sahipsiz çocuklar...

puccaandgaru

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
1.192
634
323
öncelikle herkese iyi akşamlar...

oturduğumuz yerde bi kadın var 3 çocuklu. iki kız bi erkek... kızın birisi büyük. ortaokuldan alındı şikayet edilince vermek zorunda kaldılar ama liseye devam etmiyo sanırım artık... diğer iki çocuk küçük erkek olan 4 5 yaşlarında sanırım kızda en fazla 3. bu küçük çocuklar sabah evden çıkıyo akşama kadar dışarda arabalar vızır vızır geçiyo. bunlar ne yer ne içer ilgilenen yok. tuvaletlerini dışarda yapıp millet bişey verince yiyolar. dilenci falan değiller ama. küçük kız üstünü başıı çıkarıp çıplak geziniyo sokaklarda. ne annesi ne babası dönüp kızan yok.
bu yaşlarda çocuk annesinin babasının gözetiminde oynarsa oynar dışarda. iti var kopuğu var neler duyuyoruz. annesini uyaran çok ama kadın umursamıyor sanırım pek. ben çok üzülüyorum bu küçükler için korkuyorumda... neler yapabiliriz bunlar için ?

inanmıyorum ya benim kızım 3 yaşında parka gidiyoruz günde 1 saat ve yapışık geziyoruz resmen bu ne rahatlık sorumluzluk aslında şikayet edile bilir ama nereye devlet sahip çıksın bari çocuklara umarım başlarına birşey gelmez...

allahim yaaaaa onca insan varken cocuk sahibi olmaya calisan böyleleri bilincsiz cahil insanlar cocuk sahibi oluyor yazik cok yazik yaa
allah o insanlari islah etsin pes yani
ben yegenlerimin basina bir is gelcek diye korkudan gözümden sakiniyorum bide bunlarin yaptigina bak :( cok üzücü

inanmıyorum ya benim kızım 3 yaşında parka gidiyoruz günde 1 saat ve yapışık geziyoruz resmen bu ne rahatlık sorumluzluk aslında şikayet edile bilir ama nereye devlet sahip çıksın bari çocuklara umarım başlarına birşey gelmez...

çıplak geziyo küçük kız üstünü orada burada çıkartıp ortalarda dolanıyor.

tuvaletlerini oraya buraya yapıyolar.

neler duyuyoruz 3 yaşında yazık günahtır.

Böyleleri nasıl anneyim diye ortalıkda gezebiliyor ya!
Bizim sitede de var bir kadın bir oğlu var 2 yaşında yok daha erkek diye istemiyor. Şimdi kızı doğdu 1 ay lık sanırım. Bu erkek olanı sabahın köründe bir veriyo sitedeki çocukların eline gece alıyor. Hiç bakmıyor, sormuyor. Bizim pencerenin önündeler gün boyu.
Allahım koruyor yarabbim el kadar çocukları.
Aslında içimden shçeki aramak geçmiyor da değil ama içim elvermiyor da.
Bu çocuklar için ailesiyle görüşüp bir kuruma aldırabilirsiniz belki.
Madem bakamıyorlar:50:

bunların yaptığı bakamamak değil bakmamak!

bi götüren olsa çocukları haberi olmaz kendi evinde bu oğlanla kız beraber taaa arka sokaklarda olabilir mi böyle bişey ya

Annemin komşusunun kiracısı vardı böyle. Birer yaş arayla 5 kız! En küçüğü 4 yaşındaydı sanırım. Üstte yok başta yok. Her gün yıkanmadan birbirlerinin kıyafetlerini değiştirip değiştirip giyerlerdi. Eve yatmadan yatmaya girerler, bazen kapının önünde uyuyakaldıkları olurdu. Onların durumunu gerçekten çok kötü sanmıştım ama 5 katlı apartmanları varmış, tadilat yaptıkları için kiraya çıkmışlar meğer. :53: Herkes söyledi, söylendi kadın takmadı bile. Hiç sanmıyorum ki ilerde o kızların başına birşey gelmeyecek olsun. Gerçi onların olayı farklıydı, erkek istedikleri için yapmışlar arka arkaya kız olunca durmamışlar. Şimdi de kız çocuğuna bakmak zor geliyor, boşa yatırım tabi... Onlara birşey olsa sorun olmayacak, bir boğaz eksilecek.

Ehh diyorum ki böyle insanlara, Allah aratmamış ne diyim.

Kameraya çekin çocukların hallerini.
Aileyi uyarın, eğer bu sorumsuzluklarına devam ederlerse
onları şikayet edeceğinizi söyleyin.
Belki biraz akılları başlarına gelir.

