• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Oh, ne güzel olmuş. Güzel enerji harcamışsındır :46::46:
Tatlım bence tekrar doktora gitsen iyi olacak.

Teşekkür ederim şekercim. Yahu kardeş de sağlıklı beslenme de ya, kaçamak o yüzden yok. Eski günlerdeki gibi olsak patlatırdık cheese kekleri :9: Hala doktor kontrolünde olduğu için korkuyor yemeye :9::9: Fazla kilo çıktığında baya baya fırça yiyormuş.

Ne yalan söyleyeyim evde oturacağıma fabrikada olmayı tercih ederim :9::9: Akşamları nasılsa onlarla olacağız, yalan mı ama :34:

Benim aldığım: PUMPERNICKEL roggen volkorn brot siyah çavdarlı tam tahıl ekmeği. Dilimleri incecik. Bir dilimi 2 ye böldüğümde 25 gr. geliyor. Her öğün 1 dl. vermiş. Ama senin kilonda herhalde 35-40 gr. yemek gerekecektir. Metabolik balans bildiğiniz gibi tamamen kişinin boy ve kilosuna göre kişiye özel hazırlanıyor.

Kardeşim zaten çok kilolu olmadı hiç bir zaman. 42 beden olduğunu hiç sanmıyorum. 38-40 arası oldu hep. Ama bu diyetle 9 kilo verdi. Şimdi istediğini yiyor, ama dengeleme kuralları var. Daha sonra detaylı bahsederim. Şimdi bavulumu hazırlayıp yavaştan evden çıkmam lazım.

Sevgiler :54:
pumpernickel ekmegini biliyorum canim, bir defa almistim, ama bende sevemedim. yolcu yolunda gerek serapcim güle güle git canim:16::16:

Ne mutlu kardeşin ile böyle güzel anlaşabilmen..Sizin adınıza sevindim..Urfaya iş için mi gidiyorsunuz..Birde neden urfa?Benim annem ve babam urfalı..18 yaşında babam asker olduğu için urfadan çıkmışlar..Ben Eskişehir doğumluyum..Çok küçükken balıklıgöle gitmiştik..Bir daha da gitmedim..Benim yerime de gez canım..

Sen de çok iyi gidiyorsun maşallah..

Işık gerçekten lazım..İnşallah dikkate alırlar..Neden sular kesiliyor acaba tamirat mı var ki?Ben dün halı bakmaya gittim ama almadım..:14:Üç haftaya atlasın yeni modeli gelecekmiş halım var acelem yok bekleyeceğim..Salon için açık renk güzel olacak..

Çalışan annenin vicdanı sızlıyor değil mi?Olsun moralini bozma çocuğun içinde çalışıyorsun..Biraz daha büyüdüğünde herşey daha kolay olacak inan bana..

Süper bakalım bu hafta kaç kilo gidecek..Yine az giderse serabın dediği gibi doktora git canım..

Bunu ben de okudum ama kişiye özel olduğu için uygulamamız zor..Bir de doktor parası çokmuş diye okudum..Sen bize bilgi verirsen sevinirim Serapcım..Ne yapacağımızı şaşırdık sürüyle bilgi var çorba oldu hepsi..:52::52::52: Allahım beş kilom kaldı versem de kurtulsam artık..İyi yolculukla Urfa yolcusu..Sağlıkla git sağlıkla gel..:54:

Ohhh ohhh ne güzel sefan olsun..İyi yapmışsın..Bütün elektriğini atmışsındır..Hastayken havuza nasıl girdin?Doktora gitmen lazım çok uzamış..

