Sağlıklı beslenme/düzen takıntısı.

Ben gün aşırı bir ampul içiyorum, 6.yi bugün içtim, 2 tane daha var, sonra tekrar test yaptırcam
Ben sırf sizin mesajinizi görünce üye oldum. Duyarsız kalamadim. Eger raşitizm değilseniz d vitamini ampul gün aşırı icilmez diye biliyorum. Zehirlenebilirsiniz. Kadir Tugcu bir forumda soruları cevapliyor kendisi çocuk doktoru ama çok ilgili ve bilgili. Lütfen googleden arayıp foruma yazın size sebebini açıklayacaktır. Şimdi sorarsanız akşam yada gece cevaplamis olur.

Kendisini takip ediyorum ayrıca Karatayı da takip ediyorum beraberinde K2 vitamini de alıyorum

Kendisini takip ediyorum ayrıca Karatayı da takip ediyorum beraberinde K2 vitamini de alıyorum
Takip etmenize sevindim. Yetişkinlere senede bir kez bir ampul öneriyor da gün aşırı görünce şaşırdım.
Konu sahibinden de ayrıca ozur dilerim. Konuyu boldugum için. Bence beslenme aliskanliginiz güzel fakat sizde farketmissiniz ki bu duzen hayatinizi da fazlasıyla etkilemiş. Ben de titizim gida konusunda ama sizin kadar degilken bile bu durum beni cogu ortamda geriyor. Bence de biraz daha rahat olmakta fayda var.

Benim d vitaminim 13, 20 ay bebek emzirdim, kemiklerim ağrıyodu

Benim d vitaminim 13, 20 ay bebek emzirdim, kemiklerim ağrıyodu
Yetiskin referans aralığı kaç bilmediğimden soruyorum. Benim de 25 aylik oglum. Hala emziriyorum da baktirmam lazım önemli çünkü bayanlar için özellikle.

Rica ederim sorun değil bilgi vermişsiniz.:)
Rahat olunmalı haklısınız bir de uygulayabilsek...

Yetiskin referans aralığı kaç bilmediğimden soruyorum. Benim de 25 aylik oglum. Hala emziriyorum da baktirmam lazım önemli çünkü bayanlar için özellikle.

20 alt sınır, Canan Karatay d vitamini Konseyi üyesi ve şimdiye kadar toksik bi vaka yok diyo ezber bilgi diyo, vücudun sürekli ihtiyaç duyduğu bir vitamin sonuçta, sürekli güneş altında çalışanlar hepten toksik o zaman, Karatay geçen benimki 450 fır fır dönüyorum dedi, harbiden de öyle, ama dedigim gibi ben K2 de alıyorum beraberinde, K2 kalsiyum fazlasının damarlarda birikmesini önlüyor

Sen hiç parathormon seviyene baktırdsın mı?
bu kadar düşük D vitamini seviyesinin parathormonu yükseltmesi lazım normalde.

Bence haklisin ozellikle disarda yememekle cok iyi ediyorsun.Ama bence kv,yakin akrabaya giderken ayip olabili. Yiyin ama az yiyin hic yememekten iyidir

Düzenli spor yapmanın kaçınılmaz bir getirisi sanırım bu düzenlı bir hayat ve beslenme takıntısı. Sizinle hemen hemen benzer bir geçmiş yaşantımız var. Ben de kilolu bir ergenlik geçirdim sonrasında üniversite ile birlikte spora başladım. Spor sonrası bedenımdekı olumlu degısıklerı gördükçe, her gıydıgımı kendime yakıstırmaya başladıkça vazgeçilmez bir takıntı haline gelmeye başladı spor. Onu sağlıklı beslenme, aşırı programlı bir yaşam, organik kozmetik ve gıda ürünleri, kımyasallardan kaçınma doğal yaşama dönme falan filan takıntıları izledi. Ama bu kadar çok sadece kendine yonelınce ister istemez asosyallesıyorsun. Yeni girdiğin ortamlarda ikram edilen şeyleri almayınca, misafirlikte tabagındakılerı yemeyince insanlar kibirli gözüyle bakıyorlar.

Ben bu durumu biraz olsun normale dondurmeyı eşim sayesinde başardım. Çünkü o benim tamamen tersim neredeyse. Sevgili olduğumuz dönemde hiç bir şey yapamıyorduk benim yüzümden. Yemeğe çıkamıyoruz, bi kafe de oturup bi şeyler ıcemıyoruz, her gün spor yapma zorunluluğu hissettiğim için ortak bi aktivite yapamıyoruz vs. Sonra bi gün hiç bi şey yokken durduk yere bi baygınlık geçirdim ben. Bi sürü test araştırma filan bi şey çıkmadı ama ben sinir oldum her şeyi mükemmel yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, spor yapıyorum kımyasallardan uzak duruyorum niye böyle bi şey oldu diye. Sonra düşündüm ki resmen sağlıklı olma takıntısı muhteşem bir stres kaynağına dönüşmüş hayatımda.

Hala dıkkatlıyım bu konularda ama artık biraz daha yumusattım kendimi. Artık eşimle orta yol bulmaya çalışıyorum, hayattan zevk almadıktan sonra çok da bi anlamı yok muhteşem sağlıklı ve güzel olmanın. Bi cafeye gittiğimiz de şekersiz bi filtre kahve içiyorum, yemeğe çıktığımızda ızgara et yiyorum, yanında sade maden suyu veya ayran içiyorum. Sporu haftada 4 gün yapıyorum. Eşim bi onerıyle gelirse reddetmıyorum ama yürüyerek gidelim vs gibi bi öneri getirip vicdanımı rahatlatıyorum veya spor günümü degıstırıverıyorum gibi.

devlette mi yaptırdın? Dvit özel bir test ve özelde baya pahallı.
ama gün aşırı ampul içilmesini Karatay dışında kimsede görmedim. Normalde 15 gün arayla diye biliyorum.

Özelde 30 tl verdim, kan kalsiyumu normaldi ama belkide o yüzden parathormon falan demediler, neyse bende kalan 2 ampulü içmiyim o şekilde bir daha ölçtüreyim bakayım kaç çıkacak

Özelde 30 tl verdim, kan kalsiyumu normaldi ama belkide o yüzden parathormon falan demediler, neyse bende kalan 2 ampulü içmiyim o şekilde bir daha ölçtüreyim bakayım kaç çıkacak
Kaçtı Ca değerin? Merak ettim ben de.
Normalde üst sınıra baya yakın dahi olsa parathormon yüksek çıkabiliyor.
Ama zaten senin dvitle normal seviyeye iner.
Sonuçları yaz buradan da ben de merak ettim takviye sonrası durumunu.
Normalde 40 üstü olması lazım en az.

Böyle hayat mı olur, çok fazla takıntılısın gibi geldin bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…