''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Merhaba bayanlar.Misafirlerimiz var bugün de ;biraz mola vermişken mönümü de yazayım.

Terbiyeli Topalak Çorbası
Kuzu etli pilav
Kaşarlı Tepsi Köftesi
Tavuklu Hünkar Beğendi
Sucuklu Humus
Şehriye Salatası
Zeytin Yağlı Salça soslu yaprak sarması
Mayalı Zeytinli ve Haşhaşlı Çörekler
Muhlama
Cacık
Kasede Puf tatlısı
Ballı pasta
ıftariyelikler..

Herkese afiyet olsun

hey maaşlallah, ellerine sağlık.
hepsini bir günde mi yaptın?akannehir

libyanacım maşallah
yiyemezler canım bunları mümkün değil :1ninca:

hey maaşlallah, ellerine sağlık.
hepsini bir günde mi yaptın?akannehir
:1hug:
Tatlıları akşamdan yaptım sadece.
Erkenden uyanıp diğerlerini de tamamladım .

libyanacım maşallah
yiyemezler canım bunları mümkün değil :1ninca:

kaydirigubbakcemile5
Kalmıyor genelde İkraa'cığım ; Libyalı komşularımıza da ikram ediyoruz elh.
bereketli oluyor ama artmıyor:asigim:

Ocean kremalı patates sormuşsun gerçi arkadaşlarımız da önermiş ama ben de naçizane bir tarif yazayım:
Kabuklarını soyduğumuz patatesleri ince ince dilimleyip yağlanmış orta boy fırın tepsisi yahut kare borcama dizelim.200 derecede yumuşayana dek pişirelim.Daha sonra dilediğimiz kadar - krema kaşar peyniri ve dilim sucuk ekleyip tekrar fırınlayalım.Son derece pratik fakat çok leziz bir yemek
her öğünde keyifle tüketilebilir.
afiyet olsun:)

Kızlar bende bugün yoğurtlu ıspanak yapmayı düşünüyorum ama 7 de evde olacağım 7,30 iftar yanına ne yapabilirim ?? önerileriniz nelerdir ?? ayrıca yanına hazır yufkadan börek yapacağım iftardan sonra çayın yanına Buarada herkesin kadir gecesi mübarek olsun ettiğimiz dualar kabul olsun

slm arkadaşlar hepinizin kadir gecesini bende kutluyorum ... dilerim bütün dualarımız kabul olur..
Dün akşam iftara bi yakınımıza davetliydik ve orada yediğim çok hoş birşeyi sizinle paylaşmak istedim.
Patates, havuç, brokoli,isterseniz kabak, (miktarları arzuya göre) tencerede az su ve tuz ile haşlanıyor. Sebzeler pişip ılıyınca üzerine yoğurt dökülüyor. kuru nane,kırmızı biber ile süsleniyor. hafif leziz ve görüntüsü güzeldi,denemek isteyen olur belki ))

herkesin sofrasına bereket canlar.dilerim rabbimden bu geceyi hepimiz hakettiği şekilde geçiririz..hepiniz allaha emanet olun..

çok teşekkür ederim canım, bu da nefis bi tarife benziyor.
en yakın zamanda bunu da denerimŞeniz

selam kızlar canım balık çekti sardalya aldım ama nasıl yapacağıma karar veremedim. aspiratörüm bozuk tavada çok kokar şimdi fırında nasıl yapsam??? fikir ve tariflerinizi bekliyorum.

Oh my godakannehir
Biri şu kadına dur desin, orduyumu doyuruyor nedircokacimcoook

canım bu ne kadar bol çeşit böyle misafirlerin hepsinden tadacağız derken mide fesatı geçirmiyorlarmı çok merak ediyorum

beni evlat edinir misin??? :ecrin_bebek:

arkadaslar sizlere birsey sorcam dun biyerde pasta yedim cok tatli geldi bana gercekten lezzetliydin ama adini bilen varmi esmer puskutle yapmislar puskurleri karsilikli uctane koymuslar arasina gali krem santi koymuslar onu guzelce sterc naylona sarip buzldolapta bekletilmis tahminen aranizda bu pastayu bilen varmi acaba tarifini verirmisini bana cok hosuma gitti ya

ben de yazayım mönümü baree:ecrin_bebek:

Arabaşı çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Pirinç pilavi
Közlenmiş kırmızı biber salatası
Fırında kremalı patatis

ağzım sulandı vallacokacimcoook

Simdi anladim ki neden surekli sende misafir var bende ise tik yok. :roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…