- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
- Konu Sahibi bitutam vefa
-
annem kv'lik yapsaydı belki de böyle olmazdı. Ama annemin kafasına vur ağzından ekmeğini al öyle bir kadın. Neyse, kendileri de evlat yetistiyor herkes ektiğini biçer..E yuh onlara da.Anneler günü ya hiç mi utanmıyorlar.O ana ne emekle büyüttü onları.
Burada da çok okuyoruz.Hazır gelinlerin çoğu ara bozmaya.Haklı olanlar da var elbet ama bazen bakıyorum
alınacak, kırılacak birşey yok.Sadece kv söyledi diye batıyor.Sonra kendileri kv olunca anlayacaklar.
^günlük yalan dünya.Değer mi kalp kırmaya???
Gerçekten yazdıkların o kadar doğru ki kötü kayınvalidelerin gelinlerine bakıyorum bizim gelinden bin katlı iyi. Bizim gelin geldiği zaman en baş köşede oturur o kadar diyim yani. Bir keresinde annemle dışarı çıkmıştık akşam bize gelmişler. Ocağa çay koyulmuş ama koyan kişi babam. Yani hiçbir şekilde iş falan buyurma yok. Ama bende sizin gibi diyorum onlar da evlat yetiştiriyorlar.annem kv'lik yapsaydı belki de böyle olmazdı. Ama annemin kafasına vur ağzından ekmeğini al öyle bir kadın. Neyse, kendileri de evlat yetistiyor herkes ektiğini biçer..
Umursamaz olmam gerekiyor aslında ama yapamıyorum.Size tavsiyem kimse adına üzülmeyin.
Annenizin bir üzüntüsü,şikayeti varsa bırakın kendisi halletsin.
Sizin kardeşiniz ile şahsi bir sıkıntınız varsa, onu çözmeye çalışın.
Ama asla ne annenizden, ne de kardeşinizden yana olmayın.
Yetişkin insanlar , bırakın kendileri halletsinler, kendinizi bunun için üzmeye değmez.
Lütfen kendinizi yıpratmayın.
Sevgiler.
Aynen ... Annem bu güne kadar surdan kalk şuraya otur dememiştir... Herşey ayaklarına gelmiştir 60 yaşında annem geldikleri zaman hep hizmet etmeye çalıştı.. evlerine gittiğinde de bir köşede yabancı misafir gibi oturur torunlarını sever geri döner. Bilmiyorum ya canları sağ olsun diyorum. Biri abilerim diğerleri yeğenlerim e haliyle yengem de yengemde abimin eşi ve yeğenlerimn annesi ... Sonuç olarak üzülen biz... Benimde görümcelerim var hiç böyle bişey görmedim kardeş gibiyiz sarılır beraber uyuruz.. ama gel gör ki ben yengemlere sarılmak istediğim zaman kendisini geri çekip "sen kimsin " bakışı atarlar. Birine 10 yıldır diğerine 6 yıldır sabrediyorum günü var o gün gelince konuşucam..Gerçekten yazdıkların o kadar doğru ki kötü kayınvalidelerin gelinlerine bakıyorum bizim gelinden bin katlı iyi. Bizim gelin geldiği zaman en baş köşede oturur o kadar diyim yani. Bir keresinde annemle dışarı çıkmıştık akşam bize gelmişler. Ocağa çay koyulmuş ama koyan kişi babam. Yani hiçbir şekilde iş falan buyurma yok. Ama bende sizin gibi diyorum onlar da evlat yetiştiriyorlar.
