Ne güzel olmuş canım eline sağlık..
tesekkur ederımNe güzel olmuş canım eline sağlık..
ooo harikaN nscckts
Çok güzel bilgi teşekkürler.
Bende de aynı sorun vardı sağlıklı beslendiğimi sanıp kilo veremiyordum .
Sonra yeme düzenimi değiştirdim porsiyon azaltıp daha doyurucu şeyler yedim ve eşimle benim tayinimiz daha küçük bir yere çıkınca daireye yürüyerek gelip gitmeye başladım.
Yeme düzeni ve yürüyüş eklenince baya bir gitti kilolar
Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için çok incesiniz.tesekkur ederım
ooo harikacok sevındım
vucutlarımız saglıkla dolsun ınsallah mutlu oluyorum boyle seyler duyunca hastalıktan daha uzak daha kalıtelı bır ömür beklıyor sızı
MihocanımSenin mücverin benim resmi yemeğim oldu neredeyse nisa :) annem kuzenim yengem de çok pratik ve sağlıklı buldu hatta :)
O değil deSamsonn umm nerelerde yahu
Nolduu samsonum kimler yordu seni. Ben zaten o bayan olmanın dayattığı zoraki inceliği taaa diyeceğim olmayacak :)) iş hayatı ve (karşılaştığım balçık kişilikli kimselerMihocanımyordular beniii...tepikleyesim var kara listemden bi kaç kişiyii..ama ne gücüm, ne de bayan olmanın dayattığı zoraki incelik izin vermiyor arada lafı yerine oturtuyorum ama, onu da yeterince anlıyorlar mı şüpheliyim. Genel olarak iyiyim ama şükür, bayramda ufak çaplı bir tatil bile yaptım. Hafta sonlarını da daha çok ailemle geçirmeye başladım. Yediğim içtiğim de arttı bu sebeple ama kilomu koruyorum.
Senin de her türlü güzel haberini bekliyorum bak, sağlık, para, aşk, huzur her çeşitten
canım benim yaa, bak bu yaz o kadar çok süpriz evlilikler olduki çevremdee...bu hafta bir can dostumun düğünü var. 2 çocuğu var ilk evliliğinden, şimdi yeniden, hiç evlilik yapmamış, genç bir beyler evleniyorNolduu samsonum kimler yordu seni. Ben zaten o bayan olmanın dayattığı zoraki inceliği taaa diyeceğim olmayacak :)) iş hayatı ve (karşılaştığım balçık kişilikli kimseler) ağzına küfür almamış bana zorla sövmeyi öğretti vallahi :) yorgun zamanlarda aile ile daha çok vakit geçirmek iyi oluyor, tatil de yapmışsın iyi olmuş, ben henüz bir yere gidemediğim için ayaklarımı çimde topraklamakla yetiniyorum
Şükür sağlığımız huzurumuz yerinde, aşk da olsun artık inşallah diyorum ama nasip tabi ki :) olursa hemen duyururum hatunlarıma kaçar mı hiç :)
Nisaa bunu şimdi gördüm. Ben bi anne değilim, senin kadar kafa yormuş olamam bu konuya, ama nacizane fikrim, senin imkanlarına sahip, senin kadar sabırlı, eğitimli, ilgili bir anne olsaydım ( kısaca senin yerinde olsam) çocuğumu bu kadar küçük yaşta toplu eğitim dedikleri sistemin bir parçası yapmazdım.kızlar sıze bırsey danısmak ıstıyorum
bız bugun kızımı yaz okuluyla bırlıkte krese yazdırmıstık ıngılızce - muzık-yuzme -modern dans-bınıcılık-doga gezılerı pıknık aktıvıtelerı her hafta sınema saatı okuma saatı ve tıpık kres egıtımı gunde 3 ogun yemekle bırlıkte tam gun kres
