• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmek adına ciddi bir adıma var mıyız???

selam kızlar
iyi gidiyorsunuz herkes kısa sürede alışmış olur bir düzen oturtur,bende yarın son sınavıma girip tatilime başlamış olacağım tatilde 5 6 kilo vermeyi hedefliyorum :D 1 ayım var biraz hayalci bir yaklaşım mı oldu bilemiyorum neyse yarın görüşürüz kendinize iyi bakın

selam kızlar
iyi gidiyorsunuz herkes kısa sürede alışmış olur bir düzen oturtur,bende yarın son sınavıma girip tatilime başlamış olacağım tatilde 5 6 kilo vermeyi hedefliyorum :D 1 ayım var biraz hayalci bir yaklaşım mı oldu bilemiyorum neyse yarın görüşürüz kendinize iyi bakın
ben de yarın son sınavıma giriyorum ve aynı şekilde bir ayda o kadar
kilo vermek istiyorum :) inşallah verebiliriz ben evde olduğum için spor da yapmak istiyorum ama çok üşeniyorum :)
Menüm
Sabah: 2 zeytin, 1 salatalık, 2 kiraz domates, yarım dlm tam b ekmeği
Öğle: 1 kase çorba, yarım dlm tb ekmeği
Ara: yarım kandil simidi
Akşam: börek:17: 4 zeytin, kk peynir , sekersi çay, 2 çatal reçel

1 lt su

Dikkat etmiş halim bu kızlar maalesef :43:
sabah çok güzel öğlende öyle :) keşke akşam yiyecegin böregi sabah yeseydin gönül isterdi ki hiç yeme ama akşam öğünlerimiz hafif olmalı suyuda biraz arttırırsan mükemmel :)
sabah ki menüm

1 subardağı süt
1 yumurta
5 zeytim
1 kibrit kutusu kadar peynir
1 dilim börek
1 dilim ekmek
yarım domates
1 tutam maydanoz
1,5 çay bardağı çay

ara
1 portakal
yarım elma

öğle

iki küçük kase makarna salatası

akşam

1 alabalık
1 tabak salata
2 dilim ekmek

22.00 ara

1 porsiyon meyva
1 su bardağı süt
canım kahvaltın ve ekmek tüketimin bana göre fazla ama diyetisyen böyle önermiş ise diyecek sözüm yok :)

sabah

peynirli omlet
1 su bardağı süt
2 dilim ekmek
1 çay bardağı çay

öğle

1 kase çorba
1 kase ıspanak
1 kase yoğurt
salata
1 dilim ekmek

ara

1 küçük portakal
yarım büyük elma

ara
8 etsiz çiğ köfte:(

akşam

3 köfte
salata
1 kase çorba

kilo: 77,3

kahvalti :)
1 yumurta 1.5 dilim ekmek
1 kibrit kutusu yarım yağlı beyaz peynir biraz bal

ara
2 adet albeni bisküvi olan :/
ve :( 20 25 tane fıstık

öğlen
1 havuç 1.5 elma 1 mandalina
1 kupa sütlü kahve

akşam
1 kase çorba
1 sütlü kahve 1 havuç
birazda yoğurt
Sabah geç yedim öğlen çok acıkmadım zaten yediğim fıstıktan sonra dengelemek istedim o yüzden meyve yedim

Feridecim verirsin merak etme dikkat edilse 5 kilo verilir,
Destina dost acı söyler atasözüne ve affına sığınarak menün çok kötü diyorum elle tutulur tek yanı akşam öğünü, sabah süt siritiyor öğlen almış başını gidiyor, çiğ köfte ana öğün için bile çokken ara öğün yapmışsin, tehlike çanları çalmakla kalmıyor çatlıcak neredeyse:-) neyseki ben gibi baklava cikolata börek çörek yok:-D
Buseırem dediğin gibi ögünleri dengelemişsin sende sırıtmamis bu menü

Şuan ahkam kesiyor gibi görünebilirim ama ben de yarın başlıyorum ara öğün için leblebi aldım diyet krakerler aldım hazırım:-D

