- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
- Konu Sahibi pogacaayak
-
evet sağlık çok önemli.... görsellikte tabii... teflon yerine... plav,karnıyarık vs. için seramik tavalar alın arkadaşlar... moneta diye bir marka var ve nu konuda uzman... emin olun çooook araştırdım ve bende öyle aldım...
veeee ekmeğini pek beğenmesem de ekmek yapma makineleri de, dışardaki kimyasallı ekmeklerden kurtulmanın belli başlı yollarından. tabi elde ekmeğin tadı da tuzu da başka oluyor. eym ekmekleri daha çok pastamsı, şekli itibariyle ekmek yeme psikolojisi yaratmayan ama doyurucu ekmekler oluyor. bu konuda "ekmek sanatı" sitesi bana çok yardımcı olmuştur
amma velakin ekmek yapma makinesinin içi teflon arkadaşım.... fırıncıdan aldığım kepekli ekmek ve taş fırın ekmekler, tam tahıllı ekmekler bence oldukça sağlıklı...
evet bu konuda haklısın, en iyisi fırında yapmak. bir de eymdeki teflon çizik değilse, bence çok sakıncası olmaz gibi geliyor. sonuçta içinde ekmek pişiyor, yemek yapmıyoruz. fırınlardakinde de katkı maddeleri var maalesef, artık toplu üretilen her şeyde var gibi
ben demir döküm tencerede yapmayı düşünüyorum
işte o resimlerbence çok şık ve kibar, işlevi haricinde
Eki Görüntüle 609105 Eki Görüntüle 609106 Eki Görüntüle 609107
ay nerden aldın bunu cok seker ama buuuuuuuuu ne kadar romantik gorunuyor
benim odamda var buhurdanlık ama tipi hosuma gitmiyor pek
bir de ben saf yag bulamıyorum ona aktarlardaki yaglar esans hep... esanslarda oluyor mu?
umarım yapabilirsin canım, uygulamada zorluklar çıkabiliyor. ben mesela haftada bir kere ancak fırında yapabiliyorum teflona mecbur kalmadan :44:
sıradaki sağlıklı bir ev için olması gereken eşyamız, buhurdanlıklar ve saf uçucu yağlar
soluduğumuz kokulardaki bir sürü kimyasal maddenin bir sürü de olumsuz etkisi var şüphesiz, farketmeden işliyor içimize.
koku çok çok önemli, beynin uyarılması açısından, hafıza tekniklerinde bile kullanılır :) ve aradığınız etkiyi yaratacak saf uçucu yağla evinize hoş kokular yayılmasını ve beyninizin istediğiniz şekilde uyarılmasını istemez misiniz :)
unutmayalım, soluduğumuz hava önemli, çok önemli...
beni bunlardan haberdar eden BOREAS09'a çooooooooooooooook teşekkür ederim :) öğleden sonra unutmazsam fotosuyla karşınızda olacağım
Merhaba,
bu buhurdanlıklar nasıl bir şey, içinde mum mu var, yoksa o yağları nereye koyuyorsunuz merak ettim..
buhurdanlıklar şekildeki gibi. üst kısmı çukur ve kapalı. oraya su ve birkaç damla yağ koyuyorsunuz. alta da tealight mum. mum üst taraftaki karışımı ısıttıkça buharlaşıp odaya koku yayılıyor. merhaba bu arada
Çok güzelmiş cnm çok sevdim, teşekkürler paylaşım için, ilk defa duydum..
Merhaba;
ayyy nekadar guzel bi konuymus bu yaa :) bende birsey eklemek istiyorumm su filtreli supurge digerleri tozu biryerden cekerken diger yandan dagitiyor cok karsiyim ve birde ne marka olursa olsun mutfakta kullanilar plastikler cok tehlikeliker tamamen kansorjn ben butun mutfak esyalarimi cam celik ve bambu yapmayi planliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?