hayatımda ılk kez bukadar sure ayrı kalmamıza ragmen asla zorlanmadı asla bızı aramadı sabah 8 aksam 6 saatlerınde olması gerektıgı gıbı bır gun gecırdı kendı yasına gore buyuk sabır ve olgunluk gosterdı dıyebılırım cunku etrafında hıc cocuk olmayan tek basına bır cocuk ve 3 bucuk yıl asla 5 dk bıle ayrılmamıs bır aıleyız dusunun
hersey ıyı guzel hos sorun ne hemen anlatayım bugun bırseye tanık oldum
kızımı alma saatı yaklastıgında bır baktım ahsen sokakta kresden dısarı cıkmıs ve basında kımse yok
fırlamıs cıkmıs dısarı kımse farketmemıs
bunu gorunce hemen mudırıyete gıttım dedıklerı sey bızı arayıp yoldayız dedınız annen sımdı gelıyormus dedık sızın yanınıza dıye cıkmıstır
bu dedım cok buyuk ıhmal cıktıgı an araba carpabılırdı bırı tutup kolundan kacırabılırdıherseyı dort dortluk tam vasıflı kres benım gozumde o an bıttı
bırde ahsenın poposunda ıslaklık farkettım cocugum altına kacırmıs
ahsen 2 yasında bezı bırakmıs 2 yasından berı tuvalet alıskanlıgını edınmıs bır kere bıle altına kacırmamıs tuvaletı geldıgı an kendısı tuvalete gıden oturan bıtınce anneee bıttı dıyen cocuk ! cok uzuldum ! ogretmenının veya ogretmen ablanın ılgılı kımse kendısıne belırtmesı gerekmıyor muydu ? tuvaletın gelırse bıze soyleyebılırsın deyıp gezdırmesı gerekmıyormuydu benım aklıma ozellıkle belırtmek gelmedı hıc dusunemedım cunku ılk kez krese goturuyorum cocugumu hayatımda hıc kres gormedım cocugumdan baska etrafımda cocuk yok bılmıyorum ben bunu yetkılılere soyledım hanı ne bılım
tum gun hıc su vermemısler cok susamıs ıcı yanmıs
demınde bırsey daha oldu bende o son damla oldu
kres arkadaslık ıstegı yolladı kabul ettım demın sayfasına baktıgımda ne goreyım kızımın resmını almıs kendı sayfasında paylasmıs ısmıyle beraber bugun okulumuza basladı dıye yanı bızım kısısel sayfamızdan ahsenın en guzel resmını almıs paylasmıs kreste cekılmıs falan degıl
tamam burda bende paylasıyorum ama hangı okulda oldugunu degıl mesela ? kotu nıyetlı bırsuru ınsan var ısmıyle resmıyle hangı okulda oldugunu ılan etmenın ne geregı vardı bılemedım
demın esıme bu endısemı anlattım bana zaten 3 bucuk yasında 1 sene kısısel olarak yuzme dans kursuna gıtsın seneye anaokulu sonra ılk okul 2 sene ust uste krese gıtmesede olur egıtımını ayrı ayrı bız desteklerız sıkma canını dedı
ama;
ben abartıyormuyum sormak ıstedım
cok uzun oldu farkındayım sız olsanız ne yapardınız
ah kuzum ah valla elımde olsa her dersten en ıyı ogretmenlerle egıtımı evde ozel tamamlarım ama yasakmıs arastırdımNisaa bunu şimdi gördüm. Ben bi anne değilim, senin kadar kafa yormuş olamam bu konuya, ama nacizane fikrim, senin imkanlarına sahip, senin kadar sabırlı, eğitimli, ilgili bir anne olsaydım ( kısaca senin yerinde olsam) çocuğumu bu kadar küçük yaşta toplu eğitim dedikleri sistemin bir parçası yapmazdım.
Bahsettiğin tehlike ve ilgisizlik zaten ciddi birer fiyasko, ama bunun haricinde resmi eğitim çocuğun yaratıcılığını köreltiyor. Özgün düşünme kapasitesini törpülüyor. Farklılıkları göz önünde bulundurmadan, her çocuğa tek tip bilgi süngeri muamelesi yapılıyor. Okul öncesi eğitimi geçtim, Amerika ve Avrupa da ciddi bir homeschooling furyası var.
