''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bu akşam ki mönüm

tavuk çorbası
kıymalı bezelye yemeği
sebzeli bulgur pilavı
sütlaç

yarında görümcem eşi ve kayınvalidemi ağırlayacam.şu mönüyü düşünüyorum

mercimek çorbası
islim (kürdan) kebabı
patates kroket
yoğurtlu havuç kavurması
pilav
salata
ve tatlım gül tatlısı

geçmişe bakmadım ama anladım kadarıyla babaannen hasta
rabbim şafi ismiyle şifa versin inş.
geçmişolsun:))

pınarcım çok geçmiş olsun rabbim şafi isminin yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin babaannene ve tüm hasta olanlara inşlhhhh :Saruboceq:

mblue canımcım sanada çok geçmiş olsun
sigara böreğin varda birde normalmi yapmayı düşünüyosun nedenki CADIARZU

Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim... a.s.

hepinizden allah razı olsun arkadaşlarım..kardeşlerim..babaannemin yanına gitmedim akşam gideceğim nasipse..ama haberlerini aldım yemek yemeğe bile başlamış hafif hafif..çok şükür bin şükür iyi..bu kadar güzel yürekli kardeşimin canı gönülden ettiği duaları rabbim kabul etmez mi hiç..rabbime bin şükür..hepinize de sonsuz teşekkür canlarım..

yoğurtlu havuç çok konuşulmuş biri bana nasıl yapıldığını anlatabilirmi

Gelincik, yukarda Mblue'nun anlattığı şekilde iyice havuçları kavuruyosun ve eğer renkli olsun istersen aynı şekilde kabakları da rendeleyip kavurup üst sıraya da onu ekleyebilirsin. Süzme yoğurt, dereotu ve kıyılmış ceviz de üzerine çok yakışıyor.
afiyet şeker olsun...

Son düzenleme:
Es-Selam..
Pınar merhabalar.Öncelikle içten sözlerin ve ilgin için çok teşekkürler.Editör arkadaşım akşama gelecek,şuan yok o açıdan ben naçizane bir-iki kelam etmek istedim..İmza olayında tabi ki haklısın,forum kurallarımızda özellikle el emeği gerektirecek bölümlerin başında zaten imza uyarısı yapıyoruz..Zira eklediğimiz paylaşımların alındığını ve başka yerlerde kullanıldığını görüyoruz zaman zaman.Gerçi dileyen imzayı bir şekilde kaldırıp kendi imzasını da atabiliyor,şahsen başıma geldiği için biliyorum :) O da ayrı bir mesele..
Yanlız etkinlikte,bizler de blog/sitelerimizin isimlerini kullanmama,haksızlık olmaması açısından üzerlerine Kadınlar Kulubü veya Kullanıcı Adları yazma kararı aldık.Yoksa burada veya başka bir köşede kullanılması,herhangi bir sorun teşkil etmez..Bu kriterler çerçevesinde iştirakiniz bizi memnun edecektir.O güzel mamaları görünce mutlu hissedecek arkadaşlarım olduğuna eminim.
Sevgi ile..

Son düzenleme:
kızlar banada bi akıl verin fırında bi yemek yapmak istiyorum ama tavuklu değil :) kıymalı olursa ii olur tabi
hasanpaşada değil değişik bişi yapmak istiyorum ???bilmiyorumkismile

Benim de menüm inşallah şöyle:

Tavuk suyuna şehriye çorbası
Fırında sebze eşliğinde baharatlı tavuk
Bulgur pilavı
Patates salatası
Ayran
Kakaolu puding

Son düzenleme:

hepinizden allah razı olsun arkadaşlarım..kardeşlerim..babaannemin yanına gitmedim akşam gideceğim nasipse..ama haberlerini aldım yemek yemeğe bile başlamış hafif hafif..çok şükür bin şükür iyi..bu kadar güzel yürekli kardeşimin canı gönülden ettiği duaları rabbim kabul etmez mi hiç..rabbime bin şükür..hepinize de sonsuz teşekkür canlarım..
[/QUOCanm çok geçmiş olsun durumunun iyi olmasına sevindim rabbim bağışlamış sizlere

ben 3 kişilik yapıyorum sen çoğaltabilirsin;)

2 kaşık tereyağı 2 kaşık zeytinyağıyla göz kararı tel şehriye atıp az biraz kavuruyorum
sonra 1,5 brdk bulguru yıkayıp ekliyorum pilav gibi kavuruyorum iyice
kavurduktan sonra 2 brdk kaynamış suyuda ekleyip kısık ateşte demlendiriyorum
ben içine karabiber atıyorum bolca tabi:)
bu kadar basit ama çok lezzetli oluyo ;)

kızlar banada bi akıl verin fırında bi yemek yapmak istiyorum ama tavuklu değil :) kıymalı olursa ii olur tabi

Patatesli köfte yap çok değişik bişiy olmadı ama kaydirigubbakcemile2
karnıyarık yap
kıymalı fırın makarna yap
kıymalı paates oturtma yap
a.s.

[/QUO

Canm çok geçmiş olsun durumunun iyi olmasına sevindim rabbim bağışlamış sizlere

pınarcım çok geçmiş olsun rabbim şafi isminin yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin babaannene ve tüm hasta olanlara inşlhhhh :Saruboceq:

mblue canımcım sanada çok geçmiş olsun
sigara böreğin varda birde normalmi yapmayı düşünüyosun nedenki CADIARZU

çok sağol cnmm :):) kendimi yanlış analttım ya iki çeşit börek var buzluktada yemek ne yapsam yanınada hangisini koysam fırın börekmi sigara böreğimi die sormak istedim tatlım :kahve:

ben 3 kişilik yapıyorum sen çoğaltabilirsin;)

2 kaşık tereyağı 2 kaşık zeytinyağıyla göz kararı tel şehriye atıp az biraz kavuruyorum
sonra 1,5 brdk bulguru yıkayıp ekliyorum pilav gibi kavuruyorum iyice
kavurduktan sonra 2 brdk kaynamış suyuda ekleyip kısık ateşte demlendiriyorum
ben içine karabiber atıyorum bolca tabi:)
bu kadar basit ama çok lezzetli oluyo ;)

çok teşekkür ederim hemen not aldım böyle yapayım bu akşam ben en iyisi opuyorumnanaktan

patates oturtmayı nasıl yapıyosun bilmiyorumkismile

yada sivas usulü sulu köftemi yuvarlasam CADIARZU

patatesleri yuvarlak yuvarlak kes kızart
soğanı kavur içine çarliston doğra ince ince onuda kavur kıymayı ekle kavur içine bol domates doğra azıcık salça tuz karabiber çok azcıkta sarımsak doğra pateslerin üstüne bu harcı bi güzel yay üstünede salçalı sos hazırla dök yanınada bi pilav tamamdır :)):)

canım sulu köfte yap istersen

Eklentiler

• $sulu köfte.webp
    $sulu köfte.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 38
Back
X