''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

canım sakin ol..var bunda da bir hayr..olsun varsın..tadını kaçırma..öfkeni at üzerinden tatlım..serin kanlılıkla güzel güzel geçecek bir iftar seni bekliyor allahın izniyle..:Saruboceq:

ya çok haklısın ama ben yapı olarak çağrılmadığım yere asla gitmem daha 2 ay önce eltimle kavga ettim sebebde kaynım bizi davet etmiş sözde kızım önden gitmişti çocuğu işim var misafirim var demiş kızım bizde gelcez deyince siz davetli değilsiniz demiş bizde gitmedik eşim çok kızmıştı o zaman bugün bunun üstüne olunca çok sinirlendim eltim daha yüzsüzdür yemek olsun o yapmasında alsanaalsanasmile

ya çok haklısın ama ben yapı olarak çağrılmadığım yere asla gitmem daha 2 ay önce eltimle kavga ettim sebebde kaynım bizi davet etmiş sözde kızım önden gitmişti çocuğu işim var misafirim var demiş kızım bizde gelcez deyince siz davetli değilsiniz demiş bizde gitmedik eşim çok kızmıştı o zaman bugün bunun üstüne olunca çok sinirlendim eltim daha yüzsüzdür yemek olsun o yapmasında alsanaalsanasmile

kıyamam canım..yine de büyüklük sende kalsın..yanlış yapan yanlışından utansın..hayırlısı diyorum hakkında birtanem..:Saruboceq:

menü gayet hoş filizim..bezelye gerçekten iyi fikir bir de salataları biraz çeşitlendirdin mi harika olacaktır inşallah..opuyorumnanaktan

Saol canım.Öyle yapam madem.Saç kavurmayıda kuzu etinden yapam diorum.Dana eti ha deyince pişmiyor..

hayırlı ramazanlar diliyorum. Rabbim açları doyursun inşallah. bereketi evlerimizi kuşatsın. bu yıl ramazan bir başka geçiyor bende. çünkü evli olarak yaşadığım ilk ramazan. Allah nicelerine kavuştursun inşallah. paylaşmayı arzuladığım ve bitmesini istemediğim bir aydayız.
yemeklerimizi pişiriyoruz ve mutlaka artıyor; bereketi hissetmemek elde değil.
bu akşam görümceme davetliyim. dün de bende misafir vardı. menü şöyleydi
-düğün çorbası
-afyon kebabı (altta etsuyuyla ıslatılmış sade pide parçaları,üstte kavrulmuş kuşbaşı)
-patlıcan böreği( sebze yemeğidir)
-vişne hoşafı
-irmikli-sütlü-jöleli tatlı.
-iftariyelik: peynir - zeytin- salam- hurma- kuru meyve.

gerçi ben su mayyağı oldum bu sene.. o kadar hazırlıyorum orucumu bir kaç bardak suyla açıp üzerine çorba içinde midede yer kalmıyor :) akannehir

kizlar ramazanin bitmesinede az kaldi : (
nasil gecti sizin icin ?

allaha şükür..bir yudum su gibi geçti...bir de sevdiceğim aşkımsu da burada olaydı daha da güzel geçerdi..hep bir yanım libya da kaldı..sevgi bestem acaba güzel mamalar yiyebildi mi sıkıntı çekti mi diye...buna da şükür tabi...:Saruboceq:

hayırlı ramazanlar diliyorum. Rabbim açları doyursun inşallah. bereketi evlerimizi kuşatsın. bu yıl ramazan bir başka geçiyor bende. çünkü evli olarak yaşadığım ilk ramazan. Allah nicelerine kavuştursun inşallah. paylaşmayı arzuladığım ve bitmesini istemediğim bir aydayız.
-düğün çorbası
-afyon kebabı (altta etsuyuyla ıslatılmış sade pide parçaları,üstte kavrulmuş kuşbaşı)
-vişne hoşafı

gerçi ben su mayyağı oldum bu sene.. o kadar hazırlıyorum orucumu bir kaç bardak suyla açıp üzerine çorba içinde midede yer kalmıyor :) akannehir

sahurda da milfoyle kaşarlı salamlı börek yapıcam.

her iki menü de gayet hoş birtanem..eline emeğine sağlık opuyorumnanaktan

hayırlı günler.....
benimde bugün misafirlerim var ama 2 kişi toplamda 4 kişi olacağız o yüzden fazla birşeyler yapasım gelmiyor yemeklerimin artmasını istemiyorum zaten mübarek suyla karnımızı doyuruyoruz yarından sonrada yanlızım tüketmem zor olur...

mercimek çorbası
fırında soslu tavuk baget
pirinç pilavı
derin dondurucudan çıkarttığım içli köfteler
domates salatası
buzzzz gibi ayran
tatlı yapmıyacağım dondurma ve meyve ikram edeceğim
herkese hayırlı mutlu iftarlar...........

