''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Bu akşam iftara misafirim var
menüyü şöyle düşünüyorum

Mercimek çorbası
kuru fasülye
soslu karışık kızartma
köfte kebabı (tarifi burdan aldım sempatiksalakcinni)
pilav
şehriye salatası
karpuz
yoğurt

tatlı olarakda ben-tatlicadiarzu- (yapmadım valla tatlı matlı, hazır bişeler alırız)

Kuzum menün çok iştah açıcı, ama naçizane bir yorum yapmak isterim; kurufasulye ve mercimek çorbası (iki bakliyat) ağır gelebilir, kuru fasulye yerine piyaz yapıp çorbayı da çıkarsan köfte kebabına daha mı çok yakışır acaba?
Bırak tatlıyı da gelenler getirsin:)

Bugünkü menüm inşallah şöyle:

Şehriyeli sebze çorbası
Tavuk sote
Fesleğenli domates soslu makarna
Salata
Komposto

nice yaşlara aysen, bence sen kendini mutlu edecek bişeyler hazırla kendine, sadece kendi sevdiğin ve bugün seni mutlu edeceğini düşündüğün:))) 25 çok güzel bir yaş sakın içini karartma.. belki sen neşeli olursan, eşin de seni dışarı çıkarmak için daha istekli olur...

sağol tatlım opuyorumnanaktan
evet öle yapayım kendi sevdiğim ama eşimin sevmediği yemekleri yapayım ben en iyisi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
yok canım eşim zaten der çıkalım felan diye ama ben onun o bitmiş halini görüpte nasıl tamam diyim gittiğimdende bişi anlamam zati :delphin:
ilk defa bugün sigarayı aradım yahuuu :delphin:

hayırlı cumalar olsun inş
ayşencim dogum günün kutlu olsun nice yıllara saglıkla gir inş herşey istedgin gibiolsun ömür boyu .. kocişte belkim sana süpriz yapar ama görev varsa napsın adamcagız kızma onada canım
ya benim kafada halaaa menüüü yokkk off biraz daha bekleyim yazan olursa aklıma fiikir gelir benimde:)

sağol tatlım opuyorumnanaktan
evet öle yapayım kendi sevdiğim ama eşimin sevmediği yemekleri yapayım ben en iyisi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
yok canım eşim zaten der çıkalım felan diye ama ben onun o bitmiş halini görüpte nasıl tamam diyim gittiğimdende bişi anlamam zati :delphin:
ilk defa bugün sigarayı aradım yahuuu :delphin:

:))) yok canım o kadar da değil, biz kadınlar hep önce kocalarımızı ve çocuklarımızı düşünürüz ya canım onun için dedim, sen kendine pasta yap mesela... sevdiğin bir film alsın eşin gelirken beraber film izleyin, cok yaratıcı oldu dimi :1hug:

alternatif menü

Sarı Mercimek çorbası
Susamlı Çıtır Tavuk
3 Renkli Meze- Yoğurtlu havuç kabak ve patates
Zeytinyağında Cevizli Kurutulmuş Domates
Alman pastası

Es-Selama.s.
Bu akşam Etkinliğimizi başlatıyoruz arkadaşlar,fotoğraflarınızı bekliyoruz.
Herkese cici cumalar olsun! Ne muhteşem bir gün..

Aysen arkadaşım,nice senelere,huzur,mutluluk,hakiki aşk eşliğinde..
Gönlünde her ne hayırlı dua varsa tez zamanda kabul olsun inşallahopuyorumnanaktan

ayşen mutlu yıllara.hayırlı bir ömür geçirmen dileğiyle.bugün misafirim var iftarda.dişçide randevum vardı rötar yaptı.saat üçte evdeydim.sucuklu kurufasülye yapmıştım gitmeden.tavuk suyuna şehriye çorbası pilav fırına tavuk sürdüm .ortayada mantı közlenmiş biber yoğurtladım.salata erik kompostosu.aklıma geldi dondurucuda zeytinyağlı dolmam vardı onuda çıkarıp pişireyim bari)) dondurucu böyle zamanlar için çok iyi oluyo.tatlı olarakta bisküvili irmik tatlısı yaptım bide eşime söyledim gelirken lokma alcak.ee saat üçten sonra daha ne olsun dimee.biraz pratik oldu hepsi ama neyapayım.bir çeşit sebze yemeği olsa iyi olcak dimi arkadaşlar.acil yapılcak ne önerirsiniz?

gökçem
derincim
libyanacım
esracım
sağolun varolun kızlarrr opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

pınarcım dünden kek yapmıştım çikolata soslu pasta gibi zaten :hulya: onu yeriz inşallah
ne yapalım allah sağlık versinde çalışsın aşkitom ben beklerim yol gözlemek kaderim olmuş boshayallersmile
ay ammada damara bağladım bu işi heeee sempatiksalakcinni

Es-Selama.s.
Bu akşam Etkinliğimizi başlatıyoruz arkadaşlar,fotoğraflarınızı bekliyoruz.
Herkese cici cumalar olsun! Ne muhteşem bir gün..

Aysen arkadaşım,nice senelere,huzur,mutluluk,hakiki aşk eşliğinde..
Gönlünde her ne hayırlı dua varsa tez zamanda kabul olsun inşallahopuyorumnanaktan

Libyana belki senin için 100. tekrar olacak ama etkinliğe katılmak için nereye resim ve tarif yolluyoruz, sana zahmet bi daha yazar mısın? bu forumu kullanma konusunda henuz cok acemiyim de:)

benim yarın misafirim var

menüm;

domates çorbası
hasanpaşa köfte
pilav

salata
ortaya bikaç çeşit kelerim bilmiyorum şimdi :)

tatlı parfe yapıcam..

Pınar merhaba..
Estağfurullah ne demek,resimleri ben alabilirim şuan.Özelime yollayabilirsiniz..
Kolay gelsin

Pınar merhaba..
Estağfurullah ne demek,resimleri ben alabilirim şuan.Özelime yollayabilirsiniz..
Kolay gelsin

Libyanacım çok incesin, ancak ben yeterince mesaj yazmadan özel mesaj atamıyormuşum, ne demekse:(
Acaba sen benim profilime girip ordan albümden seçebilir misin?

selam kızlarr,şimdiden herkese hayırlı iftarlar diliyorum
Hepinizin ellerine sağlık,birbirinden güzel tarifler var :)
küçük bi araştırma yaptım ama bulamadım denenmiş bildiğiniz dereotlu poğaca tarifi var mı kızlar?

Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz:)
Pınar,teşekkür ederiz gülüm o sizin inceliğiniz..
Aah evet ben o kısmını es geçmişim,tamam alırım,katılım için çok teşekkürler.
Maksimen,değişik birşey yapmamıza gerek yok ki canım.Hep diyoruz ya ne olursa,tatlısı,çorbası,salatası,maksat katılım ve muhabbet olsun.
Hepimiz öyle düşündüğümüz için vazgeçiyoruz sanırım iştirak etmekten :) 5-6 arkadaşımın resmi var şuanlık..
Bayrama kadar sürecek inşallah,bu etkinliğin rengi ve ritmi devamını / belirleyecek..
O yüzden hepimiz katılalım :) ..

bende akşama kıymalı yeşil mercimek yemeği
ve şehriyeli salçasız tereyağlı bulgur pilavı yapıyorum
canım yoğurtlu bişide istiyo ama ne yapsma karar veremedim bilmiyorumkismile

Back
X