''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ayşen ve suay allah gönlünüzden geçenleri duysun ve dualarınızı kabul etsin inşallahhh

aminn canım sağolasın allah razı olsun
rabbim sanada elini eline verdiğinde gözlerinin içi gülecek her daim seni sevebilecek
gögsü imanlı bir eş versin inşlhhhhhhhh:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Allah razı olsun. herkesin duaları kabul olsun inş.

buakşam misafirlerim var

mercimek çorbası
zeytinyağlı taze fasulye
et sote
pirinç pilavı
salata
cacık
tatlıyı eşim alacak
bugünlük bunları yapabilicem.

Rabbimiz bu geceyi gerçek Kadir Gecesi kabul eylesin; ibadet ve dualarımızı da inşaallah.

daha ne olacak öğretmenim :) hepsi çok güzel..çok şükürrr.
aminnn inşallahh

• Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

• "Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."

• "Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."
Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

• -Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

• - Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Peygamberimiz (sav) buyuruyor:

"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

kadir geceniz mubarek olsun kizlar rabbim dualarinizi dualarimizi kabul eyleye ins :Saruboceq:

Yok arkadaşım olur mu öyle şey..
Kafa şişirmek..Benim istediğim de bu aslında,doya doya,duya duya bilmek,dinlemek istiyorum.'Sustuklarımız büyür çünkü içimizde' Ruh hallerimizin gidişatı iç dünyamız kadar dış dünyamızı ve çevremizdekileri de etkiler.Hele ki anne isen,bu durum daha da ehemmiyet kazanır..
Kızını Allah bağışlasın,o şeker prenses mi yoksa avatardaki? Maşallah oysa yaşından büyük gösteriyor,Allah nazardan korusun..
İkincisi neden bu kadar içli yazdın gülüm,affola oruçtan sebep herhalde tam idrak edemedim..Sen kendini üzersen ailen de üzülür,kızın da hisseder.Artık bu yolda tek başımıza değiliz,onların mutluluğu bizim tavırlarımıza,hatta sözlerimize bağlı..
Hiçbir şey demesen bile hissederler o da ayrı bir mesele..
İçini ferah tut,dua edelim herşey en cicisinden yaşansın..Bak bizler ailelerimizden km.lerce uzaktayız,ayrı kıtalardayız..Türk bile yok şuan kaldığımız yerde (bayan olarak)
Lakin bu da Takdir-i İlahi.Olanda her zaman hayır saklıdır,öyle cici arkadaşlarımız var,öyle güzel geçiyor ki,bu hasreti bir nebze göğüslüyoruz gönül gönüle.İçinde bulunduğun durumun tadını çıkarıp,güzel yanlarını keşfetmelisin... a.s.

dün mesajdan sonra çıkmıştım tekrar girdim topiğe ama mesaj yazacak fırsat olmadı..libyanam resimde büyük çıkmış bu ay tam 3yaş 6 aylık oldu. bu bayrama içim buruk yaklaşıyorum.. kendimi bundan alıkoyamıyorum.. kızım diyabet adayı ve herşeyi doya doya yiyemiyor.. hani çocukların doya doya yaşadığı o bayram sevincini kızım yaşayamayacak... belki ömrü boyunca oruçta tutamayacak..bayramda şekerlere sarılınca nasıl yememesine ikna edeceğim neler yaşayacağım kaygısı çöktü bu günlerde üstüme.bunları düşününce burkuluveriyorum bir an.. Rabbime binlerce kez şükürler olsun eli ayağı düzgün, gözleri bakıyor, dili konuşuyor, kulakları duyuyor... Belkide Allah katında ayrıcalıklı anneler arasındayım. Rabbim bana sabretmeyi öğretiyor. herşeyi düşünüyorum hiçbir zamanda isyan etmedim..şuan zaten depresyon ilacı alıyorum eskiye nazaran çok iyiyim...böyle bayram konusu açılınca dayanamadım..

