Sağlıklı beslenirken;

anamın ılkı olacagıma daglarda tılkı olaydım sozu bosuna degıl bende ılk dogum yaptıgımda sulalenın en kucuklerınden bırıyım hayatımda kucagıma bebek almamısım annem calısan kadın kayınvalıdem ılgısız umursamaz dogum yaptım 3 gun annem yanımda kaldı gıttı kımsem yok cocuk hem kolık hem bebek reflusu emdıgı gıbı fıskırırcasına kusuyor gazdan gobek fıtıgı oldu 25 gun gobegınden kan geldı hepsı bırden ust uste ustune gelen mısafırden enfeksıyon da bulastı hıc unutmuyorum ılk 5 ay ne cektım tam 1 sene surdu alısmam ama 5 ay uyumadım dıyebılırım artık halısunasyon goruyordum
tepemde tabırı caızse anne topuzu ustumde esımın esofmanı tam tıpsızdım tam
tırnaklarımı kesebılmek rahat wc ye gırmek lukstu

of teflü yoktu ama uykusuzluk 1 yıl sürdü.
evet tulalete koşarak gidiyordum. cok ağlıyordu ya. dogduğu gün başladı aglaması . agız iki kariş. hep surdü. 3 bucuk yaşı dan sonra beyfendi oldu.
annem kv dem benim de yanimda degildi. biz istanbul daydik. anne kv de 7 saat uzakta. cok zorlandim ben de. uykusuzluk mahvetti senin gibi.
sonrası depresyon. baska sıkıntılarımla birleşti. hani ben de 29 da dogum yaptim . ama cok beceriksizdim. evlendikten 3 yil sonra oldu ama daha da bekleyebilirmişiz.
ilk cocuklar niye böyle ki. ikinci üçüncüde kolik olmadı cok sükür. Allah yüzüme baktı.

her şey anaya düşüyor. doktora uyumuyir diye gittim. cok aglıyor. "anasın uyuma " dediydi de cok gücüme gittiydi.

hepsı tecrubesızlıkten dıgerlerınde tecrubelı oldugun ıcın daha kolay atlatmıssın bırde evde bebek cocuk olunca ıkıncı ucuncu bırbırını oyalıyor bır yandan annem oyle der sımdı sen oturup oynuyorsun bırebır sen ogretıyorsun ıkıncı olunca ılkı ıkıncıye ogretır arkadaslık eder bırbırıyle bogusmaktan sana sarmaya fırsatları olmaz der
belkıde ondan bılmıyorum butun anneler ılkde cok zorlanıyorlar tum zorluklarda hep ılkte basa gelıyor

hhahahha . evet . cok pis hazırlandım ikinciye.
kucaga alıstırmayacağım , ağlarsa hemen koşmayacağım vs diye. ilk cocuk perişan etti bak hatırladım. unutuluyor zamanla. neler neler yaşadım. zulmetti 3 buçuk yıl. aglamalar tutturmalar . yemezdi bir de. istahsız . hala istahsız ve huysuz.

ikinci daha kolay gecer . ilk cocuğa arkadaş okur. birbirkerini oyalar.
ikinci oğlum abi aşığıydı. minikti gözleriyle hep abiyi izlerdi. emekledi oeşine gitti. yürüdü peşindeydi yine

ama abi düskün değil . istemiyor bile.küçükken oynuyorlardı ama büyük de 13 yaşına doğru gidiyor. ortanca 8 yaşında . su an cok ilgisiz abi. ilgisi başka seylerde.

buyudukce zorlukları artıyor degıl mı :)
allah esırgesın ellerınden kurtulmayalım e mı :)

buyudukce zorlukları artıyor degıl mı :)
allah esırgesın ellerınden kurtulmayalım e mı :)
çene kuvvetleniyor büyüdükçe malesef

Allah onlara da bize de saglik versin insallah.
kıymet bilsinler yeter.

ben de kaçtım.iyi geceler

@demirleke maşallah fıstık gibisin
Ben de hamileliğimde bile topuklu ayakkabı giyerdim..ben de kızımla perte çıktım:/ inşallah iki numara uslu olur, ablasıyla çok iyi anlaşır,geçinirler de ben de azcık insanlığa dönüş yaparım..ilk çocuk istisnasız zor çocuk oluyor galiba, benim kızım da bana düşkünlüğüyle beni bitirdi..o kadaaar çok öpüyor ki beni(geceleri bile uyku arasında)yalvarıyorum artık “nolur,öpme artık diye” ..burdan anne,bi daha anne diye devam ediyor

oy mınnos ya

oyle yorgunum oyle yorgun
hışııımmm cıktı
cok yorgunum

sabah sucuklu omlet
kerevız salatası
peynır zeytın yedım

oglen turk kahvesı yanında 1 dılım baklava

aksam fırında balık ve etlı nohutlu lımonlu bamya yemegı
bugun cok karıstırdım cok mıdem bulanıyor fenayım öluyorum

kızlar baya kotuyum yedıgım ne dokundu bılmıyorum ama bamyayla balık yıyıp karıstırdıgımdan heralde
buraya yazdıktan sonra fazla surmedı epey bır kustum
halım yok sabaha kadar uyuyamadım
dusunun sadece yerlerı supurdum temızlık bıle yapmadım
okadar halsızım

bırsey yemedım hala bugun hıc bırsey yıyecegımı sanmıyorum su bıle ıcemedım

N nscckts ayva yiyor musun? Midenin suyunu alırmış o, ondan tüketsen?
ayva yerım ıyı gelecekse ama sımdı esımı gondermeye usenırım
demın yarım lıtre suya lımon sıkıp ıctım
suanda 1 kucuk elma yıyorum
ıyı geldı

Kızlar, N nscckts midem yanıyor(((
Saat 16.00’dan önce akşam yemeğinde sarmısaklı salata yemiştim, bir türlü sinmedi gitti mideden. Soda/su/ıhlamur çayı/badem yedim/içtim yardımı olur diye ama çok az etkisi oldu:/ üstüne yürüyüş de yaptım.
Sarmısak miktarı da çok azdı diyor eşim salatanın içinde. Kahve içemiyorum, içsem o etkili olurdu belki. Zararlı olduğundan değil ama mübarek midem bir yudum çay ve kahveyi istemiyor,almıyor.
Bir öneriniz olur mu acaba?
Nisa, sen nasıl oldun? Bişey yiyebildin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…