Ben de üzülüyorum..Acaba derdi ne bu kadar çok üzgün belli..Konuşursan bende selam söyle..Elimizden gelecek bir şey varsa varsa yardıma hazırım..Sevgi abla için dua ediyorum..Allah sıkıntısını tez zamanda gidersin..
gülfurencim evet bütün kötü enerjilerimizi attik, desarj olduk , cok iyi oldu, reglim hala bitmedi ama , sadece lekelenme seklinde geliyor, iki haftadir normal sekilde gelseydi zaten kan kaybindan giderdim, bez bile kullanmiyorum, günlük olan bezlerden kullaniyorum, havuza girmedende tampon kullandim, hic sorun olmadi :34:

Dün ve bugünkü menümü yemekten sonra yazacağım..Saçma sapan besleniyorum..Bu arada yumurta mideme dokunuyor..Dallida sen de sorun var mı?Dün mide ağrısından öldüm..Şiştim nerdeyse patlayacaktım..:9::9:
aynen bende bu hafta cok sacma sapan beslendim, o yüzdende yazmaya yüzüm olmadi yarin yandim ben :26:
Dün

Sabah
sucuklu,peynirli yumurta

Öğle

2 kurabiye

çay

Akşam
2 dolma
1 baget
az tarhana
yoğurt

Bugün

Sabah

Yarım simit
yarım yumurta
çay

Öğle
küçük tost
çay

Ara
3 gün kurusu
4 ceviz

Akşam
Zeytinyağlı bezelye
yoğurt
salata

Acıkırsam süt ve mandalina yerim
afiyet olsun canim, mandalina ciktimi....

Bende iyiyim sağ ol...ama çok yalnızım...hiç arkadaşım yok buralarda...sadece akrabalar......evet,karatay yapmaya çalışacağım,belki bu defa olur.Bu hafta sabah yürüyüşlerimi çok aksatım ama...nefesim çok daralıyor..bugün kardiyolojiye gideceğim,inşallah sadece strestir...eşim de memleketine döndü için çok mutludur...evet hava hala güzel ama serin...yağmur yağsa da fark etmez,yine yürürüm:34:

Belediyeden hala cevap gelmedi...yok tamirat da yok ...hımmm,anladım :)bugün tartıldım hala aynı kilodayım:19:yakında reglı olacağım,bitince doktora gideceğim:18:

Geçmiş olsun canım:16:ben dün çok kötü oldum...kefir içince fayda görüyorum ama artık kefir içmekten gına geldi:51:
canan karatay hoca, televizyonda suan bende ona bakiyorum, melekte canli yayinda, arkads edinirsin zamanla canim , üzme kendini, gecmis olsun, git tabi doktor kontrolünde olmak iyidir, ama eminimki gene stres derler, doktorlar basi sikisinca stresden deyip cikiyorlar:34:
Dün 1 saat yürüdüm..
Dün yediklerim:
:56:öğlen:3 içli köfte(haşlanmış,3 büyük ceviz kadardı)
:56:akşam:1 kase yoğurt,1 avuç fındık,2 yk kuru fasulye ezmesi..

-------------------------------------------------------------------
Bugün kahvaltıda yediklerim:
:56:az tereyağlı 2 yumurta,1 zeytin,1 kk peynir,2 kuru kayısı,1 küçük armut,25 fındık..
:56:ara:1 kase ev yoğurdu yiyeceğim
:56:akşam:tavuk eti,salata...
Eşimin akrabaları 15 yıldır tavuk yemiyorlar...sırf hastalık diyorlar...dolaba az tavuk var,onu pişiriyim bitsin...köy tavuğu buralarda bile bulmak zormuş:52::52:
Bugün ne kadar yürüyüş yapabileceğim bilmiyorum...iki kere okula gidip geleceğim,toplam 50 dakika...doktora gidip geleceğim,4o-50 dakika...taksit taksit yürüyüş:1::1:
menün güzel canim afiyet olsun, eger ben senin gibi azimle düzenli menüler yeseydim, simdiye tig gibi olmustum, masallah sen iyi gidiyorsun, bazen arkadaslarin olmamasi iyi oluyor galiba, benimde cok var, hergün biri ariyor, yok suraya gidelim, yok gel kahvalti edelim, düzenim alt üst oluyor, e bende gezmeyi sevince diyet miyet kalmiyor :27:
Serapcım,Urfa da hayat nasıl?:16::16::16:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Sevgi ablacığım:16::16::16::16:

Gurbet,Gülfüren,Belgin,Zeynep,iyisiniz inşallah:16::16::16::16:

