Sağlıklı ilişkiler kurmanın yolları nelerdir?

Saglikli iliski kurmanin ilk saryi bence karsidaki insanin da saglikli olmasi... o da bu zamanda gercekten zor boyle insan bulursan yapis birakma.
Ben de kendimi pek sağlıklı bulamıyorum artık arkadaşlık ilişkisi konusunda. Kendimi tanıyamadığım bir süreçten geçiyorum. Ben iyi olmalıyım ki hayatıma girecek insanlara da bir şey katabileyim sağlıklı ilişki olsun.
 
Çoğu insan hayatında samimi, enerjik, güler yüzlü,pozitif, şakacı, ortamı neşelendiren bir arkadaş, dost arıyor sanırım.
 
Çoğu insan hayatında samimi, enerjik, güler yüzlü,pozitif, şakacı, ortamı neşelendiren bir arkadaş, dost arıyor sanırım.
Bence o hissedilen bir bağ. Gerçek arkadaşlık, dostluk varsa herhangi bi stres olmuyor aranızda, insan yanında çok rahat davranıyor, bi şeyleri paylaşırken eline koz vermiş gibi hissetmiyor. Benim deli dolu yakın bir arkadaşım da var, sakinliğin başkenti arkadaşım da; herkesle paylaşımlarımız farklı farklı.
 
İlaca alışmak zaman alabilir, hatta başlarda kaygı düzeyi yükseliyor gibi oluyor ama zamanla, Allah'ın izniyle, iyi gelecektir.
İlk içtiğimde mide bulantısı ve titreme olmuştu o yan etkiler geçmişti tam uykum düzeldi erken uyuyup uyanıyorum diye seviniyordum. Bu sefer de çok uyku yapıyor gün boyu esniyorum, yataktan hiç kalkmak istemiyorum, gece 4-5 gibi uyanıp yatağımda durmadan bir sağa bir sola dönüyorum gözümü kapatıyorum 10 dkya dalıp sonra yine uyanıp dönüp duruyorum. O an nefesim kesilse de ölsem artık diye düşünüp bunalıma giriyorum.
 
Ne mutlu sana böyle bir yakın arkadaşının olmasına sevindim. Muhabbetiniz , arkadaşlığınız daim olsun.
 
Çoğu insan hayatında samimi, enerjik, güler yüzlü,pozitif, şakacı, ortamı neşelendiren bir arkadaş, dost arıyor sanırım.
Ben böyleyim ondan böyle istiyorum . Çünkü çok durağan mızmız birini çekemem sürekli dert anlatanı da çok istemem çözüm odaklı insanlar her daim benimde dengemi bozmaz kendı de saglıklıdır
 
İnsan kendi gibi birini arıyor demekki. Ben son zamanlarda çok şikayet eden, mutsuz , huysuz, sağlıksız bir teyzeye döndüm galiba. Doğal olarak kimse dertli, şikayet eden, çözüm odaklı olmayan birisini istemez yanında. Şuan sağlıklı bir yapıda düşünüyor olsaydım ben de istemezdim muhtemelen. Arkadaşlarıma karşı çok vefakar birisiyim, elimden geleni yaparım dinlerim destek olurum, zor zamanında yanımda olduğunu hissettirim, mutluluğunu da paylaşırım kendim mutlu olmuş kadar. Ama kendimde değiştirmem gereken çok şey var hâlâ.
 
birini istemez demeyelim de zaten insanlar bunalmış durumdalar heryer dert yani evden çıkıp eşi çocuğu ev işlerini geride bıraktıktan sonra oturup eğlenebileceğim biriyle vakit geçirmek istiyorum kafasının içi dolu birinin dertlerini yüklenip gelmek beni hasta eder üzer yorar aklım onda kalır eve daha yorgun dönerim
 
Evet kesinlikle haklısın buna katılıyorum. İnsanların kendine ait eğleneceği, deşarj olacağı bir alanı olması lazım. Negatif enerjiyi negatif enerji temizlemez. Kafasının içi dolu biri dert yüklemekten başka bir şey yapmaz bu da insanı psikolojik olarak yorar.
 
Dönemsel bir şeyse insan arkadaşının bu hallerini tolore edebilmeli bence. Kötü gün dostu dediğimiz şey işte. Arkadaşım bunalımlı, dertli bir süreç geçirse amaan içim şişti diye görüşmemezlik etmem.
 
Her günde ağzımız ayrık dolanmıyoruz zorlu süreçlerden gectıgımız zaman da aynı arkadaşlara sığınmak istiyoruz doğal olaraktan . İyisiyle kötüsüyle anlasılabılıcek sağlam bi dost bile yeter belki hayatımıza
 
Son düzenleme:
Dönemsel bir şey evet , her zaman böyle değilim. Normalde küçük şeylerle mutlu olan, çocuk ruhlu biriydim. Ortamını bulduğumda konuşkan biriyim ama ilk kez gittiğim yerde genelde gözlemler sessiz kalırım. Çocuklarla vakit geçirmek, yeğenimle parka,denize gitmek , arkadaşlarımla görüşmek, görüntülü konuşmak, yeni yerler gezip görmek hoşuma gidiyordu. Şimdi içimde enkaz var gibi sanki, ama sebebini ben de bulamıyorum.
 
Ben herkesle arkadaşlık kuramıyorum.Hatta son 8 yılda görüştüğüm tek arkadaşım vardı.Gerçek anlamda muhabbetinden dostluğundan keyif aldığım tek kişi.Ben evlendikten sonra ilçeye geldim.Annemlere yatıya gittiğimde mutlaka arar görüşmek isterdim.O da merkezde annemlere yakın evi.Çalıştığı yere gidip sürpriz yaptım.Yemeğe götürdüm kaç kere.Sonra ben aramasam iletişimimizin olmadığını farkettim.Aramadım.Şuanda görüşmüyoruz.Demek ki görüşmek istemiyormuş.Evlenince görüşmek istemedi demek ki.Şuanda annemler ve eşimden başka kimse yok hayatımda.Annem en büyük sırdaşım
 
Bazı insanların evlenince ,sevgilisi olunca ya da başka şehre taşınınca, iş güç yoğunluğu vs derken arkadaşlık ilişkileri de mesafeli oluyor, herkes kendi hayatının derdine düşüyor ve eskisi gibi olamıyor bazı şeyler ne yazıkki. İnsanın çok emek verip aynı şekilde değer görmediğini, aranmadığı sürece hiç iletişim kurulmadığını fark etmesi kötü hissettiriyor. Her insan bizim için bir imtihan ya da armağandır. Annenizle sırlarınızı paylaşabilmeniz ne güzel, buna sevindim sizin adınıza. Karşımıza armağan niteliğinde olacak iyi insanlar çıkar umarım.
 
Doktorla tekrar mi görüşsen? Belki başka bir şey verir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…