Kızlar bugün menümü paylaşamıyorum çünkü karışık oldu pek dikkat edemedim
Zaten biliyorsunuz pazar günü benim için biraz kötü oluyor
Yarın güzel bir menüye görüşmek umuduyla

Bu arada leblebi hakkında bilgi verir misiniz kalorisi nasıl tok tuttuğu içîn mi yiyorsunuz

Safahatcim ben geçen yıl bunu doktorum programında duymuştum dahiliye uzmanı ayça kayadan ve leblebiyi de hiç sevmezdim deneyeyim dedim programda bir avuç 1 dilim ekmege denk geliyor demişti, ilk başta saat 4 gibi ara öğün olarak tükettim baktım açıkmiyorum hoşuma gitti face sonra akşam acıkınca da yemeğe başladım hatta avucu da geçiyordu bazen fazladan leblebi yemek için ekmek yemiyordum:-D
Kalorisi oldukça düşük ve bol lifli özellikle beyaz leblebi posalı olması yönüyle gayet sağlıklı

Geçen yıl sandaloz sakızı almıştım kullanmamistim o aklıma geldi şimdi de denemekte fayda var :-D
bu arada biberiye yağı da bizzat deneyip farki gördüğüm yöntemlerden denemek istersen şiddetle öneririm biberiye yağını incelmesini istediğin bölgeye sür streçle sar yarım saat bile yaptigin sporla 1 haftada farkı görürsün

Kızlar bugün menümü paylaşamıyorum çünkü karışık oldu pek dikkat edemedim
Zaten biliyorsunuz pazar günü benim için biraz kötü oluyor
Yarın güzel bir menüye görüşmek umuduyla

Bu arada leblebi hakkında bilgi verir misiniz kalorisi nasıl tok tuttuğu içîn mi yiyorsunuz
canım geçen yıl bende leblebiyi ara öğünlerde sık sık tüketiyordum gerçekten tok tutuyordu
tavsiye ederim

Geçen yıl sandaloz sakızı almıştım kullanmamistim o aklıma geldi şimdi de denemekte fayda var :-D
bu arada biberiye yağı da bizzat deneyip farki gördüğüm yöntemlerden denemek istersen şiddetle öneririm biberiye yağını incelmesini istediğin bölgeye sür streçle sar yarım saat bile yaptigin sporla 1 haftada farkı görürsün
özlemcim benimde geçen yıldan kalma biberiye yağım var bende göbek bölgeme sürüyordum iyi hatırlattın onu vallahi bende onu süreyim sağıma soluma :1:
geçen yıl banada türkan tavsiye etmişti bende öyle almıştım
geçen yıl o kadar çok şey denemiştim hangisinin faydası oldu bilemiyorum tabi ki :1:

gunaydın dunkı menum soyleydı
sabah 07.00 bır dak sut 1 kucuk dılım kek
1 dılım ekmek kasar salam 1 er dılım

öglen
cok az pılav ustu nohut

akşam
tarhana corbası
bulgur pılavı az

çay çay neskafe 1,5lt su

bıde bu akşam gunum var mısır gevregınden ballı top yapmuştım tadına bakmak ıcın aldım 1 tane

Şekerkız menünü begenmedim tamam fazla birşey yok ama hem öğlen hem akşam pilav yerine birinde sebze yeseydin keşke
bugünkü menü
Sabah 1 çay kasık sandaloz sakızı 1 bardak sirkeli su yarım saat sonra 1 bardak şekersiz light süt
Öğlen çorba beşamel soslu haşlanmış sebze 2 kasık pilav
Saat 3te ara 1 mandalina
Akşam çorba ve ıspanak yemeği

Kızlar bugün feci yoğundum evde değildim
Menüm hiç iyi değil
Sabah:3 kk büyüklüğünde börek

