• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

yarın iftara etli nohut yapmak istiyorum ama evde yok nohutum geceden ıslatamıcam yani yarın öğle gibi alsam çok mu sert kalır

bu arada bi karnıyarık püf noktam var benim de paylaşmak istedin nacizane
ben patlıcanları kızarttıktan sonra ya da kışın alüminyum folyoyla fırınlıyorum ya ney se işte
tepsiye alıp içlerini açınca biraz toz şeeker çiseliyorum.patlıcana çok lezzet veriyor
içini koyup fırınlarken de bi miktar fesleğen serpiştiriyorum çok lezzetli oluyor.eşim çok sever

yarın iftara etli nohut yapmak istiyorum ama evde yok nohutum geceden ıslatamıcam yani yarın öğle gibi alsam çok mu sert kalır

En az 6 saat suda beklemesi lazım narsius,ona göre bir saatte alır ıslatırsın nohutunu üzülme.Hatta ben iki yemeklik ıslatırım her seferde fazlasını dipfrize atarım ,bir daha ki sefere nohutum hazır olur..yerimseniben

ha bi de kayısı kompostosu meşhurdur benim. geçirmiş olduğum karaciğer rahatsızlığından dolayı kayısıdan bıkınca değişik yöntemlere başvurmuştum
ben suyu kaynatıp içine halka halka limon kışsa eğer bi iki tane portakal.ve yeşil elma var ya ekşi olan onu böyle kabuğuyla çekirdeğiyle halka halka doğruyorumçubuk tarçın ,karanfil ve bi iki tane karabiber ekliyorum.biraz kaynatıp kuru kayısıyı ekliyorum ve azcık kaynatıp dinlendiriyorum.sonra ılınınca içinden kayısı haricindeki herşeyi çıkarıyırum ve rengi aroması harika oluyor.kışın inanılmaz derecede koruyo hastalıklardan çok vitaminli.yazın da çok serinletici oluyor

En az 6 saat suda beklemesi lazım narsius,ona göre bir saatte alır ıslatırsın nohutunu üzülme.Hatta ben iki yemeklik ıslatırım her seferde fazlasını dipfrize atarım ,bir daha ki sefere nohutum hazır olur..yerimseniben

canım sadece ıslatıyomusun yoksa haşlıyomusun

teşekkürler çok sevindim öğlende koyarım suya

önce pideni ikiye kes yatay olayark yani :)
domatesi rendele içine çok az salça ve karabiber koy
karıştırıp pidenin üstüne sür
sonra az kaşar rendesi serp
sonra malzemelerinii koy (zeytin,biber,mısır,soğan,sucuk,sosis,vs)
sonra üzerine tekrar kaşar sert
fırına ver üzerindekiler pişene kadar cokacimcoook

ayy harika bu gözleme yapıcaktım ama pide birikti birsürü evde kalkıyımda birazdan yapayım
teşekkürler canıma.s.

Maraşın yemekleri muhteşem oluyor hele ekşili (eşkili) çorbası mmm.Her yörenin ayrı bir güzelliği var maşallah..
Arkadaşlardan bekliyoruz inşallah tarif ve reçeteleri :)
Bu arada yemekten sonra aşırı uyku basıyor,Türkiye nasıl yanıyor şimdi havalar da sıcak ya..Rabbim kolaylık versin.O yüzden buralar iftara yakın daha şenlikli oluyor,dinleniliyor bu saatlerde..

evet ya cok degisik oluyor ,benim damak tadima uygun ,staj yaptim zaman saolsun esi benim icinde fazladan koyuyomus tadina baiyodum ,evet o cirbadan ictim gercekten guzel, ramzani atlatalimda hergun bi yemleklerinin tadina bakarim artik ::)

evet ya turkiye yaniyomus allahim sabir versin onlara
ama tvde izliyorum insanlar hic acikmiyoruz sadece biraz susuyoruz diyorlar Allahim sabrini veriyo
en cok ben dusuyodum kara kara nasil tutucam diye, allahim oyle bi kolaylik veriyoki nasil geciyo anlamiyorum bile

iftarda arkadasa davetliydik menüde olanlar:
mercimek çorbası
karnıyarık
şehriyeli pilav
içli köfte
çerkes tavuğu
peynirli börek
karışık salata
tatlı olarak da kadayıf

Merhaba KelebekAfyon.
Ellerine sağlık gülüm,aa yufkadan gözleme süper oluyor,iyi ki yapmışsın..
Şifa olsun :)
saolasın canım ya valla super oluyo deneyın tavsıye ederimm.ha bu arada senın sıkı takıpcilerindenim cok guzel tariflerin var. marifetli hatunsun masallhhh.ellerine saglık.

bu arada bi karnıyarık püf noktam var benim de paylaşmak istedin nacizane
ben patlıcanları kızarttıktan sonra ya da kışın alüminyum folyoyla fırınlıyorum ya ney se işte
tepsiye alıp içlerini açınca biraz toz şeeker çiseliyorum.patlıcana çok lezzet veriyor
içini koyup fırınlarken de bi miktar fesleğen serpiştiriyorum çok lezzetli oluyor.eşim çok sever

yazlari kizarma patlican cok agir oluyor benim esimde hic yemez cok agir hep yag diye ,en iyisi kozleme
feslegenlide mis gibi kokuyodur
ellerine saglik canim

herkese selamlar
libyanacım valla enerjine kadınlığına zarifliğine hayranım
seni kanlı canlı görmeyi çok isterdim.inşallah bi gün nasip olur.bu arada unutmuşum bloğun hayırlı olsun harika gerçekten.misafir gelince rehberim oldu
ben de artık tarifler eklemek istiyorum ama şu resim işini bi çözemedim şu resim işini adamakıllı bi incelemenin vakti geldi kanımca-tatlicadiarzu-
ya kızlar benim eşim hiç bişe yemiyo iftarda ya...
sadece soğuk çorba o kadar. bi de salata
ne yapsam ziyan oluyo
sıcaktan yenmiyo diyo
bu gece sahurda hazır yufka gözlemesi var içecek falan olur yanında başka da bişe yenmiyo zaten
ama yarına bi kayısı kompostosu yapıcam inşallah
yarın da iftara gene soğuk çorba kafamçokkarıştı(ramazan boyunca başka bişe istemiyomuş)
karnıyarık pilav ve salata
ama kesin onu da yemezfisfisfis
bişe yapmayınca da eksik hissediyorum

Leylekim,Rahman c.c razı olsun,İnşaAllah diyelim.Fani mekanımızda nasip olmasa da ebedi yurdumuzda hayırla bir araya gelelim.Kalbi muhabbet , herşeyin önüne geçiyor.

Karaciğer rahatsızlığından dolayı çok çok gemiş olsun,Şafi olan Şifa versin,tarifler çok güzel ellerine,gönlüne sağlık.

Canım evde yenmiyorsa,canınız istemiyorsa kendini yorma,çok iyi anlıyorum ramazan özel bir ay olduğu için mana ve renk katmak ,sofrada değişik mamalar olsun,ikramlar gönlü hoş tutsun istiyoruz.Ama malum havalar hakikaten insanı zorluyor,midede tat bırakmıyor..

Sadece ıslatıyorum yemeklik.Düdüklüye atınca 10 dkda pişiyor zaten..Ama pilav için küçük porsiyonlarla haşlıyorum..yerimseniben

bak haşlamayı biliyodum da ıslatınca difrizde dayandığını bilmiyodum sağol canım
çok faydalı oluyo bak işte bilgi paylaşımıa.s.

Back
X