Sahur sorunum :(

Yok zaten merhamet kavramı duygusu hiç yok bunun farkındayim . Baya bencil
Canım böyle alıştırma ama memnun etmeye çalıştıkça işin önünü alamazsın. Anlamaz bu tür insanlar fedakarlıktan. Sahur yüzünden birbirinize de girmeyin elbette ama gündüzden gözleme hazır yufkayla börek gibi şeyler hazırlarsın kalksın bi poşet çayı da yapsın paşa sana yazık günah değil mi hiç mi acıması yok

Eşinizin normal bir insan gibi davrandığı bir konu var mı?
Merhamet olmalı bir eşte sevgiyle beraber ama o da sizin eşinizde yok maalesef.
Yapmayın ,kendi kalkıp hazırlasın demek sizin için çözüm değil sanırım çünkü bu inatlaşma daha kötü boyutlara gelebilir eşinizle aranızda.
Her ilişki aynı çözümü kaldıramıyabiliyor çünkü.

Yatmadan hazırlasaniz ısıtıp yeme zahmetinde bulunur mu acaba?

İnanın yurtlarda büyüyen biri kim nasıl şımartti bilmiyorum ama ben yapmadım. Ramazan da genelde ailesinin yanında oluruz annesi hazırlar yemez bile ama bir yıl laf eder annem hazırladı sen ne yaptın der . Yemin ederim yaptığı şey sadece çay ve yumurta çocuklar var diye ben kalkamadım hep ama arkamdan herkes laf ediyo hala keyifci diye.ayrica uyandırmaya kiymak ne kelime tepemde bağırarak uyandırır kızarak vs çok kaba Saba biri kendisi .
Kapı önüne koyma lafını da cevabını da aynen iade ettim merak etmeyin

Onu öyle bi kapının önüne koyarım ki o sabah uykudan kaldırıp kızmaları, iftarda dahi beni doyuramiyosun demelerino rulo yapıp...... (Kolunun) altına sıkıştırıveririm hoşttt sen kimsin be, bide sen kendini yetersiz hissediyor gibi yazmışsın çocuğunu eksik etme yeter o sadrazamın sol..... (Kolu) da bi zahmet kendi zıkkımlanı versin. Teşekkürler

Olabildiğince kibar olmaya çalıştım

Memnun etme çabası da değil benimki artık inanın sadece sesini duymamak için yapıyorum yaptığımı. Dediğiniz gibi geceden birşeyler yaparım çok teşekkür ederim

Eşiniz çok büyük düşüncesiz ve çok anlayışsız bir eş daha fazlasını diyemeyecegim.
Akşamdan hazırlayın bnce oda kalkıp yesin bi zahmet
Bnde hamileyim tutmadigim için kalkmiyorum.
Eşim gece kalkip Alt katimizda oturan babası ve kardesiyle yapiyor sahurunu
Hatta ilk gece sahursuz bile kaldı ağzını açıp tek kelime demedi

Teşekkür ederim yetersiz olduğumu o söyleyip duruyor ondan öyle yazdım herhalde

Bu zihniyetteki eşiniz oruç tutmasın bence.ne demek zorundasın oldu paşam sen gel gündüz çocuklara bak ben rahat rahat uyuyayım gece de sana sahur hazırlarım.kusura bakmayın bu zorundasın kısmı sinir etti beni yoksa tabi kalkabilseniz sıkıntı değil.bende 3 yıl emzirdigim için tutamadım ama eşim hiç kalk demedi hatta benim için rahat etmezdi birseyler hazirlayayim diye kalkardim izin vermezdi sen yoruluyorsun uykunu bölme diye.

