''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

selam kizlar herkeze gunaydin.bugun iftara misafirim var.menum şöyle;

orman kebabi
firinda tavuk baget
pilav
salata
corba(mercimek corbasi)
piyaz
sizce nasil eksik gedik varmi soyleyin lutfen.dusun dusun aklima bir sey gelmedi.bunlardan baska.gelen sadece 1 aile.o yuzden cok cesit yapmiyorum.ayrica yarindan sonraki 3 gun evde yokum.yemekler kalirsa kotu olacak

çok güzel olmuş..afiyetle yiyin..
sadece tatlısı eksik:)

çok teşekkür ederimmm...bende yakma işine takılıyordum...en azından muhallebiyi koymadan yakınca görürüz ne kadar yakılmış:)
bi de nişasta bildiğimiz buğday nişastası dimi

ben mısır nişastasını bu tarz tatlılara daha çok yakıştırıyorum birtanem..yine sen bilirsin o da olur..

orman kebabi
firinda tavuk baget
pilav
salata
corba(mercimek corbasi)
piyaz
tatli (sekerpare)
sizce nasil eksik gedik varmi soyleyin lutfen.dusun dusun aklima bir sey gelmedi.bunlardan baska.gelen sadece 1 aile.o yuzden cok cesit yapmiyorum.ayrica yarindan sonraki 3 gun evde yokum.yemekler kalirsa kotu olacak

aaaaa unuttum tatliyi simdi duzeltme yapiyorum

asiciğim birkaç çeşit salata ekleyebilirsen daha hoş olur diye düşünüyorum..mayonezli havuç ya da mayonezli sarı elma olabilir mesela..misafir sayına göre bir de zeytinyağlı olabilir istersen biraz sigara böreği ya da avcı böreği de ilave edebilirsin ama tabi bu tamamen misafir sayına ve senin zevkine bağlı balım..opuyorumnanaktan

ben mısır nişastasını bu tarz tatlılara daha çok yakıştırıyorum birtanem..yine sen bilirsin o da olur..

asiciğim birkaç çeşit salata ekleyebilirsen daha hoş olur diye düşünüyorum..mayonezli havuç ya da mayonezli sarı elma olabilir mesela..misafir sayına göre bir de zeytinyağlı olabilir istersen biraz sigara böreği ya da avcı böreği de ilave edebilirsin ama tabi bu tamamen misafir sayına ve senin zevkine bağlı balım..opuyorumnanaktan

sevindim şimdi...evde mısır nişastası vardı:):):):)

ay bugün çok soru sordum ama
avcı böreğini nasıl yapıyorsun canım :kedi:

hep yemeğe gelen arkadaşlarım oldukları için artık değişik farklı bişeyler yapayım dedim ama..sadece antrikot et olarak gözüme az geldi ondan tavuğu da karıştırdım araya..:)
barbunyayı sevmiyorlar...taze fasülyeyi de hep yaptım..ondan eledim onları..

semiz otu
kabak :):) hmmm
artık ıspanakta var
yanii sen yedıklerını bıldın bi sebze yap bezelyede olabilir

orman kebabi
firinda tavuk baget
pilav
salata
corba(mercimek corbasi)
piyaz
tatli (sekerpare)

orman kebabıyla baget arasında seçim yap
bide yoğurtlu güzel bi salata ekle derim ben amerikan salatası yada makarna salatası olabilir yada kırmızı biber salatasııı

yemek olarak ne yapacağıma karar veremedim henüz
buzluğumda tavuk kıyma var ne yapayım diye düşünüyorum
ama tatlı olarak güllaç yapmıştım..bugunde tatlı olarak ta güllaç var yani

dscf0895.jpg

Son düzenleme:
asimavi menün güzelmiş
sadece yoğurtlu bir meze eklersen fena olmaz
şimdiden sana kolay gelsin misafirlerine afiyet olsun yerimseniben

