''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

dünkü yemek listem akşama kadar baya değişti.eşimin arkadaşı iftara gelince listemizi şöyle değiştirdim.şükür yetiştirebildim...

ezo gelin çorba
güveç
pilav
komposto
çoban salata
kavun
(arkadaş sağlıklı besleniyo ve ve tatlı yemiyo o yüzden kavun tatlı niyetine sofrada yerini aldı. komposto bile şekersiz)

güne ne pişirsem diye başlayanlar bu ezo gelin tarifini denedikten sonra başka tariflere bakmıyorum hiçççççç....gerçekten süper...ben bulyon koymuyorum ama gene de süper oluyo yazan arkadaşa dua ediyorum her seferinde...çünkü dün de çok beğenildi çorba hem de çok kısa sürede pişiyo.işte taif tavsiyem siz de bulyon koymayın.

http://www.kadinlarkulubu.com/corbalar/267349-ezogelin-199orbas305.html

günaydın hanımlarrr

dun yemkler arttı bugunde onları yemeyi düşünüyorum yenı yemek yapmıycm
çorba
kaabak yemeği
makarna(içine dereotu maydonoz peynır ekliycem)
salata
vişne suyu
tatlı olarakta danette
( eşimin pek tatlıya düşkünlüğü yok bende kendım için yapmıyorum koca bir tepsiden küçücük bir dilim yiyeceğim için =) en iyisi misafirlere saklamak tatlıları

Kızlar sahurda eşim illa ki patates kızartması istiyor mecburen yapıyorum yağlı dokunmaz inşallah...

Sahur menümüz:
Patates kızartması
Birer tavuk şnitzel (Hazır)
Söğüş domates
Peynir
Kavun
Çay

İftar menüm de şöyle olacak:
Domatesli şehriye çorbası
Kuru fulye
Pilav
Kavun
Dondurma
Her türlü içecek :)

canım ben tava böreği yapıorum hem yapıp buzluğada atıorum gece yatmadan çıkarıp pişiriorum eşim hep bunu istiyo yufkanın hepsini yap buzluğa tık patatesli peynirli yanına yumurta tok tutsunn:)

saol canım börek aksam yaptım ama benım eşim daha çok şöyle bandırsın sulu olsun tarzı seyler sevıyo 2 ufak böregi zor yedi hamur işi sevmiyor keske sevse tıkar dolaba cıkartır cıkartır koyarım önüne

galıba bundan dolayı zorlanıyorum ben :)) ben normal sigara böregi yapıyorum tava dedıgın daha kolay olurmu acaba :))

Rabbime hamd olsun ki bu sene de ramazanı karşılama şerefini bahşetti bize...

Bu ramazan da daha önce hiç olmadığım kadar sağlıklı beslenmek istiyorum, bu yüzden elimden geldiğince düzenli yemeye çalışıyorum...

Dün ilk iftarda misafirlerimiz vardı, menü :

Tarhana çorbası
Yoğurtlu mantı
Tavuk
Pilav
Közlenmiş patlıcan salatası
Lor tatlısı

Hepsinden ikişer kaşık aldım, çorbadan sonra namaz molası verdim öyle hafiftim ki. Tatlı hiç yemedim...

Bayramda löp löp et görmek istemiyorum kendimde

Bugünkü menüm; dünden ayran çorbam var, bamya, pilav, kıyma, salata, meyve, cola ve ekmek kadayıfı tatlısı. Herkese hayırlı iftarlar.

sahur menümüz çok basit bizim
peynirli-domatesli-biberli-maydonozlu-dereotlu tuzlu kek
kek hamuru içinde 3 ad yumurta da var gayet besleyici
yanında karpuz+komposto+su

eve gidince yapcam yemeklerımı calısınca zor oluo

patlıcan musakka(kızartmadan yapsam nasıl olurkı)

pılavv

mercımek corbası

karpuz,kavun,dondurma,kola suuuuuuuu:)

benim bu günkü menüm
mercimek çorbası (dünden)
pilav (dünden)
tavuk sote(dünden)
yeşil mercimek
kayısı kompostosu
tatlı yok çünkü kilo almak istemiyorum karar verdim bu ramazan çok tatlı yemeyeceğim onun yerine dondurma ve meyveyle idare edeceğiz.

öyle yapayım kızartmayla ugrasmayı sevmıoorum hemde yaglı oluorr patlıcanları dılımleyıp yaglayıp fırına dızıyorlarmıs oyle uzun mu surer acaba kızarması

fırında hiç denemedim ben
ama kızartmak istemeyip fırınlayıp sonra karnıyarık yapanlar sonuçtan memnun değillerdi :44:

eve gidince yapcam yemeklerımı calısınca zor oluo

patlıcan musakka(kızartmadan yapsam nasıl olurkı)

pılavv

mercımek corbası

karpuz,kavun,dondurma,kola suuuuuuuu:)

ccnmm fırına verip kzıartmak boşa vakt kaybı karnıyarıkta güzel sonuç olmuyor ama yuvrlk yuvrlk keısp ince dilimleyıp serince tepsiye güzel oluyor =) bnde karışık kızartma yapıom o şkeilde

ama kayınvaldem hiç kızartmadan yapar oturtmayı gayet guzel oluyor kendı suyuyla pişir su eklemeden .

not: kızartılmışın yeri başka ama kızartmadanda gayet guzl oluyor ve sğalıklı oluyor cnm

Gunaydın kk hatunları nasıl gecti dününüz iftar sonrası o lanet baş agrısını saymassak bende dun güzeldi
gelelim bugunun menusune
mercimek çorbası (dunden kaldı)
sizlerden ilham aldım bende patlıcan oturtucam iftar masama
semiz otu salatası uçuyo gözlerimin önunde salata bu olacak
belki bide pilav yaparım
bol meyve

DÜNKÜ MENÜ
Mercimek çorbası
pilav
tas kebabı
salata
cacık
kola ,limonata
su

Son düzenleme:
dünkü menüm

tarhana çorbası
z.yağlı biber dolması
pilav
patlıcanlı fırın köfte
z.yağda elma dilimi patates
salata-yoğurt-vişne kompost.

selamlar hanımlar
dün akşamki yemeklerim arttı.
bu akşamda patates mantısı eklicem yanına
sahur içinde milföylerim var börek yapıp patates kızartıcam

selamlar hanımlar
dün akşamki yemeklerim arttı.
bu akşamda patates mantısı eklicem yanına
sahur içinde milföylerim var börek yapıp patates kızartıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…