Biraz korkutmakta fayda var.

aileyi korkuttun cocuklara sahip cikin yoksa sikayet edicem sizi elinizden alirlar falan diyin belki faydasi olur sorumsuzlar :19:

deliriyorum ya böyle seyleri duyunca...

Allah korusun baslarina birsey gelse bu anne aglayip oradan oraya atacak kendini...

bazi olaylar anlik saniyelik oluyor..bir bakiyor cocuk yaninda bir bakiyor cocuk yok bunlar ne rahat..

bu kadin dinlemiyor bari yazin disarda olurlar sadece bari siz bakabildignz kadar sokakta oynarken dikkat edin..

gercekten üzülüyorum ya yazik kücük yavrular haketmiyor öyle saniyor herseyi

yuzlerine karsi soylemek istemiyorsaniz
mektup yazin
hatta abartin bir sapik var sizin cocuklarin etrafinda dolaniyor neden sahip cikmiyorsunuz
diye
ne bicim insanlar bunlar boyle ya

haa birde sikayet edecem boyle devam ederse de ozellikle

Son düzenleyen: Moderatör:
aileyle konuşmak işe yararsa konuşun

ama bela insanlarsa sosyal hizmetlere bildirin durumu

isminizin gizlenmesini isteyin

ben öğretmenim ve böyle binlerce velim var

geçen yıl bir kız öğrencim annesinin ve abisinin dayaklarından her yanı mor içinde geldi
anneyle konuşmaya çalıştım bana karışamazsın gibi ifadeler kullandı
sonra işin daha çirkin boyutlarını da öğrendim çocuğa yapılanlarla ilgili
rehberlik servisiyle sosyal hizmetlere başvurduk ,kadının bize demediği şey kalmadı
tehdit hakaret
şimdi sosyal hizmetler gözetiminde kızımız

arkadaşlar söylemiş gerçi sosyal hizmetlere bildirin bir memur yollar zaten diyorsunuz gün boyu sokaktalar incelerle ve çocukları onlardan alırlar en güzelide bu olur onlara evlat lazım değil galiba millet uğraşıyor olmuyor bunlar bulmuş bunuyor ne günlere kaldık ya.:20::20::20:

Bence böyle bir anne ile yaşamak yerine sosyal hizmetlerde yaşaması daha iyi.

3 yaşında yavru ezilse, tecavüze uğrasa, organları çalınsa ....

Bence de açın sosyal hizmetlere onlara sorun ne yapabiliriz diye. Belki incelemeye gelirler ve bu onlara büyük gözdağı olur. Sakın siz konuşmayın.

Son düzenleme:
aileyi uyardım bi kaç kere olmadı tehdit ettim şikayet ederim diye tık yok yinede hatta üstüme yürüdü kadın... sosyal hizmetler düşündüm ama ne biliyim aileden koparmak gibi olur dedim. bi yandanda bunlar aile mi diyorum ama...

ya ben bu konuda biraz katıyımdır.
anne babanın umrunda olmayan küçücük çocuklar var ortada. emin olun isteseler sabahtan akşama kadar sokakta aç dolaşan çocuklarına sevgilerini gösterirlerdi
çocuk sokağa tuvaletini yapıyo demişsiniz, allah korusun sokaktan hastalık kapar doktora bile götürmezler

siz defalarca uyardıysanız artık sosyal hizmetlere haber verin
orta okula giden küçücük kızı okuldan almışlar, devlet takip ediyor allahtan.

yurtta en azından çocuğun önünde sıcak bir yemeği olur, eğitim hakkı olur üstü başı temiz olur

ya her şeyi geçtim bu çocuklara Allah korusun araba filan çarpsa ne olcak. küçücük çocuklar bir yerden atlamaya kalkarlar ayaklarını kırarlar, yerden yiyecek yemeye kalkarlar hastalanırlar

vallahi çocukların sokakatan hastalık kapmalarından çok namuzlarının elden gitmelerini düşündüm ben. erkek içinde kız içinde bu durum geçerli. millet sapıtmış çocuklarınızı öyle dışarıya göndermeyin neler duyuyoruz ya. kalmadı o güzel dünya bizlerede çocuklarımızada maalesef. korumalıyız kendimizide çocuklarımızıda ben diyorum ki tamam sosyal hizmetler çocuklara alsa iyi olabilirde ya sosyal hizmetlerdeki durumları bilmeyen varmı oradada ne tür rezillikler dönüyor allah muhafaz bu çocuklar orada bazı şeylere maruz kalsalar ne olacak aceba? haa birde göz yumalım nasılsa ailesi dediğimizde ailesinin yanında yani sokakta böyle acı şeyler yaşasalar? iki ucu b.. klu değnek..üzgününm bende kararsız kaldım nedesem size bilemiyorum:26::26::26:

Back
X