--------------------------------------------------------
Sonra görüşürüz arkadaşlar:34:

dünde gene ögleden sonra gezmedeydim arkadaslar, haciya gidecek olan arkadasim, gitmeden gidilecek yerlerimize gidelim deyince, bol misafirlikli bir hafta oldu, cezami simdiden düsünün :27: Bugünü bari biraz siki yapayimda artilarimi enaza indireyim
Kahvaltida : bir tost, 5 zeytin ve cay
Öglen ve aksamda bir su bardagi karabugdayi haslayip, ayranla karistirip corba gibi yapip iceyim diye düsündüm , yapabilirsem iyi olur :34: sonra görüsmek üzere arkadaslar öptüm :54:

Dün 1 saat yürüdüm..
Dün yediklerim:
:56:öğlen:3 içli köfte(haşlanmış,3 büyük ceviz kadardı)
:56:akşam:1 kase yoğurt,1 avuç fındık,2 yk kuru fasulye ezmesi..

-------------------------------------------------------------------
Bugün kahvaltıda yediklerim:
:56:az tereyağlı 2 yumurta,1 zeytin,1 kk peynir,2 kuru kayısı,1 küçük armut,25 fındık..
:56:ara:1 kase ev yoğurdu yiyeceğim
:56:akşam:tavuk eti,salata...
Eşimin akrabaları 15 yıldır tavuk yemiyorlar...sırf hastalık diyorlar...dolaba az tavuk var,onu pişiriyim bitsin...köy tavuğu buralarda bile bulmak zormuş:52::52:
Bugün ne kadar yürüyüş yapabileceğim bilmiyorum...iki kere okula gidip geleceğim,toplam 50 dakika...doktora gidip geleceğim,4o-50 dakika...taksit taksit yürüyüş:1::1:

Aslında doğru söylüyorlar ama ne yiyeceğiz insan şaşırıyor..Geçmiş olsun canını sıkma birileri karşına çıkar..Bak benim iki arkadaşım oldu.Ben çok fazla insan istemiyorum..Az olsun öz olsun..Sizlerde varsınız bana yetiyor..Bugün güne bile davet ettiler..:9:

aynen bende bu hafta cok sacma sapan beslendim, o yüzdende yazmaya yüzüm olmadi yarin yandim ben :26:
afiyet olsun canim, mandalina ciktimi....

Çoktann Emirhan da ben de çok seviyoruz..

dünde gene ögleden sonra gezmedeydim arkadaslar, haciya gidecek olan arkadasim, gitmeden gidilecek yerlerimize gidelim deyince, bol misafirlikli bir hafta oldu, cezami simdiden düsünün :27: Bugünü bari biraz siki yapayimda artilarimi enaza indireyim
Kahvaltida : bir tost, 5 zeytin ve cay
Öglen ve aksamda bir su bardagi karabugdayi haslayip, ayranla karistirip corba gibi yapip iceyim diye düsündüm , yapabilirsem iyi olur :34: sonra görüsmek üzere arkadaslar öptüm :54:

Verdiğin kilo da geri gelecek bu gidişle..Senin işin zor canım güzelgüzel yiyeceklerrr ohhh ohhh.:9::9: Ben evde börek kek yapmıyorum çocuklarada ara sıra yapıyorum..Oldu mu gelip gidip yiyorum dayanamıyorum..İrade yok bizde..

Gurbetçiçeği Sevgi ablayı aradın mı?Çok merak ediyorum..

Serapcım Urfa nasıl?

canan karatay hoca, televizyonda suan bende ona bakiyorum, melekte canli yayinda, arkads edinirsin zamanla canim , üzme kendini, gecmis olsun, git tabi doktor kontrolünde olmak iyidir, ama eminimki gene stres derler, doktorlar basi sikisinca stresden deyip cikiyorlar:34:

menün güzel canim afiyet olsun, eger ben senin gibi azimle düzenli menüler yeseydim, simdiye tig gibi olmustum, masallah sen iyi gidiyorsun, bazen arkadaslarin olmamasi iyi oluyor galiba, benimde cok var, hergün biri ariyor, yok suraya gidelim, yok gel kahvalti edelim, düzenim alt üst oluyor, e bende gezmeyi sevince diyet miyet kalmiyor :27:
Merhaba canım,teşekkür ederim,aynen öyle dedi :)strese bağlı kas ağrısı :)çok arkadaş istemiyorum zaten,2 kaliteli insan olsa bana yeter :)
Aslında doğru söylüyorlar ama ne yiyeceğiz insan şaşırıyor..Geçmiş olsun canını sıkma birileri karşına çıkar..Bak benim iki arkadaşım oldu.Ben çok fazla insan istemiyorum..Az olsun öz olsun..Sizlerde varsınız bana yetiyor..Bugün güne bile davet ettiler..:9:

