sahip olduğum Aşağılık Kompleksi

Bu Arada evli çoluk çocuklu adamları ayartıp(!) eşlerinden boşatıp instagramda kinoalı aşure tarifi paylaşmaya utanmıyorsan sana karada ölüm Yok arkadaş
Silkelen ve kendine gel konu sahibi
Ayy sen çok yaşa emi şaka bi yana çok haklısın.

Balık burcu kadınım, ailenin ve çocukluğunun sende yıkıcı etkileri olmuş ama iyi taraftan bak dermansız bir derdin yok. Eğitimlisin işin var hem de uyduruk kaydırık bir eğitim ve iş değil, nerelerden nerelere gelmişsin. Ben de köyde büyüdüm lise dahil taşrada okudum güzel arkadaşlıklar edindim oralarda hala da görüşürüz neden kötü birşey olsun ki bu. Samimi insanların arasında yetiştim şanslı sayarım kendimi, hala da sahici olmayan riyakar insanlarla pek ilişki kuramam.

Senin eğitim düzeyinde birinin psikolojik yardım almaya kendi gelişimin için uzak olmaması lazım. Her türlü imkanın var. Bir süre terapi al, kendine yardım yöntemlerini araştır, inan bana özgüvenini kolayca yeniden tesis edebilirsin kendini bu kadar şişirdiğine değmez. Kendine bu şekilde yatırım yaptığını düşün. Bir de, benzer sosyo-ekonomik orjinden geldiğin insanlarla dost olmaya çalış, diğer arkadaşların da kıymetli insanlardır muhakkak ama yetiştiğin kültür de her türlü zevkiniz de birbirinden farklı olur sana benzeyen insanlarla daha rahat edersin.

bu kafayla evlenme seni cok ezerler psikologa git kendine guvenin sifir konu aile degil

Aileni degistiremezsin onlari oyle kabul et Ne mutlu ki seni yetistirmek icin caba harcamislar emek vermisler. Arada kalmislik zor hangi ortama ait oldugunu hissedememe vs. Ama sen kendi karakterini bastirmazsan zaten bu kompleksinden de kurtulacaksin. Unide arkadaslarim hep benden guzel giyinirdi hatta biri ya sen hep bot mont giyip geliyosun diye ben de topuklumu giyinemiyorum demisti. Sanirim biraz uzuldum o donem ama sonra m.l mi bu kiz demistim. Zamanla asarsin. Bu arada yerinde olmak istegen coook kisi var. Meslek hayatinda basarilar

Sizin gibi bir tanıdığım var güzel bir bölüm kazanıp iyi bir işe sahip oldu sizin dile getirmediğiniz o elit kesimin içine girdi oradan biriyle evlendi ona emek veren ailesini sevdiği arabalarıyla nerdeyse ilişkisini kesti üstten üstten baktı sonuç olarak toplamda yaklaşık 15 yıl sonra ne işi kaldı ne birşeyi ama yinede o elit kesimden kopmak istemiyor zoruna gidiyor beş yıldızlı otellerde bacanağının parasıyla tatil yapıyor ve ailesi sadece acıyarak bakıyor ona çünkü şuan hiçbir vasfı yok sanırım herkes nerden geldiğini unutmayıp çokça şükretmeli yoksa birgün eziğin tekine dönüşüyor.

Bence senin yaptığım
Bence senin yaptığın daha büyük bir başarı ve bir an önce şöyle elit durmayı sende öğren ve onlar ile ayni pozisyonda olduğunu unutma şöyle dik dur kendine güven yahuu

Evet ezilme ize gerek yok. Siz aslında imkansızlıklar rağmen yanı yerde oldugunuz göre demek ki onlardan daha yeteneklisin ama bişey diyim mi iş arkadaslarınızla arkadas olmanız gerekmiyor. Kimle rahat ediyorsanız onunla takılın. Her eksikliğimizi düzeltmemiz gerekmiyor

Hadi baban ortaokul mezunu VS bir adamdı da diğerlerinin önünde eziliyordu sana göre hatasıydı sen okumuşsun etmişsin senle aynı kurumda çalışanın soracağına bakıyorsun yarın senin çocuğun senin hakkında ne düşünecek...

