- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.470
- 158
Yok daha yüksek olur. Bu yıl hiç çalışmadan optikten sallayarak hiç boş bırakmadan p3ten 70 aldım. Gyden 33 gkden 30 doğrum vardı. Gerisi full yanlış :/Hevesinizi kırmak istemem ama ilahiyattan atanamamissaniz diğer atamalarda işiniz zor. Gk gy 62 net çok parlak değil p3 65 falan sanırım
Benim şimdiki aklım olsa att okurum acil tıp teknisyenliği . İki yıllık . Hemen atıyorlar haftada iki gün çalışıyorlar .
En az bi 5-6 sene öncesinde kalmış oLütfen yanlış bilgi vermeyin. 87,4 ile kapattı en son. 100 puan üzerinden bu. Nasıl hemen atanıyor olabilirler bu puana?
En son 146 tane psikolog atanmıştıNeden başarısız imasında bulundunuz ben de onu anlamadım :/ üniversiteyi 3.16 not ortalamasıyla bitirdim. Üstelik çok çalışmadan... Sandığınız kadar da alım olmuyor. 55 bin ilahiyatçı sınava girdi. Alınacak hoca sayısı maksimum 3 bin... Benim sinav da yaptığım netlerle başka branştaki öğretmenler dereceyle ataniyorlar. Ama ben 3 binden daha geride kalıyorum. Umarım anlatabilmisimdir.
Hastane ortamı tabi ki de kötü. İnsanlarla uğraşmak her meslekte zorken bir de hasta insanlar ve onların pek kıymetli refakatçileri ile uğraşmak zaten nasıl kolay olabilir ki? Bunun yanında ebelerin atama puanları gerçekten çok düşük. İlk atamalarda bile çok düşük puanlara atanabiliyorlar. 2020 puanı ile yapılan son atamada da baya düşük kapatmıştı. Sağlık Bakanlığı alımlarında en düşük o kapatıyor yanlış hatırlamıyorsam eğer. Ama üniversite sınavına hazırlanıp, girip, dört yıl okuyup, mezun olup, tekrar kamu sınavına girip oturup alım olmasını ve atanabilmeyi bekleyeceksiniz. Kendinizi bir devlet hastanesinde bulmanız belki 5-6 yılı alacak. O kadar zaman sonra puanlar şimdi olduğu gibi mi olur, alım sayıları artar mı azalır mı, sağlık için de alan sınavı tarzı yeni bir şey gelir mi, bunları hiçbirimiz bilemeyiz. Dolayısıyla tartıp biçip sizin karar vermeniz gerekiyor.Açtığım ilk başlığım, inşallah doğru yere açmışımdır.
İyi akşamlar,
Öncelikle ilahiyat mezunuyum ve 26 yaşındayım. 3 senedir sınavlara giriyorum ama atanmak nasip olmadı. Umudum da kalmadı.
Yeniden okumayi düşünüyorum. Ebelik bölümünü düşünüyorum. Size danışmak istedim. Çok yorucu mu, hastane ortamı nasıl, gerçekten çok mu mobbing var? Tekrardan okumaya değer mi sizce?
Edit: Sadece ebelik ve sağlık sektörü hakkında yorum yaparsanız çok sevinirim arkadaşlar. Yeniden öğretmenliğe hazırlanmayı düşünmüyorum artık.
Att zaten lise mezunlari degil mi? Paramedik 2 yil önlisans olan degil mi?Lütfen yanlış bilgi vermeyin. 87,4 ile kapattı en son. 100 puan üzerinden bu. Nasıl hemen atanıyor olabilirler bu puana?
Yani yanlış anlamayın ama arkadaşınızin durumu başkadır, öyle olsa herkes dilekce vererek lisans diplomasini iptal eder ama öyle bir şey yokÇalışma ortamı açısından hemşirelere göre daha yorucu ve daha riskli. Tabi çoğu ebe de hemşirelik yapıyor o şansı da var asmlere atanabilirsen mükemmel olur seçeneği de yok değil sen sadece kendine sor gerçekten yapabilir miyim? Ben geçmişe dönsem yine bu mesleği tüm zorluklarına rağmen seçerdim mesela bu arada bende fotmasyon vs aldım öğretmenlikte yaptım şuan formasyon durumunu bilmiyorum araştırabilirsin. Birde atama açısından avantajlı önlisans bölümler var odyometri gibi. Lisans diplomanız için dilekçe vererek önlisanstan sınava girip atanabiliyorsunuz ösymyi arayın benim arkadaşım bu şekilde atandı
Evet att lise. Paramedik önlisans. Hanımefendi o ayrımı bilmediği için o detaya girmedim. Direkt puan bilgisinin yanlışını düzelttim. Bu önlisans puanı.Att zaten lise mezunlari degil mi? Paramedik 2 yil önlisans olan degil mi?
Hangisi 87 ile kapatti?
Mantıksız geldi bu bana. Lisans nasıl yok sayılıyor ki?Lisans diplomanız için dilekçe vererek önlisanstan sınava girip atanabiliyorsunuz ösymyi arayın benim arkadaşım bu şekilde atandı
Hayır var arayıp sorun ösymyi ama lisansı artık devlet kadrosunda kullanamıyorsun o yüzden çok tercih edilen birsey değilYani yanlış anlamayın ama arkadaşınızin durumu başkadır, öyle olsa herkes dilekce vererek lisans diplomasini iptal eder ama öyle bir şey yok
10 yil önce varsa bilemem artık yok, kac kere nette araştırdım önceden. Oyle olsa bütün mühendisler iptal ettirip, 2 yıllık teknikerlik okuyup tekniker olarak atanir çünkü puanlari ve sınav kolaylığı lisansa göre düşükHayır var arayıp sorun ösymyi ama lisansı artık devlet kadrosunda kullanamıyorsun o yüzden çok tercih edilen birsey değil
Anlatamıyorum galiba internetten aratmak yerine arayıp sorun öğrenin oturup yalan konuşacak halim yok10 yil önce varsa bilemem artık yok, kac kere nette araştırdım önceden. Oyle olsa bütün mühendisler iptal ettirip, 2 yıllık teknikerlik okuyup tekniker olarak atanir çünkü puanlari ve sınav kolaylığı lisansa göre düşük
Ebe olmak için harcayacağiniz zamanı kpss ye harcayın atanın.Güzel mesleğiniz varNeden başarısız imasında bulundunuz ben de onu anlamadım :/ üniversiteyi 3.16 not ortalamasıyla bitirdim. Üstelik çok çalışmadan... Sandığınız kadar da alım olmuyor. 55 bin ilahiyatçı sınava girdi. Alınacak hoca sayısı maksimum 3 bin... Benim sinav da yaptığım netlerle başka branştaki öğretmenler dereceyle ataniyorlar. Ama ben 3 binden daha geride kalıyorum. Umarım anlatabilmisimdir.
Ilahiyattan o kadar çok alim oluyor ki nasıl atanamadiniz ben onu anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?