Sahur sorunum :(

Ben genelde gece uyanik oluyorum ama ona ragmen gece gece hazirlama ben hallederim birseyler der. Hazirlamadigim da oldu, oruç disinda esim işe giderken zaten uyuyor oluyorum, kahvaltisini kendi yer veya işyerinde yer. Bu kadar zor olmamali, kalkip seslenecegine biseyler atistirsin.
Ya da yiyecegi seyleri aksamdan hazirlayin bari kapinin onune koymasin.
Resmen evin hizmetlisi gibi davraniyor.

Adam karisini bosanmaktan bahs ediyor, sirf kadin sahura kalkmadi diye. Yani bunun karsisinda ne olalim, sevgi pitircigi mi? Adam tehdit etsin, kadinda kocasinin esref saatini beklesin ve üstüne geceden yemek yapsin öyle mi?

Anlayamadim, erkegin pipisi yemek yapmayi engelliyormu? Hadi yapmayi bilmiyor, yemek yapmayi ögrenmesini engelliyor mu? Bir yumurta kirmak çok is mi? (Ki burda okuyorum, çok ismis, kadinlar yumurtayi suyun içine koyuyorlar, sahurda erkekler tencerenin içine su koyma zahmetinde bulunmasin diye.).

Kadinlar kendine zerre deger vermiyor. Ve evet, tek bir olay ile bu adam yargilanabilir. Yarin birini öldürsen "dur bu bir katil ama tek bir olaydan yargilanilmaz" demez kimse. Esini sahurdan dolayi kapi disi etmek isteyen biri, diger zamanlarda süper harika insan degildir.

Burda kadinin yapmasi gereken aslinda o adami kapi disi etmektir. Madem annesi hep sahuru hazirliyormus. Buyursun gitsin annesinin yaninda. Bir ömür beraber sahur yapsinlar.

Tabi yok, bu yapilmaz. Köle muamelesi görülür, üstüne halen çoçuk yapilir. Ondan sonra gel burda konu aç, milletin sinirini alt üst et.

Bir taraftan haklisin. Bunu yillardir çeken kadin, biraz daha çeksin. Bence hiç ses çikarma konu sahibi ve artik uyuma sahura kadar. Esine 2 degil,3 çesit yemek yap, sahurdada. Insanlar hak ettikleri hayati yasarlar sonuçta.

Off yine bir erkek şımarıklığı. Oruç tutmayacak insanı sabaha karşı kaldırıp kalk bana sofra hazırla ne demek. İftarda doymuyarsa dışarıda açsın orucunu. Yallah anamın evine de. Bu kadar harcatmayın kendinizi.

Benim de çocuklarım var bazen hazırlıyorum bazen hazırlayamıyorum insanlık hali. Benimki yemek varsa yer yoksa da kahvaltılık çıkarır yer, bazen hiç sesini duymuyorum bile yemek yediğinde. Çocuklara o baksın siz de yemek hazırlayın o zaman. Ne bencil şu erkekler.

Şimdi burda yazdıgınız ıkı satırla ne sen haklı olursun ne de o. Evet esının soylemı yanlıs ama sızde bıraz fedakarlık yapıp bır ay uymaya calısın hayatı evlılıgı zorlastırmak neden benım esım kendı hazırladıgını yıyememz ıstahım kapanıyor dıyor. Bende ozen gısterıyorum ama o da benım ıcın herseye ozen gosterır bır dedıgımı ıkı etmez bıraz karsılıklı olsa gerek yanı bazı ınsanlar top atsan uyanmıyor ben anlamıyorum ama karsılıklı anlayısla cozulebılecek bırsey eskıden kadınlar kalkar hamur yapar onu pısırır butun aıleyı doyururmus. Benım esım ben yıyemıyorum bana kalk bıseyler hazırla derse yaparm ne olmus ya bu ratteye getırmem gerekırse uyumam hazırlarm. Bu sızın sorununuz belkı ıkınızı bırden tanısam kesın cozum bulurum ama ne sızı ne esınızı tanıyorum bunu sakayla karısık mı soyledı yoksa cıddı cıddı mı benım esımde der oh yemegıde bana hazırlattn ohh ne guzel evde oturuyon bende ona sakayla bısey yerım yanı. Burda dırek adamın orucunu sorgulamıslar öbür dünyanın yükünü mü hafıfletıyorsunuz hanımlar..

Bu adamlara çocuk veriyorsunuz ya, mübarek Ramazan’da ettiği zulum resmen, 2. Yi yapmayın

Okudugunu anlamadigini duaunuyorum. Kadin caresiz.

