''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

O kadar çok kuru lafı duydum ki ben de bugün kuru yapacağım..kaydirigubbakcemile3

hayirli ramazanlar efenim ben bu ramazanda pek burada olamadim tatildeydim.soyle bir bakayim dedim topige cosmus masallah benim buz dolap tam takir daha dun dondum aksama makarna var menude sadece rabbim neler verecek aksama kadar bakalim herkese hayirli iftarlar dilerim.

dün iftara avetliydim.menü şöyleydi
mercimek çorbası

tavuk sote
pazılı ve patatesli börek
zara sarılmış ciğerli pilav
salata
ayran

bende kuru fasulye ya da nohut ıstıyorum ama cok sıcak burası canım cekıyor haa

yardım edin bana nolllurr kızlar akşama iftara kayınvalidemler var
menüm şöyle
şehriye çorbası
köfte patates kızartması
salata
zeytin yağlı yaprak sarması
çiğköfte
kadayıf
gözüme az gözüktü vne olabilir başka pilav yapmak gerekirmi o zamanda bulgür pirinçli çok şey oluyor sofrada fikir verin nolur

kızlar selam iftra misafirim var 2 aile çok sevdiğim yakın arkadaşlarım menüm

tarhana çorbası
nohut
saç kavurma
pilav
salata
ayran
keşkek
fırın sütlaç eşimin isteği

menüm şöyle
şehriye çorbası
köfte patates kızartması
salata
çiğköfte
kadayıf
gözüme az gözüktü vne olabilir başka pilav yapmak gerekirmi o zamanda bulgür pirinçli çok şey oluyor sofrada fikir verin nolur

söz konusu kayınvalide ise menü yetersiz cicim...kaydirigubbakcemile3

bence bir zeytinyağlı bir de pilav yakışır..:hulya:

bulgur pilavı gidermi sence pek yemek bilmiyom bide felaket yemek seçiyolar dolmadan başka zeytinyağlı yemezler yani piinç pilavı çok yapınca beceremiyom geri kalan herşeyi iyi yaparım ama dediğim gibi yemiyolar herşeyi

Son düzenleme:
menüm şöyle
şehriye çorbası
köfte patates kızartması
salata
çiğköfte
kadayıf
gözüme az gözüktü vne olabilir başka pilav yapmak gerekirmi o zamanda bulgür pirinçli çok şey oluyor sofrada fikir verin n
olur[/QUOT
yok canım az değil.menün çok güzel.bence pilava gerek yok.:zemuszemus

Akşama bende kıyma çıkardım köfte patates kızartmayı düşündüm.Pilav istemiyor eşim.
Çorba
pataes köfte kızartması
Salata düşünüyorum.
Yanınada ayran çırpıcam.

menüm şöyle
şehriye çorbası
köfte patates kızartması
salata
çiğköfte
kadayıf

kırmızı biber közlemesi yapabilirsin yoğurtlu,çok şık oluyor.

benim menüde
terbiyeli şehriye çorbası(tarifi buradan aldım ilk kez yapacağım )
pide kebabı
salata
ayran
sütlaç

bulgur pilavı gidermi sence pek yemek bilmiyom bide felaket yemek seçiyolar dolmadan başka zeytinyağlı yemezler yani piinç pilavı çok yapınca beceremiyom geri kalan herşeyi iyi yaparım ama dediğim gibi yemiyolar herşeyi

rainim eşinin ailesi nereli? mesela benim eşim ıraklı ve misafir geldiklerinde bulgur koysam sofraya küfür addederler boole delüler..seninkiler ne yer genelde???
bence pirinç pilavı garanti

bir de zeytinyağlı fasülye ya da bezelye,barbunya gibi birşeyler eklesen hoş olabileeer...

sebze eksik görünüyor çünkü sofra da..

yine de sen değerlendir tabi tatlım..boshayallersmile

selam canlar a.s.
kaç gündür girememiştim baya bi yoğunlukta geçiyo bu haftam
menüler yine harika geçmişi okumayada pek zamanım yok sonra dönücem tabi ama a.s
bende dünki menümü yazayım
ezogelin çorba
çiğ köfte(canım çekmişt)
pilav üstü kavurma (ben yemem eşime yapmıştım )
salata
ayran
tatlı olarakda puding yapmıştım ama hiç yemeidk duruyo

bugün misafir çağırsammı diye düşünüyorum bakalım henüz karar vermedim :)

cnm közlenmiş kırmızı biber salatası yapmaya başladım dediğim gibi pirinç pilavını çok yapınca tuutturamıyorum dur bakalım görümcem erken gelirse ona yaptırırım ben istanbulluyum selanik göçmeni eşim tokatlı yemeklerimiz çok farklı zeytin yağlıların herçeşidini güzel yaparım ama tatlım bunlar yemekte et olmassa yemezler bide soğuk yemezler sarmayı bile sıcak sunacağım allahtan eşime sevdirdim kendi yemeklerimizi o başladı yemeye he bide eşimin ailesi ağızlarına kereviz bezelye bamya barbunya sürmezler benimde en sevdiğim ve yaptığım şeyler

rainmistik arkadaşım bencede menüye pirinç pilavı ve taze fasülye ekleyebilrisin.bide orataya patlıcan salatası yada közlenemiş biberi yoğurtlu yapabilirsin.acizane fikrim))

Back
X