''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

gelmedi gelmedi demek istediğimiz anlanmış sanırım çok güzel bir geceydi misafirlerimle çok güzel vakit geçirdim kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

hakkında hayırlısı demiştim demekki böylesini hayırlı görmüş rabbim..adına sevindim canım..

birtanem..hepimiz paylaşıyoruz çünkü sevgiyle yapılmış her yemek güzel...ve evinin mutfağında sevdiklerine yemek pişirdiğinde muhakkak güzel o yemek..sakın düşünme böyle..hergün bekleriz paylaşımlarını..
ana yemeğe gelince mesela izmir köfte olabilir ya da patates püreli tavuk butları..allah yardımcın olsun arkadaşım..opuyorumnanaktan

herkese şimdiden hayırlı iftarlar diliorum.
ben akşam ki menüme karar verdim..
iş sadece eve gidince yapmaya kaldı :)
tarhana çorbası
taze fasulye yemeği
pirinç pilavı
salata
kavun,karpuz
veee bool suuu
akannehir

benimde menüm hazır kafamda, bi tek eve gidip yapması var :)
mercimek çorbası var önceki günden
bi bulgur pilavı
dondurucudan köfte çıkarıcam
bide üşenmezsem göbek salata yapıcam yoğurtlu mısırlı

Balık çorbası güzel oluyor balığı yanına...

Merhaba,
Milföy tabağında sebzeli köfte deneyebilirsin. Sebzeleri de patlıcan ve soğan olmayacak şekilde seçersin. Hem çok basit hem de sunumu nefis oluyor.

İftara kankalarla dışarıda olucam eşim şehir dışında bebişlerimde yanımda.Güzel bi iftar yapıcaz.Bugünlük yemek derdinden kurtuldum. Hayırlı iftarlar herkeze.

Sevgili kalem hepimiz elimiz ve kesemiz elverdiğince bu güzel ayın uhreviyatına uygun olarak sofra kurmaya çalışıyoruz.Elbette ki kendi kendimizeyken daha sıradan olan sofralarımızı misafirlerimiz geldiğinde (bu memnuniyetle) daha zarif daha şık kurmaya çalışıyoruz.Evimizde bir çorba da pişirsek (ki bu sıcaklarda çorba ve salata bile yetiyor) burada arkadaşlarımızla paylaşıp bir arada olmaya çalışıyoruz.Yani maksadımız sadece gönüllerimizin bir olması..Bunu sağlayabilmek..O sebeple sen de rahatlıkla evinde pişirdiğin bir çorbanı bile burada bizimle paylaşırsan,hem soframız daha da büyüyecek,hem de yeni bir arkadaş edineceğiz..Bekliyoruz..yerimseniben

Ana yemeğine gelince,hem kolay hem leziz hem de ağır olması sebebiyle sana salçalı biftek ya da fırında kuzu gerdan önereceğim.Bence patates,soğan ve tavuk yemeyenler için en ideal seçim..Kuzu gedan yapacaksan önce düdüklüde 1 bütün soğan eşliğinde haşla.Sonra koy fırına kızarsın..Salçalı biftek yaparsan ,biftekleri tencereye al,kısık ateşte hafif kızaracak şekilde arkalı önlü çevir,suyunu salacaktır.Bütün soğan at içine,suyunu çekene kadar çevire çevire pişir.Suyunu çekince kaynar su koy üstüne yumuşayana kadar pişir.Salçayı su ile ez ,tuzunu baharatını kat,bir fırın kabına etleri döşe,üstüne de sosu dök,fırına ver..Nefis..yerimseniben

Hadi kolay gelsin..boshayallersmile

çok çok çok teşekkür ederim arkadaşlar, tavsiyelerinizden birini seçip yapıcam inşallah..ve bundan sonra da yaptıklarımı paylaşıcam:1hug:

mrb kızlar ramazan basından beri okuyorum ama bugün yazmak geldi içmiden
aslında menüm basit çünkü üst üste 4-5 gündür davetteyiz ve ne eşim ne ben tavuk ve et görmek istemiyoruz :)
menüm:
alaca çorba
domatesli pilav
mısırlı mevsim salatası
ayran
kedi dili pasta:)

Merhaba,
Milföy tabağında sebzeli köfte deneyebilirsin. Sebzeleri de patlıcan ve soğan olmayacak şekilde seçersin. Hem çok basit hem de sunumu nefis oluyor.

milföylü sebzeli köfte tabağı nasıl oluyor tarif eder misin
denemek istiyorum

Bu akşamki menüm inşallah şöyle:

Kremalı mantar çorbası
Fırında kaşarlı tavuk ve patates
Pilav (Eşime)
Domates soslu makarna (Bana)
Kuru üzüm ve elmadan komposto

dün bizde misafirlikteydik ve menü şöyleydi

mercimek çorbası
kazan kebabı
kuru fasulye
pilav
domates salatası
urfa yöresine ait yumurtalı köfte

bu akşma kendi evimdeyim yemklerdende
yoğurt çorbası
etli bezelye
pilav
salata
şekerpare

selam kızlar,ya canım acayip vişne kompostosu istiyo
dondurucuda vardı biraz ama nasıl yapabilirim?

he bide buzlukta yaprak sarmam vardı,pişirmek için çözülmesini mi beklemem lazım :)
sizin gibi hamaratlardan öğrenecek çok şeyim var:)

hayırlı iftarlarınız olsun inşallah. bu gün şu yemekler soframızda olacak:
-domatesli şehriye çorbası
-kuruyan birsürü pide ve ekmek var onları küp doğrayıp azıcık kavurmayı, et suyuyla ıslatmayı ve kıymalı domatesli harçla lezzetlendirmeyi düşünüyorum. üzerine de yoğurt ekleyeceğim.
-kıymalı-düğülü sarmam var.
-mor lahana salatası
-karışık salata
-ve güllaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…