- 4 Şubat 2016
- 683
- 901
- 18
Ben sırf sizin mesajinizi görünce üye oldum. Duyarsız kalamadim. Eger raşitizm değilseniz d vitamini ampul gün aşırı icilmez diye biliyorum. Zehirlenebilirsiniz.Ben gün aşırı bir ampul içiyorum, 6.yi bugün içtim, 2 tane daha var, sonra tekrar test yaptırcam
Ben sırf sizin mesajinizi görünce üye oldum. Duyarsız kalamadim. Eger raşitizm değilseniz d vitamini ampul gün aşırı icilmez diye biliyorum. Zehirlenebilirsiniz.Kadir Tugcu bir forumda soruları cevapliyor kendisi çocuk doktoru ama çok ilgili ve bilgili. Lütfen googleden arayıp foruma yazın size sebebini açıklayacaktır. Şimdi sorarsanız akşam yada gece cevaplamis olur.
Takip etmenize sevindim. Yetişkinlere senede bir kez bir ampul öneriyor da gün aşırı görünce şaşırdım.Kendisini takip ediyorum ayrıca Karatayı da takip ediyorum beraberinde K2 vitamini de alıyorum
Takip etmenize sevindim. Yetişkinlere senede bir kez bir ampul öneriyor da gün aşırı görünce şaşırdım.
Konu sahibinden de ayrıca ozur dilerim. Konuyu boldugum için. Bence beslenme aliskanliginiz güzel fakat sizde farketmissiniz ki bu duzen hayatinizi da fazlasıyla etkilemiş. Ben de titizim gida konusunda ama sizin kadar degilken bile bu durum beni cogu ortamda geriyor. Bence de biraz daha rahat olmakta fayda var.
Yetiskin referans aralığı kaç bilmediğimden soruyorum. Benim de 25 aylik oglum. Hala emziriyorum da baktirmam lazım önemli çünkü bayanlar için özellikle.Benim d vitaminim 13, 20 ay bebek emzirdim, kemiklerim ağrıyodu
Rica ederim sorun değil bilgi vermişsiniz.:)Takip etmenize sevindim. Yetişkinlere senede bir kez bir ampul öneriyor da gün aşırı görünce şaşırdım.
Konu sahibinden de ayrıca ozur dilerim. Konuyu boldugum için. Bence beslenme aliskanliginiz güzel fakat sizde farketmissiniz ki bu duzen hayatinizi da fazlasıyla etkilemiş. Ben de titizim gida konusunda ama sizin kadar degilken bile bu durum beni cogu ortamda geriyor. Bence de biraz daha rahat olmakta fayda var.
Yetiskin referans aralığı kaç bilmediğimden soruyorum. Benim de 25 aylik oglum. Hala emziriyorum da baktirmam lazım önemli çünkü bayanlar için özellikle.
K2 yi nasıl alıyorsun?Kendisini takip ediyorum ayrıca Karatayı da takip ediyorum beraberinde K2 vitamini de alıyorum
K2 yi nasıl alıyorsun?
Sen hiç parathormon seviyene baktırdsın mı?20 alt sınır, Canan Karatay d vitamini Konseyi üyesi ve şimdiye kadar toksik bi vaka yok diyo ezber bilgi diyo, vücudun sürekli ihtiyaç duyduğu bir vitamin sonuçta, sürekli güneş altında çalışanlar hepten toksik o zaman, Karatay geçen benimki 450 fır fır dönüyorum dedi, harbiden de öyle, ama dedigim gibi ben K2 de alıyorum beraberinde, K2 kalsiyum fazlasının damarlarda birikmesini önlüyor
biliyorum da dışarından hangi takviye/ilaç/tablet/karışım?O da vitamin
Sen hiç parathormon seviyene baktırdsın mı?
bu kadar düşük D vitamini seviyesinin parathormonu yükseltmesi lazım normalde.
biliyorum da dışarından hangi takviye/ilaç/tablet/karışım?
devlette mi yaptırdın? Dvit özel bir test ve özelde baya pahallı.D vitamini için zor istem yaptı doktor :)
Bakayım canım ben de. Sağol.New life marka
devlette mi yaptırdın? Dvit özel bir test ve özelde baya pahallı.
ama gün aşırı ampul içilmesini Karatay dışında kimsede görmedim. Normalde 15 gün arayla diye biliyorum.
Kaçtı Ca değerin? Merak ettim ben de.Özelde 30 tl verdim, kan kalsiyumu normaldi ama belkide o yüzden parathormon falan demediler, neyse bende kalan 2 ampulü içmiyim o şekilde bir daha ölçtüreyim bakayım kaç çıkacak
Böyle hayat mı olur, çok fazla takıntılısın gibi geldin bana.Sağlıklı beslenme ve her şeyi saati saatine her gün ayarlamak bazen ciddi sıkıntı yaşatıyor bana. Uykum kalkışım tüm öğünlerim spor saatlerim çalışma düzenim araya beklenmeyen bir şey giripte öğünüm veya sporum aksıyorsa veya erteleniyorsa kriz geçiriyorum resmen, geriliyorum ,mutsuzlaşıyorum.Dışarıda hep yemeklerimi yanımda taşıyorum. Örneğin Kayınvalidemlere gittiğimizde mutlaka evimde yiyip gidiyorum ya da yanımda taşıyorum yemekleri bir başkasının yaptığı bir şeyi yemeğe tahammülüm yok yağını tuzunu pişme süresini ben ayarlayınca içim rahat ediyor çok nadir başkasında yemek yerim, benim gibi yaptığından emin olduğum yakınlarımda. Hal böyle olunca neden yemiyorsun gibi tepkilerle karşılaşıyorum, uzun uzadıya açıklamaktan da sıkıldım. Arkadaşlarımla dışarı çıktığımda yemek yiyelim dediklerinde siz başlayın ben kahveye yetişirim diyerek bilerek geç gidiyorum veya yanımda getirdiğimi yiyorum. Dışarıdan bakan bir göz de anlayamıyor bunu. Sosyal hayatımda ciddi sıkıntılar yaşatıyor ama yine de engel olamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?