- 2 Mayıs 2007
- 2.322
- 960
- 688
- 47
hepinize merhaba hamarat hanımlar opuyorumnanaktan
tarif ararken rastladım buraya...çok da iyi oldu..
libyanacığımın birkaç tarifini deneyeceğim pazar günkü misafirlerime inşaAllah..
menüm şöyle olacak;
yoğurt çorbası
arpacık soğanlı, nohutlu kuzu kebap
pilav
ortaya ise;
z.yağlı barbunya
etli biber dolma
sucuklu patates :lepi:
mevsim salata
turşu
cacık..
tatlı olarak da halley pastası cokacimcoook
siizce nasıl ?
tarifler için yeniden çook teşekkürler Libyana :1hug:
ceylin naz buyur gel canim sofram herkeze aciktir lahana sarmasin yer donersin geri canim benim
Arka sayfaları dolaştım biraz;sucuklu patatesi deneyen arkadaşlar olmuş hemen çok sevindim beğenmenize :*
kızlar ne çok konuşmuş ne güzel şeyler yapmışsınız
uğrayamıyordum ne zamandır. döktürmüş kk nın becerikli hanımları
bizde bu akşam
domates çorbası
tas kebep
pilav
salata
tatlı olarakta tel kadayıf var fıstıklı
ben o tatlıyı varya yirim yirim heleki fıstıklı yaa hiç acımam hiiiççç cokacimcoook
bugün herkesin mönüsüne musallat oluyorum nedense -tatlicadiarzu-
kuzu doğru diyo bencede makarna yap..bugün herkes de makarna oldu..
kuzu abla sende ne var menü
libişim tatlı miyaşın annesi şimdik bu tatlı konusunda sana bir maceramı anlatayım kaydirigubbakcemile3
bu incirli tatlı bloglar arasında çok popüler bir tatlı, herkes birbirine tavsiye filan ediyor
bende senin gibi kuru incir den hoşlanmam,yaa bir denesemmi acep deyip,
bir davete giderken bu tatlıyı yapıp götürdüm neyse masa hazırlandı tatlımda masada
bende çay servisi için arkadaşıma yardım ediyorum,
içeriden sesler geliyor "allahım bu nasıl birşey böyle, ne var bunun içinde,tarif versene,banada tarif banada" içeriye gittiğimde herkes 1 dilim götürmüşler bile akannehir
neyse herkes tatlıdan en az 2-3 dilim yediler, bunun içinde ne var ıyy incirmi ben yemem deyip 2. dilim için sıraya girenlerde var kime yapıp götürdüysem zincirleme şeklinde tarif yayıldı gerçekten çok hafif ve inciri bile sevmeyene incir yedirten dilim dilim götürten bir tatlı nescafeyle incirin uyumu harika oluyor dene sende canım hemde hemen
:çok üzgünüm: yaa evde yeşillik kalmamış . yeşilliksiz mücver olur muu????
:1hug:
a.s.
Sevgiler şelaleee akedeşim..---------------canıım Şeniz
Evet turşu yauv ben ömrümce aşereceğim zannımca-tatlicadiarzu--------->kaydirigubbakcemile3
Bende nasıl bir can varsa her dakika birşey çeker kendisikaydirigubbakcemile3--->kaydirigubbakcemile3
Abartmıyorum ;samimi söylüyorum fasülye turşusu olsa ne güzel olur..-------->cokacimcoookcokacimcoook
Anneciğimin yolladıklarını hiletüüveeedik:kedi:----------->afiyet olsun baccım
Burada hazır turşular satılıyor ama garip garip..
Karnıbahar;patlıcan;patates turşuları ne ararsan enteresan enteresankaydirigubbakcemile3
Hatta yanlış görmediysem üzüm turşusu varfisfisfis---------->CADIARZU
bende dün yapmıştım mücver ve benimde evde hiç yeşilliğim yoktu
eğer dereotu kullanmıyorsan fazla farketmiyor ben bol kuru nane koymuştum yerimseniben
Olur zeynepogretmen..:1hug::çok üzgünüm: yaa evde yeşillik kalmamış . yeşilliksiz mücver olur muu????
libişim tatlı hakkındaki sabahki yorumum delikafadulden
merhaba kızlar..
hepinize hayırlı cumalaropuyorumnanaktan
birileri turşumu dedi neakannehircokacimcoook
bugün menüler yine konuşuyor cokacimcoook
laf turşudan açılmışken bende bir şey paylaşmak istiyorum..gecen yıl ramazanda kuzenimde iftar yemeğinde ilk kez bamya turşusuyla tanışmak kısmet oldu ama muhteşem birşeydi..kendisi yapmış normal turşunun içine bamyada koymuş kurmuş.özellikle irilerini seçmiş baş kısmını kesmeden yani temzlemeden koymuş ama süperdi..kıtır kıtırdı:icecream: kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ben bamyayı severim ama hiç bu kadar sevmemiştim açıkcası..:lepi:
bu yaz yine bir düğün yemeğinde ilk kez olmamış kayısı ve badem yani çağla turşusu yedim oda enfesti..hatta erik bile vardı turşuda inanılmaz güzel olmuş benm gibi bilmeyenler duymayanlar varmı bilmem ama ben çok şaşırmıştım ve çokta begenmiştim..
dün gece incim ekmek üstü pizza tarifini sormuştu anlattım ama bugünde gece çektiğim resimleride paylaşmak istiyorum..
benmkisi sade.biz ramazanda gece eşimde bende salam suck vs. pek tercih etmiyoruz yemeği.. oyüzden ben koymadım ama bazen çok küçük küçük içine arada doğrayıp karıştırabiliyorum farklı bir lezzeti oluyor..normal zamanda yaptıgımda sucuk ve salamları üstü hafif kızarmaya başlayınca koyuyorum en üstüne fazla kurumuyorlar hoş oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?