruma prosedurlerini uygulamak...

ASMlere/ hastanelere farkli sikayetler icin gelen kadinlara yakin partner siddeti taramasi yapmak, bir morlugu, bir kronik agriyi, bir jinekolojik sikayetin olasi sebeplerini hasta soylemiyorsa bile sorusturmak... Mesela biz bunu yurtdisinda calistigim multeci kampinda yapiyorduk. Butun gelen kadin hasta ve kiz cocuklarina ozel bir muayene odasinda 3 tane basit soru. Evet ben siddet magduruyum diyen kadina diyordu ki doktor yardim imkanin var. Seni bir sosyal calismaciya yonlendireyim mi sana seceneklerini anlatsin? Ya da kisaca su numarayi arayabilirsin diyordu. Ve o kadar cok kadina ulasti ki bu uygulama. Cunku bazen insanlar bilmiyor. Mesela Turkiye'de kac kadin Alo 183'u SONIMi Sosyal Hizmet Merkezlerini filan biliyordur?

Bazen insanlara bir seyleri tekrar tekrar sormak guzel sonuclar verebiliyor kanaatindeyim.

Bu arada ben Turkiye'ye yeni geldim, bunlar yurtdisindan edindigim izlenimler, Turkiye'de belki zaten yapiliyordur.
Erkek arkadaşım Van'da öğretmen. Çoğu öğrencisi 6 kardeş ve üzeri, 10-11 kardeş olanlar da çok. Meb'in bu süreçte yaptıkları havada kaldı çoğunlukla benim gözlemlediğim. 1 cihaz var çoğunlukla evlerde ve o kadar çocuk aralarında paylaşmak zorunda. Sınıflar 30 kişiyken 2-3 öğrenci giriyor canlı derslere maksimum. Maraş'ta çalışan bir arkadaşımda daha durum aynı maalesef.

Ders programlarında hiçbir düzenleme yapılmadı. Normalde işlenen konular aynı şekilde işlenmeye çalışıldı. Yüz yüze eğitim sürecinde, "sınıflarda maksimum şu kadar öğrenci olsun" şeklinde bir karar da verilmedi. Okullar imkanları, kullanılabilir sınıf sayıları dahilinde kendileri belirledi. Seyreltemeyen okullar da elbette ki var. Eba zaten sürekli çöküyor, çok duyuyoruz giremediği için derse katılmayanları hâlâ daha maalesef.

Benim doktorumun hemşiresi de arayıp soruyordu artık ümidi kesti sanırım😀
Daha kötüsü var; smear testi vermeye gittiğimde cinsel hayat var mı dedi evet dedim boşanmışsınız diye duymuştum dedi bide gerzek gerzek güldü🤷🏻‍♀️
Akraba terörü doktoruma neden medeni durumumu bildirmiş anlamadım😀

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Zorla gebe birakcaklar herhalde gebe takipleri azaldi is ariyorlar😂

Herkes çok normal demiş
Bizim sağlık ocağı tembel demek ki
Üstelik epey de küçük bi yerde yaşıyorum
Ne hamile değilken ne hamileyken hiiç aranmadım
Hamilelik sonucum ekrana düşmüştür diye bekledim ama ona rağmen hiç iletişime geçilmeyince bugün kendşm haber verdim
Korunma morunma hak getire bizde yani
O sohbetlete hiç girme fırsatımız olmadı
Çünkü sağ olsunlar hiç aramıyorlar 😒

Gebe sayısının bir sınırı oluyor o sınıra ulaşınca bir miktar para alınıyor performans adı altında. Gebe var da haber vermediyse diye arayıp kayıt altına alıp performans almaya çalışıyorlar.

Benimkilere de ben arayıp haber vermiştim; gebeyim aşı maşı varsa bana haber verin dediğim halde unutmuşlardı ben yine aramıştım. Şimdi bi doz daha vuracaklar yasaklar var yine ben arayıp soracağım ne oldu bizim iş diye.

siz şaka mısınız bende sağlık ocagındayım ordaki hemşireler bunu mecburi olarak yapıyo yoksa kimsenin cinsel hayatı umrumuzda değil . Eğer takipli hastanın izlemlerini bilgiayara girmezsek gebelerimizi takip edip aşı takvimine uymazsak performans cezası alıyoruz ve paramız kesiliyo
ne izlemi canim. gebe izlemi yenidogan izlemi asi izlemi diye bir şey yok ki. bizim insanımız boyle şeylerde kendisi haber verip takibe giriyor hemen :) bu arayanlar agir işsiz, hobi olarak insanların gebeliğine takmış takıntılı psikopatlar

ne güzel : )))
bir sürü test vs ücretsiz yapılıyor orada
aşılar maşılar ama dediğim gibi son zamanlarda hep ben arayıp bilgi vermeme rağmen bir tersleme söz konusu.
bak aklıma geldi yine sinir oldum.

Back
X