Siz çocuk yüzünden uykusuzluk ne demek bilmiyorsunuz sanırım, yazınızdan anlaşılıyor. Bir bebeğinizi elinize alın 2-3 saatte bir geceleri de emzirin ağlamasına kakasına kıyafetine agısuna hep koşturun da o zaman empati kurarsınız diye düşünüyorum. Yarım saat uyku bile ne kadar kıymetli oluyor, bir de gerekirse uyumam diye yazmışsınız

Alışmayla, yaradilisla, dusunememekle alakasi yok ama evet simariklik ve saygisizlikla alakasi var.
Ornek vereyim annesi esimin herseyini ayagina taşiyan biriymiş, eşim cayini bile kendi doldurmazmiş. Ben kalkip aman anasi yaptirmamis diyip simarikliga musade etsem belki ayni sekilde devam edecekti.

O çayini kendi doldurmayan esim evlendigimizden beri gerekirse yemek yapar, kahvalti hazirlar, cayi demler, turk kahvesi yapar( cokta guzel yapar)
Ütüsünü vs kendi yapar. Nasil oldu bunlar? Kimse gerizekali filan degil gayette erkekler de dusunebiliyor ama yerine dusunen baskasi varken dusunmek istemiyor bircogu.

Bir engeli, özrü yoksa herkes kendi işini gorebilir, dusunebilir. Ben de annemin evinde mutfaga girmiş degildim evlenene kadar yemek yapmayi bile bilmiyordum, evde temizlik bezine dahi elim degmeden buyudum. Ben de "alismadim dusunemiyorum" diyip kenara cekilseydim o zaman.

Bütün anneler ayni hatayi yapiyor. Eli ayağı olmayan aptal erkekler yetiştirip elin kızının hayatini zehir ediyolar. Kalkmak zorundasın da ne demek kadının tek işi doyumsuz erkekleri sürekli soyurmak mi. Bari kendi çocuğunuzu böyle yetistirmeyin. Eşinizle de durumu konuşun laftan anlayacagini pek duusnmesem de. Kolay gelsin size

Canım aynı durum bizdede var
4 yaşındaki oğlum kesinlikle 12 den önce uyumuyor ve 3 saat sürmüyor tekrar sahur için kalkıyorum...ver 6.5 aylık hamileyim ayrıca hamilelik varislerim çıktı canımın acısını anamdan başkası anlamıyor...eşim kesinlikle istiyor kalkmami...yani aslında elinden geliyor ama işte acima olmayınca

Sizi hizmetci diye aldıysa demekki

Valla bana kalsa bende kalkmak zorunda degilim.biri 5 yaşında diğeri 5 aylık iki çocuğum var.ama gerçekler öyle olmuyor maalesef.erkeklerde boyle bir takıntı var neden bilmiyorum.esim sabah kahvaltımı hazırlasın, kapıdan yolcu etsin, aksam kapıda karsilasin istiyorlar.belki de haklilardir bilmiyorum.ne de olsa onlara gore biz aksama kadar evde yan gelip yatıyoruz

Ne kadar güzel ki eşiniz değişmiş..
Peki tüm bunlar nasıl oldu ?

İlk çay içeceğiniz zaman siz ona " zıkkım iç
ben anan değilim
kendi çayını kendin al
hizmetçi mi tuttun sen beni
iyi alıştırmis anan seni...
Yok öyle hazır önüne "

Şeklinde bir konuşma mı yaptınız ?

Sahuru evin kadını hazırlayacak diye bir şartmı var. Kim oruc tutuyosa kursun saatini kalkıp yiyip içsin. Beyfendiye gece yarısı kalkıp yataktan hazırlamak zor geliyor tabi. Hazır sofraya yüzünü yıkamadan oturmak daha hoş. Senin o beyinsiz kocan aç kalmayı oruc tutmak sanıyor sanırım. Rabbim sana sabır versin. Kocana ne desek boş..

Eşinizin tavrı çok itici.. Böyle kocaları görüp iyi ki boşanıyorum diyorum.. Bu ne be..

Haklısın canım ben konu sahıbının yorumlarını okudum kadın haklı esı bencıl. Unıversıtede alıstm galıba uyku pek aramıyorum. Aram yok uykuyla.

Beraber giderdik annesine . İkinci çocuk kaza ile oldu

Hayir evlenmeden once 4 4luk ev hanimi bekliyorsan sorun cikartacaksan olmasin dedim, ben ev isi de bilmem dedim. :) Ben yaparim dedi. Anlastik.

Calismiyorum, cocugum da yok 4,5 senelik evliyim artik herseye vaktim var ve ogrendim ama yapmiyorum hala herseyi. Kalkip yapmak zorundasin, kapiya koyarim gibi abuk sabuk konussa ben de sakin duramazdim lafini bilipte konusacak once sonrasi dusunulur. Evin hizmetlisine boyle kinusulmaz karisina konusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…