Yaşadıklarımız birebir aynı. Çocuklar küçükken arardı anne gel de çocuklara biraz bak diye. Şimdi çocuklar büyüdü ne kandil ne anneler günü hiçbirinde aramadı. Annem de doğumuna çiçekle gider bize yaptıklarından ona da yapar ama yapmamalılar bence. İyiliğe sormuşlar nereye gidiyorsun diye kötülüğe demiş biraz o hesap. Yeğenler olmasa belki de hiç görüşmem ama insan dayanamıyor. Halacım seni çok seviyorum diyo. Üstelik yeğeni de benden kıskanır.Aynen ... Annem bu güne kadar surdan kalk şuraya otur dememiştir... Herşey ayaklarına gelmiştir 60 yaşında annem geldikleri zaman hep hizmet etmeye çalıştı.. evlerine gittiğinde de bir köşede yabancı misafir gibi oturur torunlarını sever geri döner. Bilmiyorum ya canları sağ olsun diyorum. Biri abilerim diğerleri yeğenlerim e haliyle yengem de yengemde abimin eşi ve yeğenlerimn annesi ... Sonuç olarak üzülen biz... Benimde görümcelerim var hiç böyle bişey görmedim kardeş gibiyiz sarılır beraber uyuruz.. ama gel gör ki ben yengemlere sarılmak istediğim zaman kendisini geri çekip "sen kimsin " bakışı atarlar. Birine 10 yıldır diğerine 6 yıldır sabrediyorum günü var o gün gelince konuşucam..
Kardeşim olabilir mısın acaba ?:) Bi an konuyu ablam açmış gibi hissettim... Ne yaşıyorsan aynı şeyleri yaşıyorum :) gün gelecek benim gözüm yegen de görmeyecek. Sen yine iyi ben kucağıma alamadım vermedilerYaşadıklarımız birebir aynı. Çocuklar küçükken arardı anne gel de çocuklara biraz bak diye. Şimdi çocuklar büyüdü ne kandil ne anneler günü hiçbirinde aramadı. Annem de doğumuna çiçekle gider bize yaptıklarından ona da yapar ama yapmamalılar bence. İyiliğe sormuşlar nereye gidiyorsun diye kötülüğe demiş biraz o hesap. Yeğenler olmasa belki de hiç görüşmem ama insan dayanamıyor. Halacım seni çok seviyorum diyo. Üstelik yeğeni de benden kıskanır.
Bence de kardeş olabiliriz:))Kardeşim olabilir mısın acaba ?:) Bi an konuyu ablam açmış gibi hissettim... Ne yaşıyorsan aynı şeyleri yaşıyorum :) gün gelecek benim gözüm yegen de görmeyecek. Sen yine iyi ben kucağıma alamadım vermedilerbiri büyüdü de şimdi oynamak istiyor benimle. Çok şey var da deşifre etmiym kendimi :)))
Ama senin kardeşin benim abilerimBence de kardeş olabiliriz:))
Abim seviyo bizleri ama bi değişik işte. Allahtan kız kardeşlerimiz var. Ne mutlu ki sizde tek değilmişsiniz.Benim de erkek kardeşim böyle malesef. Bizi hiç bir neden yokken sevmiyor. Biz de umursamamaya başladık. Özellikle ben. Yıllardır aynı evde bir A4'ü dolduracak konuşmamışızdır. Ama üzülmüyorum. Bunu seçen o. Arkadaşları böbreğini istesin verir. Ama bizim suratımızı görmemek için sofraya bile en son o gelir. Nedenini sorunca da 'Sevmiyorum aile işlerini. Arkadaşlarımı daha çok seviyorum. Ablam olmasan seninle işim bile olmaz benim.' der. Annemde farkında. ' Annesi, babası olmasak bizim de yüzümüze bakmaz.' der. Biz iki kız kardeş artık umrumuzda değil ama annem biraz üzülüyor ne yapsın..
Yok kız benim de abim. Ben son numara.Ama senin kardeşin benim abilerimama yaşadıklarımız aynı :) en zoru da üzgün bir anne görmek ...
He bende son numaraYok kız benim de abim. Ben son numara.
Daha nelerimiz var acaba aynı olanHe bende son numara
Çok şey vardır :))Daha nelerimiz var acaba aynı olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?