herşeyin hayırlısını dilemekk... bunda da bir hayır var diyebilmek... mutlaka diyorsundur ama içini dökmende iyi oldu..bayramda bir oyunb oynayın onunla. elindeki her şekere karşılık sevdiği başka bir şeyle takas yapın. belki işe yarar :) allah yavrunu size bağışlasın. huzurlu bir bayram geçirmeni dilerim canım.
sevgiyleopuyorumnanaktan

evet canım her zaman hayırlısını diliyorum.. daha kötü hastalık vermesin rabbim.. ağrılarla kıvranan nice kanserli çocukları düşünüyorum, özürlüleri düşünüyorum, dili anne bile diyemeyen çocukları düşünüyorum çok çok şükrediyorum.. ama yinede insanoğlu azcık bir boşlukta taşıveriyor.. şeker konusuna gelince, dünyalarıda versem elinden şekeri kesinlikle alamıyorum. ağlıyor akşama kadar vermeyim bütün gün ağlıyor. hiç bir şey unutturmuyor şekeri zaten o yüzden bu kadar kaygı içindeyim ya.. tek bir şeyle ikna edebiliyorum, o da bugun çok yedin bunuda akşam ye veya sonra ye tamammı deyince ikna oluyor ama şekeri yine elinden alamıyorum. Akşam olunca onu unutmayıp istiyor. Başa gelen çekilir artık bir çaresine bakacaz.. Rabbim kolaylık verir elbet

• Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

• "Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."

• "Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."
Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

• -Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

• - Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Peygamberimiz (sav) buyuruyor:

"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

kadir geceniz mubarek olsun kizlar rabbim dualarinizi dualarimizi kabul eyleye ins :Saruboceq:

paylaşım için çok teşekkür ederim canım.. cümlemizin duaları kabul olur inşallah. (Amin):Saruboceq::Saruboceq:

bu arada çok ani giriş yaptımkaydirigubbakcemile3.. hepinizin kadir gecesi mübarek olsun dualarımız kabul olsun inşallah herkese selamlar canlarım benim :3: :3:

kadir geceniz mübarek olsun bu gece bol bol dua edelim..
son 3günümüz Allah senesine güle güle kavuşamyı nasip etsin..aminn

herkese hayırlı kandiller dilerim arkadaslar..Allah gönlünüze göre versin..
bende bugün karnıyarık(evlendim evleneleli ilk defa) tarhana çorbası;semizotu salatası(yogurtlu)
yaptım..eşim pirinç pilavı yapıyor..hazır sakızlı muhallebi vardı şmdi kalkıp onu da yapıcam..
hayırlı iftarlar..

kadir-gecesi.jpg

Önizlemede çok büyük görünmüyordu ama burada kocaman çıktı.
Düzeltme imkanım da yok.
Kusura bakmayın artık:((

Herkesin Kandilini kutlarim!! HAYIR´lara vesile olmasini temenni ediyorum MEVLAM´dan!

Iftar menüm:

Ezogelin corbasi
Taze fasulye yemegi
Patatesli tavuk (baget)
Firinda makarna

Tatli´da bol miktarda dondurmaaaaa....boshayallersmile

kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.
iftar menüm:

şehriye çorbası
Faim32.gif

fırın patates
Faim14.gif

cevizli erişte
Faim02.gif

salata ve tatlı

Kandiliniz mübarek olsun kızlar. Allah'ım hepimizin dualarını kabul etsin...

Mücverimi yaptım kızlar. İşte:

grnt422.jpg

arkadaslar ben izin icin türkıyedeyım bugun babam kalp spazm ı gecırmıs
Allah rızası ıcınlütfen bugün baban ıcınde dua edermısınız
kimin duası kabul olur bilinmez lütfen okumadan gecmeyin lütfen Allah rızası icin lütfen
cok kötüyüm

kimin duası kabul olur bilinmez lütfen okumadan gecmeyin lütfen Allah rızası icin lütfen
cok kötüyüm

çok geçmiş olsun canım babana acil şifalar diliyorum

kandiliniz mübarek olsun hanımlar
allah şu mübarek gecede hepimizin dualarını kabul etsin:Saruboceq:
bugün iftara patlıcan ve biber dolması yaptım
yanına yoğurt yeşillik bitiremedik birazda kaldı

cok kötüyüm

geçmiş olsun canım. neden etmeyelim. Allah acil şifalar versin inşallah.bu mübarek gün hayırlara vesile olur inşallah

Bin aydan daha hayırlı olan kutsal kadir gecemizde göğe kalkan ellerimizin boş çevrilmemesi,hastalara şifa dertlilere deva borçlulara eda olabilmesi,hayır olan her dileğin kabul edilmesi,geçmiş ve gelecek tüm günahlarımızın affedilmesi ve Allah'ın hoşnut olduğu kullarından olabilmemiz duası ile....

Back
X