''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Pazar günü arkadaslarım iftara geliyooorr sizce menüm nasıl;
iftariyelikler
yayla çorbası (tavuklu nohutlu)
mevsim salata
yoğurtlu köz biber
havuçlu kabaklı yoğurtlu sarımsaklı salata
zeytinyağlı barbunya
çıtır patatesli börek
patates püreli hasan paşa köfte
kelemle karısık yaprak sarması
kaçkar pilavı
muhallebili kadayıf

bence menü harika cnm kaç kişi geliolar?bu yemekle 1 tabur asker doyabılır balımkaydirigubbakcemile3

ama cidden harika şeyler hepsi..kaçkar pilavının tarifini verebilirmisin?

benimde misafirlerim vardı yemekte
dur bende yaziyim bari menümü canım çekti

tavuklu şehriye çorbası
kızarmış tavuk but
pilav
bamya
zeytinyağlı fasulye
soslu patlıcan kızartması
çoban salata
su böreği
güllaç
tabi iftariyelikler

kırmızı lahanadan turşu yapan var mı kızlar.
hani şu sirke ve tuz ekleyip dolaba konulan ve hemen ertesi günden itibaren yenebilen salatalarda çok leziz oluyor..
yapan varsa tarif alalım tanuduk bir elden :)
canım ben tarif edeyim belki bulmuşsundur ama hemen yenileni şöyle canım kırmızı lahanayı salataya doğrar gibi ince doğruyorsun sonra ılık suda 2 saat bekletiyosun iki saat sonra suyunu süzüp yıkıyosun ve gene ılık suya tuz ve limon tuzu atıyosun 2 saat daha bekletiyosun diğer gün yenilmeye hazır oluyo canım sirkey koymaya gerek yok dolapta bekletirsen patıktan sonra küflenme yapmaz canım lokantalarda genelde böyle yapılıyor afiyet olsun canım ama ilk önce sen az bi lahanayı doğra dene hoşuna gitmezse başka tarifte denersinn

biz buna birde kaynattığımız kırmızı pancarın suyu oluyor ya onu ekliyoruz lezzetide rengide harika oluyor tavsiye ederm cnm..

döktürmüşsün bacım..ellerine sağlık..ihya olmuştur misafirler..

bişeyler yaptım işte bitanem yaa.s.
esa pazartesi bayağı kalabalık çağırdım onda bu yemekleri yaparım gibi
bir kazanda etli yaprak sarmayı düşünüyorum bakalım

saol pınarcım kırmıız pancar bulursam inş onuda denerim ya bide tariflerin çok güzel canım ellerine sağlık

arkidisler bugun prensesin tatlisini yaptik esimle ben cok sevdik
valla suan bi dilim daha yiyorum prensesede tesekkur ettim
buda resimlerimiz

bence menü harika cnm kaç kişi geliolar?bu yemekle 1 tabur asker doyabılır balımkaydirigubbakcemile3

ama cidden harika şeyler hepsi..kaçkar pilavının tarifini verebilirmisin?

saoll canımm :1hug: çok fazla kişi de gelmiyo aslında ama her zaman toplanamıyoruz olmusken tam olsun dedim.. 10 kişi falanız heraldeekaydirigubbakcemile3
kaçkar pilavına gelince pilav harçları oluyo ya hazır ondan yapıcam :kedi: hazıra kaçıyorum yanii öbürünü ben bilmiyorum ablama sormam lazımmdelikafadulden
beyendiğin için saoll inş. doyarlar:jeyyar:

saol pınarcım kırmıız pancar bulursam inş onuda denerim ya bide tariflerin çok güzel canım ellerine sağlık

teşekkür ediyorum tatlım..

arkidisler bugun prensesin tatlisini yaptik esimle ben cok sevdik
valla suan bi dilim daha yiyorum prensesede tesekkur ettim
buda resimlerimiz

aklım bu tatlıda kaldı o da bir türlü nasip olmadı bende nasip olursa bu hafta sonu deniim bakiim.sempatiqm ellerine sağlık bacım yine harika ve sen yine muhteşemsin..opuyorumnanaktan:lepi:

bunlarla doymayacak olurlarsa arkadaşlıklarını bir gözden geçir derim:roflol::roflol::roflol:sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey:roflol::roflol::roflol:

ya kızlar siz kesin duymuşsunuzdur
sahrap soysalın yalancı içli köftesi yayınlanmıştı
dışını irmikten yapıyordu ve yapımı çok kolaydı
siz hiç yedinizmi tadı nasıldır acaba
yapıcam fakat iyi olmazsa okadar emeğe yazık

goruntusu nasıldı balım??

YALANCI ıÇLı KÖFTE

Kaynak: Sahrap Soysal – Anne Ben Acıktım

Hazırlama Süresi: 50 dakika

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:

Malzemeler

500gr. orta yağlı kıyma

2 çay bardağı ince bulgur

1/2 çay bardağı irmik

1/2 çay bardağı ceviz

1 yumurta

1 orta boy soğan (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı biber salçası ( ya da 1 yemek kaşığı domates salçası)

Tuz

Karabiber, kimyon

1 çay bardağı sıvı yağ

Sos ıçin

4-5 yemek kaşığı domates püresi

Sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Nane ya da fesleğen

Hazırlanışı:

1. Bulgur ve irmiği 1 bardak ılık su ile ıslatın ve bir kenarda 10 dakika kadar kabarması için bekletin.
2. Rendelenmiş soğanı, kıymayı, yumurtayı, salça ve baharatları kabarmış bulgura ekleyin ve 4-5 dakika yoğurun.
3. Üstünü kapattığınız köfte harcınızı buzdolabında 10 dakika bekletin.
4. Sos için domates püresini ( ben iki tane organik domates rendelemeyi tercih ettim) nane, bir iki diş sarımsak ve yağ ile pişirin.
5. Köfte harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Arzu ederseniz bol tuzlu suda haşlayın ya da yağda kızartın Sos ile servis edin.

sempatik çok marifetlisin maşallah bu tatlının yanındaki inciler yeniyomu süsmü??

sempatik çok marifetlisin maşallah bu tatlının yanındaki inciler yeniyomu süsmü??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…