Kalp kırarak tutulan oruc kabul olurmuymus acaba
Sen onun paralı kölesi falan mısın ayrıca ne diye kalkıyorsun buzdolabında peynir zeytin kaplarda değilmi iki kabı cıkarmaya muhtac mı

+1
Kendin yap dese de ayrı kudurur haşmetmeapları, kadın dururken erkek adam yemek mi hazırlar ne münasebet öyle kadın kapının önüne konur (konu sahibi lütfen kusura bakma ama çok sinirlendim eşine). O yüzden inatlaşmaya gerek yok ama konu sahibi ‘bak senin için gündüzden bunları hazırladım ısıtıp yiyiver lütfen biraz bana da acı ufacık bebek yüzünden dengem şaştı zaten’ gibisinden bi konuşma yapmalı, en azından belki eşinde merhamet ve anlayış hissi uyanır biraz.

Benim babam en küçük ve tek erkek çocukken çok yüzlenmiş sürekli önüne hizmet bekler, iki erkek kardeşim var onlar da babamdan göre göre öyle alıştılar sürekli onu yapın şunu toparlayın diye diye birbirimizi yiyoruz. Ki bizimkiler kadını hizmetçi gibi gören bi kafada değiller başka konularda da kendileri kadının yükünü alırlar ona rağmen darlanıyorum bazen söyleye söyleye, erkeklerin böyle alıştırılmalarına çok kızıyorum.

Genelleme yapmak istemiyorum asla ama kendi karnını doyurmaktan aciz varlığa erkek deniyor maalesef her erkek öyle değil çeşit çeşit yemek yapanida var suyunu yemeğini tabağına koyamayanda siznkide o aciz olanlardan bence bı insan için bu onur kırıcı olmalı karnını doyurmak ya nedir emziren kadini yatağından zorla kaldırmaya çalışmak eziyet resmen koysun kapının önüne millet güler sebebine sahurda kalkmadida ondan mı diyecek ay nasıl sinirlendim yaaa erkekleri böyle yetiştiren annelere sesleniyorum erkek evladı olanlarada yapmayn ya sadece dışarda çalışmak olmamalı bı insanın amacı ve yapabildiği .

Ben kalkip hazirladigim halde.esim.hazirlama.yat diyor bakiyorum kendi tost yapmis yumurta kirmis yiyor ama benim icim rahat etmedigi ve o saatte aciktigm icin ben kolay uyaniorm ancak sen gunduz bebekle zaten yoruluosn ev isi derken uyanamaman cok normal bunu esinin anlamasi gerek ya da sen borek falan hazirlayp koysan alip oyle yemez mi masadan dolaptan zaten insan kahvaltilik disinda cok birsey yiyemioki

Memnun etme çabası da değil benimki artık inanın sadece sesini duymamak için yapıyorum yaptığımı. Dediğiniz gibi geceden birşeyler yaparım çok teşekkür ederim
Bende hamileyim oruc tutmadıgım icin vicdan yapıp ilk gün eşimle kalktım sonra baktım olmuyor kötü oluyorum aksamdan bi tabak hazırladım bu restaurantta hazır verilen kahvaltı tabakları gibi peynir zeytin domates biber salam vs onu strecleyip koydum buzdolabına
Yumurtayı suyun icine koyup ocaga aldım
Kettle a su koyup yanına bir kupa icinede sallama cay koydum
Ekmegi bile ekmek sepetine alıp üstünü kapadım peçeteyle
Sahura kalkınca eşim yumurtanın altını acıp kettle a basıp buzdolabından tabldot gibi tabagını cıkardı sadece :)
Onuda zaten iki gün yaptım eşim kalkmamaya basladı sahura
Şimdi sadece gece bebegin vurusuyla cok uyanıyorum 4ten önce uyanmıssam su icmesi icin kaldırıyorum o kadar
Ama ben eşim istedigi icin değil dedigim gibi ilk defa hayatımda oruc tutmadıgım icin vicdan yapıp yaptım
Hani illa hazırlayacagım diyorsanız böyle yapabilirsiniz

Uykusuz esi sahurda kalkmiyor diye kapi önüne koyuyor. Ve bu kisi oruç tutuyor.

Cok sey söylenirde, konu bos yere dine kayar. Adam kaba ve saygisiz. Daha önceleri annesinde geçiriyormus ramazani, yani seni yanlizmi birakiyordu? Böyle bir adama neden 2inci çoçuk???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…