Slm kızlar nasılsınız
Akşama balık yapıcam normalde balık yaptığımda çorba içmeyiz bol salata mezeler ve balık olur malum ramazanda insan çorba arıyor

Balığın yanına ne çorbası gider bana fikir verin
Kremalı domates düşünüyorum ben aslında ama kararsızım
Bol salata ve mezelerimiz var menüde
domatesli soğuk makarna ve
zeytin yağlı soğuk kabak var

Ama çorbayı bulamadım henüzzzz

kızlar benımde 2 gun davetım var.banada fıkır verın. 1.gun mercımek corba,salata,dolma,yogurtlu kırmızı bıber,tavuklugul boregı,patlıcan oturtma,pırınc pılavı tavuk gogsu tatlı.2.gun sehrıye corba,salata,dolma,yogurtlu kırm bıber,su boregı,sac kavurma,pılav,sutlu bır tatlı.sımdı dolmada pırınclı pılavda ee borekte var.nasıl olur?bulgur pılavı yapsam herkeste tercıh edermı etmez mı karar veremedım.

Kaç kişi misafirin gelecek bilemiyorum ama abartmışsın gibime geldi biraz..akannehir

Kızlar yardım!Yarın annem ve babamı yemeğe alıcam.Menüm nasıl..
-Mercimek çorbası
-Pilav
-Saç kavurma
-Gül böreği
-Yaprak sarma
-Salata
-Puding
Bişiler daha eklesemmi daha sonrada kalsın istemiyorum.Birde bezelye yapsammı sulu yemek olarak??

Mükemmel,ne eksik ne fazla...yerimseniben

kızlar bana bir akıl verin ne olur sinirden ölecemm :oklava:biz eltimle aynı apartmanda oturuyoruz ben ramazanın başında onları vede birkaç arkadaşı iftara almıştım bugünde samimi arkadaşlarımı çağırdım kaynım eşime demişki size misafir gelecek bizde gelem eşimin alışverişlerle geldiğini görmüş ya bu kadar yüzsüzlük olmaz ya eşimde gelirsen kovmayız demiş şimdi kesin gelirler ne yapayım ya bi akıl verin mübarek ay sinir oldum ya mafoldumben

Ramazan ayının mübarekliğine sığın ve kapına gelene surat etme,ikramda bulun devrancım...Allah her şeyi gören ve bilendir..yerimseniben

kizlar ramazanin bitmesinede az kaldi : (
nasil gecti sizin icin ?

Rüya gibi,hiç bir şey anladım desem,her sene ki gibi....boshayallersmile

-düğün çorbası
-vişne hoşafı

:Saruboceq:

Slm kızlar nasılsınız
Akşama balık yapıcam normalde balık yaptığımda çorba içmeyiz bol salata mezeler ve balık olur malum ramazanda insan çorba arıyor

Balığın yanına ne çorbası gider bana fikir verin
Kremalı domates düşünüyorum ben aslında ama kararsızım
Bol salata ve mezelerimiz var menüde
domatesli soğuk makarna ve
zeytin yağlı soğuk kabak var

Ama çorbayı bulamadım henüzzzz

Bence balık çorbası yap,tam olsun...aklinialirimsmile

bugünkü yemeklerim
fırında sarımsaklı tavuk sotem
şehriyeli bulgur pilavım

Eklentiler

• $100_3469.webp
    $100_3469.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 35
  • $100_3462.webp
    $100_3462.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 31
bizde bugün yoğurtlu çorba
etli kuru fasulye
pilav
el yapımı turşu(annem yaptı)
tatlı olarakda güllaç vardı
yarına bakalım neler çıkacak ortaya

böyle yüzsüz insanlara gıcık olurumkötükedihüsohaddini bildirmek lazım aslında ama bende senin gibiyim bişey diyemem ama içim içimi yerÇok üzgünüm çoook

Back
X