pınarcım senin menünde çok güzel eşim kazandiye bayılır
bir ara bende yapayıma.s

libyanamın iyi olduğuna sevindim
inşallah en yakın zamanda giderilir sorun
libyana burada gönüller seni bekler opuyorumnanaktan

bu gece sahurda yatmadan poğaça hamuru yoğurdum sahura kalkıncada pişirdim
gece bütün evi poğaça kokusu sarmıştı

bu akşamda davetliyiz bakalım yengem bize neler yapacak cokacimcoook

sevindim şimdi...evde mısır nişastası vardı:):):):)

ay bugün çok soru sordum ama
avcı böreğini nasıl yapıyorsun canım :kedi:

sor tabi birtanem seve seve cevaplarım..şöyle tarif ediim cicim..bu avcı böreği bir nevi dev sigara böreği gibi birşey
içine kıyma soğan havuç rendesi maydanoz ve ceviz le hazırlanan azıcık ta ince bulgur şişirilip eklenen bir börek..bu şekilde büyük sigara börekleri sarıp sonra onları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartıyorsun işte ööle tatlım..inşallah beğenirsin..​

http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/291387-kiymali-bulgurlu-citir-pofuduk-borekresimli.html

sany0271.jpg

sany0277.jpg

sany0278.jpg

avcı böreği çok güzel görünüyor ellerine sağlık benimde pazar gününe misafirlerim var iftara menü peşindeyim ana yemek belli bakalım diğerlerinide burdan bulacağım inşallahh

lalehan birtanem imageshack tan resim yüklerken yükleme seçeneklerinden boyutu 640x480 olarak ayarlarsan küşülecektir..bu resmi de editleyip silersin ve yenisini eklersin oluur..öptüm kocaman..

elifnazım hayırlısı birtanem..avcı böreği de cidden çok leziz birşey oluyor..her sofraya lazımkaydirigubbakcemile3

bn dün o kadar yorgundum ki
dışarda güneş çarptı ..ve yemek yapmakta zorlandım
hemen buzluğa baktım ne var diye
ilk gözüme çarpan mantı oldu
yanına da kabak çorbası, humus salata
hepsi 45 dk. oldu
iftara yetişmeyecek diye çok endişelenmiştim :)
bugun karar veremedim henüz
hep son dk. geliyor nedense aklıma:)
ama bu topik sağolsun bana yardımcı oluyor
şöyle bi kaç saat sonra hamarat hatunlar dolmaya başlar
bn de fikir alırım:)

bn dün o kadar yorgundum ki
dışarda güneş çarptı ..ve yemek yapmakta zorlandım
hemen buzluğa baktım ne var diye
ilk gözüme çarpan mantı oldu
yanına da kabak çorbası, humus salata
hepsi 45 dk. oldu
iftara yetişmeyecek diye çok endişelenmiştim :)
bugun karar veremedim henüz
hep son dk. geliyor nedense aklıma:)
ama bu topik sağolsun bana yardımcı oluyor
şöyle bi kaç saat sonra hamarat hatunlar dolmaya başlar
bn de fikir alırım:)

Şöle güzel bi şehriye çorbası en pratiğinden
guzel bir semizotu
makarna
yoğurt
tatlı :):)

Merhaba hanımlar...
Bizde dünden kalan yemekler var.Sadece çorbadan bir daha yapacağım.Çok lezzetli hafif oluyor.Domatesli maydanozlu terbiyeli şehriye çorbası..Bezelye pilav var,soslu biber kavurması da var.Salata eklerim.Belki bir şey daha ekleyebilirim ama ne?Şöyle ortaya konacak..Bakalım..yerimseniben

hem pirinç hem de bulgur pilavım var dolapta yanına taze fasulye yapmayı düşünüyorum
şalgam ayran çorba olarakda sebzeli mercimek çorbası yapabilirim
eşime tatlı olarakda sütlü irmik tatlısı yapacam
şimdiden afiyet olsun hepinizecokacimcoook

Back
X