Sağlıklı besinler

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.971
3.744
333
Merhaba kızlar ben nerdeyse yemek yemeye vakit bulamıyorum ( evimiz çok büyük ve 6 Aydır inşaat halinde ) epey kilo verdim bu halde misafir de gelince herşey birbirine girdi size sorum beni tok tutayacak ama sağlıklı besinler neler ? varsa tarifi olan bekliyorum

Sabah kahvaltısında süt, yumurta, bal - kaymak bir de tam buğday ekmeği yiyin. Uzun süre tok tutar. Diğer öğünleri bilemedim, ben de öğünler hep kahvaltı...

Bulgur gibi posalı ve tam tahıllı besinler sizi tok tutar. Kırmızı et de aynı şekilde. Yoğurt da.. Leblebi hurma falan da atıştırabilirsiniz. Benim abur cuburumdur kendileri. Arada meyve koyun masanın üstüne falan görünce hatırlayıp yersiniz.

Tam bugday ekmegi var sandavic ekmegi buyuk marketlerde satiliyor
Bir de hindi füme
Ac ekmegin icini labne peyniri ve hindi fumeyi koy 2 3 tane
Bunu da buzdolabina koy aklina gelince soguk sandavic gibi yersin

:( bende zayifladim yine sinirden eriyorum zaten damarlarim belirginlesti karbonhidrat tozunu okudum bu sitede alcam
Zayıflıktan bıktım artık.

Bu arada soyledigim diyetisyen tavsiyesi yani sagliksiz degil tam bugday ekmegini kendisi bana tavsiye etmisti hindi fumeyi de

Bide kuru meyve ve sutten hepsini blendirdsn gecirip (incir,kayisi,uzum) yuvarlak toplar yap kek tabagins koy masaya orta yere gidip gelip yersin

Muzlu süt al 6 li dolaba koy sever.misin bilmem hem saglikli hem kalorili bu fa diyetisyen tavsiyesi ic ondan tok tutuyor.

:(

Merak ettim, eviniz ne kadar büyük de tadilat varken mutfağa ulaşamıyorsunuz?
1000 metre kare falan mı?
Yoğunluktan yiyemiyorum deseniz anlayacağım ama neyse.
Marketlerde satılan sağlıklı yoğurtlar var, ara atıştırmalık kullanın.
Kahvaltıda 2 katı yumurta yerseniz uzun süre tok tutar.

Bu arada soyledigim diyetisyen tavsiyesi yani sagliksiz degil tam bugday ekmegini kendisi bana tavsiye etmisti hindi fumeyi de

Bide kuru meyve ve sutten hepsini blendirdsn gecirip (incir,kayisi,uzum) yuvarlak toplar yap kek tabagins koy masaya orta yere gidip gelip yersin

Muzlu süt al 6 li dolaba koy sever.misin bilmem hem saglikli hem kalorili bu fa diyetisyen tavsiyesi ic ondan tok tutuyor.

:KK43:
Çokkk teşekkür Ler

Islenmemis kuruyemisler var yani yagsiz tuzsuz hani 1cay bardagina koy onu hem.kalorisi yuksek kilo.almana yardimci olur hem tok tutar kaju badem fındık bu 3ü agzina at git gel ye baya al boyle 1.kilo kavanoza koy .
Meyvesuyu da cok kalorili ama hazir degil evde sıkılmış taze
Birde muz sut bal yulaf ezmesi blendirdan gecir
Offf üslenilesi aslinda ama hemencecik yaparsn muzu böl 2ye bal 2 kaşık süt ve yulaf ezmesi

Bide nesfit bal badem ve yogurdu karistir hem ağır degil sıcakta ve kalorili

Sana hic yumurta falan demicem bilmiyorum ben hic sevmem ufffff bu sicakta bide.ama 1.yumurta 70 kalori düşün yani 2 yumurta 1 dilim ekmek yesen meyvesuyu icsen ohoo

Hayatim boyunca zayiftim doktor gibi oldum artik bende :(

Fistik ezmesi birde buda diyetisyen listemde vardi fistik ezmesi bugday ekmegine bi guzel sür ama fistik bak gidip yanlislikla findik alma :)

Ye ye uzerine de bir bardak meyvesuyunu dik pratik iste ne guzel. Oda tok tutar ohh

Ama gel.sor bakalim suanda yiyor musun bunlari diye. Hayir cunku gunde 2 tane bugday ekmegi hindi fume sandavic yaninada meyvesuyu yiyordum surekli sıkıldım bu besinlerden birde boyle huyum var cok sevdigim yemegi uzunca sure yiyipte sıkılma gibi Allah sonumu hayir etsin artık bi endokrnoloji uzmanins goruncem galiba cunku yine zayifladim
Insanlar da masallah hic susmuyor zayifsin derken utanmiyor
Bunu diyenlerde zayiflamaya calisan insanlar ve kendi çocuklarda zayif
Biktim artik:kk77:
Cocuk dogursam da almam heralde:emir_bebek:

:halay:
By arada hipotiroidi hastasiyim.
Mantıken ve genellemeye bakcak.olursak sisko olmam kilo vermekte zorlaniyor olmam gerekir bende tam tersi:KK11:

Islenmemis kuruyemisler var yani yagsiz tuzsuz hani 1cay bardagina koy onu hem.kalorisi yuksek kilo.almana yardimci olur hem tok tutar kaju badem fındık bu 3ü agzina at git gel ye baya al boyle 1.kilo kavanoza koy .
Meyvesuyu da cok kalorili ama hazir degil evde sıkılmış taze
Birde muz sut bal yulaf ezmesi blendirdan gecir
Offf üslenilesi aslinda ama hemencecik yaparsn muzu böl 2ye bal 2 kaşık süt ve yulaf ezmesi

Bide nesfit bal badem ve yogurdu karistir hem ağır degil sıcakta ve kalorili

Sana hic yumurta falan demicem bilmiyorum ben hic sevmem ufffff bu sicakta bide.ama 1.yumurta 70 kalori düşün yani 2 yumurta 1 dilim ekmek yesen meyvesuyu icsen ohoo

Hayatim boyunca zayiftim doktor gibi oldum artik bende :KK43:
Maşallah çok bilgilisin bu konularda yapıcm hepsini

Ahucum ac kalmamak ve verdigin kilolari alman aslinda kalori hesaplamasiyla kolay ama saglikli kilo almak lazım
Her sabah kahvaltı ediyorsan eger ,10 tane cig badem yani islem gormemis 1 hafta boyle
2.hafta 10 ceviz
Ve kekkkk
Ara öğün de kek (listemde vardi) kek ve muzlu süt hazir olan sutlerde olabilir
Kek yapmaya üşenirim dersen diyetisyen benim usendigimi fark etti
Brownie uzun olanlar varya migroslarda ondan al dedi

Corba ve salata tüketme bu dönemde
Zayif olan tum insanlar corbayi ve salatayi cok severmis mesela ben bayilirim
Cig sebzeler midede genisleyerek hacmen insanda tokluk hissi yaratirlar ve kilo aldirmazlar. Öptüm canimmmm

Ahucum ac kalmamak ve verdigin kilolari alman aslinda kalori hesaplamasiyla kolay ama saglikli kilo almak lazım
Her sabah kahvaltı ediyorsan eger ,10 tane cig badem yani islem gormemis 1 hafta boyle
2.hafta 10 ceviz
Ve kekkkk
Ara öğün de kek (listemde vardi) kek ve muzlu süt hazir olan sutlerde olabilir
Kek yapmaya üşenirim dersen diyetisyen benim usendigimi fark etti
Brownie uzun olanlar varya migroslarda ondan al dedi
Kahvaltı çok severim ama dediğim gibi vakit kalmıyor ben ceviz hep yerim aslında badem de eklerim söylediklerini liste şeklinde yazdım zaten :KK50:kek te hamur işi olduğu için pek almam abur cubur

Kahvaltı çok severim ama dediğim gibi vakit kalmıyor ben ceviz hep yerim aslında badem de eklerim söylediklerini liste şeklinde yazdım zaten :KK50:kek te hamur işi olduğu için pek almam abur cubur
Evet süpersin..
Bende anlamadim ama bana da vermisti kek i evde yapcaksin demisti :/

Corba ve salata tüketme bu dönemde
Zayif olan tum insanlar corbayi ve salatayi cok severmis mesela ben bayilirim
Cig sebzeler midede genisleyerek hacmen insanda tokluk hissi yaratirlar ve kilo aldirmazlar. Öptüm canimmmm
Çok teşekkürler bu arada fındık ezmesi evde yapmayı düşüniyordum sağlıksız mı acaba ?

Çok teşekkürler bu arada fındık ezmesi evde yapmayı düşüniyordum sağlıksız mı acaba ?
Yo neden sağlıksız olsun ki aksine daha da iyi olur rafta beklememis olur hem. Neden olmasin ?

Ama benim doktorun dedigi fıstık ezmesi bu yer fıstığı var ya o fistiktan yapılan baya enerji yüklü kalorili .Ama bence 2side evde yapilir zor olmaz mi peki evde yapmak? Olmadi bende yapim ya denemis olurum :)

Yo neden sağlıksız olsun ki aksine daha da iyi olur rafta beklememis olur hem. Neden olmasin ?

Ama benim doktorun dedigi fıstık ezmesi bu yer fıstığı var ya o fistiktan yapılan baya enerji yüklü kalorili .Ama bence 2side evde yapilir zor olmaz mi peki evde yapmak? Olmadi bende yapim ya denemis olurum :)
Hayır hiç zor değil kavurulmuş fındık az zeytinyağı ve pudra şekeri blander dan geçir misss , bide smotthe (umarım doğru yazdım :)yapmak istiyorum o da baya sağlıklı

Back
X