Sağlıklı beslenme/düzen takıntısı.

Diyet yaptigim donemde ayni sizin gibiydim, her yere sefer tasimla gidiyordum ya da ac donuyordum cunku bir catal bile kacamak yapmaya tahammulum yoktu, ama sizin boyle bir durumunuz da yok, illa ki bir ortamda yiyecek icecek saglikli bir seyler bulabilirsiniz, ya da ev sahibinden rica edebilirsiniz. Ben hala birine yemege gittigimde benim salatama limondan baska bisey koymamasini, tabagima pilav ya da kizartma koymamasini rica ederim mesela, ama ana yemegi yerim yani affetmem

ben 8 yasimdan beri sadece su icerim ama sadece su..bide ayran arada.
meyve suyu ve cay agzima koymam.kahveyi de arada fal baktirmak icin icerim o kadar.
ama yemek konusunda hicbi zaman hayatimi arkadaslarimi esimi ailemi uzecek kadar takintili olmadim.
bende 1.70e 50 kilo geliyorum,34-36 bedenim,bir dogum yaptim,birde kaybim var.
spor niyetine oglumun pesinde kosup gunde 2 saat onu disarida gezdirmek bana yetiyor simdilik.
arkadaslarin ailenin hazirladigi yemekler ikramlari kabul etmemek yasam bicimi degil bildiginiz takinti ve belki de farkli olma cabasi bilmiyorum,suan bebeginiz yok sanirim ama ilerde anne olursaniz bu duzen tutkunuz hayatinizi zehir eder benden soylemesi.
biraz gevseyin.
hayat askeri kamp degil.
adet oncesi elimde cikolatayla gozyaslarina bogulamiyorsam yemisim oyle hayati ben.

Maşallah böbrekler çakı gibi..
Ca yüksek sandım düşük bile denebilir.
Şeker için dikkat et bence. bir de demirin çok düşük. Sanırım senin hep emzirme kaynaklı stokların tükenmiş.

Gebelik şekeri de vardı zaten, o yüzden bıraktım şekeri, makarna pilav tatlı pasta börek bitti

AdAm_OLaCaK_KIZ benim de d ile basım dertte...

Çok beyazım ben ruh gibi haliyle kışın bile yüksek koruma faktörlü kremlerle içiçeyim.

Doktorum buna bağlıyor. Çünkü asıl yüzden alıyoruz Güneş'i ..

Ama kremlenmeyi bıraksam cilt kanseri olurum.

Bu arada ben de ayda bir alıyorum bir ampul d vitamini ; öyle önerildi .

Nemis babamı kaybettikten sonra bir daha asla normale dönmeyen sağlıkla ilgili psikolojimden sonra rast geldiysen eğer tiroid sorunum çıktı. 6mm nodül ve zaman zaman dalgalanan TSH ve bunun türevleri.

Ben beslenme şeklimi falan değiştirip kendimi Karatay modeline uydurdum. Ve yaşadıklarımın kan verilerime yansıma şeklini gün gün yazıyorum. Sen de fikir edinip, paylaşımda bulunmak istersen uğra istersen.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...hakkinda-her-sey.899292/page-17#post-45003833

Bende yavaştan geçiyorum karataya, kahvaltı ile başladım ama daha 2 öğüne geçemedim, Karatayı dinleyerek kolesterolü de sallamıyorum trigliserid zaten yüksek çıkmadı bende kan tahlilleriyle takip edicem kaftan ziyade onlar onemli

Değerin kaçtı da ayda bir önerdiler,ben gün aşırı alıyorum ama hep öyle almıcam elbette, benim değerim 13, normal değere gelince ayda ya da 2 ayda bire dönücem

2 öğün olayını ben de yapamıyorum henüz. Aslında 2 öğün yiyorum ama arada atıştırmalıklarım oluyor havuç, meyve, yulaf gibi..
Ben maalesef kolesterolü takıyorum. Ama zaten o modelle kolesterolün yüksek çıkmaz.

Siz sağlıklı yaşamın biraz dozunu abarmışsınız.Misafirlikteayıp olur kendinizi insanların yerine koyun

Tatlı krizlerim olurdu bak olmuyo artık,ekmeği de tamamen kestim zaten kahvaltıda yerdim bir tek

Nasıl güzel anlatmışşınız...Gerçekten çok benzer..
Eşimle sevgiilik dönemimizde bene çook sorun yaşadım eve gidelim ben pişireyim diyordum kızıyorduysa da bişey demezdi:) haftada 6 gün sporu 4 e düşürdüm bende biraz taviz verilmeli ama sağlıklı tercihten de vazgeçilmemeli sade bir türk kahvesi veya ızgaranın benim için hiç zararı yok. Ama arkadaşlarım fast foodçu illa orada yiyecekler. Öyle olunca siz başlayın ben kahveye yetişirim diyorum çevrede bunu takan önemseyen yok çünkü...

hahah :) ana yemeği bende affetmem ama zeytinyağlı olması koşuluyla!bulgur pilavı et balık tavuk kendime göre pişmişse hiiç affetmem :) Arkadaşlarım alıştı artık ya bana göre ayarlıyorlar ya da malzemeyi alıyorlar yapmak için beni bekliyorlar

Siyez Bulgurunu bir araştır bence, seveceğini düşünüyorum

Benim için sadece günde 8 saat uyumak en çok dikkat ettiğim şey.

Benim de yakin arkadaslarim gel kendi yemegini yap diyorlar ama kismen daha az samimiyetim olanlara gittigimde de masayi hemen teftis edip yiyecek bir seyler buluyorum havama gore tatlidan falan da tadiyorum ama o tamamen o gunku moduma ve kiloma bagli. Asla yemediklerim beyaz ekmek, patates kizartmasi, mayonezli yagli mezeler, agir hamurisleri, pirinc vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…