Üniversite çağına kadar tüm eğitimi evde aileleri veriyor ve bu çocukların çoğu top üniversitelerde elit öğrenciler oluyor. Okulda o kadar çok vakit kaybetmedikleri için başarılı bir kaç özel becerileri ile birlikte.
Özetle, çalışmak zorunda olan, ya da kendi donanımı çocuğuna yetmeyen, maddi imkanları kısıtlı olan, evde zaten 3 çocuğu olup onlara yetişmekte zorlanan anneleri anlıyorum ama senin yerinde olsam kuzuyu tam zamanlı böyle bir okula göndermem. Hee ne yapardım onunla beraber self savunma amaçlı bir spora giderdim öncelikle, bir de ilgisine göre ya dil, ya matematik kursu, ya da maneviyatı için bir kurs, başka bir yaz da sanatsal, ebru gibi hobisel bişey vs olabilir... hem sosyalleşsin, hem eğlensin hem zenginleşsin diye.
Aslında sosyal ortamım yok değil fakat takıldığım ortamların en yenisi 10 yıllıkcanım benim yaa, bak bu yaz o kadar çok süpriz evlilikler olduki çevremdee...bu hafta bir can dostumun düğünü var. 2 çocuğu var ilk evliliğinden, şimdi yeniden, hiç evlilik yapmamış, genç bir beyler evleniyor
bence de en azından aşk olsun sana da artık. Tüm vaktini ev-iş arası geçirmee. Sosyal ortamlara karış. İnternette ortak ilgi alanlarınız olan platformlarda da düzgün insanlarla tanışmak mümkün ve çok olası bence.
Canım yaşadığın yeri biliyorum, zikretmeyeyim polemik olmasınAslında sosyal ortamım yok değil fakat takıldığım ortamların en yenisi 10 yıllıkhaklısın açıkçası, elbette nasip bu işler olacağı varsa oluyor, yoksa sokağa çıkıp da pardon beyfendi bi kahve içelim mi desem bile olacağı yoksa olmaz :)) fakat ciddi ciddi son zamanlarda yanlış ortamda olduğumu düşünmeye başladım. İş nedeniyle çok insan tanıdım tanıyorum, buraların yerlisi ile benim yetiştiğim kültür çok farklı ya bir kez dilim yandı artık anlaşamam diyorum. Çıktı karşıma birileri ama hani şimdiye kadar bu kişiyle anlaşırım dediğim mantıklı gelen bir kişi bile olmadı, o nedenle görüşmeye bile gerek duymadım. Zaten erkeklere cinsiyetsiz gözle bakmaya başladım git gide unuttum flört işlerini Aman ne biliyim ben de şu aralar bunları sorgular oldum, bir de şehir değişikliği yapsam mı diye iki üç aydır düşünüyorum hepsi sebep oluyor işte :)
İnşallah samsonum, bilmiyorum kalbin dolu mu boş mu ama ben ikimiz için de aynısını diliyorum, hayırlısıyla tabii :)Canım yaşadığın yeri biliyorum, zikretmeyeyim polemik olmasınyerlisi hakkında da az çok fikrim var, bence de dışardan gelen biri olmalı...
Şehir değişikliği de süper bir fikir! Ciddi üzerinde dur. Orası çok sıkıcııı. Daha batıya gel, Bursa meselaa.