Teşekkür ederim :)çok şükür önemli bir şey değil :)sen doğru diyorsun...çevreyi değiştirince birden yalnız kaldım...burdaki çevrem ortalama yaşı 55-60...:44::44::44:sizler de olmasaydınız....düşünmek istemiyorum:50::50::50:eczaneden bitkisel bir sakinleştirici aldım p.....flora ...Rabbim kimseye büyük dert vermesin....

Eve geldiğimde kahvaltılık yedim..ve maalesef oldukça büyük bir parça sıcak ekmek....akşam sadece yoğurt yerim...ve yarından itibaren öğünler arasında 5 saat kuralla uymaya düşünüyorum...eşim bir kaç günlüğe kayın validemin yanına gidecek bu yüzden sabah yürüyüşlerim iptal şimdilik...ama leslie ile yürüyüş yaparım...ve jillian'ı da denemek istiyorum....
Şimdilik bu kadar:16::16:sevgiler:16::16:

Son düzenleme:
bir suru sey yazdim ama bana verdikleri bu tablet cok garip her sey gitti.
simdi bunu gondermeye calisicaam

deneme basarili oldu. bakalim bu ne olcek :9:

Dallidacim bir seyinin olmamasina sevindim. Allah karsina iyileri cikarsin.

Gulfurencim demek esimle hemsehrisiniz. esim Urfali burada is yapmaya calisiyorlar. O yuzden surekli geliyor. Senin icin de gezerim canim :16:

kizlarcim, bugun:

kahvalti:
ciger kebap
ayran
sebze
yarim lavas

ogle:
1/2 tabak pilav
4 yk. nohut
1 kase cacik

Aksam
tepsi kebabi (sebzelerini yerimm))

burada tencere yemegi olmuyor pek. tek avantajim bahcede 3 aylik biryavru kopek olmasi. aksama kadar onunla kosup oynadiik.rr :16:

Gulfurencim demek esimle hemsehrisiniz. esim Urfali burada is yapmaya calisiyorlar. O yuzden surekli geliyor. Senin icin de gezerim canim :16:

kizlarcim, bugun:

kahvalti:
ciger kebap
ayran
sebze
yarim lavas

ogle:
1/2 tabak pilav
4 yk. nohut
1 kase cacik

Aksam

burada tencere yemegi olmuyor pek. tek avantajim bahcede 3 aylik biryavru kopek olmasi. aksama kadar onunla kosup oynadiik.rr :16:

Teşekkürler Serapcım :)amin!!
Bu sabah kahvaltın çok değişik oldu:34:afiyet olsun!!
Bende hayvanları çok seviyorumm :)şimdilik burdaki tek eğlencem çiftlikteki danalar:1::1:

Merhaba canım,teşekkür ederim,aynen öyle dedi :)strese bağlı kas ağrısı :)çok arkadaş istemiyorum zaten,2 kaliteli insan olsa bana yeter :)

Teşekkür ederim :)çok şükür önemli bir şey değil :)sen doğru diyorsun...çevreyi değiştirince birden yalnız kaldım...burdaki çevrem ortalama yaşı 55-60...:44::44::44:sizler de olmasaydınız....düşünmek istemiyorum:50::50::50:eczaneden bitkisel bir sakinleştirici aldım p.....flora ...Rabbim kimseye büyük dert vermesin....

Geçmiş olsun..Aman önemli bir şey olmasın da..Okulda veliler ile tanıştın mı? Servis hakkında bilgi alayım derken tanıştık şimdi de arkadaş oldu..Sabahları kendi oğlu ile benim oğlumu okula bırakıyor..Okuldan belki biri çıkar..

Aminnn boşver bu geçici bir durum...Ne dertler var..