Görmüş gecikmiş insanlarsa aileni hor görmez. Ama evlilikte en önemli esaslara biri denkliktir. Denkliktir kastım ise soy sop varlık eğitim kültür gibi aileden getirilen şeyler

Evet kendinizle gurur duyun tabi ki. Babanızın önünde saygıyla durduğu mühendis, doktor çocuklarıyla aynı statüdesiniz. Babanız aynı saygıyı şu an size de duyuyor olmalı..

aynı anadan doğduk bende yok kardeşımde var.o kompleksten.kardeşımle ıkımızde fakulte okuduk 4 yıllık.sonuç.ona gelsın manık depresyon gıtsın depresyon.benım öyle bır kaygım olmadığı ıcın bendekı manık depresyon ya sabıt yada azalarak seyredıyor.

belki arkadasının ünlü bir cerrah olan babası eskiden okumamaıs bir aileden geliyordu. şükür okumus nerelere gelmissin ama bu kafayı degisrmessen bosuna bunu yapmıs olacaksın.

babana kızmıyorum cevresindeki okumus insanları takdir etmiş belki bukadar egilmeyelirdi ama buda kendi ile ilgili bir sorun.

herkes etten kemikten herkes doguyor ve ölüyor kimse kimseden üstün degil insan olarak .

Merhaba, konunuz bana bir yakınımı hatırlattı. Kendisi ailesi istanbullu ve anne babası da kariyer sahibi zengin, kendisi Galatasaray'dan mezun dört dil biliyo vs. İyi bir işi vardı işyerinde biriyle flörtleştiler ama oğlan bi türlü açılmıyordu yaklaşmıyordu falan. Sonradan öğrendik ki çocuk kızın ailesi ve eğitimi sebebiyle yakınlaşmaya açılmaya korkmuş. Çocuğun babası memurdu annesi çalışmıyordu anadoludan geldi yani. Neyse arkadaşın yakınlığına güvenerek açıldı çocuk, şimdi evliler iki de çocukları var. Kız kayınvalidesine kayınpederine annesinden bile yakın. Sürekli birlikteler onları çok seviyor. Çünkü kızın burnu yukarda değildi asla, böyle şeyleri sorun etmedi. Onun bu tavrı da oğlanı rahatlattı ve komplekse girmedi.

Ama size tavsiyem kendinizi tedavi ettirmeden ve bu duygulardan arınmadan bi ilişkiye adım atmayın. Böyle elit nir aileye girdiğinizde kimse sizi küçümsemese de içinizdeki duygulara yenilip herşeye tepkisel yaklaşabilirsiniz.

Bir de bi ilişkiye başladığınızda size ya da ailenize karşı küçümseme tavrına giren biri olursa assla yüz vermeyin. Bilin ki ömür boyu bu böyle gider.

En az o arkadaşım kadar mutlu ve huzurlu bir yuvanızın olmasını dilerim.

bu aynı eksende açtığınız 5. ya da 6.konunuz..
öncekilere çok şey yazmıştım. başkaları da öyle..
artık ne denir bilemiyorum..

Ya lütfen kendine gelir misin? Valla sana çok kızdım.Çocuk sana ilgi göstermiş sen neleri düşünüyorsun? Benim babam da o dediğin gibi birilerinden havalı bir işi var ortamımız da hep iyi olmuştur ama biz de 4 kardeşiz ben de eskiden bundan utanırdım.Etrafımızda 4 kardeş olan kimse yoktu ve annem de bundan utanırdı hep.Sonra sonra bunun çok saçma olduğunu düşündüm ve utanmayı bıraktım.Seninki de benim durumuma benziyor.Boşver yahu , bunu düşünüp düşünüp kendine engel oluyorsundur eminim farkında olmadan.Düşünme artık bunu.Hayat bugündür , şu anki durumuna bak , geçmişi boşver.

Herkes sizin için çok iyi konumda olduğunuzu diyecek ama aileden geçen birşey o hissettikleriniz bende de özgüven eksikliği var aynı annem gibiyim çünkü beni o böyle yetiştirmiş şimdi bi yavrum var o da mı öyle olacak diye düşünmeden edemiyorum

Sen kendini öyle güzel aşmışsin ki bak şu yazdiklarini o burjuva kesimin çocukları yaoabilirmiydi sanıyorsun insanın kendine öz eleştiri yapması ne demek biliyormusun sen harika bir insansın önce bunun farkına var o durumlardan çıkmış bak nerelere gelmişsin elin ekmek tutan kadın olmuşsun helal olsun sana verilen her lokmaya bu ülkenin senin gibi kız çocuklarına kadınlara ihtiyacı var

Hiç okuyamamış ,imkanı olmamış , koca ve kayınpeder , kaynana baskılarından çocuğuna bile ebeveynlik edemeyen anneler , kızlar var .
Dedesi paşa , babası doktor olsa ne olur ?
Banane elalemden ve statülerinden .
Kendinizi çekmiş kurtarmış meslek sahibi olmuşsunuz , ekonomik özgürlüğünüz var .
Nedir bu kendine dert arayıp hayıflanmak ?

