''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Hatrın için gittim resim çektim :) Yapılmış halini de sonra eklerim aradaki farkı görürsün...

grnt420g.jpg

peki bu nasıl yeniyor? neyin yanında yapılıyor ? biraz açıklama lütfenn

saol canım

uyuyan incir
ablai uyuyo iste oyle bisey

canim incir sutlaci denilebilinir
yani pirinc yerine kuru incir
harika oluyo

hımm hiç yemedim zaten tatlımız yoktu bugün size geliyorum kaldıysa :) kalmadıysa başka kapı bakcam :)

ooo olmazmi hemde guvec kablarda
gel buyur canim fazlasiyla var yeterki iste senopuyorumnanaktan

bu arada libyana'nın avatarını görünce anne olma isteğim depreştiiii :( bu mübaraek günlerde benim için dua edin de o güzel duyguyu tadayım Allah'ın izniyle ...:Saruboceq:

Neyse kızlar eşim dik dik bakıyor ben kaçar :))
İyi geceler iyi sahurlar şimdiden...

[canim pide dolmasinin tarifi su sekilde
kusura bakma yeni gordum :1hug:

Kullanilan Malzemeler:
1 tane pide
1,5 su bardagi sut
2 tane yumurta
galeta unu
susam

ici icin:
beyaz peynir
dilerseniz maydanoz

kizartmak icin:
sivi yag

Tarifin Hazirlanisi:
Ilk olarak pidelerin kenarlarindan 8 cm enden 5 cm kadar kesiyoruz, pidenin ortasini ise daha uzun olcak sekilde parcalar kesip kena rparcayi acip icine peynirli harctan koyup yuvarlayip kapatiyoruz
ayri ayri tabaklara sut, yumurta,galeta unu,susam koyuyoruz,yuvarladigimiz pideyi ilk once sute batirip iyice islatip elimizle sıkıp sonra galeta ununa her yerini batirip yumurtaya bulayip en son susamla kapliyoruz
hepsini bu sekilde yaptiktan sonra tavaya biraz sivi yag koyup isitip pidelerimizin her yerini kizartip kagit peceteyle fazla yagini alip sicak olarak servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...

çok teşekür ederim çok güzel tarif

İyi geceler herkese..Benim de çok uykum var ama bu saatten sonra yatılmaz..
İftarda bugün;
Terbiyeli şehriye çorbası
Ispanak kavurması
Pilav üstü kuru
Salata
Kola ve de
Kuru yufka tatlısı vardı..

Sahurda ise yumurta haşlayacağım.Kahvaltı ve macar ekmeği olacak.Güzel bir de çay..Afiyetle inşaallah..yerimseniben

iftar sahur derken ramazan bitti şimdi bayram telaşı ama gurbette nasıl olacakki
annemi yanımdaki elini öpmeye gideyim.babamın kabrine gideyim.
hayır hayır kims yokki

Back
X