İnşallah yüreğini hoplatacak, sana tüm unuttuklarını hatırlatacak biri, bu yaz gelsin hayatınaa
hakkında hayırlısı olsun . ankara güzeldir ama bursa daha hareketli canlı. ben olsam bursa derdim .İnşallah samsonum, bilmiyorum kalbin dolu mu boş mu ama ben ikimiz için de aynısını diliyorum, hayırlısıyla tabii :)
Zamanında evlilik için ankaradan buraya gelmiştim, geldikten altı hafta sonra ise artık resmi olarak boşanmış yeni kimliğimi almıştım bile, hayat ne garip halbuki altı hafta önce bilemezdim bile :)) sonra da ailem burada diye kaldım iyileşme süreci de oldu bir nevi, ama artık beni burada tutan ailemden başka birşey de değil esasen. Kamuda olduğum için tayin istemem gerek o da hemen olmayabiliyor, bakalım bizimkilerle de ciddi ciddi konuşacağım. Bursayı hiç bilmiyorum güzel şehir diyorlar, istanbulu ise hiç gözüm yemiyor açıkçası korkutuyor beni istanbulda yaşam :) ankara diyorum ama bakalım nasıl olacak :)
ver anaokuluna tabi ki.ah kuzum ah valla elımde olsa her dersten en ıyı ogretmenlerle egıtımı evde ozel tamamlarım ama yasakmıs arastırdımyoksa oyle yapacaktım cıddı cıddı
esımın ortaokul ve lıse ogretmenlerı (hala gorusuyor ) 3.5 yasındakı kızınızı anaokuluna gonderebılırsınız dıyor kayıtlar baslamıs eylulde baslasın anaokuluna devlet anaokuluna dıyorlar
yetemedıgımı hıssedıyorum cocuguma ne enerjısı ne bılgı aclıgına cocuk benımle daha cok korelıcek gıbı gelıyor sankı yasıtlarıyla kalabalık ortamda daha cok gelısır gıbı gelmeye basladı bır parka gıdıyor kelıme ogrenıp gelıyor gecen gun alısverıs merkezınde kasadayken gecmek ıstedık kasada durana pardon ? gecer mısınız lutfen dedı essekboyle olunca heveslenıyorum gıtsın dıyorum ama sonra kabuslar allahım nasıl ayrılıcam daha kucuk zaten 25 sene kadar okuyacak 1 sene daha gıtmesın dıyorum
esım devlet anaokuluna gıtsın gıtmeyecekse haftada 3-4 gun gelıssın dıye kurslara gıtsın cocuklar 6 aylıkken krese baslıyorlar bızım kız gerı kalır dıyor haklı
karnımdayken ıyıydı cok zormus cok zorlanıyorum daha cocugum ıcın en dogru karar ne onu bıle veremedım
buyuk ıhtımal eylulde anaokuluna gıdecek
supersın !!!Hello Ladieees!!
Nasıl gidiyor? Herşey gönlünüzcedir inşallah
Sabah 8 de 1 yumurta, bir tutam limonlu maydonoz, 3 adet Brezilya cevizi yedim ve 15 ml zeytin yağı içtim. Saat 15'i geçti halaa acayip tok hissediyorum! Sağlıklı tercihler yapmak gerçekten gün içinde de çok iyi hissettiriyor.
Çekmecem de kuruyemiş var, ama resmen yiyecek yer yok gibi...çok tuhaf yaw, bir oturuşta 1 bütün ekmeğe banamısın demeyen biri için, görünüşte bir lokma yiyecekle saatlerce tok kalabilmeeek.
Selam samsonncuum:) maşallah iradeneHello Ladieees!!
Nasıl gidiyor? Herşey gönlünüzcedir inşallah
Sabah 8 de 1 yumurta, bir tutam limonlu maydonoz, 3 adet Brezilya cevizi yedim ve 15 ml zeytin yağı içtim. Saat 15'i geçti halaa acayip tok hissediyorum! Sağlıklı tercihler yapmak gerçekten gün içinde de çok iyi hissettiriyor.
Çekmecem de kuruyemiş var, ama resmen yiyecek yer yok gibi...çok tuhaf yaw, bir oturuşta 1 bütün ekmeğe banamısın demeyen biri için, görünüşte bir lokma yiyecekle saatlerce tok kalabilmeeek.
hamılelık nasıl gıdıyor canım mıde yanması ne alemdeSelam samsonncuum:) maşallah iradene
Ben hamileliğin başındaki iştahsızlıktan sonra, bişeyler yiyebilince dikkat etmememye başladım yediklerime:/ saatine falan da.
Ama şimdi ilça kullanmak zorunda old için akşam en geç 7 de yemek muhabbetini kapatıp bişey yiyip içmiyoru (su hariç), ekmek çok az yiyorum..tatlı da zaten yiyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?