Eve geldiğimde kahvaltılık yedim..ve maalesef oldukça büyük bir parça sıcak ekmek....akşam sadece yoğurt yerim...ve yarından itibaren öğünler arasında 5 saat kuralla uymaya düşünüyorum...eşim bir kaç günlüğe kayın validemin yanına gidecek bu yüzden sabah yürüyüşlerim iptal şimdilik...ama leslie ile yürüyüş yaparım...ve jillian'ı da denemek istiyorum....
Şimdilik bu kadar:16::16:sevgiler:16::16:

Afiyet olsun olsun arada sırada maşallah senin listelerin genellikle çok güzel..Benim listelerim arada sırda güzel..:52::52:
bir suru sey yazdim ama bana verdikleri bu tablet cok garip her sey gitti.
simdi bunu gondermeye calisicaam

Bravooo Serap.:46::46:

kizlarcim, bugun:

kahvalti:
ciger kebap
ayran
sebze
yarim lavas

ogle:
1/2 tabak pilav
4 yk. nohut
1 kase cacik

Aksam

Afiyet olsun benim içinde ye lütfen..Sabahları sıcak pide güzel oluyor ben çok severim.Birde urfa peyniri bayıırım..Sıcak suya koyup hafif yumuşayacak of of tereyağ ve sıcak pide..:9::9:

Eşinle akraba çıkarmışız Serap..:52::52:

Bizi oralarda da unutmadıın için teşekkürler canım..

Nerdesiniz arkadaslar yaaaa , topigimize nazarmi degdi yoksa :nazar: cumaniz hayirli olsun, tartida tabiki arti ciktim ama, bu sabah öyle güzel bir günes varki, camlarimi actim, penceremin üzerindeki kuslar bir tatli ötüsüyorlarki, tipki bir bahar havasi gibi, moralimi hic birsey bozamaz dedim, yaklasik iki haftadir, hava hep kapali ve yagmurlu olunca, bugün icimi bir huzur kapladi anlatamam.:34::16:
Neyse gelelim kilo bildirimine
Gecen hafta : 89,3
Bu hafta : 90,1
Fark : + 800 gr. malesef

Bende durum bundan ibaret kizlar bu hafta biraz fazla simarttim kendimi, haftaya söz daha dikkatli menülerle karsinizda olacagim, biraz temizlik yapayim, camasir felan yikayim, hava güzelken, ögleden sonra görüsürüz sekerler cok cok öptüüüümmm:54::54::54:

Hayırlı cumalar Arkadaşlar;
Beni çok merak ettiğinizi biliyorum,fırtına sonrası sessizliğe büründüm .Arada girip okuyorum ama yazmayı canım istemiyor.Bugün kimse girmemiş.Benim son bir haftam düzensiz yemek ve duygusal açlığımı yemekle doldurduğum bir hafta olarak geçti.Fakat yine şükür 300
gramla kurtarmışım.Kendimi iyi hissettiğimde döneceğim.Merak etmeyin,hakkınızı helal edin,sizleri de merakta bıraktım.Hepinizle birebir görüşsem anlatabileceğim bir şey ama int.ortamında paylaşmak istemiyorum.Dua edin.....
Bugünkü kilom:86kg
Geçen hafta:
85,7 kg
Fark:+300gr.
:16::16::16::16::16::16::16:

Merhabalar :)))
Bu hafta bende kilo veremedim...
Geçen hafta:76,7 kg
Bu hafta:76,7 kg...kendi cezamı kendim vereyim bari....:4::4::4:

Geçmiş olsun..Aman önemli bir şey olmasın da..Okulda veliler ile tanıştın mı? Servis hakkında bilgi alayım derken tanıştık şimdi de arkadaş oldu..Sabahları kendi oğlu ile benim oğlumu okula bırakıyor..Okuldan belki biri çıkar..

Aminnn boşver bu geçici bir durum...Ne dertler var..

