''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Akedeşlee bakıverin gari
BEYAZ PATLICAN duyan bilen pişiren yiyen var mı aranızda...

canım hoşgeldin evet köfte hasanpaşanın tepsiye yayılmış hali :) beyaz patlıcanı antalyada yaşadığım dönemde alırdım normal patlıcan yemeği yapar gibi yapardım bide komşumuz onun kızartmasını yapardı 1 cmlik dilimler halinde kese mısır unu ve yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartırdı

smpaty senin tarifinde çok güzel görünüyo canım onuda en yakın zmanda denemek isterim ellerine sağlık

Arkadaşlar ben ilk kez kullanıcam Tr de pek revaçta değil bu aralar yeni yeni tutmaya başlamış diye duydum..
Libyada çok var ama...
Normal patlıcanlar küçücük kornişon gibi:))) gül gül bittik dün onları görünce..
Ben patlıcan kebabı yapacağım için yarına;(misafirlerimiz de var)
uzun ve ince patlıcan gerekiyor..
Beyazlar tam istediğimiz şekilde idi onlardan aldık..
Kızartmasını yapanlar varmış evet enfes oluyormuş mantar tadında..
Ama ben közleyeceğim deneyen yok değil mi..

o minuik minik patlianlari ne yapiyolarmis be onlar:1shok:
patlican kebabi kozleyipmi yapcaksin senCADIARZU

ellerine sağlık canım..

ben de bu yemeki yapmak istiyorum ama kıyma çiğ olunca korkuyorum tadı kötü olur mu diye..

Evet közlicim
O minik patlıcanların da keşke fotosunu çekse idim çok şirinler yaaauhvv:)
burası o kadar kalabalık oluyor ki gece zor attık kendimizi dışarı gerçi foto çekemzdm sanırım..
Gece 10 da açılıyor dükkanlar sabah kapanıyor..
ığne atsan yere düşmez çok eğlenceli idi ama..
Neyse eğer o beyaz patlıcanlar olmazsa miniklerden yaparım - normal bulamazsam -

Bi tane denemek için közlesem diyorum ama tadına bakamam ki.

ellerine sağlık canım..

ben de bu yemeki yapmak istiyorum ama kıyma çiğ olunca korkuyorum tadı kötü olur mu diye..

canım bu köfte yapıyosunya onunla aynı tatda oluyo sende benim yaptığım gibi yaparsın önce kıymayı tepsiye yayıp fırında biraz pişirirsin sonra üstüne püre ve kaşarı eklersin dene inan pişman olmazsın

bu akşam ve yarın akşam iftara davetliyim..dün akşam da ftarda misafirlerim vardı menümü yazayım
tarhana çorbası
terbiyeli ekşili köfte
girit köftesi(frenk mantısı)
közlenmiş patlıcanlı gömme-zeytinyağlı yöresel yemek-
pastırmalı pide
marul salata
mantarlı-kırmızı biberli tavuklu havuçlu salata

herkes meüyü çok beğendi.

ramazandan dolayi dimi ne guzel eglenceli olur be, e tabi o kalabalikta nasil cekeceksin
o miniklerden nasil yapcan anam
zaten kozleyince o iyice kaybolur
aksam misafirliktesin sanirim, ordan gelince bi tane yap tadina bak

Melocum ellerine sağlık senin de..
Sempy öyle yapiciz artık ama koca Kk mızda bi dene bile Beyaz Patlıcan tanıyan bilen pişiren yoh mi
ağlamaklı smili..

Bu arada çok mutluyum
BAKTAT ın YUFKASI gelmiş Libyaya..
Dünyalar benim oldu:roflol:

:teytey::teytey::teytey::teytey:

canlar bunun adı tereyağlı sade katmer...hafta sonu yaptık bunu sadec un su tuz ve tereyağı ama lezzet harika yaniii...un su ve tuzla bır hamur yapılıyor..elde edılen hamur merdane yardımıyla acılıp uzerıne tereyağı koyuluyor ve katlanıp yenıden açılıyor..bu işlem iki defa yapılıyor ve sonra teflon tavada kızartılıyor..ben böyle lezzet görnedim tavsiye ediyorum ısrarla...

e canim biliyosun turkiyede fazla kullanilmiyo beyaz patlican
ben tadini dahim bilmiyorum ,ayni normal patlican gibidir zannediyorum

hadi ya yuifka gelmismi
bak bulamiyodun en son turkiyeden getirmistin iyi sevindim artik elinde acmana kalmaz
turk marketinemi gelmis

Son düzenleme:

e tabi teyagli olunca oyle bi lezzet gorunurmu hicyerimseniben
ah ah olsada yesek tereyag icinde mis gibi kokuyodur onun simdicokacimcoook

bu da geçenlerde bahsettiğim madımak yemeği..bunun da çok hoş bir aroması var rabbim bilmediğimiz neler yaratmış kimbilir..beyaz patlıcanı da ilk kez duydum mesela...

madimak otu ben biliyorum bikac kez yemistim bayildim zaten cok severim degisik oylari hele icine bulgur falan katinca birazda uzerine sarmisakli yogurt super olur

pinar daha once hic duymamismiydin beyaz patlicani
ben gordum duydum hatta devamli satarlar ama almadim hic alisila gelmemis bizde
du bakalim libis almis bi ilk denesin bakalim nasil olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…