sana da hayırlı günler ezel bacım allah razı olsun.menün gayet sade ve hoş..tarçınlı üzüm hoşafını ilk kez duydum nasıl oluyor? biz karanfil koyarız ama tarçın duymamıştım..ellerine sağlık balım..opuyorumnanaktan
ecmain pınarcım teşekkür ederim allah ne verdiyse soframızda bugünde doyduk elhamdülillah demek için.
karanfilli bende yaparım ama karanfili ben en çok ayvaya ve elma hoşafına (elma hoşafına tarçınla beraber koyuyorum)yakıştırıyorum
üzüm hoşafına ise tarçın gerçekten çok hoş oluyor.
hemen anlatayım canım nasıl olduğunu
bir çorba kasesi kuru üzüm
2 kabuk tarçın
yarım çay bardağı bal
üzümü kısık ateşte içine kabuk tarçını da koyup kaynatıyoruz kıvamına gelince
ateşten alıp 5 dk dinlendiriyoruz soğumadan balı ilave ediyoruz. afiyet olsun. BALIIMŞeniz
allah razı olsun cnm sana da hayırlı cumalar.allah şükür ben iiiym sen nasılsın??
sen kocişe kağıt helvalı dondurmalı kartopumu yap o zaman.ona kimse hayır diyemez..
karanfilli bende yaparım ama karanfili ben en çok ayvaya ve elma hoşafına (elma hoşafına tarçınla beraber koyuyorum)yakıştırıyorum
üzüm hoşafına ise tarçın gerçekten çok hoş oluyor.
hemen anlatayım canım nasıl olduğunu
bir çorba kasesi kuru üzüm
2 kabuk tarçın
yarım çay bardağı bal
üzümü kısık ateşte içine kabuk tarçını da koyup kaynatıyoruz kıvamına gelince
ateşten alıp 5 dk dinlendiriyoruz soğumadan balı ilave ediyoruz. afiyet olsun. BALIIMŞeniz
ezelim ben bunu daha oncede yazdım burada ama belkide dikkatini çekmedi bak ben böyle birşey okudum sende dikkatli ol.tamamen soğuduktan sonra ekle balı cnm bnm..
Çocuklara Balı: "Sıcak Süte Karıştırarak Vermeyin!"
Kış aylarında, anne-babaların, çocuklarına sıklıkla içirdiği sıcak süte veya sıcak suya, balın karıştırılarak içirilmesi, risk taşımaktadır.
Soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılan bu yöntem, balın zararlı olmasına sebep olabiliyor. Sıcak sıvılarla karıştırıldığında balın, besin değeri azalıyor. Bu nedenle; ılık sütle içilmesi tavsiye ediliyor. Fatih Üniversitesi Hastanesi, Başhekim Yardımcısı Bünyamin Işık:
"Çocukların gelişimi için, ballı sütü, hekimler olarak hepimiz tavsiye ediyoruz. Ancak sıcak bir sıvıyla karıştırılan bal, zehirleyici etkiye sahip olabilir." uyarısında bulundu.
Kemik gelişimi için bire bir faydalı olan bal, kaynayan suyla karıştırıldığında; enzim ve mineral özelliklerini yitiriyor. Geriye, gıdanın posası kalıyor. Böyle durumlarda, sıcak süte karıştırılan bal, içenlerde ağırlık hissi uyandırıyor.
Mide bulantısı ve baş dönmesiyle başlayan süreç, kusmaya kadar gidiyor. Balın, dezenfektan ve antiseptik özelliğiyle, stresle mücadelede etkili sonuçlar verdiğini söyleyen Işık; diğer tatlıların aksine balın, dişleri temizleyip parlatan doğal bir macun görevi yaptığını söylüyor.
Sonuç olarak, balın ısıtılması, kaynamış sıcak suyla bal şerbeti yapılması veya sıcak çaya katılması balın yararını azaltmaktadır.
ay ben gelmeyeli neler neler yazmışsınız :hooray:
ben en son çarşamba günkü ifarımda kalmışım kaydirigubbakcemile3 dün akşam da iftara davetliydim.
oradaki menü:
iftariyelikler
mercimek çorbası
köfte patates (kızartma)
yoğurtlu yeşil-kırmızı biber ve patlıcan kavurması
zeytinyağlı taze fasulye
kıymalı boncuk makarna
peynirli börek
yalancı tavuk göğsü
haşhaşlı tatlı
şekerpare
Benimde yarına misafirim var kızlar.
