''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Kuzu sarma,o çorbanın tarifini versene bana bi.
Yoo menü gayet güzel çağırılır bence.
Bizde sahurda kahvaltılık ve dilimlenmiş meyve bol su ile geçirdik.
Bugün kıymalı börek düşünüyorum,bir çorba ve kahvaltılık.Yeter bence:)

İftar için ben de
Mercimek çorbası
Taze fasulye (dünden)
Pilav
Ayran
düşünüyorum. Bir de sodaya ihtiyaç olabilir :)

kuzum bu menü boşa gitmesin çıkar birilerini aradan:jeyyar:

Valla gecenin körüne kadar uğraştım bunları yapayım diye, zırnık yemeğim yoktu dolapta
Doğru diyon valla, misafir çağırayım akşama, hayırlısıylaolumunekankayizsmile

Şekerim ben şöyle yapıyorum, güzel oluyor, çok da basit
Yarmayı ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlıyorum. Yarma ağırlıkta olmak üzere nohut da katıyorum. Sonracığıma, yoğurdu çok cıvık olmayacak şekilde ayrandan daha koyu şekilde açıyorsun, yarma ve nohutlarıda atıyorsun içine, karıştır bitti. Üstüne de nane, ohh mis gibi, soğuk soğuk içiyorsun. heleki bu yaz günlerinde ilaç gibi valla.

Başka türlü yapanlarda var, ocakta kaynatıp filan.Ama bu daha pratik.

Elinize sağlık.
Bu çorbaya bayılırım.
Her yörede farklı yapılıyor.
Bizde de sadece yarma ile yapılır.
Yalnız içine minik doğranmış salatalık ilave edilir.
Sizin yaptığınız gibi yoğurt kaynatılmadan ilave edilir.
bol nane ile servis edilir.

çok şükür sağlıkla karşılamak nasip oldu bu güzel zamanı... kendisinden önce huzuru geldi bile evlerimize..sanki bir başka kokuyordu bu sabah,her sabah geçtiğim sokaklar..merhamet var baktığım çoğu gözde..rabbim daim etsin..

tatlı bir telaş..rabbime daha iyi kul olabilmek için..farz olanı layığıyla yerine getirebilmek için tatlı bir telaş..rabbim yerine getirebilenlerden eğlesin..

hem gönlümün hem evimin mutfağında bir heyecanlı çırpınış..en hayırlısına ibadetin nail olabilmek,ve en lezzetlisini iftarlıkların konuklarıma sunabilmek için...rabbim yüzümüzü kara çıkarmasın..ve bayram sabahına da aynı gönlü huzur ile çıkmayı nasip etsin inşallah hayırlısıyla...

herkese hayırlı ramazanlar..​

Son düzenleme:
bu arada bu topiği acayip özlemiştim..geçtiğimiz sene harika bir paylaşım olmuştu..dilerim bu yıl da yine aynı olur..bugün yıllık izinden döndüm..biraz toplayayım ortalığı..yeniden yazarım inşallah..

Amin bitanem ne kadar güzel ifade etmişin bu güzel mübark ayı...

Evli olarak geçireceğim ilk Ramazan Ayım...
Eski sayfalara şöyle bir göz attım da güzel paylaşımlar olmuş.

Bugün yemekte:

Fırında tavuk pirzola
Patates Kızartması
Göbek Salata
Biber Dolması
Vişne Kompostosu
ve eğer becerebilirsem Sütlaç :)

Eşim aylar önce sütlaç istedi,ramazanın ilk günü yapıpı mutlu etmek istiyorum.
annesi mükemmel yapar gerçekten çünkü sütü köy sütü vs..
Becerebilecek miyim bilmiyorum püff noktası nedir onu da bilmiyorum..

bugün nasip olursa abimler bize gelir iftara bu yüzden biraz geniş olacak sofra inşallah..

iftarlıklar
ayranlı soğuk çorba
mısırlı tavuk sote
bamya yemeği
semizotu
şehriyeli pirinç pilavı
salata
karpuz
elma tatlısı

birtanem yaparsın allahın izniyle..benim tarifimi söyleyeyim istersen..

2 kilo süt
2 bardak pirinç
3 bardak şeker
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
birkaç parça damlasakızı
2 paket vanilya
üzeri için tarçın ve hindistancevizi

pirinci yıkayıp ara ara karıştırarak sütle kaynatın.pirinç tamamen piştikten sonra dağılmasına müsade etmeden şekeri ilave edin sürekli karıştırın.biraz koyulaştıktan sonra nişastayı bir su bardağı su da eritin ve erittiğiniz kaba sıcak sütlaçtan yarım kepçe ilave edip karıştırın daha sonra bu karışımı tüm sütlaca döküp hızlı hızlı karıştırın..çabucak koyulaşacaktır..damla sakızı ve vanilya yı da ilave edip bir süre daha kaynadıktan sonra kaselere alıp tarçın hindistancevizi ilave edin..umarım beğenirsiniz..eğer fırın sütlaç yapmak isterseniz sütlaçları güveç kaselerine doldurup biraz soğutun ve sonrasında üzründe oluşan kaymağın üstüne bir tatlı kaşığı toz şekeri yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika kadar pişirin bu şekilde de lezzetli olacaktır..afiyetler olsun..opuyorumnanaktan

Çoook teşekkür ederim olumunekankayizsmile
Masaüstüme attım tarifi ama nişasta yok evde erken vakit gidip alayım hemen.
Bu tarif kaç kişilik Pınar Ablacım..?
Biz iki kişiyiz sütü 1 litreye pirincide 1 bardağa düşürsem tarifte bir sorun çıkar mı..?

bu tariften 12-14 küçük kase çıkar birtanem

siz iki kişiyseniz kesinlikle dediğin gibi yap
tüm tarifi ikiye bölerek..inşallah beğenirsiniz..eşin damlasakızını sevmezse onu ekleme istersen..ama biz bayılıyoruz bu yüzden hep eklerim..

merhaba arkadaşlar ne güzel bu senede birlikteyiz geçen sene ramazanda çok güzel şeyler paylaşmıştık buradan sizin sayenizde çok güzel bir ramazan geçirmiştik inşaallah bu senede böyle olur hayırlı ramazanlar canlarımzemuszemus

bugün bebekten fırsat bulabilirsemm

patatesli körili tavuk
pilav
cacık
pudingli pasta

ayrıca daha yoğun bir tat vermek istiyorsan köy sütü gibi bir parça tereyağı ya da kaymak ilave edebilirsin..

maşallah misaifrler davet edilmeye başlanmıs ben anca hafta sonlarımı değerlendirebilicem bu sene bebeğime annem baktıgından iftarı annemde acıyoruz ne veririse artık ama özledim telaşla işden ewe gelip güsel mamalar hazırlamayı beaaboshayallersmile bende sahurda gözleme yaptım bide kahvaltılık vardı çayla beraber ama ben yiyemedim o ayrıı şimdide açlık belirtileri başgöstermeye başladı daha bu saattekafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…