Afiyet olsun olsun arada sırada maşallah senin listelerin genellikle çok güzel..Benim listelerim arada sırda güzel..:52::52:

.
Sağ ol canım :))okuldaki velilerle tanışmadım...şöyle diyim,okula gittiğimde sadece 3 veli vardı...ikitane çok asabiydı...galiba buradaki velileri daha rahat davranıyorlar çocuk konusunda....sen şanslısın,senin için çok sevindim...yalnızlız gerçekten zor...:(((
Nerdesiniz arkadaslar yaaaa , topigimize nazarmi degdi yoksa :nazar: cumaniz hayirli olsun, tartida tabiki arti ciktim ama, bu sabah öyle güzel bir günes varki, camlarimi actim, penceremin üzerindeki kuslar bir tatli ötüsüyorlarki, tipki bir bahar havasi gibi, moralimi hic birsey bozamaz dedim, yaklasik iki haftadir, hava hep kapali ve yagmurlu olunca, bugün icimi bir huzur kapladi anlatamam.:34::16:

Bende durum bundan ibaret kizlar bu hafta biraz fazla simarttim kendimi, haftaya söz daha dikkatli menülerle karsinizda olacagim, biraz temizlik yapayim, camasir felan yikayim, hava güzelken, ögleden sonra görüsürüz sekerler cok cok öptüüüümmm:54::54::54:
Takma kafana...sen mutluysan gerisi boş...bu kilolar elbette gidecek:34:sana da hayırlı cumalar dilerim :))
Beni çok merak ettiğinizi biliyorum,fırtına sonrası sessizliğe büründüm .Arada girip okuyorum ama yazmayı canım istemiyor.Bugün kimse girmemiş.Benim son bir haftam düzensiz yemek ve duygusal açlığımı yemekle doldurduğum bir hafta olarak geçti.Fakat yine şükür 300
gramla kurtarmışım.Kendimi iyi hissettiğimde döneceğim.Merak etmeyin,hakkınızı helal edin,sizleri de merakta bıraktım.Hepinizle birebir görüşsem anlatabileceğim bir şey ama int.ortamında paylaşmak istemiyorum.Dua edin.....
Geçen hafta:
85,7 kg
Hoş geldin Sevgi abla,hayırlı cumalar :)))dualarım seninle:29::29:
bende yazayim
gecen haftadan bu yana 1 kilo artidavgorunuyorum
ama reglim
o yuzden ayni sayiyorum
Merhaba,bence de aynı kilo'dasın:34::)

Menüm..
Sabah:karatay kahvaltısı
Az önce üzüm yedim...
Saat 4 gibi da tavuk,salata yiyeceğim..
Akşam:yoğurt...
--------------------------------------
Sonra görüşürüz:16::16::16::16:

Bugünün kaçamağı:1 kek(hani fırınlarda satılan yuvarlak kekler var ya...:17:)hayırlısıyla bir reglı olsam..2-3 gün gecikti,onun sıkıntısı var üzerimde...kadın olmak ne kadar zormuş...

Kızlar aranızda ekmek makinesı kullanan var mı?varsa hangi marka kullanıyorsunuz?memnun musunuz?eşim ekmeği evde yap diyor:53::53:
----------------------------

Ne güzel mutlu uyanmışsın.Bu hafta coştun maşallah..:16::16: Nazar değdi..:9:

Geçen hafta:
85,7 kg

Olsun olsun ne yaşadığını bilmiyorum ama çok sıkıntılısın belli..Bu kadar kilo alman gayet normal..Boşver kiloyu sen iyi ol önrmli olan o Sevgi abla..:16:

bende yazayim
gecen haftadan bu yana 1 kilo artidavgorunuyorum
ama reglim
o yuzden ayni sayiyorum

Kesin regldendir..1-1.5 kilo fark ediyor canım..Sen nasılsın?

Merhabalar :)))
Bu hafta bende kilo veremedim...
Geçen hafta:76,7 kg
Bu hafta:76,7 kg...kendi cezamı kendim vereyim bari....:4::4::4:

Senin cezalık bir şeyin yok yapman gereken herşeyi yapıyorsun..Hastalanacağın için olabilir..

Serap nerdesin?

Geçen hafta : 57.4

Bu hafta : 57.6

Fark : 200 gram

Bende hastalanacağım onun etkisi olabilir kızlar..Bütün gün dışardaydım..Yeni girebildim..

Back
X