Menüm;
yeşil mercimekli kesme çorbası
güveçte etli yaprak sarması
tavuk göğsünden sarma
pilav
hoşaf
Ama ana yemek yok gibi oluyor böylede yani şöyle sulu bişey yok .
Burda bir arkadaş yapmıştı tavuk sarmayı onu yapmak istiyorum ama sanki yemekler birbiriyle uyumsuz gibi oldu.sizce?
ohhhh ellerine emeğine sağlık afiyet bal şeker olsun inş.
döktürmüşsün bacım cokacimcoook
hmmm nefis gözüküyor hepsi bence hepsi uyumlu ayrıca ana yemeğin yok gibi durmuyor tavuk sarma gayet ii bence tabii.
ayrıca başlangıçta çorba veriyorsun ana yemek illede sulu olacak diye bir kaidede yok
gayet ii bir menü kolay gelsin ellerine sağlık canım
iim ablacım cok sukur nişanlı kızlar topiğindeyim bakınıyorumyerimseniben
ay evet cok güzel oldu ben denedim ama kesmeyi tam beceremedim biraz kaydı beceriksizlik iştesositososito
ımmm cok hos geliyor kulağa tarcın bal üzüm ayyyy aksam olsunzemuszemus
sendende allah razı olsun bundan sonra bende soğuduktan sonra kompostolarıma bal ekleyeceğim inşallah.daha faydalı..:icecream:çoook teşekkür ederim canım gerçekten mühim bir bilgi allah razı olsun hemen tarifide düzeltiyorum bende bundan sonra ılındıktan sonra ekleyeceğim balı Şeniz
ay ben gelmeyeli neler neler yazmışsınız :hooray:
ben en son çarşamba günkü ifarımda kalmışım kaydirigubbakcemile3 dün akşam da iftara davetliydim.
oradaki menü:
iftariyelikler
mercimek çorbası
köfte patates (kızartma)
yoğurtlu yeşil-kırmızı biber ve patlıcan kavurması
zeytinyağlı taze fasulye
kıymalı boncuk makarna
peynirli börek
yalancı tavuk göğsü
haşhaşlı tatlı
şekerpare
Benimde yarına misafirim var kızlar.
Menüm;
yeşil mercimekli kesme çorbası
güveçte etli yaprak sarması
tavuk göğsünden sarma
pilav
hoşaf
Ama ana yemek yok gibi oluyor böylede yani şöyle sulu bişey yok .
Burda bir arkadaş yapmıştı tavuk sarmayı onu yapmak istiyorum ama sanki yemekler birbiriyle uyumsuz gibi oldu.sizce?
bu akşam için de mücver istiyor canım şöööyyyle sarmısaklı yoğurtlu
aksi gibi ağrımayan 20lik dişim tuttu 3gündür nasıl ağrıyor oruçlu oruçlu
yaptiginiz yemekler hepsi birbirinden guzeller hepimize afiyet olsun ins
bende bugun menumu belirledim ama daha hic bir sey yapmadim
domates corbasi
makarna boregi
yesil salata
tatlida revani yapmaya karar verdim
aslinda birde zeytinyagli semizotu yapayim diyorum semizotunu bulmusken :)
biz bu akşam iftara davetliyiz ama canım fena halde kıymalı makrna çekti artık yarın yaparım
kızlar bu sayfalar ne böyle... akannehir oku oku bitmedi valla... zemuszemus muhabbetinize ve yemeklerinize maşallah...
dün annemler bizdeydi...
menüm; opuyorumnanaktan
iftariyelikler (hurma, kayısı, çekme helvası vs..)
sebze çorbası
beyti (eşim yaptı)
pilav
zeytinyağlı taze fasülye
salata
ayran
muzlu yaş pasta
inanın arrtı bile yemekler... bereketli oluyor... alkisalkisalkis
Rabbim sofralarımızı bereketli oruçlarımızı kabul etsin... :Saruboceq:
Merhabalar...
Bayanlar:)
Herkese hayırlı cumalar Rabbim cc bu dünyamızı bu mubarek günlerimizi hayır ve nurlarla donatsın
ahiretimizi sevdiklerimizle beraber cennetimize çevirsin inşallah..
Dualarımız kabul olsun..
''Kişi iki cihanda sevdikleri ile beraberdir ya hayırlı dostlarla karşılaştırsın Mevlamız..''
Maşallah sayfalar coşmuş yine hiçbirini okuyamadım daha:)
Uygun vakitte tek tek bakacağım..
Eeee ne var ne yok bakalım akedeşleee:)
Bugun kimler ne yaptı hımmmm kime gitsek acaba iftara:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?