Maşallah böbrekler çakı gibi..
Maşallah böbrekler çakı gibi..
Ca yüksek sandım düşük bile denebilir.
Şeker için dikkat et bence. bir de demirin çok düşük. Sanırım senin hep emzirme kaynaklı stokların tükenmiş.
Canım taze zencefil yemeni tavsiye ederim. Müthiş derecede şekerini indiriyor. Artı kolesterol ve trigiliserid.Gebelik şekeri de vardı zaten, o yüzden bıraktım şekeri, makarna pilav tatlı pasta börek bitti
Nemis babamı kaybettikten sonra bir daha asla normale dönmeyen sağlıkla ilgili psikolojimden sonra rast geldiysen eğer tiroid sorunum çıktı. 6mm nodül ve zaman zaman dalgalanan TSH ve bunun türevleri.
Ben beslenme şeklimi falan değiştirip kendimi Karatay modeline uydurdum. Ve yaşadıklarımın kan verilerime yansıma şeklini gün gün yazıyorum. Sen de fikir edinip, paylaşımda bulunmak istersen uğra istersen.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...hakkinda-her-sey.899292/page-17#post-45003833
AdAm_OLaCaK_KIZ benim de d ile basım dertte...
Çok beyazım ben ruh gibi haliyle kışın bile yüksek koruma faktörlü kremlerle içiçeyim.
Doktorum buna bağlıyor. Çünkü asıl yüzden alıyoruz Güneş'i ..
Ama kremlenmeyi bıraksam cilt kanseri olurum.
Bu arada ben de ayda bir alıyorum bir ampul d vitamini ; öyle önerildi .
2 öğün olayını ben de yapamıyorum henüz. Aslında 2 öğün yiyorum ama arada atıştırmalıklarım oluyor havuç, meyve, yulaf gibi..Bende yavaştan geçiyorum karataya, kahvaltı ile başladım ama daha 2 öğüne geçemedim, Karatayı dinleyerek kolesterolü de sallamıyorum trigliserid zaten yüksek çıkmadı bende kan tahlilleriyle takip edicem kaftan ziyade onlar onemli
2 öğün olayını ben de yapamıyorum henüz. Aslında 2 öğün yiyorum ama arada atıştırmalıklarım oluyor havuç, meyve, yulaf gibi..
Ben maalesef kolesterolü takıyorum. Ama zaten o modelle kolesterolün yüksek çıkmaz.
Düzenli spor yapmanın kaçınılmaz bir getirisi sanırım bu düzenlı bir hayat ve beslenme takıntısı. Sizinle hemen hemen benzer bir geçmiş yaşantımız var. Ben de kilolu bir ergenlik geçirdim sonrasında üniversite ile birlikte spora başladım. Spor sonrası bedenımdekı olumlu degısıklerı gördükçe, her gıydıgımı kendime yakıstırmaya başladıkça vazgeçilmez bir takıntı haline gelmeye başladı spor. Onu sağlıklı beslenme, aşırı programlı bir yaşam, organik kozmetik ve gıda ürünleri, kımyasallardan kaçınma doğal yaşama dönme falan filan takıntıları izledi. Ama bu kadar çok sadece kendine yonelınce ister istemez asosyallesıyorsun. Yeni girdiğin ortamlarda ikram edilen şeyleri almayınca, misafirlikte tabagındakılerı yemeyince insanlar kibirli gözüyle bakıyorlar.
Ben bu durumu biraz olsun normale dondurmeyı eşim sayesinde başardım. Çünkü o benim tamamen tersim neredeyse. Sevgili olduğumuz dönemde hiç bir şey yapamıyorduk benim yüzümden. Yemeğe çıkamıyoruz, bi kafe de oturup bi şeyler ıcemıyoruz, her gün spor yapma zorunluluğu hissettiğim için ortak bi aktivite yapamıyoruz vs. Sonra bi gün hiç bi şey yokken durduk yere bi baygınlık geçirdim ben. Bi sürü test araştırma filan bi şey çıkmadı ama ben sinir oldum her şeyi mükemmel yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, spor yapıyorum kımyasallardan uzak duruyorum niye böyle bi şey oldu diye. Sonra düşündüm ki resmen sağlıklı olma takıntısı muhteşem bir stres kaynağına dönüşmüş hayatımda.
Hala dıkkatlıyım bu konularda ama artık biraz daha yumusattım kendimi. Artık eşimle orta yol bulmaya çalışıyorum, hayattan zevk almadıktan sonra çok da bi anlamı yok muhteşem sağlıklı ve güzel olmanın. Bi cafeye gittiğimiz de şekersiz bi filtre kahve içiyorum, yemeğe çıktığımızda ızgara et yiyorum, yanında sade maden suyu veya ayran içiyorum. Sporu haftada 4 gün yapıyorum. Eşim bi onerıyle gelirse reddetmıyorum ama yürüyerek gidelim vs gibi bi öneri getirip vicdanımı rahatlatıyorum veya spor günümü degıstırıverıyorum gibi.
hahah :) ana yemeği bende affetmem ama zeytinyağlı olması koşuluyla!bulgur pilavı et balık tavuk kendime göre pişmişse hiiç affetmem :) Arkadaşlarım alıştı artık ya bana göre ayarlıyorlar ya da malzemeyi alıyorlar yapmak için beni bekliyorlarDiyet yaptigim donemde ayni sizin gibiydim, her yere sefer tasimla gidiyordum ya da ac donuyordum cunku bir catal bile kacamak yapmaya tahammulum yoktu, ama sizin boyle bir durumunuz da yok, illa ki bir ortamda yiyecek icecek saglikli bir seyler bulabilirsiniz, ya da ev sahibinden rica edebilirsiniz. Ben hala birine yemege gittigimde benim salatama limondan baska bisey koymamasini, tabagima pilav ya da kizartma koymamasini rica ederim mesela, ama ana yemegi yerim yani affetmem
hahah :) ana yemeği bende affetmem ama zeytinyağlı olması koşuluyla!bulgur pilavı et balık tavuk kendime göre pişmişse hiiç affetmem :) Arkadaşlarım alıştı artık ya bana göre ayarlıyorlar ya da malzemeyi alıyorlar yapmak için beni bekliyorlar
hahah :) ana yemeği bende affetmem ama zeytinyağlı olması koşuluyla!bulgur pilavı et balık tavuk kendime göre pişmişse hiiç affetmem :) Arkadaşlarım alıştı artık ya bana göre ayarlıyorlar ya da malzemeyi alıyorlar yapmak için beni bekliyorlar
Tatlı krizlerim olurdu bak olmuyo artık,ekmeği de tamamen kestim zaten kahvaltıda yerdim bir tek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?