Ozguvenini kazanmalisin. Bu da ancak kendi cabanla olur. Kök ailenle de gurur duymalisin. O imkansizliklarla seni okuttuklari icin. Ozguven kazanimi ise bir seyde daha basarili olmakla gelisir. Herkes her iste iyi degildir. Kimi resimde kimi muzikte iyidir. Kimi cok iyi dikis diker kimi de edebiyatta iyidir. Sen de hangi yonunle iyi isen o yonunu gelistir. Herseyde iyi olmak zorunda degilsin. Ayrica herkesle de iyi olmak zorunda degilsin. Anlasabildiklerin de olacak anlasamadiklarin da. Bir insanin okul seceresine bakip kendini ezik hissetmene gerek yok ve onlar TED ya da kolej mezunu diye onlarla anlasmak zorunda da degilsin. Kendi ayaklarinin uzerinde durup tek basina da yasabiliyorsan baskasina ihtiyac duymadan ozguvenini kazandin demektir. Diger turlu hep baskalarina bagimli yasarsin.
Benim ailemde de annem ilkokul mezunu, babam lise. Ben onlarla hep gurur duydum. Bir evlat yetistirmek hic kolay degil. O zamanin kosullari oyleymis ve onlar imkanlari olcusunde o kadar okuyabilmisler. Ben onlardan hic utanmadim. Kendimi de hic ezik hissetmedim. Kimse benden ustun degil. Sen de oyle kimseden ustun ya da asagi degilsin. Olcu mezun oldugun okul degildir. Karakter ve kisiliktir onemli olan.
Hayatta daima bir amacin ve hayalin olsun. Amacsiz yasam insani her yere surukler.
Bir de etrafinda sevdigin bir iki kisi olsun yeter. Hayat kisa. Boyle seyler icin kendini ezik hissetmeye degmez. Unutma sen kendini nasil hissedersen etrafin da sana oyle davranir.
Ve sukret...Hersey icin... bugunlerine...
Sevgiyle kal.

O zaman bakış açısını değiştirelim
Mesela birisinin babası ünlü cerrahmış değilmi onun kökü yani unlu cerrahin babasi dabelki de tarimcılık ve ya iş ciydi zamanında ne biliyim babanesi ev hanım idi belkide
Aileniz sizi belli bir yasa kadar okumak için destek çıkabilir ler maddi manevi ama kisiliginizi tamamen siz yetistirirsiniz bak ne güzel yetistirmissin kendini güzel yerlere gelmissin bazı lari belkide o iş yerinde torpillidir
Sen her zaman çalış kazan kendi soy agacini ileriye dönük kendin belirle
Babanın zamanın da belkide okula gidememistr bu demek oluyor ki cahil katiyyen okumamisligi cahillikle bir tutmak yanlış olurkız çocuğunu okutmama gibi düşüncesi olsaydı ki sizi okutmuş o zaman olur du aileniz sizin için elinden geleni yapmış zamanında i ona destek yol gösteren olmamış ama okumuş bi evlat yetiştirmiş
Kafan dan sil at bu düşünceyi eğer bilgi alanında eksikliğin varsa sanat olsun kendini yetiştirmeye devam et sen ayaklarının üstünde durdukça hayat senin için daha güzel olucak

Sorgulamayi biraz birakmalisin. Bence bu duygun daha sonra ustunluk yani narsist bir yapiya burunurse iste tehlike canlari o zaman caliyor. Demektir. Iste en tehlike duygu degisimi odur..hayati yasanmisligi cok irdelemeden yasanmasi kanaatindeyim.
Zamanla, basariyla gecmisi sorgulamadan yani kasmadan yasarsan basarabilirsin...Ve ben sende malesef gelecekle ilgili anlatimlarin da oc alma untikam gini temalari gordum ve cok uzuldum..ustun olma cabasina cok burunme lutfenn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…