Ara: 1 diyet altınbaşak

Öğle: (baya geçti saat 5 gibi) 1,5 kase çorba

Akşam: hamsi pilavı

Ara: gofret

Su içemedim tüm gün aç gezince bir türlü doyamadım maalesef:50:

kızlar benim menümde düzensiz
son günlerde gelinlikti mobilyaydı hep çarşıdayım
bugünde tüm gün gelinlik baktım çok çokk fazla yoruldum ve ciddi manada düzensiz beslendim
36 beden gelinliğim sipariş verildi o yüzden kilo almamaya daha fazla gayret etmeliyim artık
yarın inşallah yürüyüşe çıkmaya ve düzenli menülerime geçmeye kararlıyım

Şekerkız menünü begenmedim tamam fazla birşey yok ama hem öğlen hem akşam pilav yerine birinde sebze yeseydin keşke
bugünkü menü
Sabah 1 çay kasık sandaloz sakızı 1 bardak sirkeli su yarım saat sonra 1 bardak şekersiz light süt
Öğlen çorba beşamel soslu haşlanmış sebze 2 kasık pilav
Saat 3te ara 1 mandalina
Akşam çorba ve ıspanak yemeği
özlemcim sabah kahvaltın zayıf onun dışında gayet iyi ama maşallah :)
Ama burası çok cansiz böyle olmaz ki hanımlar
vallahi bir dağıldık pir dağıldık
gerçekten üzülüyorum :(
Kızlar bugün feci yoğundum evde değildim
Menüm hiç iyi değil
Sabah:3 kk büyüklüğünde börek

Ara: 1 diyet altınbaşak

Öğle: (baya geçti saat 5 gibi) 1,5 kase çorba

Akşam: hamsi pilavı

Ara: gofret

Su içemedim tüm gün aç gezince bir türlü doyamadım maalesef:50:
evet gerçekten düzensiz olmuş
canım kendimize çeki düzen vermeliyiz birbirimizi teşvik etmeliyiz böyle olmamalı :(

özlemcim sabah kahvaltın zayıf onun dışında gayet iyi ama maşallah :)

vallahi bir dağıldık pir dağıldık
gerçekten üzülüyorum :(

evet gerçekten düzensiz olmuş
canım kendimize çeki düzen vermeliyiz birbirimizi teşvik etmeliyiz böyle olmamalı :(

Haklısın cnm böyle olmaz bir hizaya gelmemiz gerek:50:

kızlar dün sabah tartıldım: 60.9
bu sabah: 60.7

Vücudumda ödem mi oluyor anlayamadım, bir ara çok yemiştim 62,5 u görmüştü iki günde pıss diye söndü mü yani :53: Her sabah tartılıyorum çünkü kendimi ben tartılarak dengeleyebiliyorum ancak. Herkes kendini bilir o yüzden nasıl motive oluyorsanız öyle yapın bence.

kaç gündür su içemiyorum:50:
Kızlar öğlen yeni gelen komşuya gideceğiz kötü bir öğün olacak anlayacağınız:53: Umarım çok dikkat edebilirim, mecbur bir şeyler yiyeceğim ilk gidiyorum ama dengeleyeceğim inş

kızlar dün sabah tartıldım: 60.9
bu sabah: 60.7

Vücudumda ödem mi oluyor anlayamadım, bir ara çok yemiştim 62,5 u görmüştü iki günde pıss diye söndü mü yani :53: Her sabah tartılıyorum çünkü kendimi ben tartılarak dengeleyebiliyorum ancak. Herkes kendini bilir o yüzden nasıl motive oluyorsanız öyle yapın bence.

kaç gündür su içemiyorum:50:
Kızlar öğlen yeni gelen komşuya gideceğiz kötü bir öğün olacak anlayacağınız:53: Umarım çok dikkat edebilirim, mecbur bir şeyler yiyeceğim ilk gidiyorum ama dengeleyeceğim inş
bu iyi bir haber :D evet ödem olabilir kilolar bir haftada oturuyormuş zaten bir günde iki kilo alıp veremezsin sudur büyük ihtimalle sen yine her gün tartıl böyle denge sağlayabiliyorsan,öğlen içinde dikkat edersin sen bişey olmaz merak etme

bende bugüne uzun süredir yapamadığım sağlıklı bir kahvaltıyla başladım şu andan itibaren diyet menüme tamamıyla uyuyorum bilginize :D

Back
X